Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 14 mai 2009

In Elvetia se poate: Referendum pentru a consulta populatia cu privire la obligativitatea pasapoartelor biometrice

Niciun comentariu :
Cetatenii elvetieni sunt chemati la urne pe 17 mai pentru a se pronunta in legatura cu pasaportul biometric obligatoriu.
In acelasi timp oamenii de stiinta elvetieni au luat pozitie fata de noile tipuri de acte. De mai multe luni, multi specialistii atrag atentia Oficiului Federal al Politiei (Fedpol) asupra acestor lipsuri si a riscurilor la care se expun utilizatorii. Noul pasaport biometric va permite raufacatorilor sa copieze si sa utilizeze datele personale ale posesorilor, sustine Luc Recordon, membru in Consiliul statelor. "Oare se va putea calatori, pe viitor, la fel de liber ca acum, fara a fi urmarit de catre autoritati sau organizatii particulare bine echipate si fara riscul ca identitatea sa-ti fie furata?", se intreaba Recordon citat de Le Temps.

Autoritatile, care au primit o delegatie de oameni de stiinta toamna trecuta, nu au tras nicio concluzie, iar de atunci, un mare numar de personalitati si de ziaristi au asistat la o prezentare relevanta facuta de profesorul Serge Vaudenay, de la Scoala Politehnica Federala de la Lausanne (EPFL) si au putut sa se convinga ca aplicarea biometriei la pasapoarte este cel putin prematura.

Simplul fapt de a lasa pasaportul la receptia unui hotel pentru inregistrare ofera posibilitatea de copiere a datelor sensibile din document; la fel se intampla daca-ti lasi pasaportul biometric timp de cateva minute in mainile celui care ar vrea sa-l pirateze, mai scrie Le Temps. Mai intai, trebuie relevat ca criptografia care trebuie sa protejeze amprentele digitale si imaginea digitala a fetei in pasaportul biometric elvetian nu este sigura.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu