Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 31 martie 2009

UE vrea să monitorizeze toate automobilele

3 comentarii :
Citesc urmatoarea informatie aparuta in ziarul Cotidianul (si preluata din "The Guardian"), si parca nu-mi vine sa cred. Incet, incet, se stange latul si suntem legati fedeles. Oare ne vom trezi pana cand nu va fi prea tarziu?
Până în 2013, Uniunea Europeană vrea să doteze fiecare automobil cu sisteme de supraveghere care vor indica în permanenţă locul, viteza şi direcţia de deplasare a acestora
Propunerea aflată pe masa oficialilor UE prevede ca maşinile să fie înzestrate cu o “cutie de comunicare”, capabilă să emită în permanenţă un “puls” ce să ofere detalii despre poziţionarea şoferilor. Reprezentanţii europeni sunt convinşi că un astfel de plan va reduce numărul accidentelor auto şi va rezolva problema aglomeraţiilor în trafic, precum şi pe cea a emisiilor excedente de carbon. Parlamentul britanic pare deocamdată unul dintre cele mai interesate de implementarea proiectului, relatează ediţia online a ziarului “The Guardian”. Potrivit unui consorţiu al producătorilor de autoturisme, toate maşinile noi din Europa ar putea fi dotate cu noul sistem începând din 2013.

Organismele de protejare a vieţii private din Marea Britanie au avertizat deja că o astfel de metodă de monitorizare a traficului ar fi echivalentă cu o supraveghere totală a şoselelor.

Detaliile referitoare la proiectul Cooperative Vehicle-Infrastructure Systems (CVIS), care va costa aproape 40 de milioane de euro, vor fi făcute publice în cursul acestui an. CVIS are deja sprijinul producătorilor de maşini şi al industriei de telecomunicaţi.

“The Guardian” a obţinut însă documente nepublicate încă de CVIS, potrivit cărora maşinile vor putea fi supravegheate cu o exactitate de mai puţin de un metru, o tehnologie mai performantă decât navigarea prin satelit actuală. Comisia Europeană a solicitat deja guvernelor naţionale să rezerve o frecvenţă radio pe banda de 5,9 gigahertzi.
În Marea Britanie, ministerul Transporturilor a declarat că nu are planuri de a face obligatorie instalarea tehnologiei. Reprezentanţii CVIS spun însă că pentru ca sistemul să fie eficient e nevoie ca toate maşinile să îl adopte. Pe de altă parte, reprezentanţii European Data Protection Supervisor au avertizat recent că tehnologia va avea “efecte mari asupra dreptului la viaţă privată şi asupra datelor personale”.

Sistemul va permite maşinilor “să vorbească” una cu alta, dar şi cu şoseaua. O “cutie de comunicare” instalată la bord se asigură că maşinile transmit mesaje sub formă de “pulsuri” la fiecare 500 de milisecunde prin reţelele de telefonie mobilă şi cele wireless, prin microunde sau infraroşu. Mesajele transmise vor fi preluate de restul maşinilor din vecinătate, lucru care va permite acestora să se avertizeze între ele dacă sunt forţate să frâneze puternic sau să vireze pentru a evita un accident. Datele vor fi transmise şi către centre de control ce dirijează traficul. Acestea vor putea monitoriza astfel circulaţia şi vor putea chiar direcţiona automobilele.
Simon Davies, director în cadrul Privacy International, avertizează asupra pericolului: “Problema nu e ce spun neapărat aceste date despre şoferi, ci intercorelarea cu alte informaţii deja existente. Dacă adaugi datele disponibile graţie telefoanelor mobile, care pot urmări şi ele oamenii, există un potenţial pentru un sistem de supraveghere aproape infailibil”.

3 comentarii :

  1. Vezi si aici:
    http://www.gardianul.ro/index.php?pag=nw&id=132517&all=1

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,
    Multe filme postate pe blog nu ruleaza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua.
    Pentru a vizualiza filmele de pe blog care nu ruleaza, folositi Internet Explorer.
    Problema cu filmele care nu ruleaza apare numai cand se foloseste ca browser Mozilla Firefox.

    RăspundețiȘtergere