Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 12 noiembrie 2008

Introducere in Tantra

2 comentarii :
Tantra este o stiinta esoterica mistica care se ocupa cu studiul intregului univers, incepand cu fiinta umana: gandurile, emotiile, corpul fizic, si continuand cu ciclicitatea naturii, cu armonia muzicii si a vibratiilor, ajungand pana la dinamica stelelor si a intregului cosmos.

In limba sanscrita, Tantra înseamna “tesatura, urzeala”. Cuvantul este compus din radacina “tan”, care inseamna expansiune, si din “tanto” care înseamnă coarda, sfoara. In viziunea tantrica, intregul univers fizic şi mental, este perceput ca fiind asemeni unei tesaturi in care partile se unesc intr-un intreg (Tot), si in care intregul (Totul) se reflecta in toate parţile lui. Adevaratul tantric (tantrika) este perceput ca un muzician divin care stie sa cante cu intelepciune la acest “instrument cu o infinitate de corzi” dinauntrul sufletului sau si din întregul univers. (O scurtă introducere în Tantra)

Din pacate in Romania datorita campaniei negative si razboiului psihologic realizat impotriva MISA timp de atatia ani de catre masonerie prin intermediul mass-media, atat Yoga dar mai ales Tantra sunt deseori privite cu scepticism, respingere irationala, falsa pudoare sau dogmatism. Multi romani au luat de buna informatia deformata transmisa de catre presa, cei mai multi neavand acces la o cale de informare alternativa.

Nici in Occident Tantra nu este cu adevarat si in mod corect cunoscuta si inteleasa, desi a devenit un curent celebru si plin de succes. Din pacate, aceasta este abordata in mod superficial in cele mai multe dintre scolile occidentale de Tantra. Desi de multe ori in aceste scoli se transmit aproape numai notiuni de educatie sexuala, chiar si asa acestea sunt totusi extrem de folositoare intr-o lume contemporana in care omul este nevoit sa aleaga intre autoinvinovatirea datorata vehementei cu care sistemele religioase ingradesc si condamna sexualitatea, si o sexualitate desantata, ostentativa si chiar devianta, redusa doar la elemente fizice, instinctuale, deposedata de aspectele sale sublime, ce este promovata de catre curentul pornografic abundent in mass-media, unde sunt prezentate adevarate monstruozitati care fac dovada degenerescentei la care unii contemporani ai nostri au ajuns.

Va prezentam astazi un scurt clip video in limba engleza al lui Jaiya, instructor tantric si "sex educator", care dincolo de aspectul publicitar ofera si o serie de informatii revelatoare despre legatura dintre sexualitate si spiritualitate. Avand un background in sexualitatea sacra ea a studiat si Tantra, pe care o descrie ca fiind o disciplina ce umple prapastia creata in mintile noastre intre spiritualitate si sexualitate. Ea spune ca Tantra este modul prin care oamenii pot sa aprofundeze mai bine relatiile lor intime si odata cu imbunatatirea actului sexual sa dezvolte o legatura intima care nu este doar fizica ci si emotionala, spirituala si chiar mistica.


Pe viitor ne propunem sa va prezentam mai multe informatii legate de Tantra - Calea Extazului alaturi de informatiile prezentate de catre yogaesoteric.net.

2 comentarii :