"Sunt epoci în care nu poti inainta decat mergand contra curentului" - Mircea Eliade
Home » » Legea privind reţinerea datelor din reţele de comunicaţii este neconstituţională

Legea privind reţinerea datelor din reţele de comunicaţii este neconstituţională

Curtea Constituţională (CC) a constatat, joi, că este neconstituţională Legea 298/2008 privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii.

Curtea Constituţională (CC) a analizat constituţionalitatea Legii privind reţinerea datelor din reţele de comunicaţii, referitor la secretul corespondenţei, excepţie ridicată într-un litigiu dintre firma de telefonie Orange şi Comisariatul pentru Societatea Civilă.

Tribunalul Bucureşti, care judecă un litigiu comercial dintre firma de telefonie Orange şi Comisariatul pentru Societatea Civilă (CSC), a admis cererea ONG-ului care a susţinut că Legea 298/2008 privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii încalcă articolul 28 din Constituţia României.

Textul din Constituţie prevede că "secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu