Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

duminică, 11 ianuarie 2009

Taxi to the dark side - regia Alex Gibney

Niciun comentariu :
Asta noapte nu mi-a venit sa cred ochilor ce film au avut curajul sa difuzeze cei de la TVR1: Taxi to the dark side (Taxi spre intuneric), film regizat de Alex Gibney (e drept, filmul l-au programat noaptea tarziu, dupa miezul noptii) . Acest film a castigat Oscarul in anul 2008 pentru "Cel mai bun documentar". Pentru a da o idee despre subiectul acestui documentar, voi traduce un pic de pe pagina IMDB a filmului: "O privire amanuntita asupra torturilor practicate de SUA in Afganistan, Irak si Guantanamo Bay, cu o focalizare asupra cazului unui sofer inocent de taxi din Afganistan, care a fost torturat si omorat in 2002".

Filmul va fi reluat Marti 13 Ianuarie 2009, tot pe TVR1, tot la o ora de noapte: 1.50

Ce alte comentarii as mai putea face? Tortura si crima nu sunt apanajul Inchizitiei sau al Evului Mediu. Poate parea socant, dar aceste practici venite din abisurile raului fac ravagii si in zilele noastre, si inca beneficiaza de sprijin total din partea celor mai puternici oameni ai planetei. Sub forma de idei, tortura si crima sunt promovate intens si in cadrul societatii romanesti, de catre persoane care urmaresc sa difuzeze in constiinta publica idei de genul: "sa-i omoram pe cei de religie musulmana, fiindca....", "da domnule, merita sa fie torturati, ca mai bine sa moara 100 de nevinovati de-ai lor decat unul de-al nostru". De exemplu, cinismul unui asemenea om merge pana intr-acolo incat si-a pus in semnatura: "poate e un ticalos, dar e ticalosul nostru" (adica in subtext, "caruia i se iarta orice crima"). Si daca ne gandim la cati oameni nevinovati sunt torturati si ucisi in secolul XXI pe planeta Pamant, gradul de alienare al rasei umane ne apare in toata grozavia sa.

In acest film se poate vedea cum cei mai mari tortionari si criminali ne sunt infatisati de catre mass-media ca fiind cei mai de vaza oameni ai planetei.

Felicitari redactorilor de la TVR1 care au avut curajul sa difuzeze acest film, si sa speram ca va putea fi prezentat si la ore mai accesibile.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu