Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 7 octombrie 2009

Alcoolul, tutunul, cafeaua si drogurile distrug creierul!

Niciun comentariu :

O echipa de neurologi de la Universitatea din California au facut cercetari despre influenta alcoolului, cafelei si drogurilor asupra creierului, iar rezultatele au fost socante, scrie, marti, dailymail.co.uk.

Specialistii au aratat ca, pe termen lung, efectele acestor vicii asupra creierului sunt foarte grave, asemanatoare cu cele ale bolii Alzheimer. Toate concluziile studiului au fost publicate in cartea "Schimba-ti creierul, schimba-ti viata", scrisa de neurologistul Daniel G. Amen, devenita best-seller in SUA. In carte, Amen explica cum anxietatea, nervozitatea si impulsivitatea sunt relationate cu anumite zone ale creierului.

In ultimii 15 ani, Amen a studiat creierul oamenilor cu probleme psihologice. El a demonstrat ca anumite zone ale creierului sunt influentate de cateva substante legale sau ilegale, creierul oxigenandu-se mai greu. Cafeina si nicotina, in cantitati mari, afecteaza sanatatea generala a indivizilor. Oamenii se plang apoi de lipsa energiei sau concentrarii.

Dr. Amen a scanat creierul persoanelor care se plangeau de aceste afectiuni si a demonstrat ca aveau probleme majore de vascularizare. "O ceasca de cafea pe zi sau un pahar de vin nu sunt cine stie ce, dar cei care consuma cate opt au probleme", a spus specialistul in neurologie.

Cei care beau cafea si fumeaza au creierul mai afectat decat cei care se drogheaza

Creierul celor care sunt mari consumatori de cafea si de tigari arata mai rau decat al indivizilor alcoolici. Cofeina si nicotina reduc activitatea cerebrala, mai ales in in cortex si in lobii temporali, ceea ce duce la vulnerabilitate in fata depresiilor si memorie slaba.

Consumul de alcool in cantitati mari ingroasa vasele de sange din creier, mai ales in partea din fata a cortex-ului, ceea ce duce la probleme de judecata, control slab al impulsurilor si risc crescut de depresii .

Creierul bolnavilor de Alzheimer este afectat in zona lobilor temporali, de aici se explica problemele legate de memorie si de articularea grea a cuvintelor. Si cei care consuma canabis distrug celule din zona lobilor temporali, ceea ce cauzeaza, si in cazul lor, pierderi de memorie si lipsa de motivatie.
Sursa: Ziua

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu