Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 5 ianuarie 2009

Pesticide in bauturile carbogazoase

Niciun comentariu :
Fermierii indieni stropesc campurile agricole cu bauturi carbogazoase precum Pepsi sau Coca Cola deoarece contin aceiasi compusi ca si pesticidele dar sunt cu mult mai ieftine:

Fanta cu pesticide: de 300 de ori mai multe decat apa de la robinet
Bauturile carbogazoase vandute de Coca Cola in Marea Britanie par sa doboare orice record in materie de pesticide: de 300 de ori mai multe decat apa imbuteliata sau cea de la robinet. Un studiu citat de Daily Mail arata ca nivelul pesticidelor comercializate sub brandul Fanta este oricum ridicat, insa Marea Britanie detine suprematia.

Studiul a fost efectuat de oameni de stiinta din cadrul Universitatii Jaen din Spania, pe produse din 15 tari. 102 cutii si sticle de bauturi racoritoare au fost testate in cautarea a 100 de tipuri de pesticide. In Marea Britanie, locatiile vizate au fost Londra, Cambridge, Edinburgh, Saint Andrews si aeroportul Gatwick.

Rezultatele au aratat ca nivelul de pesticide este la limita legala aprobata pentru fructe, insa de 300 de ori mai mare decat cea pentru apa, scrie Daily Mail. Printre chimicalele detectate, specialistii mentioneaza carbendazim, tiabendazol, imazalil, procloraz, malation si iprodion. Ele sunt aplicate in general dupa cules, pentru a preveni infectiile fungice sau putrezirea fructelor.

Ca atare, echipa de cercetare a solicitat organismelor abilitate si industriei producatoare de sucuri sa renunte la chimicale si sa creeze noi standarde pentru aceasta piata. Companiile producatoare sustin insa ca nivelul de pesticide este redus si nu poate afecta sanatatea consumatorilor.

Purtatorii de cuvant Coca Cola insista ca produsele sunt sigure: “Toate sucurile testate se incadreaza in limitele aprobate pentru alimentele cu ingrediente naturale. (...) Nivelul minimal de pesticide se incadreaza in prevederi, ceea ce ar trebui sa convinga consumatorul ca sanatatea nu ii este amenintata”.
Sursa: Hotnews

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu