Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 20 mai 2009

Masonii au pus mana pe energia Romaniei

Niciun comentariu :
Fragmente dintr-un articol aparut in presa. Reproducem aici numai informatiile referitoare la monopolul masonilor in domeniul energetic. Pentru alte detalii cititi integral articolul din Evenimentul Zilei.

O societate înfiinţată în regiunea Alsacia, cu acţionariat integral românesc, urcă PDL în barca jucătorilor din domeniul energiei, stigmatizaţi de Traian Băsescu. Un parlamentar european, un ministru şi un baron local, toţi membri de vază ai Partidului Democrat Liberal, „s-au intersectat” cu „băiatul deştept” Bogdan Buzăianu, controversatul mogul al energiei.


„BĂIEŢII DEŞTEPŢI”
Eticheta lui Băsescu

Sintagma „Băieţii deştepţi” a fost lansată de preşedintele Traian Băsescu pentru a-i desemna pe cei care se îmbogăţeau după ce cumpărau energie ieftină de la companiile de stat şi o revindeau scump. Repetând cu obstinaţie expresia „băieţii deştepţi”, Băsescu înfiera mai ales firma Energy Holding, căpuşă a Hidroelectrica, şi societate al cărei trecut se intersecta cu activitatea fostului prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu.

În 1997, Tăriceanu contrasemnase, ca ministru al industriilor, o hotărâre de guvern prin care lucrarea de retehnologizare a hidrocentralei Porţile de Fier 1 era acordată, fără licitaţie, unei firme elveţiene. Firma – reprezentată de Bogdan Buzăianu, viitorul patron al Energy Holding – fusese susţinută şi de ambasadorul României în Elveţia, Radu Boroianu.

Ulterior s-au descoperit mai multe conexiuni: Radu Boroianu era naşul de cununie al lui Tăriceanu; Tăriceanu botezase unul dintre copiii lui Cornel Vişoianu, asociat şi om de încredere al lui Buzăianu; ambasadorul Boroianu avea afaceri cu reprezentanţii firmei pentru care făcuse lobby şi era asociat cu Tăriceanu în mai multe firme.

Renovarea Porţilor de Fier 1 şi 2 a fost extrem de dezavantajoasă pentru statul român şi, printr-o succesiune de contracte, a dus la instalarea firmelor lui Buzăianu în postura de căpuşe ale sistemului energetic românesc. Companiile acestuia, Energy Holding şi Buzmann Industries, au încheiat, fără licitaţie, contracte de miliarde de euro cu Hidroelectrica prin care cumpărau curent la preţul de cost. Mai departe, îl vindeau la preţul pieţei. Privilegiile de care se bucura Buzăianu se explicau şi în alt fel: era finul ministrului PSD-ist Dan Ioan Popescu, sub al cărui mandat încheiase cele mai mari contracte cu Hidroelectrica.

Concomitent cu punerea pe tapet a problemei „băieţilor deştepţi” din energie, preşedintele cerea şi desecretizarea contractelor pe care aceştia le aveau cu companiile de stat. Desecretizarea nu s-a produs nici astăzi, ultima promisiune în acest sens fiind făcută de ministrul economiei, Adriean Videanu, în februarie 2009.

MASONUL-CANDIDAT
Relaţie bună cu „domnul preşedinte”

Un alt „băiat deştept” pentru care PDL şi-a deschis larg porţile este masonul Corneliu Vişoianu, candidat, sub steagul portocaliu, într-un colegiu din Gorj în noiembrie 2008. Fost asociat cu Bogdan Buzăianu şi director la firma Energy Consult a acestuia, Vişoianu a aterizat toamna trecută în Gorj ca urmare a unui proiect de construire a unei termocentrale în localitatea Sărdăneşti-Plopşoru.

Vehiculat intens în campania electorală şi atribuit unui consorţiu de firme din care făcea parte şi Energy Holding, proiectul a rămas la stadiul de calcule matematice şi planşe desenate. „A îngheţat din cauza crizei economice”, explică Vişoianu, care, înainte de alegeri, a făcut din el una dintre piesele centrale ale mesajului său electoral. Lui Vişoianu nu i-a fost greu să intre în rândurile PDL: „De fapt, mam reîntors: am fost printre membrii fondatori ai PD, cunosc foarte multă lume. Am fost coleg cu echipa de la începutul-începuturilor: Bogdan Duvăz, Adriean Videanu, regretatul Aurel Stoica… Anul trecut, ei căutau oameni de un anumit nivel şi aş putea spune că cererea s-a întâlnit cu oferta”.

Vişoianu părăsise PD (actualul PDL) în 1998, când s-a alăturat PNL, unde a stat doi ani. Călin Popescu-Tăriceanu i-a botezat unul dintre fii. Împreună cu Bogdan Buzăianu, în 2000, a coordonat campania electorală a PNL Prahova, filială tutelată de magnatul Dinu Patriciu. Redevenit PDL-ist de o jumătate de an, Vişoianu încearcă astăzi să relativizeze scandalul „băieţilor deştepţi” din urmă cu trei ani: „Sunt convins că au fost nişte probleme de comunicare. Nimeni nu a avut în mod definitiv dreptate şi nimeni nu a avut în mod definitiv nedreptate”.

Când vine vorba despre Băsescu, masonul Vişoianu spune: „Am avut o relaţie bună cu domnul preşedinte. Ne cunoaştem de la începutul anilor ’90, când eu conduceam biroul de organizare al PD. Lucram chiar în directa lui subordonare”. Despre Buzăianu, declară: „Îl ştiu de peste 20 de ani. Prietenia lui mă onorează”. Atât Buzăianu, cât şi Vişoianu sunt membri ai ordinului masonic. Cel de-al doilea este Pro-Mare-Maestru al Marii Loji Naţionale din România. Mason cu state vechi este şi Sorin Frunzăverde.

RECLAMĂ
Contract cu televiziunea familiei Stănişoară

EVZ a dezvăluit, în urmă cu un an, că o televiziune din Turnu-Severin, care face parte din trustul de presă patronat de familia lui Mihai Stănişoară, actualul ministru al apărării, avusese în 2006 şi 2007 un contract de publicitate cu Energy Holding.

Cum publicul televiziunii respective nu coincidea nici pe departe cu clienţii-ţintă ai Energy Holding, exista suspiciunea că reclama fusese un cadou pe care firma „băieţilor deştepţi” îl făcuse consilierului prezidenţial Stănişoară. Valoarea totală a reclamei: 70.000 euro.

Cititi si:
Gregorian Bivolaru despre masonerie - Paris, februrie 2004
Parodie electorala si stafeta masonica la primaria Bucurestiului
PNL-ul pentru noi este PSD-ul 2 - masoni, "baieti destepti", petrolisti, moguli de presa
Ovidiu Ohanesian despre infiltrarea masoneriei in armata, servicii secrete, politica si mass media
Spionul bulgar, apropiat al şefilor masoneriei române
Masonii romani au jurat ca vor realiza noua ordine mondiala!
Evenimentul zilei si dezvaluirile despre ilegalitatile masonului Gheorghe Florea
Plevusca masonica demascata in Evenimentul zilei

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu