"Sunt epoci în care nu poti inainta decat mergand contra curentului" - Mircea Eliade
Home » , , » Oare pe cine deranjeaza prezenta lui Dumnezeu in viata noastra?

Oare pe cine deranjeaza prezenta lui Dumnezeu in viata noastra?

Observam cu oarecare stupoare in societatea actuala faptul ca in timp ce manifestari demonice sau de-a dreptul satanice, exemple in acest sens fiind ritualul masonic ocult închinat Satanei la MTV Video Music Awards 2009, serialul HBO in care Larry David a urinat pe o pictura ce-l reprezinta pe Iisus Hristos sau piesa de teatru ce il portretizeaza pe Iisus drept un homosexual, sunt tolerate si chiar incurajate de catre mass media si autoritati, o serie de manifestari banale si inofensive precum pomenirea numelui lui Iisus, afisarea unei insigne sau a unui crufix au ajuns sa fie pedepsite prin sanctiuni administrative sau prin lege. Oare aceste lucruri nu dau nimanui de gandit?

O absolventă de liceu, pe nume Erica Corder, din statul american Colorado, şefă de promoţie, a pomenit numele lui Iisus Hristos in discursul de la festivitatea de absolvire. Oficialii liceului parcă au luat foc şi i-au cerut fetei să-şi ceară scuze în scris pentru acest „incident”, altfel urmau să-i blocheze eliberarea diplomei de bacalaureat, fapt care i-ar fi periclitat înscrierea la facultate. Deşi avocaţii au contestat în tribunal decizia directorului, două instanţe au respins cererea. Acum procesul s-a mutat la Curtea Supremă a SUA. Între timp, însă, fata s-a conformat dispoziţiei dictatoriale şi a scris o hârtie cu scuze pentru discursul său despre Hristos. (Sursa)

Un casier la Home Depot a fost concediat pentru ca a purtat la rever o insigna cu inscriptia "One nation under God" (O natiune sub puterea lui Dumnezeu). Exprimarea credintei personale nu a fost permisa de catre compania la care lucra. (Sursa)

Uneori exista si reactii prompte. CEDO a decis sa condamne statul Italian pentru existenta crucificelor in scoli insa reactia italienilor nu s-a lasat asteptata luand forma unui protest popular. Potrivit unui sondaj promovat de Corriere della Sera, 84% dintre cei chestionaţi s-au declarat în favoarea prezenţei crucifixului în sălile publice. Protestul a inclus zeci de pieţe ocupate de manifestaţii în favoarea crucifixului; sute de consilii comunale care au emis ordonanţe pentru afişarea crucifixului în sălile publice, cu amenzi pentru cei care încearcă să îl îndepărteze; nenumărate petiţii împotriva sentinţei Curţii de la Strasbourg; mii de grupuri de rugăciune reunite în apărarea crucii; numeroşi elevi şi studenţi mobilizaţi să ducă crucifixuri în sălile în care acesta nu era expus până acum. (Sursa)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu