Yoghinii MISA blog

Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 28 mai 2009

Osho - diferenţa între caracter şi conştiinţă

4 comentarii :
Osho prezintă cu foarte mult umor diferenţa între a te ghida în viaţă după un set rigid de reguli exterioare(numind aceasta caracter), şi nivelul în care omul ajunge să se ghideze după propria conştiinţă vie, spontană, din suflet, perfect adaptată, care vine din centrul fiinţei sale. Acest scurt discurs al său are darul de a te face să râzi în hohote de ipocrizia oamenilor a căror spiritualitate (de care ei sunt foarte mândri) se rezumă doar la a reacţiona mecanic precum un calculator care urmează orbeşte un set de reguli, şi care dă eroare când se confruntă cu o situaţie netrată de instrucţiuni.

marți, 26 mai 2009

Presa despre Simpozionul international de Yoga Herculane 2009

Niciun comentariu :


Foto: Adevarul

Relatarile referitoare la Simpozionul international de Yoga Herculane 2009 au fost relativ mai reduse insa si de mai buna calitate, fata de cele din anii precendenti. Jurnalistii s-au mai familiarizat cu activitatile "taberelor" yoghine, au mai renuntat la o parte din tehnicile jurnalistice de manipulare si partial la limbajul tendentios.

Din articole nu au putut lipsi referirile la aspectul comercial, impactul economic al evenimentului fiind, se pare, semnificativ pentru localnici.

Numarul participantilor la simpozion a fost un subiect foarte discutat, el variand in relatari intre 3000 si 6000 de yoghini. In special Pro tv a avut o mare problema cu numararea participantilor. Daca pe 1 mai pe siteul Pro tv apareau intr-un articol 6000 de yoghini, dupa doar cateva minute numarul a scazut brusc la 3000, vechea cifra ramanand insa vizibila in linkul (adresa) articolului. Dupa cateva zile jurnalistii aceleiasi televiziuni au mai numarat in plus inca 500 de participanti, pentru ca spre finalul evenimentului sa numere in total 5000 de yoghini.

"Perla" relatarilor de presa a venit tot de la Pro tv, care in data de 9 mai a vorbit despre o meditatie in spirala yang "pentru sufletele rudelor si prietenilor", facand probabil confuzie intre 2 dintre sensurile cuvantului neam, neamuri (popor, natiune si inrudire, familie). Greseala ar fi putut evitata daca ziaristii ar fi consultat programul Spiritual al Simpozionului Internaţional de YOGA unde ar fi vazut ca este vorba de o spirală yang de comuniune spirituală cu sufletele popoarelor reprezentate de yoghinii prezenţi la acest simpozion spiritual.


Foto: Adevarul

Adevarul - 22 aprilie - Reşiţa: Concerte rock, motoare, pescuit şi yoga de 1 Mai
Caraş Online - 24 aprilie - Yoghinii, aşteptaţi
Adevarul - 29 aprilie - Reşiţa: Spirală de primăvară la Băile Herculane
ProTV - 1 mai - 3000 de yoghini ai MISA, la simpozionul de la Baile Herculane - initial redactorii au scris 6000, iar apoi au scazut la 3000, insa numarul initial a ramas in linkul articolului.
Libertatea - 2 mai - Yoghinii fac spirale la Herculane
Can Can - 2 mai - Spirala MISA fara Bivolaru
Click - 2 mai - Adepţii MISA s-au adunat la Băile Herculane
Adevarul - 3 mai - HUNEDOARA: Yoghinii MISA sunt instalaţi în Banatul Montan
Libertatea - 4 mai - Criza i-a afectat până şi pe yoghini
Informatia de Severin - 4 mai - Lumea transcendentală de pe platoul Coronini
Evenimentul zilei - 6 mai - Spirala MISA combate criza
Antena1 - 6 mai - Pregatiti de marea spirala
Realitatea - 6 mai - Peste 5.500 de yoghini şi-au dat întâlnire în staţiunea Băile Herculane
Catavencu - 06 Mai - La Herculane, totu-i ghini cînd se termină cu yoghini
Newsin - 7 mai - Peste 5500 de yoghini şi-au dat întâlnire în staţiunea Băile Herculane
Adevarul - 7 mai - Resita: Yoghinii au format prima spirală
Romania libera - 7 mai - 3.500 yoghini, la prima spirala MISA in aer liber din 2009 (VIDEO)
Ziare.com - 7 mai - 3.500 de yoghini, la prima spirala MISA in aer liber din 2009 (Video)
ProTV - 7 mai - 3.500 de yoghini MISA au participat la prima spirala in aer liber din 2009
ProTV international - 7 mai - 3.500 de yoghini MISA au participat la prima spirala in aer liber din 2009
Antena1 - 7 mai - Spirala la Herculane
Antena3 - 7 mai - Adepţii MISA, în prima spirală din acest an. Bivolaru a trimis din Suedia o cuvântare audio (VIDEO)
Caras online - 7 mai - Prima spirală Misa la Herculane
Informatia de Severin - 8 mai - Rugăciune, meditaţii şi energie la Băile Herculane
Obiectiv - 8 Mai - Rîde iarăşi primăvara, de grătare plină-i ţara!
ProTV - 9 mai - 5.000 de yoghini au format o spirala uriasa la Baile Herculane

In Camera deputatilor au iesit la iveala manevrele subterane ale masoneriei pentru a fi impuse pasapoartele biometrice

Niciun comentariu :
Plenul Camerei Deputatilor a retrimis, luni, comisiilor, proiectul de lege cu privire la OUG 207/2008, ce ar modifica si completa Legea nr. 248/2005, referitoare la regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, cunoscuta si ca legea ce ar putea aduce romanilor pasapoartele electronice ce au inclus un cip continand date biometrice (amprente, imaginea faciala).

Cererea a fost motivata de faptul ca raportul nu este semnat de toti cei trei presedinti ai comisiilor sesizate. Pe 12 mai comisiile reunite au discutat intr-o sedinta nestatutara legea referitoare la pasapoartele biometrice, la finalul sedintei neexistand cvorum pentru votul final. Din acest motiv de pe raport a lipsit semnatura lui Nicolae Paun, presedintele Comisiei pentru drepturile omului si minoritati. Comisiile au la dispozitie trei saptamani pentru un nou raport care sa respecte procedurile parlamentare.

Datorita noilor carduri bancare cu cip fraudele au crescut cu aproape 50%

Niciun comentariu :
In anul 2006 Marea Britanie a decis sa impuna folosirea cardurilor bancare cu cip si retragerea progresiva a celor vechi, pentru cresterea securitatii tranzactiilor. Efectul pozitiv al acestei masuri insa se lasa indelung asteptat, ba chiar el este contrar: fraudele bancare au crescut cu aproape 50% de la introducerea noului sistem, atingand o valoare de 182.8 milioane de lire sterline.

Creşterea bruscă fraudelor cu carduri bancare a dus la decizia marilor bănci de a adopta o poziţie dură faţă de victime şi de a refuza din ce în ce mai des plata restituirilor. Din acelaşi motiv, ministerul de interne a decis că nu mai este treaba poliţiei să înregistreze şi investigheze fraudele cu carduri bancare. Acum, forţele de poliţie din întreaga ţară directionează victimele mai degrabă către bănci, decât sa pornească investigaţii.

Imensul cost al introducerii noului sistem, ce a fost achitat in final de catre clienti, a fost justificat în baza faptului că acesta va reduce drastic fraudele cu carduri de debit si de credit. Cu toate acestea, realitatea este că el a oferit posibilitatea pentru o masivă creştere a clonarilor de carduri.
Sursa: Mail online

Aceeasi motivatie este folosita pentru a impune astazi in Romania pasapoartele biometrice de generatia a doua ce au un cip ce contine amprentele personale. Romanii devin astfel cobai in acest experiment sinistru, tara noastra fiind una din primele in care se implementeaza acest nou sistem de a doua generatie, desi standardele sunt inca in stadiu de evaluare.

1300 de fete afectate de vaccinurile HPV in Marea Britanie; Efecte negative bizare precum paralizia si epilepsia

Niciun comentariu :
In urma campaniei guvernamentale de vaccinare anti-HPV cu Cervarix, mai mult de 1300 fete din Regatul Unit s-au confruntat cu efecte negative, fapt evidentiat de rapoartele colectate de la medici de catre o agenţie de reglementare a medicamentelor (MHRA).

"Când au introdus acest nou vaccin, noi am avut mari dubii faţă de siguranţa sa", a declarat Jackie Fletcher de la Jabs, un grup de susţinere pentru cei afectati negativ de vaccinuri. "Statisticile actuale ce detaliaza reacţiile adverse - inclusiv cazurile de epilepsie şi convulsii - relevă faptul că ingrijorarea noastra a fost justificata."

Rapoartele MHRA arată un total de 2891 efecte adverse raportate în cazul a 1340 de fete. Majoritatea problemelor au fost mai putin grave şi de scurtă durată, cum ar fi inflamare locala, eruptii cutanate, dureri sau alergii la vaccin. O serie de cazuri au fost insa severe, incluzand 20 de cazuri de tulburare a vederii, patru cazuri de convulsii, un caz de atac de apoplexie şi unul de epilepsie. Au fost raportate cinci cazuri de paralizie parţială, inclusiv la nivelul feţei, al picioarelor, pierderea simţului tactil şi hemipareze (paralizie severă, paralizia a jumătate din organism).
Sursa: NaturalNews

luni, 25 mai 2009

Problemele vieţii privite ca oportunităţi de evoluţie

Niciun comentariu :
Poate ca nimeni nu e bucuros în momentul în care în viaţa sa apare o problemă. Dintre variantele care ne stau la îndemână ca o posibilă reacţie, printre care se numără aşteptarea pasivă sau evadarea din realitate (prin alcool, visare sau evadarea mentală în universuri imaginare ş.a.m.d.), cea mai satisfăcătoare atitudine este fără îndoială aceea de a privi problema ca pe o ocazie de evoluţie. Căutând să rezolvăm problema apărută, va fi clar pentru noi că va trebui sa ne îmbunătăţim diferitele aspecte ale fiinţei noastre, astfel ca aceste schimbări în bine să se propage şi la nivelul la care a apărut problema, datorită interconexiunii care există între etajele/straturile fiinţei umane.

Astfel un om determinat să facă tot posibilul pentru a-si îmbunătăţi condiţia va urmări:
- să-şi îmbunătăţească alimentaţia, şi să folosească din plin diferitele plante medicinale binefăcătoare pe care "Dumnezeu le-a creat, iar omul înţelept le foloseşte".
- să aducă în fiinţa sa cât mai multă energie subtilă benefică(prana) prin intermediul respiraţiei yoghine, sau a altor procedee yoga.
- să-şi folosească în mod creator mintea prin intermediul vizualizărilor benefice, sau al meditaţiei yoghine.
- să se roage cât mai intens la Dumnezeu, şi să se raporteze la Acesta cât mai mult timp posibil.
- să-şi îmbunătăţească cât mai mult comportamentul faţă de ceilalţi, şi să-şi elimine obiceiurile nesănătoase sau chiar defectele de caracter.

Procedând în acest mod, problema apărută va apare ca având nu rolul de a ne condamna la suferinţă, ci de a fi o eficientă impulsionare în a deveni mai buni, mai armonioşi, mai puternici la nivel fizic, emoţional, mental şi spiritual.

sâmbătă, 23 mai 2009

Contemplativ în noaptea nunţii

Un comentariu :
Ion şi Maria în noaptea nunţii
Maria stătea in pat, într-o ţinută sexy, şi îl aştepta pe Ion, care se uita pe fereastră. Aşteaptă ea o jumătate de oră, după care îi spune:
- Hai, mă Ioane, ce faci acolo?
- Stai, fă, că vin acu!
Încă o jumate de oră şi Maria zice:
- Hai, mă Ioane, că te aştept! Sînt numai a ta! Ia-mă!
- Ho, fă, că vin acu, ce te grăbeşti aşa?
Peste înca o jumate de oră, Maria se duce la Ion, supărată:
- Hai, mă, ce tot faci acolo?
Ion, îngîndurat, uitîndu-se în continuare pe fereastră, spune:
- Fă, Mario, avea dreptate tata... frumoasă-i noaptea nunţii!

miercuri, 20 mai 2009

Masonii au pus mana pe energia Romaniei

Niciun comentariu :
Fragmente dintr-un articol aparut in presa. Reproducem aici numai informatiile referitoare la monopolul masonilor in domeniul energetic. Pentru alte detalii cititi integral articolul din Evenimentul Zilei.

O societate înfiinţată în regiunea Alsacia, cu acţionariat integral românesc, urcă PDL în barca jucătorilor din domeniul energiei, stigmatizaţi de Traian Băsescu. Un parlamentar european, un ministru şi un baron local, toţi membri de vază ai Partidului Democrat Liberal, „s-au intersectat” cu „băiatul deştept” Bogdan Buzăianu, controversatul mogul al energiei.


„BĂIEŢII DEŞTEPŢI”
Eticheta lui Băsescu

Sintagma „Băieţii deştepţi” a fost lansată de preşedintele Traian Băsescu pentru a-i desemna pe cei care se îmbogăţeau după ce cumpărau energie ieftină de la companiile de stat şi o revindeau scump. Repetând cu obstinaţie expresia „băieţii deştepţi”, Băsescu înfiera mai ales firma Energy Holding, căpuşă a Hidroelectrica, şi societate al cărei trecut se intersecta cu activitatea fostului prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu.

În 1997, Tăriceanu contrasemnase, ca ministru al industriilor, o hotărâre de guvern prin care lucrarea de retehnologizare a hidrocentralei Porţile de Fier 1 era acordată, fără licitaţie, unei firme elveţiene. Firma – reprezentată de Bogdan Buzăianu, viitorul patron al Energy Holding – fusese susţinută şi de ambasadorul României în Elveţia, Radu Boroianu.

Ulterior s-au descoperit mai multe conexiuni: Radu Boroianu era naşul de cununie al lui Tăriceanu; Tăriceanu botezase unul dintre copiii lui Cornel Vişoianu, asociat şi om de încredere al lui Buzăianu; ambasadorul Boroianu avea afaceri cu reprezentanţii firmei pentru care făcuse lobby şi era asociat cu Tăriceanu în mai multe firme.

Renovarea Porţilor de Fier 1 şi 2 a fost extrem de dezavantajoasă pentru statul român şi, printr-o succesiune de contracte, a dus la instalarea firmelor lui Buzăianu în postura de căpuşe ale sistemului energetic românesc. Companiile acestuia, Energy Holding şi Buzmann Industries, au încheiat, fără licitaţie, contracte de miliarde de euro cu Hidroelectrica prin care cumpărau curent la preţul de cost. Mai departe, îl vindeau la preţul pieţei. Privilegiile de care se bucura Buzăianu se explicau şi în alt fel: era finul ministrului PSD-ist Dan Ioan Popescu, sub al cărui mandat încheiase cele mai mari contracte cu Hidroelectrica.

Concomitent cu punerea pe tapet a problemei „băieţilor deştepţi” din energie, preşedintele cerea şi desecretizarea contractelor pe care aceştia le aveau cu companiile de stat. Desecretizarea nu s-a produs nici astăzi, ultima promisiune în acest sens fiind făcută de ministrul economiei, Adriean Videanu, în februarie 2009.

MASONUL-CANDIDAT
Relaţie bună cu „domnul preşedinte”

Un alt „băiat deştept” pentru care PDL şi-a deschis larg porţile este masonul Corneliu Vişoianu, candidat, sub steagul portocaliu, într-un colegiu din Gorj în noiembrie 2008. Fost asociat cu Bogdan Buzăianu şi director la firma Energy Consult a acestuia, Vişoianu a aterizat toamna trecută în Gorj ca urmare a unui proiect de construire a unei termocentrale în localitatea Sărdăneşti-Plopşoru.

Vehiculat intens în campania electorală şi atribuit unui consorţiu de firme din care făcea parte şi Energy Holding, proiectul a rămas la stadiul de calcule matematice şi planşe desenate. „A îngheţat din cauza crizei economice”, explică Vişoianu, care, înainte de alegeri, a făcut din el una dintre piesele centrale ale mesajului său electoral. Lui Vişoianu nu i-a fost greu să intre în rândurile PDL: „De fapt, mam reîntors: am fost printre membrii fondatori ai PD, cunosc foarte multă lume. Am fost coleg cu echipa de la începutul-începuturilor: Bogdan Duvăz, Adriean Videanu, regretatul Aurel Stoica… Anul trecut, ei căutau oameni de un anumit nivel şi aş putea spune că cererea s-a întâlnit cu oferta”.

Vişoianu părăsise PD (actualul PDL) în 1998, când s-a alăturat PNL, unde a stat doi ani. Călin Popescu-Tăriceanu i-a botezat unul dintre fii. Împreună cu Bogdan Buzăianu, în 2000, a coordonat campania electorală a PNL Prahova, filială tutelată de magnatul Dinu Patriciu. Redevenit PDL-ist de o jumătate de an, Vişoianu încearcă astăzi să relativizeze scandalul „băieţilor deştepţi” din urmă cu trei ani: „Sunt convins că au fost nişte probleme de comunicare. Nimeni nu a avut în mod definitiv dreptate şi nimeni nu a avut în mod definitiv nedreptate”.

Când vine vorba despre Băsescu, masonul Vişoianu spune: „Am avut o relaţie bună cu domnul preşedinte. Ne cunoaştem de la începutul anilor ’90, când eu conduceam biroul de organizare al PD. Lucram chiar în directa lui subordonare”. Despre Buzăianu, declară: „Îl ştiu de peste 20 de ani. Prietenia lui mă onorează”. Atât Buzăianu, cât şi Vişoianu sunt membri ai ordinului masonic. Cel de-al doilea este Pro-Mare-Maestru al Marii Loji Naţionale din România. Mason cu state vechi este şi Sorin Frunzăverde.

RECLAMĂ
Contract cu televiziunea familiei Stănişoară

EVZ a dezvăluit, în urmă cu un an, că o televiziune din Turnu-Severin, care face parte din trustul de presă patronat de familia lui Mihai Stănişoară, actualul ministru al apărării, avusese în 2006 şi 2007 un contract de publicitate cu Energy Holding.

Cum publicul televiziunii respective nu coincidea nici pe departe cu clienţii-ţintă ai Energy Holding, exista suspiciunea că reclama fusese un cadou pe care firma „băieţilor deştepţi” îl făcuse consilierului prezidenţial Stănişoară. Valoarea totală a reclamei: 70.000 euro.

Cititi si:
Gregorian Bivolaru despre masonerie - Paris, februrie 2004
Parodie electorala si stafeta masonica la primaria Bucurestiului
PNL-ul pentru noi este PSD-ul 2 - masoni, "baieti destepti", petrolisti, moguli de presa
Ovidiu Ohanesian despre infiltrarea masoneriei in armata, servicii secrete, politica si mass media
Spionul bulgar, apropiat al şefilor masoneriei române
Masonii romani au jurat ca vor realiza noua ordine mondiala!
Evenimentul zilei si dezvaluirile despre ilegalitatile masonului Gheorghe Florea
Plevusca masonica demascata in Evenimentul zilei

marți, 19 mai 2009

Cum a ajuns Romania sclava imperiului planetar

2 comentarii :
Atat presedintele Traian Basescu, cat si guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, au declarat la inceputul anului ca Romania nu are nevoie de un imprumut extern. Dupa un timp atat in pozitia presedintelui, cat si in cea a guvernatorului a intervenit o schimbare. Ambii au devenit sustinatori ai unui imprumut extern, si inca a unuia imens.

Premierul Boc a sustinut ca desi economia romaneasca nu are nevoie de imprumutul de la FMI si Uniunea Europeana, acesta trebuie contractat preventiv pentru a sustine cursul de schimb. In acelasi timp mai multi specialisti in economie, oameni de afaceri sau simpli cetateni s-au impotrivit masurii, iar unii au sustinut chiar ca "necesitatea" imprumutului a venit in urma unei comenzi primite de la grupuri oculte financiare.

Acordul care indatoreaza Romania cu 20 de miliarde de euro s-a incheiat apoi in ciuda acestor numeroase proteste si opinii contrare. Dupa semnarea lui au inceput sa apara insa o serie de stiri "interesante":
Cu alte cuvinte nu numai ca nu era nevoie de un asemenea imprumut, insa suma imprumutata a fost si in mod "eronat" supraevaluata. Pentru a proteja aceste erori, datele care stau la baza acordului raman secrete si chiar daca FMI este dispus sa mai relaxeze conditiile impuse, coruptii guvernanti romani refuza aceasta oferta!

In plus asigurarile date anterior de bancile straine au ramas doar vorbe goale. Nicolae Danila, fost presedinte executiv al BCR, declara recent ca aprecierea leului de dupa semnarea acordului cu FMI pentru finantarea de 12,95 mld. euro este folosita de bancile straine pentru a cumpara euro in castig si a scoate valuta din tara, conform cerintei bancilor-mama de reducere a expunerilor pe Romania. Conform datelor BNR, din septembrie 2008 pana in martie 2009, bancile grecesti si austriece au scos 2,3 mld. euro din Romania.

Similaritatea evenimentelor cotidiene cu planurile descrise in protocoalele maestrilor francmasoni este evidenta:

Al XX-lea protocol secret francmasonic
Orice împrumut pe care îl solicită dovedeşte din plin slăbiciunea statului respectiv şi neînţelegerea drepturilor sale. În viziunea noastră împrumuturile stau permanent deasupra capetelor guvernanţilor precum o sabie a lui Damocles, iar aceştia, în loc să ia de la popor banii de care au nevoie, printr-un impozit temporar, vin cu mâna întinsă precum milogii ca să cerşească de la acele capitaluri uriaşe care au fost şi sunt ale noastre. Împrumuturile externe sunt întocmai ca nişte lipitori care nu se mai pot desface de pe trupul statului decât atunci când cad singure sau atunci când statul le aruncă deoparte cu hotărâre. Totuşi statele din cauza prostiei lor fără margini nu numai că cel mai adesea nu le desfac, ci chiar continuă să şi le aplice, astfel că până la urmă multe dintre aceste state trebuie să piardă în urma acestor masive şi abile "luări de sânge" benevole.

Al XXI-lea protocol secret francmasonic
Noi am profitat totdeauna din plin de corupţia administratorilor şi de neglijenţa crasă a tuturor conducătorilor pentru a primi ulterior înapoi prin intermediul dobânzilor sume duble, triple şi uneori chiar şi mai mari, în urma acordării unor împrumuturi uriaşe care nu erau aproape deloc necesare statelor respective.

Si uite asa dintr-o tara care ar fi avut mari sanse sa scape cu daune minime de pe urma crizei, Romania a fost adusa la cheremul imperiului masonic mondial. Cel indatorat ramane omul de rand care va plati singur, timp de ani de zile, oalele sparte de altii. Indrazneste cineva sa-i spuna ca toate aceste evenimente nu fac parte dintr-o conspiratie?

Citeste si:
Romania data pe mana asasinilor economici de la FMI
Asasinii economici FMI l-au sacrificat pe premierul Ungariei
Criza financiara si viitoarea lovitura de stat planetara masonica
Criza financiara mondiala este provocata deliberat
Dezvaluirea secretelor oligarhiilor, in contextul imperiului global si a noii ordini mondiale

UE promoveaza paranoia si statul politienesc

Niciun comentariu :
Reclame horror facute pe banii nostri, pentru a ne "convinge" sa mergem la vot? Da, este real.
Ideea apartine unei campanii cinice a Parlamentului European pe youtube si myspace, de "promovare" a alegerilor din iunie 2009. Sondajele de opinie estimeaza deja pentru aceste alegeri un absenteism de circa 60-70%. Dupa cum arata, reclamele sunt menite sa propage mai curand indiferenta, absenteimul, teama paranoida si sa justifice masuri politienesti care sa ne "apere" de presupusi dezaxati, criminali si teroristi. Pe voi v-au convins aceste clipuri sa mergeti la vot?

luni, 18 mai 2009

Maxima zilei - 18 mai 2009

Niciun comentariu :

Nu suntem muritori, e clar. Dar suntem nişte zei proşti, nişte nemuritori care ne-am uitat destinul. (Constantin Noica)

joi, 14 mai 2009

Adevărata cunoaştere spirituală

2 comentarii :
În tentativa de a afla în ce constă adevărata cunoaştere spirituală, unii oameni pun pe primul loc cunoaşterea textelor care tratează teme spirituale. Aceştia pun pe primul loc într-o ierarhie personală oameni care de exemplu au studiat în sanskrită nu ştiu câte texte antice, şi ce spun aceia despre cutare problemă reprezintă pentru ei emanaţia cunoaşterii spirituale veritabile.

Pentru mine acest criteriu al cunoaşterii unor texte este unul care în nici un caz nu ocupă primul loc în căutarea adevăratei cunoaşteri. Dacă ţelul cunoaşterii ar fi să răspundem cât mai bine la concursuri pe teme privind istoria ideilor spirituale, de genul "vrei să fii miliardar?", atunci da, criteriul cunoaşterii a cât mai multe texte care să fie citite eventual direct în limba originală ar fi unul de primă mână. Din punctul meu de vedere cunoaşterea spirituală veritabilă nu are însă de-a face cu acumularea a cât mai multe informaţii expuse în cărţi. Criteriul esenţial după care eu identific adevărata cunoaştere îl reprezintă EFICIENŢA. Particularizând acest principiu expus anterior asupra cunoaşterii spirituale, adevărata cunoaştere spirituală este aceea care mă ajută să obţin ceea ce îmi doresc din punct de vedere spiritual, iar omul care deţine această cunoaştere nu este acela care a citit o bibliotecă despre scopul spiritual ultim ci este acela care a realizat el însuşi acea culme pe care vreau şi eu s-o ating. De exemplu, nu mă interesează oamenii care au citit în original 1000 de cărţi scrise în toate epocile şi în toate limbile din toate colţurile pământului despre fericirea elevată care să fie neafectată de evenimentele exterioare, ci mă interesează să învăţ de la acela care trăieşte el însuşi aceasta. Şi nu doresc să fiu o enciclopedie ambulantă care a memorat 1.000.000 de pagini de cărţi despre această fericire, un banal suport de memorie cum ar fi un DVD care costă 1 leu s-ar achita perfect de acestă sarcină, nu doresc să epatez în faţa altora care ar preţui enorm dacă aş cunoaşte pe de rost răspunsul la întrebări de genul "cum tratează cartea X despre subiectul Y"(iar dacă aş răspunde şi în sanskită, aramaică sau greaca veche aş impresiona şi mai mult), ci îmi doresc să trăiesc eu însumi acele culmi spirituale care mâ interesează.

Nu mă intereseză să fiu expert în istoria ideilor despre Dumnezeu, ci mă intereseză Dumnezeu. Nu mă interesează cunoaşterea istoriei ideilor despre fericirea elevată care nu poate fi distrusă de nimic exterior, ci mă intereseză direct acea fericire. Între un om care cunoaşte pe de rost 1000 de cărţi despre Dumnezeu dar care este totuşi ignorant faţă de realitatea efectivă a lui Dumnezeu (şi de aceştia sunt cu ghiotura), şi de exemplu Iisus caruia cărturarii îi reproşau absenţa instruirii şi a studiilor religioase acreditate dar care Îl cunoaştea efectiv pe Dumnezeu, aş alege fără indoială să fiu discipolul lui Iisus şi nu al cărturarilor.

Adevărata cunoaştere despre beatitudine nu o ai când cunoşti pe de rost 1000 de cărţi despre beatitudine, ci atunci când o trăieşti în sufletul tău, fiindcă atunci această cunoaştere te împlineşte şi te mulţumeşte pe deplin. Adevărata cunoaştere despre Dumnezeu nu o ai când cunoşti pe de rost 1000 de cărţi în sanskrită despre Dumnezeu sau ce au scris 1000 de teologi despre Dumnezeu, ci în momentul în care trăieşti în comuniune cu Dumnezeu.

Pentru a-si ascunde falsitatea şi găunoşenia cunoaşterii lor doar livreşti, aceşti rataţi spiritual care însă pozează în postura celor care dau verdicte spirituale au născocit expresia pe care o veţi întălni adesea: "dacă te rogi la Dumnezeu e în regulă, dar daca crezi că îţi şi răspunde atunci eşti nebun". Pe de o parte strugurii la care nu ajung sunt acri, iar pe de altă parte ei doresc să discrediteze ideea ca veritabila cunoaştere spirituală este aceea a trăirii acestor realităţi şi nu a diverselor idei ale altora despre realităţile spirituale, fiindcă astfel îşi ascund nulitatea.

La ce folos să ştii pe de rost 1000 de cărţi despre energia subtilă (prana) dar să nu o simţi? Oare adevăratul cunoscător nu este acela care simte această energie subtilă şi o foloseşte pentru a obţine rezultatele benefice pe care le vizează? Şi oare este mai preţioasă cunoaşterea ideilor altora despre Dumnezeu, sau cunoaşterea inefabilă pe care Dumnezeu o revarsă în mod direct în sufletele, în mintea şi în toată fiinţa celor care se îndreaptă cu totul către El?

Nokia vrea sa introduca cipuri RFID in telefoanele mobile

Niciun comentariu :
Nokia, liderul mondial al fabricantilor de mobile, vrea sa introduca cipuri cu identificare prin radio frevente (RFID) in telefoanele produse, pentru a le putea urmari de la faza de asamblare pana la cea de reciclare.

Nu este inca clar cand va fi demarata aceasta actiune, deoarece tehnologia RFID si standardele sale sunt inca in stadiu de dezvoltare si elaborare. Legile care apara viata privata si protectia datelor personale in Uniunea Europeana European vor impune probabil ca fabricantul sa ofere utilizatorilor posibilibitatea de a dezactiva aceste etichete RFID.
Sursa: Nokia to build radio ID chips into phones for inventory control

Un nou automobil electric comercializat in Europa

Niciun comentariu :
Modelul de oraş alimentat la priză produs de firma norvegiană Think Global a fost omologat în Olanda, putând fi astfel vândut în statele Uniunii Europene.

Galeria maşinilor-moft s-a îmbogăţit cu modelul electric de foarte mici dimensiuni Th!nk City, produs de firma norvegiană Think Global şi comercializat contra sumei de 40.000 de euro.

Th!nk, un scump prin definiţie, a devenit, ieri, primul vehicul electric omologat pentru drumurile publice din Europa după ce organismul olandez echivalent Registrului Auto Român i-a dat undă verde în acest sens, anunţă ”EarthTime”

Th!nk, maşina care se încarcă la priză, a corespuns normelor de siguranţă precum un autoturism ”normal”, alimentat cu combustibili fosili, realizat de oricare dintre producătorii tradiţionali. Din acest moment, maşinuţa electrică va putea fi comercializată în toate statele Uniunii Europene.

Th!nk City (3,12 metri – lungime, 1.397 kilograme – greutate) are o autonomie de 170-180 de kilometri. Durata de încărcare a bateriilor, la o priză normală, este de aproximativ 13 ore. Automobilul are o viteză maximă de 100 km/h şi poate accelera de la zero la 50 km/h în 6,5 secunde.
Sursa:Maşinuţa electrică Th!nk City a primit undă verde pentru comercializare

Britanicii vor sa renunte la cardurile de identitate cu cip datorita costurilor imense

Niciun comentariu :
Pentru a reduce deficitul bugetar al Regatului Unit, ministrii ai cabinetului Britanic au discutat abandonarea mai multor proiecte "vitale" printre care si cel de 5 miliarde de lire sterline destinat introducerii cardurilor electronice de identitate. Detalii in articolul ziarului Telegraph - Senior cabinet ministers 'discussing dropping ID card scheme’.

Daca Marea Britanie nu-si permite din punct de vedere bugetar sa adopte aceasta masura, oare cum de bugetul si populatia Romaniei, deja indatorate de imensul imprumut de 20 de miliarde de euro, ar putea suporta miliardele cheltuite pe pasapoarte si alte acte cu cip? Pe langa ordinul dat pe linie masonica pentru aprobarea acestor acte, sa fie vorba oare tot de "traditionalele": coruptie, spagi, comisioane? De unde sa vina banii negri pentru campania electorala?

In Elvetia se poate: Referendum pentru a consulta populatia cu privire la obligativitatea pasapoartelor biometrice

Niciun comentariu :
Cetatenii elvetieni sunt chemati la urne pe 17 mai pentru a se pronunta in legatura cu pasaportul biometric obligatoriu.
In acelasi timp oamenii de stiinta elvetieni au luat pozitie fata de noile tipuri de acte. De mai multe luni, multi specialistii atrag atentia Oficiului Federal al Politiei (Fedpol) asupra acestor lipsuri si a riscurilor la care se expun utilizatorii. Noul pasaport biometric va permite raufacatorilor sa copieze si sa utilizeze datele personale ale posesorilor, sustine Luc Recordon, membru in Consiliul statelor. "Oare se va putea calatori, pe viitor, la fel de liber ca acum, fara a fi urmarit de catre autoritati sau organizatii particulare bine echipate si fara riscul ca identitatea sa-ti fie furata?", se intreaba Recordon citat de Le Temps.

Autoritatile, care au primit o delegatie de oameni de stiinta toamna trecuta, nu au tras nicio concluzie, iar de atunci, un mare numar de personalitati si de ziaristi au asistat la o prezentare relevanta facuta de profesorul Serge Vaudenay, de la Scoala Politehnica Federala de la Lausanne (EPFL) si au putut sa se convinga ca aplicarea biometriei la pasapoarte este cel putin prematura.

Simplul fapt de a lasa pasaportul la receptia unui hotel pentru inregistrare ofera posibilitatea de copiere a datelor sensibile din document; la fel se intampla daca-ti lasi pasaportul biometric timp de cateva minute in mainile celui care ar vrea sa-l pirateze, mai scrie Le Temps. Mai intai, trebuie relevat ca criptografia care trebuie sa protejeze amprentele digitale si imaginea digitala a fetei in pasaportul biometric elvetian nu este sigura.

marți, 12 mai 2009

Iisus :"N-au trebuinţă de doctor cei sănătoşi, ci cei bolnavi. "

3 comentarii :
Am realizat deunăzi că în timp ce am o reacţie spontană de simpatie faţă de persoanele cu un caracter predominant bun, am în acelaşi timp o reacţie spontană de închidere, de respingere faţă de persoanele care au un caracter predominant rău. Sigur că sunt politicos şi faţă de aceste din urmă persoane, dar interior le respingeam compania sau eram izolat sufleteşte faţă de ele în destul de mare măsură. Şi mi-am dat seama că tocmai aceste persoane cu un caracter predominant rău au cea mai mare nevoie să le fie transmise iubire şi să fie învăluite în bunăvoinţă din tot sufletul, fiindcă ele resimt în mod acut această lipsă. Atunci mi-au venit în minte vorbele lui Iisus: "N-au trebuinţă de doctor cei sănătoşi, ci cei bolnavi. ", şi mi-am dat seama ca încălcam această observaţie a sa, iar rezultatul era că şi eu blocam în mare măsură manifestarea binelui prin mine în situaţiile cănd aveam de-a face cu oameni predominant răi (astfel încât ratam trăirea fericirii resimţite cand ajutăm o persoană fără a-i cere nimic în schimb), şi nici acele persoane predominant rele nu aveau şansa de a simţi stări de bunătate (chiar dacă la modul că deocamdată ele recepţionează numai de la alţii, şi nu sunt ele iniţiatoarele manifestării binelui).

Aşa că mi-am propus să învălui în bunătate şi oamenii predominant răi. Procedând în felul acesta rezolv în acelaşi timp şi o dilemă interioară a mea despre cum ar trebui să mă comport faţă de oamenii predominant răi, fiindca oricum constatasem că aceştia deşi fac rău altor persoane, mie nu-mi prea fac rău, decât acele persoane care s-au obişnuit atât de mult cu răul încât acesta a devenit a doua lor natură şi sunt şi în poziţia să aibă putere să-mi facă rău (destul de puţine cazuri). Chiar am fost întrebat de astfel de persoane cu destulă răutate în ele dar care faţă de mine se comportau ireproşabil: "de ce sunt rece faţă de ele, mi-au făcut ele mie rău"? Şi eu ce puteam să le răspund în asemenea situaţii: "mie nu, dar altora da, şi pentru mine contează mult asta"?. Nu prea mergea acest răspuns, fiindcă pe undeva acest răspuns nu era în totalitate corect. Ori adoptarea atitudinii de a învălui în bunătate mai abitir pe oamenii predominant răi fiindcă aceştia au mai mare nevoie de aceasta decât oamenii predominant buni, rezolvă la modul perfect această dilemă de comportament.

Sigur că este un punct de vedere destul de limitat al spusei lui Iisus (care poate avea o arie de aplicabilitate mai mare), dar eu am găsit că m-a ajutat foarte mult în această dilemă concretă privind modul meu de comportament.

Pentru persoanele predominant rele, această învăluire a lor într-o atitudine plină de bunătate reprezintă o autentică impulsionare în a manifesta şi ele progresiv binele, şi este ceva după care sufletul lor (o parte profundă a fiinţei lor) tânjeşte foarte mult. Procedând astfel le dai ceva de care ele au foarte mare nevoie, exact aşa precum ai da apă unui om aflat în deşert (căruia îi lipseşte foarte mult apa) spre deosebire de gestul de a da apă unui aflat pe malul unui fluviu care are oricum apă din belşug.

luni, 11 mai 2009

În căutarea fericirii: repetivitatea si plictiseala minţii raţionale, faţă de mereu noua Graţie Divină

4 comentarii :
Dobândirea fericirii intense şi care să nu dispară constituie o aspiraţie fundamentală(mai mult sau mai puţin conştientă) a oricărui om. Centrarea fiinţei umane la nivelul minţii raţionale, a intelectului, căutarea fericirii la acest nivel aduce, pe măsură ce experienţa se acumulează, următoarea constatare dezamăgitoare: mintea este intotdeauna doar repetitivă, mecanică, sau altfel spus ea doar compară (ceea ce este în fond tot o acţiune repetitorie). Ori această repetiţie a minţii raţionale produce inevitabil mai devreme sau mai tarziu plictiseala, caracterizata de o dispariţie a fericirii, a stării de satisfacţie şi împlinire. Această afirmaţie poate parea banală şi usor de înţeles, dar edificarea interioară asupra acestui adevăr poate necesita destul timp. Se ridică aşadar următoarea problemă: unde putem găsi ceea ce este etern nou, care să ne fie accesibil şi care sa ne umple de fericire neafectată de plictiseala rezultată din repetitivitate?

În contradicţie cu mecanicitatea şi repetiţia minţii se constată prin experienţă directă că starea de transcendenţă apărută in om prin revărsarea Graţiei Divine este caracterizată de un misterios farmec mereu nou în fiecare clipă.

Această realitate a diferenţei de noutate între minte şi Graţia Divină este una paradoxală, uimitoare. Omul încearcă (fără succes după cum se constată în cele din urmă) să scape de senzaţia de plictiseală rezultată din repetitivitatea minţii prin schimbarea obiectelor şi subiectelor asupra cărora se apleacă mintea. Schimbăm fără încetare felurite maşini, case sau alte obiecte, idei asupra cărora ne aplecăm intelectul, sau alte fiinţe a căror companie o căutam rămânând însă centraţi la nivelul minţii, schimbăm exteriorul dar nu schimbăm modul cum percepem noi lumea, nu ne schimbăm pe noi, si procedând astfel constatăm după mulţi ani că plictiseala, insatisfacţia au reapărut deşi am trăit într-un carusel nebun exterior. Printr-o uimitoare diferenţă faţă de situaţia anterioară, starea de satisfacţie care apare în momentul coborârii Graţiei Divine asupra omului sub forma fericirii transcendente este percepută ca fiind in orice moment nouă, deşi parcă nu se schimbă nimic: nu mai există gânduri (sau când acestea apar nu mai suntem interesaţi de ele fiindcă ce atracţie prezintă schimbările de la nivelul minţii faţă de fericirea misterioasă resimţită?), şi există o stare paradoxală în care deşi parcă trăim intr-un vid nemişcat, am dori ca acesta să nu dispară niciodată fiindcă esenţa lui este opusă plictiselii fiind caracterizat de un farmec nou în fiecare clipă dar pe care nu-l putem explica de ce apare.

duminică, 3 mai 2009

Un mic citat din filmul "Solaris" regizat de Tarkovsky

Niciun comentariu :

"Poate ca motivul pentru care ne aflam aici este sa intelegem, pentru prima oara, fiintele umane ca pe un motiv de iubire?"

Recomand iubitorilor artei acest minunat film al genialului regizor rus, care a trebuit sa-si realizeze capodoperele luptandu-se continuu cu prostia, cenzura si distrugerile comuniste.

(Imaginea atasata este din debutul peliculei, si este o ilustrare vie a zicalei "o imagine face cat o mie de cuvinte".)