Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 8 septembrie 2008

Muntii Buzaului contin dovezi ale existentei unui centru spiritual paleocrestin si chiar precrestin pe meleagurile noastre

3 comentarii :
Unii dintre istorici sustin ca muntii Buzaului reprezinta leaganul crestinismului din Romania. In asezarile rupestre din masivul Crucea Spatarului au locuit la doar 300 de ani dupa Hristos primii misionari crestini sositi din Orientul Mijlociu, ca sa propovaduiasca invatatura lui Hristos. Cea mai veche asezare, dintre cele aproape 20 cate sunt in complexul de vestigii rupestre, este grota numita Fundul Pesterii, care a fost locuita inca din secolul 6 IEN. Are incrustate pe pereti mai multe scrieri nedescifrate, dintr-un alfabet local.


Scriere a unei civilizatii necunoscute descoperita in pesterile din Muntii Buzaului
Arheologii de la Muzeul Judetean Buzau au descoperit in zona asezarilor rupestre din Muntii Buzaului o piatra gigant inscriptionata cu semne apartinand unei civilizatii necunoscute.

"Piatra insemnata", dupa cum a fost numita, are forma unei ciuperci si se afla la Brotari, comuna Colti, locul altor celebrele asezari rupestre, Aghaton si Fundul Pesterii, care cuprind simboluri incepand din Epoca Bronzului si pana in perioada crestinismului timpuriu.

"Sunt semne absolut ciudate, in forma de triunghi, steluta sau patrat, cu certitudine facute de o fiinta umana, care nu se regasesc in nici o scriere cunoscuta pana la aceasta ora", a declarat directorul Muzeului judetean Buzau, Doina Ciobanu, citat de Agerpres.

Piatra insemnata a fost ingropata de arheologi pentru a nu fi distrusa de turisti sau de alti "arheologi" amatori. Scrierea va fi prezentata in luna septembrie istoricilor din intreaga lume cu prilejul Simpozionului International de la Sinferopol, Crimeea, unde sunt invitati si istoricii buzoieni.
A.E.G. Ziua 17 august 2008

3 comentarii :

  1. Stirea contine elemente foarte incurcate ( voit!?). Toponimul Brotari - nu exista iar poza este de la rupestre Nucu - este Pestera lui Iosif. Piatra cu inscriptii nedescifrate se afla in com Colti, vecina cu com Bozioru Nucu se afla in Bozioru si Lupoaia - satul cu piatra ( nu Brotari) se afl in Colti.
    S-a umplut Internetul cu ceea ce nu exista: Brotari.
    Decriptarea scrierii de pa acea piatra ar fi o treaba serioasa, dar au vazut-o destui specialisti ca sa mai trag nadejde. Cei care fabrica asemenea situatii eronate fac rau poporului roman. Rupestrele si piatra respectiva contin o scriere straveche. Tablitele de la Tartaria or fi existand sau nu,dar rupestrele din Carpatii de Curbura exista.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt doua "stiri" lipite. Cautand imagine pentru articolul din ziar am dat peste film si mi s-a parut interesant. Ideea era sa stie lumea ca pe pamantul asta n-a fost tocmai tara nimanui si nici a unor triburi barbare.

    Pentru Brotari e respunsabil cel de la Ziua. Sau trebuia sa mergem sa verificam datele inainte sa le publicam? Adevarul e ca daca ziaristii de la Ziua spun minciuni si tampenii despre MISA de ce i-am crede cand vorbesc despre muntii Buzaului...

    Intr-un fel poate e mai bine ca s-a intamplat sa se umple internetul cu ceea ce nu exista. Poate ca nu trebuie ca orice rauvoitor sau mercenar sa ajunga acolo. Am auzit despre destule cazuri de distrugere. Noroc ca tara asta are pamantul plin de asa ceva si oricat ar distruge nu vor face fata.

    RăspundețiȘtergere
  3. • Grigore Rotaru Delacamboru // Oct 6, 2008 at 10:43 am
    Exista in Biserica dintr-o piatra din Alunis semene cu onduleuri de litera , semene nedescifrate , pe langa cele chirilice , sau semene – desen , ca la Fundu Pesterii – Nucu : sabii akinakes.
    Se stie despre aceasta piatra de cand ma stiu , cineva a redescoperit-o din intamplare si a lasat putin usa deschisa. Savanti din Iasi şi din Bucuresti , oameni priceputi in semne , au facut apropieri , comparatii, alfabetul runic, Wulfila , scriere pelasgica, alfabet local, etc. nimic sigur.
    Semnele din rupestrele de la Nucu ar trebui turnate in plumb : sunt in pericol si mai sunt tot atat de valoroase. Cel putin piatra este acoperita cu frunze … adica ne miscam greu !
    M-am nascut in com Colti si am copilarit si am trait acolo cei dintai 32 de ani ai vietii mele : toponimul Brotari ( B + rotari) nu exista , piatra se afla in alt loc , departe de rupestre . Misterul ( inca unul !) este ca semne ale pietrei se afla, se pare , si pe una din Stancile lui Leonardo si, in mod sigur ,la Nucu.
    Am gasit pe NET alfabetul lui Wuilfila : semnele pietrei aduc a raboj , te fac sa te gandesti la abac.
    Ar trebui cercetata Culmea Spatarului fir cu fir : oamenii se urca in a.t.v.-uri., ajung la Dionisie , se urca pe scara si se intorc la oras unde scriu articole , sau se lauda sau dau indicatii pe vreun forum.
    Grotele cer sa fie studiate de o echipa complexa ( nu am nimic cu ziaristii – chiar mi se pare incitant felul cum manuiesc senzatia) ; in orice caz ceva trebuie sa se urneasca !
    Cu ipotezele trebuie mers pana in panzele albe : aceasta retinere o da surplusul de bun-simt specific si romanului , insa cateodata este necesar sa treci peste , altfel templele din Egipt ar fi si astazi mute . Iarasi sunt de acord : unde nu cunosti , unde nu esti sigur , cel putin trebuie sa taci , inventezi nume de locuri ( satul Brotari !?). La Pestera lui Agaton exista un – desen- o harta , cu alte semne si litere alaturi : ar trebui catalogate , poate cei de maine nu au chef sa taca. Plictiseala se poate instala : dati pe net - Strasihastrii capella – si o sa aflati mai multe despre zona aceasta mirifica.
    Pentru subiectul – rupestre – trebuie luat in seama Odobescu : le-a vizitat in 1871, a fost insotit de cineva talentat in a face desene , aeste desene exista; de exemplu : spune Odobescu ca la cel an nu mai exista schitul de maici de la Coltii de sus si ca a ramas numai satul care de atunci si pana mai acum 10 ani s-a numit Calugarite ( subsemnstul a invatat carte cu 7 copii din Calugarite !) . Au ramas casele , unele acareturi si curtile ingradite. La fel si satul Lupoaia. In aceasta zona exista piatra cu pricina; tot acolo Pestera Tartarului. Acele locuri au acelasi fel de piatra ca la Alunis sau Nucu , insa distantele sunt mari.
    Ce se arata prin poze este Bisericuta lui Iosif; cine scrie aceste randuri nu este specialist nici cel putin in vreun domeniu apropiat , totusi se poate observa ca semnele de pe piatra ( simple de altfel : drepte si semidrepte – cu sageti ) nu sunt litere, cate un conglomerat de semne este prea complicat sa fie litera.
    Cele patru axe de simetrie ale unui dreptunghi – toate in acelasi desen – dau o litera complicata.
    Faptul ca acelasi conglomerat se repeta – te face sa taci.
    In zona sunt cruci din piatra de Ciuta care contin texte nedescifrate. Se cuvine a fi luate unele masuri de protectie demne de secolul acesta : aceste vestigii ar trebui acoperite in cupole de sticla incasabila si nu ingopate, iar pana la ele ar trebui drum de platina si nu de asfalt.
    Propozitia care spune ca au fost ingropate ca sa nu le strice vreun om – mi se pare incredibila.
    Aceste vestigii sunt multimilenare, le-a deteriorat timpul , pe unele, si turistii – pe altele.
    Ar trebui indreptata confuzia de locuri : Agatonul si Fundu pesterii sunt la Nucu, com Bozioru, Alunis este un sat din com Colti , rupestre sunt si colo si colo , chihlimbar si Scorpionul de Camboru ( carpaticus) numai la Colti, Brotari nu exista. A trecut luna septembrie ! Filmul realizat contine adevaruri suta la suta , prof Nica stie si despre piatra necunoscuta – piatra care exista si , repet nu are legatura cu Bisericuta lui Iosif. Poate este greseala de tipar : Brotari nu este egal cu Broscari . Am dorit o mica indreptare. Sa fie bine !
    Cercetati si :

    1. http://www.iasiplus.ro/news/0,2/5042/In+muntii+Buzaului+s-a+descoperit+o+piatra+cu+o+scriere+necunoscuta.html

    2. http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=21352

    3. http://www.gardianul.ro/2008/05/25/societate-c12/mistere_in_muntii_neamtului_tablite_imprimate_cu_cele_mai_vechi_scrieri_din_lume-s114482.html

    4. http://lupta-ns.blogspot.com/2008/08/scriere-unei-civilizatii-necunoscute.html

    5.http://www.stirilocale.ro/buzau/Scriere_a_unei_civilizatii_necunoscute_la_asezarile_rupestre_IDN573951.html

    6.http://www.atac-online.ro/19-08-2008/Piatra-cu-inscriptii-din-epoca-bronzului.html#comentarii

    7. http://www.octogonul.myforum.ro/5-vt67.html?postdays=0&postorder=asc&start=120

    8. http://www.capella.ro/enciclopedia/category/spiritualitate/
    In viitorul apropiat o sa fac un link unde o sa expun fotografiile personale ce
    vizeaza subiectul. Indiferent de unde vine rezolvare : sa mai existe in timpul nostru o cruce in curtea Bisericii dintr-o piatra de la Alunis , cu litere frumos adancite si despre care sa nu ne putem pronunta !?

    RăspundețiȘtergere