Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 25 iulie 2008

Dhammapada - Buddha

Niciun comentariu :
84. Daca, indiferent ca e pentru el sau pentru altcineva, un om nu tanjeste nici dupa fii, nici dupa bogatie, nici dupa putere, si daca nu doreste sa obtina succesul prin mijloace incorecte, atunci el este bun, intelept si virtuos.

85. Putini sunt aceia dintre oameni care ajung pe tarmul celalalt; ceilalti oameni alearga incoace si incolo pe acelasi mal.

86. Dar aceia care, dupa ce au fost invatati despre Lege, urmeaza Legea, trec dincolo de domeniul (aflat sub influenta) mortii, desi acesta este dificil de depasit.
Cel care a depasit iluzia dobandirii fericirii persistente si a implinirii sufletesti doar prin raportarea superficiala la aspectele acestei lumi (cele mai comune pacaleli dpdv. spiritual fiind sa se acorde valoare suprema prin ele insele unor aspecte precum copiii, bogatia sau puterea, puse in relatie directa cu posedarea acestora ca pe niste bunuri personale), este un om intelept. Cel care nu doreste sa-si cladeasca fericirea sa pe nefericirea altora, fiindca isi da seama ca asa ceva este imposibil, este un om virtuos. Acest lucru devine insa posibil numai pentru omul bun, care reuseste sa depaseasca aceste iluzii (iluzii cauzatoare de suferinta in final) fiindca se bazeaza pe fericirea elevata pe care acum o are tot timpul prezenta in sufletul lui. Altfel spus, nu e suficient sa-ti spui "nu mai sunt rau si ignorant, gata, am luat aceasta hotarare!" pentru ca rezonanta cu raul si ignoranta sa se opreasca, ci trebuie mai intai sa faci fapte bune si intelepte pentru a crea in tine insuti rezonante cu binele si intelepciunea pe care apoi sa te sprijini.

Putini sunt oamenii care depasesc nivelul vietii traite sub spectrul mortii, al efemerului si al ignorantei fundamentale, deoarece pentru a depasi acest nivel este necesara indeplinirea a cateva conditii simultane: trebuie sa-ti doresti aceasta mai presus de orice, trebuie sa afli si sa intelegi cum poti realiza aceasta, trebuie sa faci toate eforturile necesare(aici incluzand si corectitudinea realizarii lor) pana la capat. Este asadar un lucru greu, fiindca intotdeauna lenea a fost mai usor accesibila decat realizarea a ceva maret. Si rasplata insa este pe masura efortului depus in mod corect.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu