Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 7 noiembrie 2008

Dhammapada - Buddha

Niciun comentariu :
98. Intr-un sat sau in padure, in campie sau la munte, oriunde salasluieste omul realizat spiritual, acel loc este paradisiac.
99. Padurile sunt incantatoare; acolo unde lumea nu gaseste nicio placere, acolo cel lipsit de pasiuni va gasi incantare, deoarece el nu alearga dupa placeri efemere.
Spusele lui Buddha sunt in deplin acord cu proverbul "omul sfinteste locul". Cautatorii valorilor spirituale nepieritoare vor gasi infinit mai multa fericire elevata gasindu-se in compania unui om care emana parfumul misterios al beatitudinii transcedente desi se afla poate intr-o coliba sau sub cerul liber, decat daca s-ar afla in cel mai luxos palat dar langa oameni dominati de pasiuni grosiere si stupide. Oricine a simtit macar o data in viata lui aceasta experienta uimitoare a fericirii coplesitoare resimtite in prezenta unui om realizat spiritual si care n-avea nimic de-a face cu modestele conditii exterioare, se poate considera un om extrem de bogat interior: el a trait pe propria piele si s-a convins de faptul ca fericirea elevata nu are nimic de-a face cu luxul dupa care alearga innebuniti oamenii mediocri. Cel care a gustat din aceasta fericire spirituala nu o poate uita, si va avea in ea un punct de referinta care ii va folosi ca sprijin pentru a depasi tentatiile placerilor grosiere, care prin comparatie sunt extrem de palide.

Efectul transfigurator al unei coplesitoare si elevate fericiri spirituale care se reflecta asupra naturii inconjuratoare este ceva atat de intens si memorabil, incat trebuie trait pentru a fi apreciat la adevarata sa valoare. Cine nu l-a trait il poate cataloga cu usurinta ca fiind rodul unei imaginatii bogate, lipsit de orice suport real, dar cei care au trait astfel de momente stiu ca au in interiorul lor o sursa uluitoare de fericire elevata care transforma prin lumina sa chiar si "decorurile" cele mai simple si lipsite de pretiozitate.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu