Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 6 noiembrie 2008

Preceptele esenţiale ale maeştrilor înţelepciunii: Cele zece erori

Niciun comentariu :
1. Când lipsa credinţei ferme se asociază cu forţa inteligenţei, ele pot conduce în scurt timp la eroarea rostirii cuvintelor goale şi inutile.

2. Forţa credinţei de nezdruncinat aliată cu lipsa inteligenţei (prostiei) poate conduce destul de repede la eroarea dogmatismului steril.

3. O mare ardoare care este însă lipsită de învăţătura spirituală potrivită poate conduce fiinţa umană la eroarea de a cădea în extreme (sau la greşeala de a urma o cale falsă).

4. Meditaţia fără o pregătire suficientă prealabilă (sub forma studiului, care trebuie să ne ajute să înţelegem ce procese se declanşează de fapt atunci, din punct de vedere yoghin), ne poate conduce la eroarea de a ne pierde în tenebrele inconştientului (sau, cu alte cuvinte, de a cădea pradă haosului mental sau iluziei -amândouă aflându-se la antipodul disciplinei mentale riguroase, care conduce la o practică yoga corectă)(a).

5. Fără o aprofundare practică gradată şi adecvată a învăţăturilor sistemului yoga, se poate cădea în greşeala orgoliului spiritual.

6. Atât timp cât aspirantul nu este suficient de antrenat în practica compasiunii infinite şi a detaşării, el poate cădea cu uşurinţă în eroarea de a căuta eliberarea spirituală doar pentru el însuşi (n.n.- o altă formă de manifestare a egoului spiritual în care "dorinţa" de eliberare este de fapt preluată de ego, ceea ce în ultimă instanţă dovedeşte o neînţelegere a fundamentelor sistemelor YOGA, căci întotdeauna adevărata eliberare presupune anihilarea şi transcenderea ego-ului).

7. Atâta timp cât mentalul nu este corect disciplinat prin cunoaşterea propriei noastre naturi imateriale, suntem pasibili de a cădea în eroarea de a ne orienta toate activităţile în conformitate cu vâltoarea lumii.

8. Atâta timp cât aspirantul nu şi-a dezrădăcinat orice ambiţie, el este pasibil de a cădea oricând în eroarea de a se lăsa dominat de motivaţii lumeşti.

9. Permiţând admiratorilor creduli şi vulgari să se aglomereze în jurul tău, poţi cădea în eroarea autosuficienţei şi a orgoliului cel mai vulgar.

10. Lăudându-te cu cunoaşterea realizată şi cu puterile tale paranormale (SIDDHI), pe care le-ai atins, eşti pasibil de a cădea în eroarea exhibiţionismului spiritual care te face să te mândreşti cu performanţele tale (legea secretului iniţiatic asociază adevărata înţelepciune cu respectarea acestuia)(b).

Acestea sunt cele zece erori.

(a)Aici se face fără îndoială aluzie la haosul mintal sau la starea de iluzie, care sunt opusul disciplinei mentale riguroase, realizate prin practica corectă a sistemului YOGA, sub ghidarea unui Ghid spiritual înţelept.

(b)Nici un Ghid spiritual adevărat în YOGA nu-şi permite să se laude vreodată sau să-şi etaleze ca la circ puterile sale paranormale yoghine. Numai în cazul unei iniţieri secrete a discipolilor, aşa cum spre exemplu făcea Milarepa, asemenea demonstraţii sunt realizate atunci când este cu adevărat necesar.

Sursa: yogaesoteric.net

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu