Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 6 iulie 2009

Mai multe banci introduc cardurile cu cip pe timp de criza in ciuda costurilor suplimentare

2 comentarii :
Banca Comerciala Romana si-a propus ca 15% din portofoliul sau de carduri sa fie pe tehnologia cu cip la sfarsitul lui 2009 si va cheltui pentru intregul proces de transfer al cardurilor, planificat sa se finalizeze in 2011, intre 3,5 si 4 milioane euro, a declarat un director al bancii.

"Conform planului nostru, pana la sfarsitul lui 2011, toate cardurile vor fi cu tehnologie cip, iar de la sfarsitul trimestrului unu din 2010, BCR nu va mai emite carduri cu banda magnetica", a spus directorul executiv al directiei cardurilor din cadrul bancii, Igor Zganjer. El a precizat ca BCR va suporta costurile aferente transferului, estimate la 3,5-4 milioane euro, nivel care nu include cheltuielile pentru imbunatatirea retelei de bancomate si aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS). "In afara de cheltuielile pentru migrarea cardurilor, restul sunt nesemnificative. Costul unui card cu cip este de trei-patru ori mai mare decat cel pentru emiterea unui card cu banda magnetica si ajunge la aproximativ 1 euro", a afirmat Zganjer.

In prezent, 94-95% din reteaua de bancomate de la nivelul sistemului bancar accepta tehnologia cu cip, iar peste 50% din aparatele pentru plata cu cardul la comercianti au tehnologia necesara pentru a accepta plata cu carduri cu cip, a mentionat directorul executiv al directiei cardurilor din BCR, precizand ca banca si-a modernizat reteaua de POS-uri.

BCR emite, incepand de luni, 1 iunie, trei carduri de debit cu cip BCR Visa Electron si va incepe acelasi proces pentru cardurile Mastercard din septembrie 2009. In prezent, 65% din cardurile BCR sunt emise sub sigla Mastercard, iar 35% poarta marca Visa.

In afara de BCR si alte banci precum BRD, ING, Transilvania, UniCredit Tiriac Bank, RIB Bank au inceput sa emita carduri duale, dotate atat cu microprocesor, cat si cu banda magnetica.

Cititi si:
Datorita noilor carduri bancare cu cip fraudele au crescut cu aproape 50%


Pe 16 iunie 2009, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale art. 5-8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 149/2007 privind aprobarea unor masuri in domeniul finantelor publice, ca urmare a invocarii exceptiilor de neconstitutionalitate de catre Avocatul Poporului. In esenta, este vorba de prevederea care impune plata drepturilor salariale din administratia publica, doar prin card bancar.

Prin decizia de neconstitutionalitate, este posibil sa cerem fara nici o restrictie primirea salariilor si prin cont deschis la CEC sau banca, fara a fi obligati sa primim un card bancar.

2 comentarii :

  1. Nu numai BCR introduce cipurile. Si Banca Transilvania a anuntat recent ca le adopta, inca am comunicatul. ING, din cate stiu, asa le-a avut de la bun inceput.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. Si BRD si RIB si mai sunt si altele. Am scris la sfarsitul articolului daca ati observat.

    RăspundețiȘtergere