Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 10 noiembrie 2008

O metoda simpla de a ne gasi defectele ascunse

Niciun comentariu :
In general avem tendinta de a nu ne recunoaste defectele nici fata de noi insine, aruncandu-le in afara campului atentiei noastre prin intermediul a diverse subterfugii, cum ar fi minimizarea lor: "eh, oi avea eu defectul ala, dar in foarte mica masura, asa ca pot sa-l ignor."

Pentru a identifica extrem de usor defectele noastre majore, ne putem folosi cu deosebit succes de veritabila oglinda care o constituie ceilalti, mai precis modul cum se reflecta ceilalti in constiinta noastra. Tot ce avem de facut este sa analizam urmatorul principiu: ceea ce ne deranjeaza si ne irita la ceilalti in cea mai mare masura, este un semn sigur ca avem si noi acele defecte intr-o forma grava.

Ca sa dau un exemplu in ceea ce ma priveste: am observat ca ma irita foarte tare persoanele orgolioase care au in interior atitudinea implicita ca ele au intotdeauna dreptate. Ca sa constat ca am si eu acest defect(din plin aspectat), care culmea ma enerveaza foarte mult cand il vad la altcineva.

Veti consta peste tot si la toti oamenii acest adevar fundamental: lenesii si indolentii vorbesc plin de dispret si antipatizeaza spontan pe cei din jur la care observa ca se fofileaza si trag chiulul, cei care au inclinatii catre alcoolism (pe care de-abia si le tin in frau) sunt plini de vehementa cand se refera la alte persoane banuite ca ar fi alcoolice samd.

Metoda este infailibila, si ne poate fi de un imens folos in procesul autocunoasterii in vederea eliminarii defectelor, tot ceea ce avem de facut fiind doar sa fim atenti la ceea ce ne irita(ne enerveaza) cu adevarat la ceilalti.

Daca un om nu are un anumit defect in interior, in momentul in care il observa la altcineva nu isi pierde cumpatul, nu se enerveaza, poate fi amuzat, si este extrem de detasat in mod natural chiar daca urmareste sa-l corecteze pe omul care manifesta defectul cu pricina.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu