Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 28 octombrie 2008

Dhammapada - Buddha

Niciun comentariu :
95. Pentru acel om care a realizat scopul spiritual al vietii si care a devenit prin aceasta tolerant precum pamantul, ferm precum fulgerul lui Indra si transparent precum un lac fara sedimente sau impuritati, nu mai exista rezervate noi vieti in aceasta lume.
Pentru oamenii rafinati este evident ca aceasta lume in care traim (acest nivel al existentei) nu este una ideala: omul este supus la numeroase constrangeri inerente acestui corp fizic; batranetea, bolile si in ultima instanta moartea afecteaza pe toti oamenii. In plus, numeroase constrangeri negative de tot felul marcheaza destinul omului obisnuit, fiind rodul actiunilor lui gresite din trecut.

Buddha descrie in fraza de mai sus modul cum omul poate dobandi libertatea fata de aceste aspecte limitatoare si generatoare de suferinta: prin atingerea scopului spiritual al vietii, si da apoi cateva caracteristici ale celui care a realizat acest deziderat.

Asa precum pamantul suporta apasarea si a oamenilor buni si a celor rai, si in general sustine tot ce exista, tot astfel omul realizat spiritual doreste binele si evolutia atat a oamenilor buni cat si a celor rai, si in general doreste binele tuturor fiintelor, sustinandu-le pe toate in evolutia lor atat cat ii sta in putinta. Aceasta este cu putinta datorita accesului la planuri ale existentei extrem de elevate unde se manifesta aspectele divine ale fiintelor (de care acestea nu sunt constiente atat timp cat nu au atins un inalt nivel spiritual).

Oamenii realizati spiritual sunt caracterizati deasemenea printr-o fermitate deplina rezultata din perfecta lor acordare cu principiile divine. Ei nu dau dovada de inconsecventa oamenilor mediocri in respectarea principiilor divine, fiindca in cazul lor rezonanta cu energiile spirituale supreme este mult mai mare decat rezonanta cu frica, ignoranta sau alte defecte care ar putea interfera negativ cu aplicarea principiilor divine. Analogic vorbind, cel care a atins culmile spiritualitatii este precum o raza laser coerenta, totul in fiinta sa fiind acordat la sursa suprema a Existentei, aceasta generand puterea extraordinara si focalizarea specifice razei laser.

Transparenta de care pomeneste Buddha face referire la eliminarea rezonantelor negative de tot felul din structura celui realizat spiritual. Aceasta are drept rezultat fundamental eliminarea ignorantei: tot astfel precum in cazul unui lac limpede obiectele se vad cu claritate chiar daca sunt la mare adancime, in cazul celui pur realitatea divina se oglindeste neafectata chiar si in planurile cele mai grosiere ale existentei. Aceasta permite deasemenea realizarea unei unitati inefabile intre ceea ce este sus (inalt ca frecventa de vibratie) si ceea ce este jos (scazut ca frecventa de vibratie) in cadrul fiintei caracterizate de aceasta puritate.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu