"Sunt epoci în care nu poti inainta decat mergand contra curentului" - Mircea Eliade
Home » , » Parlamentul Marii Britanii a legiferat clonarea dintre om si animal

Parlamentul Marii Britanii a legiferat clonarea dintre om si animal

Senatul britanic a votat cu 355 de voturi contra 129, ca oamenii de stiinta britanici sa poata crea in laboratoare asa-numitele „himere“, celule hibride in care se amesteca fondul genetic uman cu cel animal. Votul a fost precedat de aprinse controverse si critici asupra „medicinei lui Frankenstein“. Primul ministru Gordon Brown a avut insa si puternice motive personale, pentru a se promulga legea. Fiul sau Frazer sufera de mucoviscidoza, o boala ereditara mortala, care ar putea intr-o buna zi, sa fie vindecata printr-o terapie cu celule stem hibride. Conservatorii si criticii au reprosat guvernului britanic laburist ca vor, prin lege, sa „legifereze monstri“.

Pana acum, in Marea Britanie crearea de „himere“ nu era permisa decat cu aprobare speciala. In Suedia, Tarile de Jos, Spania si Elvetia, importul, crearea de celule hibride si folosirea embrionilor in afara corpului omenesc sunt partial permise in scopuri de cercetare, pentru o durata de timp limitata. In Germania, insamantarea embrionului uman cu cel animal este interzisa.

(Stire preluata de pe Hotnews, care a preluat la randul ei stirea din Die Welt)

1 comentarii:

  1. doamne dumnezeule timpitii astia vor sa aduca iadul pe pamint.oare sunt constienti cit de cumplit vor suferi acele fiinte hibride??\

    RăspundețiȘtergere