Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

sâmbătă, 12 septembrie 2009

Căutarea a ceea ce este neschimbător în noi

Niciun comentariu :
În acest articol a fost descrisă şi o modalitate de introspecţie spirituală axată pe descoperirea a ceea ce mai rămâne din noi după ce am pierdut tot ceea ce putea fi pierdut.
În articolul de faţă voi descrie procedura pe care o consider corectă pentru a se putea descoperi ceea ce este neschimbător în om. Consider că răspunsul la această problemă merită efortul făcut pentru descoperirea sa.
Esenţa acestei proceduri constă în a lua rând pe rând toate aspectele fiinţei noastre pe care noi le simţim în mod direct, şi să vedem daca aceste aspecte rămân neschimbătoare în noi odată cu trecerea timpului (adică dacă rămân identice). Pentru aceasta odată focalizaţi asupra unui singur aspect distinct al fiinţei noastre, vom compara această parte din noi cu modul în care era aceasta în trecut. Dacă descoperim că există diferenţe între modul cum arată acum acea parte a noastră faţă de modul cum era în trecut, atunci acel aspect din noi nu constituie răspunsul la tema noastră de cercetare, şi vom căuta mai departe focalizându-ne asupra altei părţi din noi, şi aşa mai departe. Vom vedea pe măsură ce progresăm în această căutare, că prin eliminare rămân destul de puţine aspecte din noi care ar putea constitui răspunsul la problema pusă în discuţie, şi va trebui să căutăm în interiorul nostru destul de atent, persistent şi cu foarte mare intensitate pentru a putea descoperi realităţi din noi care să constituie posibile răspunsuri valide la întrebarea noastră.
O descriere mai amănunţită ar putea fi următoarea(cu precizarea că răspunsurile trebuie să ni le dăm fiecare pentru noi înşine; altfel spus noi trebuie să chibzuim cu propria noastră minte fiecare întrebare şi să nu luăm de-a gata răspunsul altcuiva, care chiar dacă este corect nu este de nici un folos pentru altcineva dacă acesta nu îl descoperă el însuşi prin propriul său efort introspectiv):
Î:- Ce simt cel mai uşor în mine, ca fiind o parte distinctă a fiinţei mele?
R:- Corpul fizic.
Î:- Corpul meu fizic rămâne neschimbat odată cu trecerea timpului (sau altfel spus rămâne tot timpul la fel indiferent de trecerea timpului)?
R:- Corpul meu fizic se schimbă odată cu trecerea timpului. Evident într-un fel arăta corpul meu fizic când aveam 7 ani şi în alt fel acum. Deci corpul meu fizic nu constituie răspunsul la ceea ce vreau eu să găsesc.
Se elimină prin urmare corpul fizic din mulţimea posibilelor soluţii la problema pe care o cercetez. Caut în continuare în mine să identific şi alte aspecte din mine, pentru a le aplica criteriul de selecţie ales: neschimbarea. Evident ordinea în care un om poate să selecteze pentru analiză părţile componente ale fiinţei sale, poate fi alta decât cea de mai jos.
Î:- Ce mai simt că rămâne în mine ca parte componentă a fiinţei mele, în afară de corpul fizic?
R:- Energiile subtile pe care le simt acum.
Î:- Energiile subtile pe care le simt rămân neschimbate odată cu trecerea timpului?
R:- Nu. Calitatea şi intensitatea energiilor subtile pe care le simt s-a schimbat de-a lungul timpului. Deci energiile subtile nu constituie răspunsul la ceea ce vreau eu să găsesc.
Mă analizez în continuare şi caut să descopăr şi alte aspecte ale fiinţei mele în afara corpului fizic şi a energiilor subtile. Descopăr că mai simt în mine şi emoţii sau sentimente.
Î:- Emoţiile sau sentimentele pe care le simt rămân neschimbate odată cu trecerea timpului?
R:- Nu. Ele se schimbă odata cu trecerea timpului. Nu sunt tot timpul aceleaşi.

Î:- Ce mai simt că rămâne în mine ca parte componentă a fiinţei mele, în afara celor deja analizate?
R:- Gândurile.
Î:- Gândurile pe care le simt rămân neschimbate odată cu trecerea timpului?
R:- Nu. Azi am nişte gânduri, ieri aveam altele, şi acum 20 de ani cu totul altele.
Deci nici gândurile nu constituie răspunsul la întrebarea pe care am pus-o.
Până acum a fost partea relativ uşoară. În continuare vine o parte extrem de importantă, critică. Va trebui să identificăm în fiinţa noastră în mod cât se poate de clar, şi alte aspecte din noi cărora să la putem aplica criteriul de validare: neschimbarea. Va trebui să identificăm şi să simţim aceste alte aspecte din noi la fel de clar precum ne simţeam de exemplul corpul fizic. Nu voi preciza eventualele mele răspunsuri la această căutare în acest punct fiindcă un eventual răspuns aici mai mult ar încurca decât ar ajuta(asta pe lângă faptul evident că ar putea fi greşit); pentru a merge mai departe în această căutare este imperios necesar să vedem ce mai simţim în interior în afara aspectelor din noi deja eliminate ca neputând fi soluţii la problema noastră. Deasemenea este important ca să nu ne oprim cu căutarea imediat ce am mai găsit un alt aspect din noi care poate chiar îndeplineşte criteriul nostru de selecţie: neschimbarea. O întrebare poate avea şi mai multe soluţii, nu numai una.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu