Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 5 martie 2009

Senatorii din Comisia Juridica au aprobat trimiterea legii pasapoartelor biometrice in plen

Niciun comentariu :
Comisia juridica din Senat a aprobat un raport suplimentar de admitere a Ordonantei 207/2008 privind introducerea pasapoartelor electronice.

'Vreau sa va spun ca nu este vorba despre pasapoarte biometrice, ci despre pasapoarte electronice. De asemenea, cifra invocata nu exista, pasaportul nu are cod de bare, iar in CIP nu sunt stocate decat elementele vizuale in interiorul pasaportului si cele doua elemente, respectiv imaginea faciala si impresiunea digitala a doua degete pereche. De fapt, nu putem vorbi despre un cip, ci despre un mediu de stocare electronica', a declarat directorul Directiei Generale a Pasapoartelor, Aurel Viorel Sime, care a venit la sedinta comisiei cu o mapa burtdusita cu documente si mostre de pasapoarte biometrice.

Cu toate acestea, democrat-liberalul Iulian Urban a ridicat problema costurilor insemnate pe care le-ar ridica trecerea la noul tip de pasaport. 2,4 miliarde de lei noi ar costa intregul proces de trecere a romanilor la pasaportul biometric. "Un pasaport normal costa 96 de RON, acesta va costa 266 de RON. In conditiile in care in Romania sunt noua milioane de posesori de pasapoarte, aceasta afacere se ridica la 2,4 miliarde de RON. Romania este cea mai saraca tara din UE, de ce avem noi nevoie de cea mai avansata forma de pasapoarte?", a aratat senatorul PDL.

La randul sau, social-democratul Dan Sova a tinut sa-si exprime mirarea fata de necesitatea adaptarii pasaportului dupa ultimele tehnologii din domeniu, in conditiile in care electoratul din colegiul sau par coborati din "Carul cu boi" al pictorului Nicolae Grigorescu. "As fi mandru daca alegatorii mei nu ar merge in continuare in carul cu boi" a replicat Sova,la vestea ca Romania va fi prima tara din Europa care va implementa asemenea masuri de securizare a pasapoartelor.

Incurajat de suportul colegului de coalitie, Urban a propus celor prezenti introducerea unui amendament prin care sa se permita persoanelor, care din motive de libertate religioasa sau de constiinta refuza pasaportul biometric, sa primeasca un pasaport temporar. Ideea a fost respinsa pe motiv ca exista deja in ordonanta posibilitatea refuzului pasaportului biometric.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu