"Sunt epoci în care nu poti inainta decat mergand contra curentului" - Mircea Eliade
Home » , » Un preparat din semintele de struguri, descoperit de cercetatorii moldoveni, trateaza cancerul

Un preparat din semintele de struguri, descoperit de cercetatorii moldoveni, trateaza cancerul

Cercetatorii din cadrul Academiei de Stiinte a Moldovei (ASM) au preparat si brevetat un nou produs farmaceutic, 'Enoxil', realizat din seminte de struguri, ce poate fi utilizat inclusiv la tratarea maladiilor precum cele canceroase, noteaza, marti, Agerpres. Potrivit expertilor moldoveni, medicamentul poate fi utilizat in diverse feluri in oncologie.

El poate fi aplicat in tratamentul leziunilor postradiatii ale bolnavilor de cancer, inclusiv al persoanelor care sufera de cancer la san. Enoxilul are calitati antibacteriene si antifungice pronuntate si face parte din grupul antisepticelor taninice. Remediul se foloseste si in tratarea arsurilor, fiind utilizat ca antiseptic de baza la pansamente.


In ultimul an, acest medicament a obtinut cateva medalii de aur la saloanele internationale de la Geneva, Bruxelles, Seul, Beijing, Iasi. Preparatul prezinta un vadit interes, fiind produs din materii prime naturale, ecologice si inofensive, precum si pentru ca, spre deosebire de alte preparate medicamentoase, nu genereaza efecte secundare, anunta Academia de Stiinte a Moldovei, potrivit Agerpres.

Sursa: Ziua

2 comentarii:

  1. am auzit ca este o filiala si in iasi.as vrea sa ma inscriu la cursuri dar nu stiu nici o adresa.imi poate da cineva detalii unde sa caut?

    RăspundețiȘtergere