Yoghinii MISA blog

Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 31 iulie 2008

Simboluri ale conspiratiei masono-satanice in reclame MTV

Niciun comentariu :


Va recomandam si articolul:
MTV Video Music Awards 2009 – un megaritual masonic ocult închinat Satanei

Dhammapada - Buddha

Niciun comentariu :

Capitolul 7 - Arhatul (cel care a atins Nirvana)

90. Nu mai exista suferinta pentru acela care a terminat calatoria si care a abandonat tristetea, care s-a eliberat pe sine insusi pe toate nivelurile si care si-a aruncat toate lanturile.
Buddha subliniaza caracteristica fundamentala practica a celui care a a ajuns la capatul drumului spiritual: absenta suferintei. Aceasta caracteristica slujeste deasemenea ca reper fundamental pe tot parcursul cautarii spirituale: in destule aspecte ne putem insela, ceea ce traim poate fi interpretat intr-un mod sau altul, dar suferinta constituie o veritabila piatra de incercare care ne ajuta sa verificam ceea ce am obtinut, ca si gradul nostru de puritate. Cuvintele, etichetele, oricat de pompoase ar fi ele, sunt palide indicii ale situatiei noastre, comparativ cu analiza gradului in care suferinta mai apare sau nu in fiinta noastra. Si chiar si in privinta oamenilor care nu au niciun fel de preocupari spirituale, daca se analizeaza motorul si piatra de incercare a vietii lor, aceasta nu este absenta bucuriilor sau placerilor ci prezenta suferintei, fiindca fiecare considera ca daca n-ar fi suferinta ei ar avea destule resurse si abilitati pentru a-si procura placerile pe care le doresc. Chiar si dintre oamenii cu pretentii spirituale care clameaza in fata celorlalti ca au atins diverse realizari, putem gasi destui care sufera din motive dintre cele mai banale, cum ar fi de exemplu acela ca unii oameni le pun la indoiala meritele. Cat de valororos este atunci ceea ce a realizat acel om daca un atat de marunt lucru ii produce suferinta? Insa dincolo de a-i analiza pe altii, acest criteriu este extrem de valoros pentru noi insine, permitandu-ne ca prin analiza sincera sa ne intrebam care sunt cauzele care inca ne mai provoaca suferinta, si astfel sa stim cu precizie unde in fiinta noastra trebuie sa actionam pentru a atinge perfectiunea.

Sintagma "a abandonat tristetea" face referire la situatia in care practicantul spiritual a eliminat din fiinta sa in totalitate toate energiile negative, facand astfel imposibila rezonanta sa cu acestea si avand ca rezultat imunitatea in fata raului si a suferintei asociate in mod indisolubil. Folosirea acestui cuvant , "abandon", subliniaza astfel ca este alegerea fiecaruia dintre noi daca sa rezonam cu fericirea sau cu tristetea: daca dorim, atunci prin libera noastra alegere ne putem agata si incarca cu energiile raului, dar daca dorim atunci noi putem inceta sa le mai caram dupa noi si le putem arunca inlocuindu-le cu energiile binelui si ale fericirii si astfel sa renuntam definitiv la suferinta.

Starea de libertate interioara a practicantului spiritual are multe conexiuni, si in principiu are la baza incetarea ignorantei fundamentale privind Existenta, prin trairea simpla, naturala si neingradita a Adevarului. Formularea "pe toate nivelurile" pune in evidenta faptul ca aceasta libertate interioara este dobandita de cautatorul spiritual in mod gradat. Astfel odata ce aspirantul spiritual dobandeste la inceputul practicii sale spirituale cunoasterea existentei energiilor subtile eterice, el capata astfel o anumita independenta fata de corpul sau fizic. Mai tarziu, odata ce el devine centrat in sufletul sau la nivelul corpurilor subtile superioare, el capata o independenta si o libertate marita fata de corpurile sale mai grosiere, caracterizate de un nivel mai scazut de "vibratie". Si cand cautatorul spiritual ajunge "centrat" pe un nivel transcendent al fiintei sale, el capata astfel in mod natural, de la sine, libertate si independenta interioara fata de manifestarile efemere situate ca si frecventa de vibratie sub acesta.

"Aruncarea lanturilor" de care pomeneste Buddha se refera la incetarea conditionarilor fiintei. Aceasta aruncare a lanturilor se obtine la modul fundamental prin inlaturarea ignorantei, si are drept rezultat "expulzarea" din fiinta practicantului a tuturor energiilor negative care "legau" omul de suferinta prin fenomenul rezonantei. Aceasta inlaturare a ignorantei nu se produce ca si cum am lua cu o caldare zoaiele si le-am da afara din fiinta noastra, ci este realizabila numai prin aducerea in fiinta noastra a energiilor binelui si ale fericirii, care ne vor purifica si ne vor face capabili sa traim Adevarul. Similar cu Arhimede care exclama "dati-mi un punct de sprijin si voi rasturna Pamantul!", cautatorul spiritual poate sa exclame (avand la baza acelasi fenomen arhetipal): "Bazandu-ma pe un punct de sprijin benefic (un focar benefic pe care sa-l amplific) voi elimina tot raul si suferinta aferenta din fiinta mea!".

Sicko - profit din imbolnavirea oamenilor - documentar in limba romana

Niciun comentariu :
Sicko este noul documentar al lui Michael Moore despre sistemul de sanatate american sau mai bine zis lipsa acestuia in Statele Unite. Filmul prezinta asigurarile de sanatate - cel mai costisitor sistem de sanatate din lume, ce practica o medicina de mana a doua, lipsita de o minima compasiune. Cazuri contrastante si socante: oameni pusi din motive financiare in situatia sa aleaga care din degetele amputate le vor fi refacute; detinutii banuiti de terorism din inchisoarea Guantanamo au acces la ingrijire medicala gratuita, in timp ce voluntarii salvatorii de la 11 septembrie nu primesc nici un fel de ajutor si ajung sa mearga pana in Cuba comunista si "plina de dusmani" unde sunt tratati gratuit!
Cum s-a ajuns aici? Urmariti filmul!
Sursa: http://depindedenoi.ro/multimedia/36-filme/28-sicko

Gluma zilei - Sexul este permis de Sabat?

Niciun comentariu :
Un om s-a intrebat daca e pacat sa faca sex in ziua Domnului, deoarece nu era sigur daca sexul este o munca sau o joaca.
Asa ca s-a dus mai intai si a intrebat un calugar asupra problemei in cauza. Calugarul i-a raspuns dupa ce a citit in Biblie: "Fiul meu, dupa indelungate cercetari asupra Cartii Sfinte sunt in masura sa-ti zic ca sexul este o munca, asadar este pacat sa-l faci in ziua Domnului".

Neincrezator, si gandind "ce stie un calugar despre sex?", omul s-a dus apoi la un preot cu experienta si casatorit. A primit insa acelasi raspuns: sexul este o munca si este pacat sa-l faci de ziua Domnului.

Pentru a se lamuri definitiv barbatul s-a gandit sa se duca si la rabin, sa-l chestioneze asupra sexului in ziua de Sabat. Rabinul a cugetat un pic si i-a raspuns: "Dragul meu, cu siguranta sexul este un joc si poti sa-l faci linistit asadar in ziua de Sabat, ca nu e un pacat." Curios, omul nostru l-a intrebat: "Cum poti fi asa de sigur, cand toti ceilalti pe care i-am intrebat mi-au spus ca sexul este o munca?"
Zambind, rabinul i-a raspuns: "Daca sexul ar fi fost o munca, nevasta-mea ar fi pus-o pe menajera sa-l faca."

Tăcerea inimii

Niciun comentariu :

Cînd te rogi, roagă-te în aşa fel încît să nu tulburi tăcerea inimii. Cuvintele tale să nu fie prea zgomotoase pentru că nimic nu ajută mai mult inimii decît tăcerea profundă. N-aţi observat pînă acum că Dumnezeu vă vorbeşte în tăcere? N-aţi observat că aproape la toate rugăciunile Dumnezeu vă răspunde prin tăcere? Nu vă grăbiţi să trageţi concluzia că Dumnezeu nu vă iubeşte dacă nu vă răspunde prin cuvinte sau tunete. Nimic nu iubeşte mai mult Dumnezeu decît tăcerea inimii. Acesta este răspunsul lui Dumnezeu, tăcerea este glasul său. Dacă în timp ce vă rugaţi auziţi tăcerea, înseamnă că Dumnezeu v-a răspuns. Păstraţi-vă în tăcere inima, indiferent cît de mult se bucură, indiferent cît de mult doreşte, indiferent cît de mult suferă, o parte din ea, oricît de mică, trebuie să rămînă tăcută şi pe deplin nemişcată. Aici vă puteţi întîlni cu El.
Sursa: Arta de a trai

Maxima zilei - Heraclit

Niciun comentariu :
“Caracterul omului este soarta sa.” - Heraclit

miercuri, 30 iulie 2008

Semnale masonice de recunoastere - update

Niciun comentariu :
Articolul despre masonii Sorin Oprescu, Adrian Videanu, Vasile Blaga, Cristian Diaconescu, Ludovic Orban si despre teatrul pe care acestia l-au jucat cu cateva luni in urma, Parodie electorala si stafeta masonica la primaria Bucurestiului, a fost actualizat cu cateva imagini ale unor planse masonice cu semne de recunoastere. Totodata el a fost preluat pe site-ul Yogaesoteric.net la adresa http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=5373 in cadrul categoriei Articolul saptamanii.

Profitam de ocazie pentru a va oferim in plus alte cateva imagini cu semnale francmasonice de recunoastere care sunt transmise prin presa, precum si 2 clipuri video care prezinta descrierea si identificarea sumara a acestora. Pentru o prezentare exhaustiva va recomndam downloadul si lecturarea volumelor:
SEMNALE SI ORDINE FRANCMASONICE SECRETE TRANSMISE PRIN PRESA
NOI SEMNALE SI ORDINE FRANCMASONICE SECRETE CE SUNT TRANSMISE PRIN MASS-MEDIA - volumul 1
NOI SEMNALE SI ORDINE FRANCMASONICE SECRETE CE SUNT TRANSMISE PRIN MASS-MEDIA - volumul 2


Maxima zilei - Horace Greeley

Niciun comentariu :
“Faima este un abur, popularitatea un accident, si bogatia isi ia zborul. Un singur lucru dureaza si acela e caracterul.” - Horace Greeley

Gluma zilei - Bunul samaritean dezorientat

Niciun comentariu :
Un om a fost batut si jefuit in fata Facultatii de psihologie. Acum zacea plin de sange si mai mult mort decat viu pe caldaram. Trece un preot, il vede dar merge mai departe. Vine apoi un calugar pe acolo, care isi face cruce dar apoi trece iute pe trotuarul celalalt si isi continua drumul grabit. In cele din urma soseste pe acolo si un student la psihologie care se uita atent la omul batut mar, ofteaza si zice plin de compasiune: "Oricine ar fi facut aceasta, are mare nevoie de ajutor!".

marți, 29 iulie 2008

Biblia discrimineaza homosexualii?

Niciun comentariu :
Intr-o anumita masura, ceea ce anticipam in acest articol cu cateva luni in urma s-a intamplat. Altermedia relateaza ca un homosexual american a cerut daune pentru ca se crede discriminat de... Biblie.

Iata rezultatele propagandei anti-crestine si pro-gay facute de francmasonerie in lumea intreaga!

Politisti condamnati pentru abuzuri impotriva protestatarilor

Niciun comentariu :
15 politisti si medici italieni au fost condamnati la inchisoare de pana la 5 ani dupa ce au fost gasiti vinovati pentru abuzuri facute asupra protestatarilor retinuti in timpul manifestatiilor din 2001 prilejuite de summitul G8 de la Genova.
Detalii: http://www.guardian.co.uk/world/2008/jul/15/italy.g8


Iata ca abuzurile si excesele politiei pot fi pedepsite asa cum credem ca vor fi si in procesul in curs de desfaurare la Bucuresti, impotriva jandarmilor si a procurorilor care au facut inimaginabile abuzuri la descinderile in casele yoghinilor, din 18 martie 2004. Mai multe detalii pe acest subiect in: Semnele dictaturii: Descinderi în forţă şi violenţe nejustificate. O paralelă între 18 martie 2004 şi 2 aprilie 2008

"Hrana noastra cea de toate zilele"

Niciun comentariu :
Va invitam sa urmariti documentarul "Hrana noastra cea de toate zilele" (Unser taglich brot - Our daily Bread). Filmul documentar al producătorului german Nikolaus Geyrhalter, „Unser taeglich Brot“ (Our Daily Bread - Pâinea noastră cea de toate zilele), dezvăluie, fără comentarii, un tablou pe cât de cutremurător şi de terifiant, pe atât de adevărat al unei agriculturii ce prolifereaza tot mai mult in Uniunea Europeana.

Ceea ce putem vedea in film nu mai reprezinta nicidecum agricultura in sensul in care o intelege orice român; este mai degraba o cumplită industrie producatoare de furaje pentru oameni! Normele europene, stabilite dupa politica economica a corporatiilor multinationale din agricultura, au permis si au incurajat dezvoltarea acestei industrii in detrimentul sau chiar impotriva agriculturii ecologice sau traditionale.

Desi exista multe voci care arata absurditatea acestei abordari hiper tehnologizate, chimizate si robotizate (la propriu si la figurat), lucrurile se petrec ca si cum nu s-ar vedea problemele. Putem vedea in film muncitori agricoli protejati cu masti de gaze si costume etanse... Pentru prima data in istoria omenirii, muncile agricole au loc in mediu toxic!!! Ce putem sa mai spunem despre produsele "alimentare" rezultate?
Articol preluat de pe Depinde de noi

Cititi si:
Agricultura Romaniei si standardele UE
Controlul si distrugerea alimentatiei traditionale - Documentar: The Future of Food (subtitrat in româna)
Stiri: Cine controleaza hrana controleaza si populatia
"Am distrus agricultura in Vest, acum o distrugem in Romania"
Stiri: Cine controleaza hrana controleaza si populatia

Click pe micul dreptunghi de langa volum pentru a viziona full screen

Australia, sub asaltul OZN-urilor

Niciun comentariu :
Silenţioase sau zgomotoase, misterioasele corpuri au fost văzute în ultima vreme de numeroşi martori. Unii le-au şi fotografiat.

Australia cunoaşte de aproape trei luni un val de semnalări privind apariţia unor Obiecte Zburătoare Neidentificate, concentrate în Teritoriul de Nord. Numeroşi martori - comunităţi întregi, simple cupluri, politicieni şi sceptici - au tras semnale de alarmă şi au cerut lămuriri autorităţilor, care însă nu au putut oferi explicaţii. Silenţioase sau zgomotoase, mari sau mici, OZNurile văzute în Northern Territory au pus serios oamenii pe gânduri.
Stirea detaliata:
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/813876/Australia-sub-asaltul-OZN-urilorin /

Stiri: Noi dovezi ca ne prajim creierul la telefonul mobil

Niciun comentariu :
Un alt grup de medici si cercetatori au emis un nou avertisment referitor la pericolul pe care il reprezinta telefoanele mobile prin cresterea sanselor de a dezvolata tumori canceroase pe creier.
http://www.networkworld.com/community/node/30295?t51hb&hpg1=mp

Stiri: Conspiratia companiilor energetice provoaca cresterea artificiala a preturilor la energie

Niciun comentariu :
Aceasta este concluzia unui raport al parlamentului britanic. Sase companii din domeniul energetic British Gas, npower, Scottish Power, E.ON, SSE si EDF sunt acuzate de intelegeri secrete pentru cresterea pretului la energie si de "noncombat" pe piata britanica.
http://business.timesonline.co.uk/tol/business/industry_sectors/natural_resources/article4412930.ece

Stiri: HitlerJugend reinvie in Marea Britanie

2 comentarii :

Trupe militare de cadeti similare cu HitlerJugend, organizatia paramilitara de tineret a partidului nazist, vor fi organizate in scolile britanice la propunerea guvernului si a sindicatelor din invatamant, pentru a "restaura ordinea si disciplina" in scoli si in general, in societatea britanica. Incet, incet vremurile dictaturii reinvie...

Detalii la: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/education/article4416075.eceUpdate
Mai mult decat atat,
campania website-ului unei companii din domeniul energetic instiga copii sa-si spioneze parintii si vecinii, pentru presupuse "crime energetice" asupra planetei.

Astfel site-ul "Climate Cops” incurajaza copii sa-si investigheze propria familie si sa raporteze orice "infractiuni energetice" constatate. Tinta jocului sunt copiii intre 7 si 11 ani.

Recrutarea copiilor pentru a spiona si a face dosare parintilor este tot o reminiscenta a programelor naziste pentru tineret ale lui Adolf Hitler.
Detalii in http://aftermathnews.wordpress.com/2008/07/29/beware-your-children-they-might-be-climate-cops/
(Multumim Victor)

Care sunt fazele realizarii unui proiect?

Niciun comentariu :
Fazele realizarii unui proiect sunt:
1. Entuziasm.
2. Deznadejde.
3. Cautarea vinovatilor.
4. Pedepsirea nevinovatilor.
5. Premierea celor care n-au avut nicio treaba cu proiectul.

Maxima zilei - Robert Freeman

Niciun comentariu :
“Caracterul nu este facut intr-o situatie de criza – atunci este numai aratat.” - Robert Freeman

luni, 28 iulie 2008

Amaroli - o straveche tehnica alchimica secreta

Niciun comentariu :
O anecdota care a circulat in cronicile Vechiului Regim francez si care a fost povestita in Amintirile lui Charles-Henri, baronul de Gleichen (Paris 1868) relateaza:

Pasionat de stiintele oculte si in special de alchimie un anume Duchanteau, francmason adept al Prietenilor reuniti, loja creata in aprilie 1773 de catre Marea Loja a Frantei, a gandit un procedeu curios de fabricare a «pietrei filozofale»

Oricine este de acord ca trebuie reunit fara incetare inferiorul cu superiorul, ca focul, vasul si materia trebuie sa se gaseasca in acelasi subiect. Acest subiect misterios se gaseste chiar in mine insumi si in orice barbat, cu o constitutie buna, in putere, cu varsta intre 20 si 50 de ani, existand astfel capacitatea de a produce piatra filozofala, fara a avea nevoie de altceva decat de el insusi, spunea Duchanteau. Lasati-ma sa intru dezbracat intr-o camera, unde voi fi incuiat sau supravegheat, fara a-mi da absolut nimic de mancare sau de baut, iar la sfarsitul a 40 de zile voi iesi avand piatra filozofala.

Iata ce urmarea el sa dovedeasca... Procedeul sau secret consta in a se hrani numai cu propria urina; el a baut fara incetare ceea ce producea: Iata uniunea dintre superior si inferior, spunea el, urina mea este substanta, corpul meu este vasul, iar caldura mea interioara este focul; astfel aceste 3 principii se regasesc in acelasi subiect.

Duchanteau a fost dus intr-o camera unde a fost supravegheat in schimburi. In primele zile el a suferit cumplit de foame si de sete... apoi toate capacitatile sale spirituale s-au exaltat; cu fiecare zi care trecea el devenea tot mai vesel si mai spiritual, mai convingator; forta sa fizica se imbunatatea considerabil. Insa toate aceste erau insotite de o febra atat de intensa ca a parut periculoasa pentru cei care il supravegheau.

Consiliul lojii a luat decizia de a-l forta pe Duchanteau sa inceteze demonstratia sa. El reusise pe parcursul a 26 de zile sa consume numai propria urina, care se redusese la o circa o jumatate de ceasca si avea o culoare rosiatica foarte inchisa, vascoasa, cleioasa si avand un miros minunat si parfumat. Aceasta substanta a fost depozitata si conservata cu grija in arhivele lojii insa Revolutia de la 1789 a dus la disparitia acestei urine innobilate, care probabil era un remediu de exceptie, si nimeni n-a mai reusit sa afle ce s-a intamplat cu ea.

Preluat din: Eloïse Mozzani - Magie et superstitions de la fin de l'ancien régime à la Restauration
Robert Laffont (Paris 1988)

PS: Se pare ca odinoara, printre masoni se mai ratacisera si fiinte autentice, manate de intentii nobile de transformate interioara, insa unii au fost deturnati, iar altii opriti din actiunile lor, cum s-a intamplat in cazul acesta.

Despre "raul absolut"

Un comentariu :
Profesorul unei universitati importante si-a provocat studentii sa raspunda la urmatoarea intrebare: “Dumnezeu a creat tot ceea ce exista?” Un student a raspuns ferm: “Da!”

Profesorul a pus o noua intrebare: “Daca Dumnezeu a creat totul inseamna ca el l-a creat si pe diavol. Si de vreme ce acesta exista (asa cum putem observa in propriile noastre actiuni), inseamna ca Dumnezeu este cel rau?” Studentul nu a putut raspunde la acesta supozitie, iar profesorul a sustinut ca demonstrat astfel faptul ca a crede in Dumnezeu este o poveste pentru copii, lipsita de logica.

Un alt student a ridicat mana si a cerut sa puna o alta intrebare. El s-a ridicat in picioare si a intrebat: “Domnule profesor, starea de frig exista?” “Bineinteles!”, i-a raspuns profesorul. “Ce fel de intrebare este aceasta? Cu siguranta ca exista, nu ti-a fost frig, n-ai tremurat niciodata?”

Proaspatul student a raspuns: “De fapt starea de rece nu exista. In concordanta cu legile fizicii, ceea ce noi consideram rece reprezinta de fapt absenta caldurii. Orice lucru poate fi obiect de studiu atata vreme cat transmite energie (caldura). Zero absolut reprezinta absenta totala a caldurii, dar starea de rece nu exista. Ce am facut noi este doar sa cream un termen care sa descrie ce simtim cand nu primim caldura in organism.”

“Si, continua studentul, intunericul exista”? “Bineinteles!” raspunse profesorul.

De aceasta data studentul raspunse: “Va inselati din nou, domnule profesor. Nici intunericul nu exista. Ceea ce exista de fapt este doar absenta luminii. Lumina poate fi studiata, intunericul nu. Nici nu poate fi fractionat intunericul, lumina da. O simpla raza de lumina alunga intunericul pe suprafata pe care ajunge raza de lumina. Intunericul este un termen inventat de oameni pentru a descrie ce se intampla cand nu avem lumina.”

In sfarsit, studentul il intreba pe profesor: “Domnule profesor, exista raul absolut?” Profesorul ii raspunse “Bineinteles ca exista, dupa cum am mentionat la inceputul discutiei vedem violuri, crime, violenta peste tot in lume, toate acestea sunt intruchiparea raului.”

“Domnule profesor, raul absolut nu exista. La fel cum am demonstrat in celelalte doua cazuri, raul absolut este un termen creat de om pentru a descrie rezultatul absentei lui Dumnezeu in inima omului!”

Dupa toate acestea, profesorul se recunoscu invins de aceasta argumentatie logica sii nu mai spuse nimic.

Dhammapada - Buddha

Niciun comentariu :
87, 88. Un om intelept trebuie sa paraseasca starea plina de intuneric, si sa urmeze calea luminii. Nefiind atasat niciunui loc de pe lumea aceasta, el trebuie ca in retragerea sa sa caute fericire acolo unde nu pare a fi nicio fericire. Lasand toate placerile superficiale in urma, si nenumind nimic "al meu", omul intelept trebuie sa elimine(din el insusi) toate tulburarile mintii.

89. Cei a caror minte este bine ancorata in modalitatile de a dobandi cunoasterea spirituala, si care fara a se agata de nimic, se bucura de libertatea non-atasamentului, care si-au invins poftele, si care sunt plini de lumina, acestia sunt liberi chiar si in aceasta lume.
Metafora "intunericului" spiritual face referire la existenta in interiorul fiintei umane a impuritatii care obstructioneaza lumina, si a ignorantei care este ca si cum omul nu ar fi orientat catre sursa luminii. In analogie cu procesul vederii fizice obisnuite, pentru ca noi sa putem vedea ceva, trebuie sa indeplinim doua conditii (asumand faptul ca avem ochii intacti, ceea ce din punct de vedere spiritual este in aceasta analogie intotdeauna valabil, fiindca intotdeauna omul poseda focarele de rezonanta cu orice, chiar daca ele sunt inactive/latente sau blocate de impuritati la un moment dat):
1. Sa putem manevra o sursa de lumina pe care sa o indreptam in directia lucrului pe care dorim sa-l vedem.
2. Sa avem grija ca nimic sa nu obstructioneze drumul luminii catre acel lucru si catre noi (de genul prafului asezat pe lampa, sau a obstacolelor opace asezate in drumul luminii).

In cazul in care omul nu indeplineste prima conditie, si el nu indreapta lumina catre obiect, atunci sursa intunericului in care se afla este ignoranta. In cazul in care omul nu indeplineste a doua conditie, sursa intunericului sunt impuritatile care bareaza drumul luminii, si de exemplu degeaba doreste si incearca omul sa perceapa energiile subtile, ingerii sau chiar pe Dumnezeu daca el nu se preocupa in prelabil sa-si curete sufletul de mizeria rautatii, a egoismului si a celorlalte vicii.

"Calea luminii" este calea pe care omul se preocupa sa-si elimine impuritatile care exista in sufletul sau sub forma viciilor sau a defectelor de caracter, si in care el apoi directioneaza lumina constiintei sale catre Existenta, urmarind sa perceapa Adevarul.

Omul intelept nu numeste "casa" (la modul atasat) niciun loc de pe lumea aceasta, "casa" sa fiind Imparatia lui Dumnezeu aflata in sufletul si in spiritul sau.

Oamenii obisnuiti cauta fericirea prin acumularea a cat mai multe lucruri si bunuri. Omul intelept trebuie sa-si caute fericirea "acolo unde nu pare a fi nicio fericire", adica in puritatea sufletului sau, fara a cauta sa acumuleze bunuri materiale, ci dimpotriva daruind celor din jur tot ceea ce este de folos si traind in:
- fericirea pura a sufletului sau ce traieste empatic fericirea celorlalti
- fericirea inexprimabila a spiritului sau ce exista in comuniune cu Dumnezeu

Omul intelept dobandeste timpul si energia necesare pentru a merge pe "calea luminii", renuntand la a mai alerga obsedat si hipnotizat doar dupa placerile trecatoare. Cauza pentru care cautatorul spiritual nu numeste nimic de pe aceasta lume "al meu" este aceea ca acesta este constient ca totul este trecator, efemer pe acest Pamant: atat existenta sa proprie cat si existenta celorlalte lucruri sau fenomene de pe acesta lume sunt trecatoare. Ce sens are sa numesti ceva "al meu" atat timp cat si existenta proprie pe aceasta lume si cat existenta lucrului pe care il numesti "al meu", ca si raportul intre cele doua, pot inceta in orice clipa?

"Eliminarea tulburarilor mintii" pomenita de Buddha seamana in mod izbitor cu definitia practicii Yoga enuntata de Patanjali: "citta vritti nirodha" (in traducere "anihilarea agitatiei(turbioanelor) mintii"). Mult mai profunda decat pare la o apreciere superficiala, aceasta indicatie este adeseori inteleasa de cei prosti ca un fel de "spalare a creierului" sau de reducere la stadiul de "leguma" (acestia ignorand intelepciunea profunda care se degaja din invatatura lui Buddha sau a lui Patanjali). Aceste aspecte care tin de aspecte elevate ale fiintei umane si de etape superioare ale drumului spiritual, nu pot fi intelese si patrunse cu adevarat decat prin practica (de exemplu prin practica corecta a meditatiei sau a rugaciunii).

Prin sintagma "cei a caror minte este bine ancorata in modalitatile de a dobandi cunoasterea spirituala" Buddha identifica pe acei oameni care prin practica tenace au inlocuit tendinta mintii de a vagabonda haotic catre aspecte superficiale, cu obisnuinta acesteia de a se focaliza si a intra in rezonanta cu energii subtile elevate si benefice.

In ultima parte a afirmatiilor sale Buddha arata pe ce anume se bazeaza libertatea interioara, spirituala: starea de "a fi plini de lumina" semnifica pe cei plini de fericirea si cunoasterea pura ce radiaza in intreaga lor fiinta din Sursa Suprema, si care fiind ferm stabiliti in aceasta stare superioara de constiinta si existenta au iesit de sub tirania poftelor necontrolate si a atasamentelor fata de aspectele efemere si superficiale, deoarece s-au ridicat deasupra lor (ca si frecventa de vibratie). Aceasta stare de libertate interioara este astfel perfect naturala si stabila, tot astfel precum viziunea unui om aflat in varful unui munte inalt se intinde in mod natural perfect neingradita de jur-imprejur, spre deosebire de viziunea obstructionata si marginita a oamenilor aflati in vale.

Maxima zilei - Henry Ford

Niciun comentariu :
„Am observat ca majoritatea oamenilor evolueaza in timpul pe care altii il pierd.” – Henry Ford

vineri, 25 iulie 2008

Dhammapada - Buddha

Niciun comentariu :
84. Daca, indiferent ca e pentru el sau pentru altcineva, un om nu tanjeste nici dupa fii, nici dupa bogatie, nici dupa putere, si daca nu doreste sa obtina succesul prin mijloace incorecte, atunci el este bun, intelept si virtuos.

85. Putini sunt aceia dintre oameni care ajung pe tarmul celalalt; ceilalti oameni alearga incoace si incolo pe acelasi mal.

86. Dar aceia care, dupa ce au fost invatati despre Lege, urmeaza Legea, trec dincolo de domeniul (aflat sub influenta) mortii, desi acesta este dificil de depasit.
Cel care a depasit iluzia dobandirii fericirii persistente si a implinirii sufletesti doar prin raportarea superficiala la aspectele acestei lumi (cele mai comune pacaleli dpdv. spiritual fiind sa se acorde valoare suprema prin ele insele unor aspecte precum copiii, bogatia sau puterea, puse in relatie directa cu posedarea acestora ca pe niste bunuri personale), este un om intelept. Cel care nu doreste sa-si cladeasca fericirea sa pe nefericirea altora, fiindca isi da seama ca asa ceva este imposibil, este un om virtuos. Acest lucru devine insa posibil numai pentru omul bun, care reuseste sa depaseasca aceste iluzii (iluzii cauzatoare de suferinta in final) fiindca se bazeaza pe fericirea elevata pe care acum o are tot timpul prezenta in sufletul lui. Altfel spus, nu e suficient sa-ti spui "nu mai sunt rau si ignorant, gata, am luat aceasta hotarare!" pentru ca rezonanta cu raul si ignoranta sa se opreasca, ci trebuie mai intai sa faci fapte bune si intelepte pentru a crea in tine insuti rezonante cu binele si intelepciunea pe care apoi sa te sprijini.

Putini sunt oamenii care depasesc nivelul vietii traite sub spectrul mortii, al efemerului si al ignorantei fundamentale, deoarece pentru a depasi acest nivel este necesara indeplinirea a cateva conditii simultane: trebuie sa-ti doresti aceasta mai presus de orice, trebuie sa afli si sa intelegi cum poti realiza aceasta, trebuie sa faci toate eforturile necesare(aici incluzand si corectitudinea realizarii lor) pana la capat. Este asadar un lucru greu, fiindca intotdeauna lenea a fost mai usor accesibila decat realizarea a ceva maret. Si rasplata insa este pe masura efortului depus in mod corect.

Maxima zilei - Eschil

Niciun comentariu :
“Sta in caracterul foarte putinor oameni sa laude fara sa invidieze un prieten care a ajuns sa prospere.” - Eschil

joi, 24 iulie 2008

Document - Decizii luate la Conventul Masonic din anul 5989 cu privire la Marele Orient al Turciei

Un comentariu :
Un document masonic secret redactat de Loja Suprema a Marelui Orient al Frantei si dezvaluit in revista RONESSANCE-Istanbul nr.6, 1991. De remarcat faptul ca masonii nu il recunosc pe Iisus Cristos inclusiv prin faptul ca nu folosesc calendarul Gregorian care are ca reper anul nasterii sale (anul masonic 5989 corespunde cu anul 1989 dupa Cristos).

Dupa cum am indicat deja in articolele 31 si 33, dupa scandalul lojei P2 din Italia, desconspirarea fratilor nostri masoni din Grecia a generat niste crize serioase. Consecinte similare sunt posibile si pentru Turcia. Sfatuim toti francmasonii sa ia imediat masurile necesare. Cele de mai jos reprezinta deciziile luate cu privire la Marele Orient al Turciei in cursul conventului reunit in Austria la 25 aprilie 5989(1989):

DECIZIA 1 A) Sa se determine si sa se previna imediat toate desfasurarile antimasonice si antisemite. B) Sa se extermine miscarile care ar putea impiedica realizarea idealurilor masonice. C) Sa se pregateasca un raport detaliat privind fortele antimasonice din ultimii 10 ani.

DECIZIA 2 A) Sa se intareasca solidaritatea francmasonilor in presa (mass-media). Totusi, sa se creeze o rivalitate artificiala pentru a se evita o desconspirare nedorita. B) Sa se ia precautiuni vitale pentru a impiedeca desconspirarea masonilor asezati in posturi cheie. C) Sa se avertizeze masonii din cadrul presei sa fie mai sensibili si mai atenti pentru a putea preveni si opri formatiunile religioase conservatoare sau traditionaliste.

DECIZIA 3 A) Sa se mareasca numarul francmasonilor situati in cadrul partidelor si miscarilor populare si de asemeni sa li se intareasca influenta. B) Sa se ceara ajutorul si cooperarea lojelor europene pentru probleme financiare.

DECIZIA 4 A) Sa se impuna progresiv morala si spiritul masonic prin intermediul mass-mediei. B) Sa se elimine imediat banuielile si prejudecatile cu privire la Masonerie. Sa se canalizeze cluburile noastre afiliate (ROTARY, LIONS, etc) pentru aceasta misiune. Sa se organizeze campanii culturale pentru castigarea simpatiei maselor populare.

DECIZIA 5 (specifica numai Turciei) A) Sa se includa marile noastre asociatii in organizatia GAP (Marele Proiect din Sud-Est). B) Sa se pregateasca conditii necesare pentru investitii in Sud-Est. C) Sa se asocieze masonii intreprinzatori la investitiile din aceasta zona.

DECIZIA 6 A) Sa se asigure educarea maselor in sensul indepartarii lor de la credintele si dogmele religioase. B) Sa se actualizeze acest subiect in cadrul scolilor si universitatilor prin intermediul masonilor nostri situati in medii academice. C) Sa se denigreze, pe de alta parte, aceste tendinte dogmatice prin intermediul mass-mediei.

DECIZIA 7 (specifica numai Turciei dar similara situatiei Romania - Republica Moldova - N.T.) A) O eliberare posibila a statelor de limba turca din Uniunea Sovietica va puta afecta situatia Turciei in Europa si Orientul Mijlociu. Sa se ia masuri eficace pentru protejarea echilibrelor regionale. B) Dupa schimbarea de regim din fosta Uniune Sovietica, sa se orienteze opinia publica in sensul sublinierii detrimentelor pe care le-ar putea avea o viitoare reuniune a statelor de limba turca in Republica Turcia.

DECIZIA 8 A) Sa se continue observarea si selectarea de tineri adecvati prin intermediul cluburilor premasonice : LIONS, ROTARY, DINNERS, etc. sa se inceapa educarea acestor tineri initiati in sensul idealurilor noastre masonice in centrele noastre speciale care se afla in Europa sau America. B) Sa se aranjeze rambursari si conditii necesare pentru educarea in strainatate a noilor initiati.

DECIZIA 9 A) Sa se raporteze in fiecare saptamana toate noile desfasurari la Comitetul Central din Paris si la responsabilii Consiliului Suprem al Turciei. B) Sa se imbogateasca si sa se amelioreze informatiile trimise la Loja-Mama din Chicago.

DECIZIA 10 A) Sa se controleze si sa se anuleze pe termen lung miscarile islamice radicale. B) Sa se provoace discordia si dezintegrarea printre gruparile religiose, pentru a le atenua efectele lor in sens antimasonic. C) Sa se orienteze puterea efectiva a reactiilor religioase pentru a le atenua efectul negativ asupra scopurilor noastre masonice.

DECIZIA 11 A) Sa se urmareasca toate articolele si publicatiile antimasonice aparute in presa. B) Sa se adune toate lucrarile antimasonice si sa li se impiedice vanzarea. C) Sa se opreasca pe cai eficiente si convenabile toate activitatile scriitorilor, publicistilor si editorilor antimasoni.

DECIZIA 12 Sa se respandeasca stabilimentele premasonice in randul publicului larg.

Incredibil!! In Uniunea Europeana Sovietica se reinstituie pe ascuns pedeapsa cu moartea pentru opozanti

Niciun comentariu :
În toate ţările europene, pedeapsa cu moartea este astăzi abolită. Tratatul de la Lisabona, noua Constituţie europeană, pe care tehnocraţii masoni din fruntea UE încearcă să o impună cu orice preţ, în ciuda respingerii ei de către cetăţenii Europei, reintroduce pedeapsa capitală.

Un grup de jurişti germani şi austrieci au avut supriza să descopere această prevedere sub forma unei notiţe, care trimitea la rândul ei la o altă notiţă. Profesorul Albrecht Schachtschneider, unul dintre cei patru jurişti care au realizat analize asupra Tratatului de la Maastricht şi a diferitelor forme ale Constituţiei europene, a explicat cum ratificarea Tratatului de la Lisabona atrage după sine şi acceptarea Cartei Uniunii Europene. Aceasta stipulează că pedeapsa cu moartea este abolită, dar face o trimitere la o notiţă din josul paginii unde scrie cu litere mici: „cu excepţia situaţiei de război, dezordine socială şi insurecţie”.

Acest mod de a strecura în Constituţie o prevedere de o asemenea importanţă şi gravitate reprezintă o încălcare a tuturor principiilor juridice,” arată Albrecht Schachtschneider. „În plus nu sunt definite infracţiunile care pot fi pedepsite cu pedeapsa supremă. Cine stabileşte că dezordinea socială a atins un asemenea grad încât se poate abroga prevederea care interzice pedeapsa cu moartea şi aplica această notă de subsol? Ce tribunale o vor acorda? Tribunale speciale, întrunite pentru stări de urgenţă? De la ce punct un protest în masă va începe să fie considerat insurecţie, pasibilă de pedeapsă cu moartea?” se întreabă juristul german.
Mai mult pe Yogaesoteric.net

Vladimir Bukovsky, fost dizident sovietic ce locuieste acum in Marea Britanie afirma ca proiectul Uniunii Europene a fost inspirat dupa cel al Uniunii Sovietice. Bukovsky cunoaste foarte bine sistemul sovietic, fiind atat o victima a sa (a petrecut mai mult de 10 ani in inchisorile sovietice pentru "activitati anti-sovietice") cat si un cunoscator al secretelor sale (a avut acces la dosarele KGB dupa 1992).

Locuind in Marea Britanie inca dinainte de intrarea acesteia in Uniunea Europeana, si avand relatii cu multi dintre liderii europeni, Bukovsky este de asemenea un bun cunoscator si un analist avizat al dedesubturilor UE. Intr-un discurs tinut la Bruxelles in anul 2006, Bukovsky a facut referire la documente confidenţiale din arhivele sovietice la care a avut acces in 1992. Acestea confirmau existenta unei conspiraţii destinate a transforma Uniunea Europeana intr-o organizaţie de tip socialist, prin asta referindu-se “la anumite structuri, anumite ideologii care sunt induse, la planuri, directii, la inevitabila expansiune; la anularea natiunilor, care a fost scopul Uniunii Sovietice.”

Bukovsky continuă: “Cei mai multi oameni nu inteleg asta, insa noi intelegem, intrucat am fost crescuti in URSS unde trebuia sa studiem ideologia sovietica in scoli si universitati.” In timp ce marxism-leninismul promitea sa accelereze “stergerea” statelor nationale, regimul sovietic - la fel ca toate regimurile cu radacini in marxism - si-a consolidat puterea si s-a razboit cu identitatile nationale. “URSS a devenit un stat foarte puternic, insa pe seama obliterarii natiunilor,” a amintit Bukovsky, avertizand ca Uniunea Europeana urmeaza aceleasi obiective in numele crearii unei noi “identitati europene”.

El a mai mentionat ca forma de conducere şi de organizare a Uniunii Europene seamănă înspăimântător de mult cu cea a defunctei URSS. Asemanarea se datoreaza planului comun de dezvoltare, stabilit de Gorbaciov impreuna cu mai multi lideri politici comunisti/socialisti din Europa occidentala, in urma cu mai bine de 20 de ani. Acest proiect pe Gorbaciov l-a numit "casa noastra comuna Europeana", s-a derulat pas cu pas de atunci incoace si viza social-democratizarea URSS, dar si a Europei occidentale, urmata apoi de convergenta celor doua intr-o singura structura federala. Structurile Uniunii Europene au fost deci construite in asa incat sa poata fi ajustate, sa se potriveasca celor Sovietice.

Conspiratia a esuat, din fericire, in Uniunea Sovietica, dar are sanse sa "reuseasca" in Uniunea Europeana. Va prezentam in continuare alte cateva citate din discursul lui Vladimir Bukovsky.

"Nu este un accident ca Parlamentul European, spre exemplu, imi aminteste de Sovietul Suprem. Arata ca Sovietul Suprem pentru ca a fost gandit si proiectat in acelasi fel. Similar, cand te uiti la Comisia Europeana, aceasta arata ca Politburo. Chiar cu exactitate, vreau sa spun, exceptie facand faptul ca ea are 25 de membri iar Politburo avea 13 sau 15. In afara de aceasta diferenta cele doua organisme sunt exact la fel, nu raspund in fata nimanui, nu sunt direct alese de nimeni. Cand observi toata aceasta bizara activitate a Uniunii Europene cu cele 80.000 de pagini de reglementari ale sale, pare a fi Gosplan. Am avut o organizatie care planuia totul in economie, pana la ultimul surub si ultima piulita, cu cinci ani in avans. Exact acelasi lucru se intampla in Uniunea Europeana. Cand analizezi coruptia in EU, este exact acel tip Sovietic de coruptie, incepand de la varf spre coada mai degraba decat invers."

"Daca treci in revista toate structurile si caracteristicile acestui emergent monstru European vei observa ca seamana din ce in ce mai mult cu Uniunea Sovietica. Binenteles este o versiune mai blanda a Uniunii Sovietice. Va rog, nu ma intelegeti gresit! Nu spun ca are un Gulag. Nu are un KGB – nu inca – dar privesc cu atentie acele structuri ca Europol-ul, spre exemplu. Ma ingrijoreaza cu seriozitate deoarece aceasta organizatie va avea probabil puteri mai mari decat KGB-ul. Vor avea imunitate diplomatica."
Sursa: Depinde de noi

Transmisiunile video secrete ale NASA ofera dovezi ale existentei vietii extraterestre

Niciun comentariu :
Timp de zeci de ani NASA a negat orice existenta a vietii extraterestre. Dovezile ce au iesit la iveala din surse independente, impreuna cu o serie de marturii ale astronautilor, aviatorilor sau a altor specialisti, arata insa ca agentia spatiala americana este implicata intr-o operatiune de secretizare si negare a informatiilor de acest tip.

Recent, in mod ciudat, o serie de institutii precum Vaticanul, Agentia britanica de studiere a fenomenelor OZN si institutii mass media au devenit in mod brusc si ciudat, extrem de interesate de dezvaluirile despre fenomenene legate de extraterestrii si OZN-uri. O fi vorba de o adevarata deschidere de a spune tot adevarul sau avem de-a face din nou cu o campanie de deturnare, de prezentare de dovezi neconcludente ori poate ni se pregateste o operatiune de manipulare la nivel global in care amenintarea terorista ar putea fi inlocuita de cea extraterestra? Pana una alta datorita internetului avem acces la o serie de dovezi concludente care continua sa fie negate sau ignorate.

In filmul urmator, Martyn Stubbs, managerul unui operator de cablu din Vancouver, Canada, a avut ideea de a intercepta si de a inregistra, cu ajutorul unei antene de satelit si a unor videorecordere, toate transmisiunile video efectuate pe canalul de comunicare NASA, intre navetele spatiale si centrul de coordonare al misiunilor. Acesta a identificat, printre altele, 2 tipuri de manifestari neobisnuite ("OZN"-uri) care apar in aceste transmisiuni: unele ca niste sfere observabile cu ochiul liber, care se deplaseaza relativ lent, iar celelalte foarte mici si rapide, incat devin vizibile doar la vizionarea frame cu frame a secventelor video, si se pot observa, sub forma unor urme luminoase ale traiectoriilor. Se pare ca popularizarea acestor observatii a inceput de cativa ani buni, dar informatiile nu au ajuns in mass media. NASA sustine ca este vorba de particule de gheata. Interesant, avand in vedere ca unele din ele isi schimba traiectoria...


Acest documentar a primit premiul de "Cel mai bun film" la festivalul de film al Congresului International de UFO-logie din anul 2000. Inregistarile pe baza carora a fost realizat filmul insumeaza peste 2000 de ore, pe parcursul a 5 ani de zile.

Cateva inregistrari oficiale NASA in care se pot observa obiecte neidentificate:
http://video.google.com/videoplay?docid=3058482776434026811
http://video.google.com/videoplay?docid=-7650566847303449130

Cititi si:
OZN pe luna observat de astronomi italieni
Flota de OZN-uri deasupra Lima, Peru - 20 mai 2007

Un astronaut de pe Apollo 14 susţine că extratereştrii i-au contactat pe oameni în mai multe rânduri, însă guvernele au ascuns acest lucru

2 comentarii :
Extratereştrii i-au contactat pe oameni de mai multe ori, însă guvernele au ascuns adevărul timp de peste 60 de ani, susţine cel de-al şaselea astronaut care a păşit pe Lună, citat de Daily Mail.

Astronautul de pe Apollo 14, dr. Edgar Mitchell suţine că a ştiut de vizita unor OZN-uri pe Pământ, în timpul anilor în care a lucrat la NASA, însă de fiecare dată ele au fost ascunse.

Dr. Mitchell, azi în vârstă de 77 de ani a declarat într-un interviu la radio că acele surse de la agenţia spaţială care au luat contact cu extratereştrii i-a descris ca fiind "fiinţe mici, care arată ciudat pentru noi".

El a mai spus că adevăraţii extratereştrii sunt foarte similari cu imaginea tradiţională pe care oamenii au creat-o până acum pentru ei, şi anume au o siluetă mică, un cap mare, şi ochii de asemenea foarte mari.

O comparaţie la nivel de tehnologie între cele două lumi, este cu siguranţă în defavoarea noastră, susţine astronautul. Potrivit acestuia, tehnologia oamenilor "nu este, nici pe departe atât de sofisticată ca a lor", iar "dacă ei ar fi fost ostili, noi am fi dispărut de mult timp".

Edgar Mitchell, alături de comandantul navei Apollo 14, Alan Shepard, deţine recordul pentru cea mai lungă plimbare pe Lună, cu o durată de nouă ore şi 17 minute, în timpul misiunii lor din 1971.

''Se întâmplă să fi fost suficient de privilegiat să aflu că am fost vizitaţi pe această planetă şi că fenomenul OZN-urilor este real. A fost foarte bine acoperit de către toate guvernele, timp de 60 de ani, dar încet-încet aceste informaţii au ieşit la iveală, iar câţiva dintre noi am fost privilegiaţi să fim înştiinţaţi cu privire la aceste lucruri'', a declarat Edgar Mitchell.

Oficialii NASA au negat imediat comentariile lui Mitchell. Într-un comunicat oficial, purtătorul de cuvânt al agenţiei spaţiale americane a declarat că ''NASA nu urmăreşte OZN-uri. NASA nu este implicată într-o activitate de acoperire a existenţei extratereştrilor pe această planetă, sau oriunde în Univers''.

''Domnul Mitchell este un foarte bun american, dar noi nu îi împărtăşim opiniile pe acest subiect'', au încheiat oficialii NASA.

Sursa.
Sursa originala din Daily Mail

Maxima zilei - Mike Murdock

Niciun comentariu :
“Nu-ti vei schimba viata pana cand nu vei schimba ceea ce faci in fiecare zi.” - Mike Murdock

miercuri, 23 iulie 2008

Părintele Amfilohie - Curajul marturisirii Adevarului

Un comentariu :
Părintele Amfilohie s-a născut pe 29 decembrie 1967, la Buzău, sub numele de mirean Ion Brînză. Iniţial, pasionat de artele marţiale, cu dragoste pentru disciplină şi lipsit de egoism, a urmat Şcoala Militară de Aviaţie. Dragostea pentru Dumnezeu, sădită în sufletul său de către părinţi, a crescut în timp. În anul 1990, a intrat în mănăstire. A fost ucenic al Părintelui Cleopa Ilie de la Sihăstria, apoi a vieţuit cîţiva ani la mănăstirile de pe muntele Athos. A primit preoţia în 1998, la mănăstirea Petru Vodă - Neamţ. În 1999, a pus temelia mănăstirii de maici "Adormirea Maicii Domnului" de la Diaconeşti, judeţul Bacău, unde este duhovnic.

Iata cateva din cuvintele sale pline de adevar:
"Să privim în trecutul nostru şi vom şti ce avem de făcut. Eroismul şi sfinţenia sînt cele două căi de salvare ale noastre. Eroii au făcut istoria laică, iar sfinţii au făcut istoria bisericească. Să învăţăm să-i recunoaştem pe sfinţi şi pe eroi, să-i cultivăm şi să ne silim să le călcăm pe urme.

Este foarte mare lucru să creşti în preajma unui erou, să-l simţi, să trăieşti în cîmpul lui de influenţă. Eroul îndrăzneşte, revoluţionează, pune în mişcare potenţialul de luptă, de muncă, de răbdare. Alexandru cel Bun, Mircea cel Bătrîn, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul nu sînt porecle, ci nume de eroi, care au făcut istoria.

Vecinătatea unui sfînt ne este şi mai mult de folos. Aceste prezenţe vii ne fac să înţelegem că avem un suflet de mîntuit, că sîntem chemaţi să practicăm virtutea, că avem o altă dimensiune a vieţii, că mergem spre învierea cea veşnică. Binele de aici nu e doar un bine moral, ci este o treaptă într-un urcuş duhovnicesc spre îndumnezeire, spre desăvîrşire, căci sîntem fii lui Dumnezeu şi sîntem chemaţi spre nemuririre.

Avem datoria să ne autoeducăm. Doi cîte doi, trei cîte trei, să formăm mici familii unde să căutăm să ne desăvîrşim. Pînă cînd Dumnezeu vă rîndui un om providenţial, un viteaz totodată şi sfînt, care să ne adune pe toţi la un loc şi să ne conducă, trebuie să păstrăm cu orice preţ aceste valori.

Lupta noastră este una de rezistenţă creştină, este un creştinism de rezistenţă. Să păstrăm în noi sfinţenia vieţii şi eroismul strămoşesc. Să lecturăm istoria adevărată, să ne aprindem sufleteşte de acest mod de viaţă, să ştim cum să răbdăm şi noi şi mucenicia, şi munca, şi lupta, să înţelegem datoriile noastre. Virtutea să fie modul nostru de viaţă şi să nu încetăm a tinde spre perfecţiune în tot ce facem.

Nu ne aflăm întîmplător în acest spaţiu, carpato-danubiano-pontic, dar n-am învăţat să preţuim îndeajuns această ţară binecuvîntată. Dacă noi sîntem azi aici, este pentru că înaintea noastră strămoşii noştri s-au jertfit. Şi iată că mai apare o mare datorie: faţă de înaintaşii noştri. Ei au apărat, cu preţul vieţii, românismul şi Ortodoxia, care sînt indisolubil legate. Acest neam va dăinui cîtă vreme se va păstra cultul strămoşilor noştri. Sîntem deci datori să mergem pe aceeaşi linie de jertfă, dar şi să le cinstim memoria.

Sînt şi voi rămîne naţionalist. Naţionalismul îl văd aşa: folosirea tezaurului românesc în scopul plinirii evanghelice. Să folosim tot ce ne este la îndemînă românesc: cultură, tradiţie, istorie, ca să-l măruturisim pe Dumnezeu, să împlinim Evanghelia în chip românesc. Aşa s-o facă şi bulgarul, şi rusul, şi grecul. Şi asta nu va duce niciodată la şovinism."
Sursa: revista ROST

Parintele Amfilohie vorbeste in interviul urmator preluat de pe site-ul Depinde de noi despre biserica, neam, ecumenism, unitate si diversitate.
"Fricosii nu se mantuiesc"

Cititi si:
Ortodoxia Româneasca sub asediul masoneriei

Industrializarea agriculturii - legume iradiate, cu celuloza si hormoni de crestere

Niciun comentariu :
Multe dintre legumele si fructele care se gasesc in magazine si chiar in pietele agroalimentare au un gust mai degraba neplacut, chiar daca exceleaza la capitolul impresie artistica. Paradoxal este faptul ca nu doar marfa din import are acest pacat, ci si cea vanduta de producatorii autohtoni. Am incercat sa aflam de ce, de pilda, rosia, poate cea mai populara leguma romaneasca, are in multe cazuri un gust lemnos, este tare si verde pe dinauntru. Specialistii pe care i-am consultat ne-au explicat ca multe rosii – in special cele importate – sunt pline de celuloza, hormoni sau substante chimice si au fost expuse la iradiatii. De asemenea, am aflat ca pana si taranii din marile bazine legumicole din Romania cumpara seminte din import, care asigura o productie superioara, de multe ori insa in dauna gustului si calitatilor nutritive.

In plus, agricultorii romani utilizeaza de multe ori "dupa ureche" ingrasamintele chimice, existand astfel pericolul ca legumele sa fie cancerigene. "Din pacate, sistemul de consultanta agricola nu functioneaza la parametri normali, mai ales intr-o agricultura faramitata. Micii producatori folosesc haotic pesticidele", ne-a spus Aurel Tanase, presedintele Organizatiei Nationale Interprofesionale "Prodcom" Legume-Fructe. Impotriva acestor pericole consumatorul roman este practic descoperit. Asta desi ca teorie avem legi care ar trebui sa-l protejeze.

Parerea generala este ca, in general, legumele si fructele pe care le cumparam din supermarketuri sau din pietele agroalimentare sunt din ce in ce mai proaste la gust, desi au un aspect foarte atragator. In primul rand, trebuie spus ca o mare parte din acestea provin din import. "Piata romaneasca de legume si fructe ajunge la un consum de 700 de milioane de euro pe an. Dar numai 15% din totalul fructelor vandute la noi sunt autohtone, in timp ce restul sunt din import. Legumele romanesti sunt dominante numai pe timpul verii, cu o pondere de 60% din vanzari", ne-a spus Aurel Tanase, presedintele Organizatiei Nationale Interprofesionale "Prodcom" Legume-Fructe.

Cele mai multe importuri sunt din Turcia, Olanda si Israel. Intrebarea care se pune este de ce aceste produse au un gust atat de "neprietenos". Raspunsul l-am aflat de la expertii din Statiunea de Cercetare Legumicola de la Buzau, o unitate considerata strategica, pentru ca aici sunt create soiuri de legume adaptate la schimbarile climatice. sefa sectorului Cercetare, Florica Gheorghe, ne-a explicat, de pilda, care este "secretul" gustului acelor rosii care la exterior au culoarea rosie, dar in interior sunt verzi, n-au gust si nu sunt zemoase.

Specialistul ne-a spus ca multi din producatori folosesc celuloza, substanta care s-ar face vinovata de toate "calitatile" enumerate mai devreme.
"Se umbla la structura genetica a soiului, pentru a obtine produse cu o rezistenta mai mare. Legumele astfel obtinute pot fi transportate dintr-o tara in alta fara a se altera. Folosita si in industria hartiei, celuloza da legumelor aceasta «fermitate». Unii spun ca din cauza acestei substante rosia capata un gust «lemnos». Nu intamplator", explica Florica Gheorghe.

Metoda iradierii, folosita de 80 de ani
Pe piata mondiala a laboratoarelor care cosmetizeaza legumele mai e cunoscuta o substanta, numita L-metionina, care schimba pur si simplu culoarea rosiei. O face de un rosu aprins, astfel ca pare coapta, cu toate ca in interior ramane verde. Asa ca acum se cauta o solutie si pentru grabirea coacerii in profunzime a rosiei. Alta metoda de cosmetizare e reprezentata de folosirea hormonilor. Tomatele au, in acest caz, niste dungi maronii la suprafata, iar in interior nu mai au seminte, ci niste puncte gelatinoase.

Nu trebuie uitata metoda – foarte raspandita in lume – a ionizarii alimentelor care, astfel tratate, pot sa stea mai mult timp in rafturile magazinelor. Tratamentul cu raze Gama sau X e practicat de 80 de ani in lumea intreaga. Fructele si legumele sunt in acest fel "eliberate" de microorganismele care se dezvolta in interiorul roadelor pamantului.

Legume romanesti din seminte de import
Daca asa stau lucrurile in ceea ce priveste legumele din import, am vrut sa vedem care este situatia produselor autohtone. Nici legumele pe care le vand multi tarani in piata nu sunt departe de cele straine. Asta chiar daca taranii pun pe taraba un carton pe care scrie, de pilda, "rosii romanesti" sau "castraveti de Teleorman" ori "vinete de Dambovita".

Daca intram in amanunte, constatam insa ca denumirea de "romanesc" nu e chiar corecta, deoarece majoritatea semintelor folosite de tarani sunt din import. Nu stim cum s-a ajuns la aceasta situatie, mai ales ca Romania are o traditie de peste 100 de ani in stiinta legumiculturii. "Statiunea de Cercetare de la Buzau poate sa produca seminte pentru toata tara, de la tomate, ceapa, ardei, castraveti pana la vinete si telina, dar lista e mult mai lunga. Problema e ca la noi in tara nu mai exista un sistem de distributie a semintelor", ne-a spus secretarul stiintific Florica Gheorghe.

Pe de alta parte, in Romania au aparut, dupa 1990, firme care aduc seminte din import. Piata de profil e in ceata, pentru ca se gasesc atat produse verificate, cat si produse fara un atestat de calitate. "Producatorul ar trebui, atunci cand cumpara seminte, sa solicite parerea unui specialist, dar sa ceara si de la comerciant un certificat de calitate", conchide specialistul.

Rosii cat pepenele, pe gustul clientilor
Cert este ca semintele din import au castigat deja batalia de piata in fata celor autohtone. Taranii spun ca la magazinele satesti nu gasesc decat seminte straine, mai ales din Olanda. Cu modificari care ajung pana la structura genetica a soiului, semintele straine asigura o recolta mai bogata si produse mai aspectuoase, chiar daca acestea nu au un gust prea bun. Spre exemplu, taranii din comuna giurgiuveana Adunatii Copaceni, aflata la doi pasi de Bucuresti, ne-au spus ca ei cultiva, de cativa ani incoace, doar legume pe baza semintelor din import. "Sigur ca nu au gust cum au rosiile noastre. Dar daca la piata clientii ne cer legume mari, sa fie tari, sa aiba aspect, atunci asa am facut, am trecut la semintele din import, ca din ele scoti marfa cum vrea clientul", ni se destainuie un localnic. Taranii spun ca, din punctul de vedere al aspectului, semintele romanesti sunt slabe. "Rosia romaneasca, aia adevarata, e mica, moale, dar gustoasa. Clientii vor acum rosii cat pepenele. Nu conteaza gustul, conteaza aspectul comercial. Pai atunci, asa le dam, sa le placa aspectul", spun alti tarani.

Pericol de cancer
Alta problema e legata de felul in care agricultorii romani utilizeaza ingrasamintele chimice. De multe ori o fac dupa ureche, fara consultarea unui specialist. Ministerul Agriculturii precizeaza ca agricultorii trebuie sa apeleze la specialisti atunci cand folosesc pesticidele. "Din pacate, sistemul acesta de consultanta agricola nu functioneaza la parametri normali, mai ales intr-o agricultura faramitata. Micii producatori folosesc haotic pesticidele", spune Aurel Tanase, presedintele Organizatiei Nationale Interprofesionale "Prodcom" Legume-Fructe.

Daca se pune o cantitate mai mare de chimicale, atunci exista riscul ca planta sa acumuleze azotati intr-un procent amenintator. Legumele si fructele pot deveni in acest fel cancerigene. Sunt oameni care spun ca au cumparat de la piata rosii,
le-au dus acasa, dar dupa ce le-au taiat au simtit un miros greu, ca de benzina, asa ca le-au aruncat. O explicatie pentru acest fapt poate fi ca s-au aplicat tratamente chimice cu putin timp inainte de recoltare, dupa cum a opinat cercetatorul Florica Gheorghe.

"Nu ai voie sa folosesti pesticide cu cel putin trei saptamani inainte de cules", precizeaza specialistul din Buzau. Riscul de a ne imbolnavi apare si in urma consumului de produse care au fost supuse radiatiilor. "E vorba de un soc termic, prin care bacteriile din alimente sunt distruse. Dar procedura asta inseamna si eliberarea de radicali liberi, care sunt cancerigeni", atrage atentia Aurel Tanase. Partea proasta este insa aceea ca oamenii care merg la piata sa-si cumpere alimente nu sunt informati, asa cum, de altfel, spune legea.

Regina legumelor de vara
Cumparatorul nu stie cum sa faca diferenta intre legumele naturale si cele "artificiale". Iata cateva sfaturi pe care ni le-a dat Florica Gheorghe de la Statiunea de Cercetare din Buzau. Rosia adevarata nu trebuie sa fie ca piatra sau sa aiba coaja tare. Uitati-va la cotor, sa nu fie dur. Culoarea sa fie de un rosu deschis, nu spre maroniu. La taiere, produsul trebuie sa fie zemos. Gustul natural e dulce-acrisor. Expertii insista asupra calitatilor pe care trebuie sa le aiba tomatele pe care le mancam, pentru ca rosia este considerata regina legumelor de vara. Ea are un aport foarte mare la sporirea rezistentei organismului. Contine acid folic, calciu, potasiu si vitamina C. Mai exista si o substanta antioxidanta, numita lycopen, care are un rol semnificativ in prevenirea cancerului, mai ales a celui de prostata. Puteti beneficia de toate aceste elemente nutritive numai daca aveti in farfurie un produs care si-a luat de la pamant si de la soare toata zestrea de calitati. Daca leguma n-a fost lasata sa se coaca, ci a fost grabita sa se inroseasca cu ajutorul chimicalelor, doar pentru "impresia artistica", atunci sa stiti ca mancati apa de ploaie...
Articol Romania libera

Nu toti criminalii de razboi sunt tratati la fel

Niciun comentariu :
Radovan Karadjici a fost prins si va fi judecat la Haga ca un criminal de razboi, iar presa face mare tam-tam pe tema asta. Unii politicieni au ajuns chiar sa-l compare pe sarb cu Bin laden, papusa terorista cu care americani au speriat lumea. Guvernul sarb este laudat de europeni pentru isprava facuta si i se flutura din nou pe la nas aderarea la UE.

Sunt oare toti adevaratii criminali de razboi judecati la fel? Sunt ei oare expusi la fel in mass media? NU!

George Bush a propus o lege aprobata de catre Congres, ce ofera tuturor membrilor administratiei americane, retroactiv, imunitate deplina fata de orice acuzatie legata de crime de razboi, tortura si tratarea necorespunzatoare a detinutilor, de la 11 septembrie 2001 pana in prezent. Faptele mentionate erau sanctionate chiar prin pedeapsa cu moartea in legislatia ce era in vigoare pana atunci. Cu alte cuvinte Bush a blocat orice posibilitate ca el si membri ai guvernului sau sa fie vreodata acuzati de crime de razboi. Astfel nu mai este posibila incriminarea celor responsabili de milioanele de oameni morti in Afganistan si Irak sau de torturile inimaginabile pe care prizonierii si suspectii de terorism le-au suportat in lagarele americane din intreaga lume. Iata un fragment dintr-o emisiune a CNN, in care ziaristii au ajuns chiar sa se intrebe ce a devenit tara lor!


Sa mai amintim ca pe langa declansarea razboaielor din Afganistan si Irak, in care au fost tarate si o multime de alte natiuni europene, cel mai hulit presedinte american, a fost acuzat ca face abuz de cocaina de catre Scott McClellan fostul sau secretar de presa de la Casa Alba, a promulgat legea interceptarii totale a comunicatiilor fara mandat, lege care acorda si o imunitate retroactiva companiilor de telecomunicatii care au participat la programul de ascultari fara mandat al Justitiei in secret la ordinul presedintelui american, iar sotia sa doreste sa divorteze datorita relatiei amoroase secrete pe care presedintele o are cu secretarul de Stat american Condoleezza Rice.

America a ajuns mai rau ca o tara bananiera, Constitutia ei a fost aruncata la cos, iar democratia este doar o vorba in vant. Oare de ce nu spune nimeni lucrurile astea in presa? Cand se vor trezi ziaristii si vor spune ca SUA a devenit o dictatura, cand va fi prea tarziu? Este presa libera sa spuna adevarul?

UNASUR, clona sud-americana a UE

Niciun comentariu :
Sefii de stat din cele 12 tari sud americane au semnat pe 23 mai 2008 un tratat pentru creearea Uniunii Natiunilor Sud Americane (UNASUR), structura supranationala cu o functionare similara cu cea a Uniunii Europene si, in curand, cu o moneda comuna! Scopul declarat al UNASUR este acela de a “creea o integrare si uniune pe plan cultural, economic, social si politic intre tarile membre, promovand politici comune in domeniul educatiei, energiei, infrastructurii, finantelor, mediului“. Acordul de liber schimb, Mercosur, va fi subordonat noii organizatii. Printre obiectivele de durata ale UNASUR se numara: crearea unei piete interne, prin eliminarea tarifelor vamale pana in 2014; creearea unei infrastructuri rutiere comune; dezvoltarea de politici comune in domeniul energiei; eliminarea vizelor etc.

UNASUR va fi condusa de un secretar general, numit de consiliul sefilor de state pe o perioada de 2 ani. Functia poate fi reinnoita doar o data. Doua persoane de aceiasi nationalitate nu pot detin consecutiv aceasta functie. Brazilia, cea mai mare tara din UNASUR, a propus crearea unei forte militare comune. In acelasi timp, se are in vedere crearea unei Banci centrale care sa implementeze o moneda unica, de genul euro, in America de Sud. Luiz Inacio Lula, presedintele Braziliei, a afirmat ca procesul de instituire a unei monede unice va fi unul graduat pentru a ajuta tarile cu economiile mai slab dezvoltate din noua Uniune!

Reamintim ca in America de Nord, o structura similara a fost creata intre Canada, SUA si Mexic, sub numele de Uniunea Nord Americana (North American Union). De asemenea, exista o Uniune Africana, cu atributii ce-i drept mai reduse, creata in 2002. Se are in vedere crearea unei “Uniuni” si in sud estul Asiei. Intr-un final, toate aceste “uniuni” vor fi puse sub controlul unui Guvern Global!
Preluare de pe : eurosceptic.ro

Mai multe despre planurile de creare a uniunilor continentale si despre viitoarea dictatura globala in documentarele:
Zeitgeist partea a 3-a
Endgame (Joc Final)

Hatha Yoga - o metoda simpla de crestere a eficientei posturilor corporale Yoga

Niciun comentariu :
Eficienta oricarei posturi corporale poate fi crescuta printr-o modalitate extrem de simpla, usoara si rapida, cheia fiind de a ne concentra o scurta perioada de timp asupra zonei in care corpul nostru intra in contact cu solul, si urmarind sa dispunem in mod egal greutatea pe suprafata de contact, avand in minte ideea de echilibru.

Astfel exista doua aspecte pe care le putem avea in vedere daca dorim sa aplicam aceasta cheie de eficientizare, luand in considerare doua axe de referinta(axa X si axa Y) daca privim postura din punct de vedere geometric:

1. Deoarece la majoritatea asanelor zona de contact dintre corp si sol presupune o simetrie fata de coloana, vom cauta sa distribuim in mod egal greutatea pe zona de contact stanga fata de zona de contact dreapta.
Sa luam cazul posturii Padahastasana, la care zona de contact dintre corp si sol este constituita din talpile picioarelor. Aplicarea acestei chei de eficientizare presupune sa ne concentram atentia sa distribuim in mod egal greutatea corpului pe talpa piciorului stang si pe talpa piciorului drept. Pentru a realiza aceasta ne echilibram pozitia corpului pana in momentul in care presiunea pe care o simtim la nivelul talpii stangi este egala cu presiunea pe care o simtim la nivelul talpii drepte.

2. Al doilea aspect pe care il putem avea in vedere cand aplicam aceasta cheie de eficientizare consta in a distribui in mod egal greutatea pe zona de contact intre sol si corp (pe langa aspectul stanga/dreapta enuntat la punctul 1) avand in vedere axa fata/spate.
Astfel daca luam tot cazul posturii Padahastasana, vom cauta sa distribuim in mod egal greutatea pe toata lungimea talpilor. Ne vom concentra sa egalizam presiunea pe care o simtim la nivelul talpilor, astfel incat aceasta presiune sa fie resimtita uniform, egal la nivelul calcaielor, al mijlocului talpilor si la nivelul degetelor. Adica vom cauta sa nu apasam mai mult pe calcaie decat pe varfurile degetelor, de exemplu.

Acelasi mod de concentrare este valabil si in cazul in care zona de contact intre corp si sol in cazul diferitor altor asane implica fesele, picioarele(sau doar coapsele), bratele.

Aplicarea acestei chei ne permite sa obtinem rapid o stare de echilibru interior si armonie. De asemenea vom constata ca mintea se calmeaza rapid, se obtine o interiorizare mult mai buna precum si o stare interioara de transcendenta.

Acest articol inaugureaza o noua rubrica in cadrul blogului nostru, intitulata "Sfaturi pentru practica Yoga" (in engleza s-ar numi "Yoga tips and tricks"). Yoghinii care doresc sa impartaseasca si altora diverse aspecte verificate de ei si care puse in practica permit accelerarea evolutiei spirituale , sau care poate doresc sa impartaseasca yoghinilor incepatori diverse aspecte care tin de practica spirituala, si pe care ei le-au descoperit(ca eficienta, prin verificare personala) dupa ani buni de practica dar cunoscute pot ajuta si pe cei care au inceput de curand sa practice Yoga, sunt rugati sa ne scrie pe email.

Maxima zilei - Henri Frederic Amiel

Niciun comentariu :
“Atat timp cat o persoana este capabila sa se autotransforme, ea este o fiinta intr-adevar plina de viata.” - Henri Frederic Amiel

Dictatura monitorizarii tehnologice

Niciun comentariu :
In stilul binecunoscut si sub aparenta echidistantei, Discovery channel realizeaza documentare menite a-i discredita pe cei care fac dezvaluiri despre noua ordine mondiala. Modalitatile folosite sunt anularea argumentelor "recalcitrantilor" prin afirmatii fara acoperire ale unor asa zis specialisti sau prin folosirea in mod repetat si obsesiv (semne ale unei tentative de programare mentala a publicului) a sintagmelor "teoreticieni ai conspiratiei" si "teoria conspiratiei", desi lucrurile prezentate nu mai sunt demult doar o "teorie" ci sunt in mod vizibil, zi de zi, puse in practica cu o satanica perseverenta.
In ciuda acestui stil, documentarul de fata are si o parte buna: ofera o buna ocazie de prezentare a ideilor celor care lupta pentru apararea intimitatii, a vietii private si a libertatii de constiinta si actiune.


Vezi mai multe din Documentare, Science & Tech pe 220.ro

Sursa: http://manipularea.blogspot.com/

Cititi si:
NATO si terorismul psihotronic de stat
Armele psihotronice folosite impotriva populatiei civile sunt o realitate

marți, 22 iulie 2008

De ce si pentru cine pregateste SUA sute de mii de cosciuge?

Un comentariu :
SUA, statul Georgia. Pe o suprafata de cateva zeci de hectare au fost si continua sa fie depozitate sute de mii de containere de plastic cu rol de cosciug. Producatorul Polyguard and Co. declara pe pagina sa de web ca aceste cosciuge, garantate 100 de ani, sunt sigure din punct de vedere al mediului, rezista la apa si sunt disponibile chiar si pentru "dimensiuni speciale".

Imaginea depozitului de cosciuge in dezvoltare asa cum este el vazut din satelit:

Click aici pentru a vedea harta marita

Acest depozit ciudat amplifica suspiciunile existentei unui plan de declarare a legii martiale in America, supiciuni cauzate de construirea in SUA in ultimii ani a peste 600 de lagare de concentrare de catre Agentia federala pentru situatii de urgenta - FEMA (Federal Emergency Management Agency), lagare ce sunt gata de a primi ... prizonieri(?).


Fara a vrea sa cream panica ne intrebam totusi ce se intampla. Poate ca in mod neintamplator la noi in tara in CSAT (Consiliului Suprem de Aparare a Tarii) s-a discutat un "Plan centralizator de evacuare a populatiei si bunurilor materiale importante in situatii de conflict armat" desi potrivit informatiilor oficiale, difuzate de auto­ritatile competente, in urma unor analize si prognoze ale serviciilor de informatii, este putin probabil ca in viitorul apropiat (15-20 de ani), Romania sa fie implicata intr-un razboi. De asemenea unul din punctele discutate pe ordinea de zi si care a fost omis din comunicatul catre presa a fost "orga­nizarea si functionarea unui Centru National de Coordonare si Condu­cere a Interventiei in situatii de urgenta". Care este explicatia acestor masuri neobisnuite si secretizate?
Surse: Prisonplanet

Cititi si:
Prabusirea imperiilor
In SUA sa oficializat dictatura militara si controlul maselor
Amprentarea intre dictatura, discriminare si manipulare sociala

Maxima zilei - Bertrand Russell

Niciun comentariu :
“Dintre toate formele de precautie, precautia in dragoste este probabil cea mai daunatoare adevaratei fericiri.”- Bertrand Russell

luni, 21 iulie 2008

Prabusirea imperiilor

Niciun comentariu :
Marile imperii au avut perioada lor de "glorie" urmata inevitabil de momentul de decadere. Babilonul, Egiptul, imperiul roman, imperiul francez al lui Napoleon, Reich-ul lui Hitler sau URSS-ul, toate, s-au pulverizat atunci cand pareau mai puternice si mai invincinbile. Anumite semne prevesteau insa din vreme acest deznodamant..

Intr-un interviu acordat ziarului Financial Times, generalul David Walker sustine ca, America se afla pe o "platforma in flacari". Politica guvernului american este neconvingatoare in timp ce, imigrarea si angajamentele militare de peste hotare ameninta cu o criza daca nu se vor lua masuri.

David Walker a avertizat ca exista "similitudini izbitoare" intre situatia actuala a Americii si factorii ce au dus la decaderea Romei, incluzand "declinul valorilor morale si a moralitatii clasei politice". A adaugat, de asemenea, ca incearca sa traga un semnal de alarma, sa emita o avertizare prin care sa trezeasca la realitatea guvernul american.

Familia, educatia, religia, economia, tipul de guvernare si puterea militara, esecul acestora alaturi de desfraul conducatorilor au dus la declinul multor guverne si, inca, lucreaza in interiorul unor natiuni precum SUA si Marea Britanie.

Anumite grupuri de indivizi sunt insa perfect constiente de declinul inevitabil al Ameriici si doresc sa-l gestioneze, daca se poate, in propriul interes. Yogaesoteric publica astazi articolul Şedinţă secretă în parlamentul SUA in care se vorbeste despre „iminenta prăbuşire a economiei americane, prevăzută a avea loc în septembrie 2008", plus alte cateva dezvaluiri foarte socante despre cele discutate noaptea, in secret, in forul legislativ american.

Mai multe institutii financiare au avertizat deja despre iminenta unei crize financiare similare cu cea din 1929 (Barclays warns of a financial storm as Federal Reserve's credibility crumbles, RBS issues global crash alert), iar cresterea nejustificata a preturilor la petrol si aur arata faptul ca se fac speculatii financiare dar si ca exista o reorientare a institutiilor financiare catre valori sigure. Analistii Erste Bank a ajuns chiar sa recomande explicit cumpararea de aur si in plus sa spuna ceea ce elita masonica isi doreste de mai mult timp sa realizeze: "Banii de hârtie, in extremis, nu vor mai fi acceptaţi de nimeni, în timp ce aurul va fi întotdeauna acceptat." Aceasta corespunde si cu obiectivele dictaturii globaliste: crearea unei societati in care sa circule doar bani electronici accesati prin intermediul unui cip implantat sub piele.

Intr-un alt articol mai putin actual dar la fel de interesant, Distrugerea Rusiei: crearea unei naţiuni tipic masonice se vorbeste despre prabusirea imperiului tarist cu ajutorul contributiei esentiale a masoneriei. Asistam oare la un scenariu similar in SUA?

Lecturati si:
Criza financiara si viitoarea lovitura de stat planetara masonica
Criza financiara mondiala este provocata deliberat
Criza financiara: Chinezii cred in conspiratii
Creditul ca instrument de inrobire a omenirii
Dedesubturile trecutului financiar al Statelor Unite - Conspiraţiile şi crimele care au pus temeliile băncilor americane