Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 26 septembrie 2008

Zbor deasupra unui cuib de cuci - regia Milos Forman

2 comentarii :
După romanul omonim al lui Ken Kesey, în 1975 Milos Forman realizează filmul One Flew Over the Cuckoo's Nest (Zbor deasupra unui cuib de cuci), Premiul Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu (Lawrence Hauben şi Bo Goldman), Cel mai bun actor în rol principal (Jack Nicholson), Cea mai bună actriţă în rol principal (Louise Fletcher) şi Cel mai bun regizor. Este filmul unui sistem intolerant, totalitar, din totdeauna şi de pretutindeni. Un film despre călăi şi victime, o meditaţie asupra raportului individ–colectivitate, individ–sistem. Printr-o răsturnare de semnificaţii, halatele albe sugerează aici oprimarea, intoleranţa.
(comentariu de Mircea Dumitrescu)

Rasturnarea de semnificatii de care vorbeste Mircea Dumitrescu reprezinta rasturnarea scarii valorilor din Kali Yuga - epoca intunericului spiritual. Cei care ar trebui sa vindece si sa indrume prin rolul lor oficial din cadrul societatii(cei imbracati in halate albe) sunt in acest caz aceia care oprima si mentin in ignoranta (aducand chiar oamenii la stadiul de leguma). La polul opus fata de reprezentantii degenerati ai puterii se afla omul cu un suflet liber si nonconformist, "nebunul" reprezentand un factor destabilizator pentru reprezentantii decazuti ai autoritatii si tratat ca atare.


2 comentarii :

  1. excelent filmul.nicholson e magistral.vreau sa il revad .cum il downloandez?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai subtitrari in romana gasiti de exemplu aici: http://subtitrari.regielive.ro/one_flew_over_the_cuckoo_s_nest-2306.html

    Iar filmul il puteti gasi pentru download pe nenumarate site-uri pe care le puteti gasi daca folositi Google in care scrieti ce doriti, adica "One Flew Over the Cuckoo's Nest download" si apasati apoi tasta Enter.

    Din motive legate de copyright nu va pot ajuta cu mai mult.

    RăspundețiȘtergere