Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 6 noiembrie 2009

UE vrea monitorizarea totala a soferilor

Niciun comentariu :
Planurile CE de a instala pe automobile cutii negre in stilul celor de pe avioane au pus pe jar grupurile care apara libertatile civile, scrie presa engleza. CE sustine ca montarea unor cutii negre ar putea ajuta politia sa afle repede cine e vinovat la un accident si ar simplifica acordarea despagubirilor de catre companiile de asigurari. Opozantii spun ca masura ar duce la crearea unui "stat Big Brother" unde soferii vor fi monitorizati constant. Cutiile costa cam 550 de euro si sunt de marimea unui pachet de carti de joc.

Un studiu realizat de CE cu compania Continental a ajuns la concluzia ca instalarea acestor cutii negre, ce ar urma sa fie montate in panoul de bord sau sub scaune, ar fi extrem de utila, deoarace acestea ar inregistra 20 de seturi de date, de la viteza masinii, pana la directia ei. Concluzia studiului numit Project Veronica a fost ca soferii care au pe masina cutie neagra au cu 10% mai putine "sanse" sa fie implicati intr-un accident fatal, iar costurile reparatiei automobilului scad cu pana la 25%.

Totusi, ideea a starnit deja controverse si se vorbeste despre pericolul instalarii unui stat "Big Brother" prin care soferii sa fie supravegheati masiv.

Marele pericol este ca un sistem care monitorizeaza atat de multe tipuri de date poate fi combinat cu capacitatea de a afla cu ajutorul telefoanelor mobile unde sunt diverse persoane, iar supravegherea ar fi totala, spune Simon Davies de la Privacy International, citat de The Telegraph. Altii spun ca instalarea acestor cutii va incuraja angajatorul sa monitorizeze minut cu minut pozitia angajatilor.

In plus, se pune problema costului, o cutie este cam 500 de euro si cineva trebuie sa plateasca pentru ea. O solutie mai simpla ar fi instalarea ei inca din fabrica, dar daca pretul cutiei e adaugat la cel al masinii, clientii vor fi nemultumiti.

CE a recomandat instalarea acestor cutii pe masini, insa nu poate sa forteze aplicarea acestei masuri, ci statele membre vor trebui sa decida. E clar ca va fi greu sa se cada de acord, iar aparatorii drepturilor civile nu se vor lasa usor.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu