Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 12 decembrie 2008

Eckhart Tolle – Cel mai profund adevar al existentei umane

5 comentarii :
A avut o viaţă uluitoare. S-a născut în Germania, a trăit în Spania, a studiat în Anglia, a fost cercetător ştiinţific la Universitatea Cambridge. De la obsesia sinuciderii, depresie şi angoasă a ajuns la iluminarea spirituală. A venit un moment când a rămas fără relaţii sociale, fără casă, fără loc de muncă. A renunţat senin la tot. A trăit doi ani ca om al străzii. Dormea noaptea pe băncile din parc, îşi petrecea zilele în beţia celei mai intense fericiri. Oamenii au dorit să ştie cum a atins pacea deplină. Aşa a devenit Eckhart Tolle unul dintre cei mai cunoscuţi învăţători spirituali, care îşi poartă prin lume mesajul. Un profet al vremurilor noastre. Învăţătura lui are puterea adevărului, puterea prezentului.


Rishikesh, India, 2002. Gazdele îl salută: „Bine aţi venit în mijlocul nostru!”. Eckhart Tolle primeşte zâmbind ghirlanda pe care i-o pun la gât organizatorii. Se amuză. În sală izbucnesc râsete. Priveşte cu atenţie publicul. Scoate ghirlanda foarte lent, cu multă grijă. O aşează lângă el. apoi aşteaptă în tăcere privind oamenii. Începe să vorbească.

„Întâlnirea de azi se numeşte seminar de învăţături, dar ceea ce se petrece aici nu este de fapt un proces de învăţare. Cuvintele sunt limitatoare, dar trebuie să atribuim acestui eveniment o denumire. „Învăţătură” înseamnă că vă aduc ceva în plus – cunoaştere, informaţie, fapte sau un fel de experienţă, de trăire. Dar aici nu este vorba de aşa ceva. Nu adaug nimic pentru voi. Fiecare om din această sală are deja mai mult decât suficient. Aţi acumulat mai multe informaţii spirituale decât a avut Buddha vreodată şi bineînţeles dispuneţi de hărţi pe care le compun toate aceste cunoştinţe. Aveţi deja indicatoare minunate pentru drumul transformării conştiinţei. Însă aici nu vom folosi niciunul dintre acestea, oricât de profund, chiar dacă multe îşi au originea în această ţară, pe drept cuvânt numită „leagănul spiritualităţii”.

Cititi integral articolul: Eckhart Tolle - Trăieşte total clipa prezentă

5 comentarii :

  1. FELICITARI PENTRU ARTICOL SI MULTUMIRI PENTRU FACILITATEA DE A VEDEA FILMUL.

    M.

    RăspundețiȘtergere
  2. Credeti ca as putea sa downloadez filmul pentru cineva care nu are PC,dar are un DVD player? Filmul merita vizionat de catre toata lumea!

    RăspundețiȘtergere
  3. excelenta idee.
    mutumiri pentru film, mutumiri pentru traducere
    putem spera ca veti posta si clelelalte conferinte de la respectiva retragere cu subtitrare?

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim pentru aprecieri insa traducerea nu ne apartine. N-am facut decat sa-l postam. Daca mai gasim si alte filme le vom publica.

    RăspundețiȘtergere