Yoghinii MISA blog

Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 13 iulie 2009

Medvedev face reclama unei monede unice globale

Niciun comentariu :

La recenta reuniune G8 propunerea Rusiei si a Chinei de a fi adoptata o noua moneda unica la nivel global a esuat datorita opozitiei celorlalte tari componente ale grupului (cu exceptia Frantei). China si Rusia sunt principalii promotori ai renuntarii la dolar ca moneda dominanta in schimburile internationale. Putem astfel sa ne dam seama ca scopul actualei crize financiare pornite in America este si prabusirea dolarului pentru a putea impune o alta moneda dominanta la nivel global. Desi initial Rusia propusese rubla ca moneda alternativa, la intalnirea grupului G8, Medvedev presedintele marioneta al Rusiei, a executat ordinul primit de la conducatorii oculti, de a face reclama asa zisei "viitoare monede mondiale".

Dupa ce mai multi conducatori de state au cerut o noua ordine economica mondiala, dupa ce Papa a cerut deja crearea unei autoritati politice mondiale, iar Medvedev o moneda unica globala, putem spune ca planul masonic se desfasoara exact asa cum s-a dezvaluit de mai multi ani: crearea unei banci unice si a unei monede unice globale, a unui stat unic global si a unei false religii, unica la nivel global, instituita prin distrugerea celor existente, toate acestea fiind conduse de un dictator absolut care conform unor profetii va fi insusi antihristul. Pasul urmator trecerii la moneda unica va fi transformarea acesteia intr-o moneda exclusiv electronica cu care se vor putea face evident doar plati electronice si care va putea fi utilizata de catre oameni doar prin identificare biometrica cu ajutorul unui cip RFID implantat in mana sau in cap.

Exista chiar si o fundatie (masonica) pentru o moneda unica care, pe langa promovarea noului instrument economic de schimb, propune si nou sistem de securitate al bancnotelor ce va folosi codurile de bare, criptografia si in viitorul apropiat cipurile RFID, pentru a asigura autenticitatea dar si "urmarirea" traseului banilor.

Cat despre efectele unei treceri la o moneda unica la nivel mondial poate va amintiti efectul trecerii la moneda euro pe aproape intregul continent: dublarea tuturor preturilor in tarile in care a fost adoptata! In contextul crizei economice actuale un asemenea efect ar insemna lovitura de gratie pentru veniturile omului de rand care va ajunge astfel in totalitate sclavul dictaturii globale oculte.

"Codex (F)Alimentarius este un instrument al fortelor care promoveaza un guvern mondial, controlat de corporatii"

Niciun comentariu :
Sub presiunile de decenii ale industriei farmaceutice transnationale, la 31 decembrie 2009, se intentioneaza implementarea fortata la nivel mondial a legii numite CODEX ALIMENTARIUS - Legea produselor alimentare sau Codul produselor alimentare. Desi in aparenta legea ar avea menirea sa protejeze standardele alimentare si medicale moderne, Codex Alimentarius intentioneaza sa scoata in afara legii orice metoda alternativa in domeniul sanatatii, cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare si a vitaminelor. Practic, un tsunami gigantic ameninta tot ceea ce ar putea fi un potential concurent pentru industria farmaceutica. Boli precum cancerul, SIDA, maladiile cardio-vasculare, care ar putea fi tratate prin metode naturiste, vor fi lasate in seama medicamentelor de sinteza, care si-au dovedit, in majoritatea cazurilor, ineficienta si chiar periculozitatea. Totul, pentru a nu periclita uriasele profituri ale industriei farmaceutice mondiale.

Doctorul Matthias Rath, directorul fundatiei care-i poarta numele, descrie aceasta situatie astfel: "Adevaratul scop al industriei farmaceutice mondiale este de a castiga bani pe seama bolilor cronice, si nu de a se ocupa de prevenirea sau eradicarea acestor boli... Aceasta industrie este responsabila de un genocid permanent si raspandit, ucigand in acest mod milioane de oameni..." In cadrul unui interviu oferit in exclusivitate, directorul pentru Relatii Externe al Fundatiei "Dr. Rath", d-l Paul Anthony Taylor, ne-a vorbit despre soarta care ne asteapta daca nu ne vom ridica glasurile impotriva legii Codex Alimentarius. De mentionat ca la Parlamentul European au fost depuse circa 500 de milioane de petitii, dar, in ciuda acestei jumatati de miliard de semnaturi, directivele Codex Alimentarius au fost adoptate. Pana la 31 decembrie, Romania urmeaza sa se supuna ordinului lui "Big Brother".
Cititi integral interviul despre cosmarul numit CODEX (F)ALIMENTARIUS cu Paul Anthony Taylor in revista Formula As.

Urina - combustibilul viitorului?

Niciun comentariu :
Benzina? Baterii? Tehnologii invechite. Urina e carburantul viitorului, afirma cercetatorii de la Universitatea din Ohio, SUA. Noua tehnologie ar putea fi disponibila in sase luni.

Cu ajutorul unor electrozi pe baza de nichel, oamenii de stiinta americani de la Universitatea din Ohio au reusit sa obtina mari cantitati de hidrogen din urina. Hidrogenul astfel obtinut poate fi ars, pentru producerea de energie termica, sau utilizat in celule de combustibil, pentru alimentarea masinilor.

Desi hidrogenul este elementul cel mai raspandit din Univers, obtinerea sa in stare pura si stocarea sa in siguranta (la temperaturi joase si presiune inalta) presupun, in general, costuri mari. Dar, pornind de la noua materie prima – urina vitelor – se poate obtine hidrogen ieftin, prin descompunerea – cu ajutorul curentului electric – a ureei prezente in urina.

Cercetatorii au calculat ca o vaca poate furniza energie suficienta pentru a a produce apa calda necesara pentru 19 locuinte. Desi accepta faptul ca nu e solutie chiar pentru toate masinile, inventatorii afirma ca tehnologia pusa la punct de ei va reprezenta o solutie foarte eficienta pentru alimentarea cu energie a fermelor de crestere a animalelor, de pilda, iar procedeul va avea aplicatii si in numeroase alte domenii.

Sursa: msnbc

Cititi si: S-a descoperit bateria care funcţionează cu urină

sâmbătă, 11 iulie 2009

Documentarul Surplus - terorizati sa devenim consumatori

Niciun comentariu :

Documentarul Surplus - terorizati sa devenim consumatori (Surplus: Terrorized Into Being Consumers) este un film suedez realizat in anul 2003 de catre regizorul Erik Gandini si editorul Johan Söderberg, despre stimularea aberanta a consumului, despre globalizare, despre saracie si goana dupa profit a corporatiilor mondiale, despre imensele diferente sociale din lumea in care traim. Trecand peste unele accente politice cu tenta comunista si peste apologia violentei, filmul prezinta cruda realitate a zilelor noastre intr-o maniera cat mai socanta.

Traim intr-o lume in care 2% din populatie detine peste 50% din bogatiile planetei. Incluzand intre aceste bogatii si mass media, aceasta patura de asa zise "elite", in realitate niste indivizi bolnavi psihic, obsedati dupa bani si putere, transmite mesaje micinoase si demagogice prin care ar vrea sa ne faca sa credem ca motivul crizei actuale este lipsa de resurse si nu totala acaparare a lor de catre acesti parveniti. Conspiratia masonica a noii ordini mondiale este adusa la indeplinire si prin intermediul dorintei bolnave de castig fara limite a acestor indivizi. Din pacate multi dintre noi suntem prinsi in acest mecanism sclavagist al dorintei nechibzuite de a avea si consuma tot mai multe bunuri si in consecinta a nevoii de a munci tot mai mult timp pentru a obtine banii necesari pentru a achizitiona aceste bunuri sau pentru a plati neperformantele credite cu care au fost achitate.

marți, 7 iulie 2009

Papa Benedict al XVI-lea cere infiintarea unei Autoritati politice mondiale

3 comentarii :
Conform unui articol din Ziua, înfiinţarea unui guvern mondial este cerută de nimeni altul decât Papa de la Roma. Adică de ce doar românii să aibă un patriarh mason care să susţină introducerea cipurilor electronice pentru urmărirea şi identificarea oamenilor? Iată că şi Papa e făcut din acelaşi aluat, şi acţionează pe faţă în direcţia creării dictaturii absolute mondiale concepută de masoni.
Sub pretextul gestionarii crizei mondiale, Suveranul Pontif doreste "un grad superior de organizatie la scara internationala, pentru gestionarea globalizarii".

"Pentru gestionarea economiei mondiale, pentru asanarea economiilor lovite de criza, pentru prevenirea agravarii crizei si a adancirii dezechilibrelor, este urgenta infiintarea unei reale Autoritati politice mondiale", afirma Papa in textul de 150 de pagini intitulat "Caritas in veritate", ce trece in revista ansamblul problemelor ridicate de societatea actuala. Acest organism, care ar constitui "un grad superior de organizatie la scara internationala, pentru gestionarea globalizarii", ar trebui "sa procedeze la o dezirabila dezarmare integrala, la asigurarea securitatii alimentare, la protejarea mediului si la reglarea fluxurilor migratorii", a adaugat papa Benedict al XVI-lea in comunicatul sau catre episcopi si, prin intermediul lor, catre toti catolicii.

Suveranul Pontif considera ca Autoritatea si activitatile ei "va trebui sa fie reglementate prin legi (internationale) si sa fie conforme de o maniera coerenta cu principiile ajutorarii si solidaritatii". Autoritatea "trebuie sa fie subordonata realizarii binelui comun", "sa fie recunoscuta de toata lumea si sa se bucure de putere efectiva pentru a fi in masura sa ofere fiecaruia securitate, respect, justitie si drepturi".
Şi uite aşa asistăm la realitatea şocantă că oamenii puşi în cele mai înalte funcţii creştine (atât catolice cât şi ortodoxe) acţionează cât se poate de direct în vederea transformării Pământului într-un imens lagăr în care oamenii să fie trataţi precum nişte sclavi.

Cititi si: Părintele Amfilohie - Curajul marturisirii Adevarului

Ignorand protestele populatiei Traian Basescu a promulgat legea pasapoartelor biometrice

Niciun comentariu :
Traian Basescu a semnat ieri decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.207/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cunoscuta si cu numele de "legea pasapoartelor biometrice". Mai multe organizatii neguvernamentale solicitasera presedintelui Traian Basescu reexaminarea legii pasapoartelor biometrice insa opinia acestora a fost complet ignorata.
Imagine: Times.ro

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), condus de Patriarhul Daniel a anuntat in luna februarie a acestui an ca nu se opune introducerii pasapoartelor biometrice. O pozitie diferita a exprimat IPS Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului:

Argumentul ca acest sistem de supraveghere contribuie la identificarea si urmărirea delicventilor constituie o ofensa la adresa intregului popor roman, care nu poate fi tratat ca o banda de infractori. Acest sistem de supraveghere e un atentat la libertatea si intimitatea oamenilor, drepturi consfintite nu numai de legile civile, ci si de normele religioase. E ca si cum un duhovnic ar divulga secretul spovedaniei, fapt aspru pedepsit in randuielile bisericesti, dar cu drept de cetatenie in sistemul transparentei fara perdea”.

Prin noua lege un cetatean poate obtine un pasaport simplu temporar (fara cip biometric) conform articolului 17¹, aliniatul (1), litera a), care spune ca pasaportul simplu temporar se poate elibera “pentru persoanele care nu dispun de timpul necesar pentru eliberarea unui pasaport simplu electronic”.

Cateva precizari:
  • legea nu cere "dovezi" care sa ateste ca o persoana nu dispune de timpul necesar pentru eliberarea unui pasaport electronic;
  • valabilitatea unui pasaport simplu temporar este de 12 luni, iar a celui biometric este de 60 de luni (5 ani);
  • costul unui pasaport simplu temporar este de 196 de lei (96 de lei pasaportul si 100 de lei taxa de eliberare in "regim de urgenta" - taxa obligatorie), pasaportul biometric costa 290 de lei;
  • nu exista posibilitatea de a plati doar 96 de lei pentru un pasaport simplu temporar, deoarece este considerat in lege un pasaport "de urgenta", taxa de 100 de lei fiind obligatorie;
  • un pasaport simplu temporar se elibereaza in maxim 3 zile lucratoare spre deosebire de un pasaport electronic care se elibereaza in 20 de zile lucratoare;
In concluzie, singura optiune pentru cei care nu sunt de acord cu recoltarea datelor biometrice, sau care, din motive de constiinta, religioase, doresc pasapoarte simple temporare cu valabilitatea de 12 luni in locul celor electronice, este sa minta, fiind nevoiti sa declare ca nu au timpul necesar pentru eliberarea unui pasaport electronic, pentru a se incadra astfel in articolul 17¹, aliniatul (1), litera a) si sa plateasca, anual sau atunci cand calatoresc in strainatate, 196 de lei la eliberarea pasaportului.

Pana in octombrie cand se va generaliza in toata tara emiterea de pasapoarte biometrice, puteti sa mai cereti pasapoartele de tip vechi (fara cip biometric) ce raman valabile inca 10 ani si costa 96 de lei.

luni, 6 iulie 2009

Mai multe banci introduc cardurile cu cip pe timp de criza in ciuda costurilor suplimentare

2 comentarii :
Banca Comerciala Romana si-a propus ca 15% din portofoliul sau de carduri sa fie pe tehnologia cu cip la sfarsitul lui 2009 si va cheltui pentru intregul proces de transfer al cardurilor, planificat sa se finalizeze in 2011, intre 3,5 si 4 milioane euro, a declarat un director al bancii.

"Conform planului nostru, pana la sfarsitul lui 2011, toate cardurile vor fi cu tehnologie cip, iar de la sfarsitul trimestrului unu din 2010, BCR nu va mai emite carduri cu banda magnetica", a spus directorul executiv al directiei cardurilor din cadrul bancii, Igor Zganjer. El a precizat ca BCR va suporta costurile aferente transferului, estimate la 3,5-4 milioane euro, nivel care nu include cheltuielile pentru imbunatatirea retelei de bancomate si aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS). "In afara de cheltuielile pentru migrarea cardurilor, restul sunt nesemnificative. Costul unui card cu cip este de trei-patru ori mai mare decat cel pentru emiterea unui card cu banda magnetica si ajunge la aproximativ 1 euro", a afirmat Zganjer.

In prezent, 94-95% din reteaua de bancomate de la nivelul sistemului bancar accepta tehnologia cu cip, iar peste 50% din aparatele pentru plata cu cardul la comercianti au tehnologia necesara pentru a accepta plata cu carduri cu cip, a mentionat directorul executiv al directiei cardurilor din BCR, precizand ca banca si-a modernizat reteaua de POS-uri.

BCR emite, incepand de luni, 1 iunie, trei carduri de debit cu cip BCR Visa Electron si va incepe acelasi proces pentru cardurile Mastercard din septembrie 2009. In prezent, 65% din cardurile BCR sunt emise sub sigla Mastercard, iar 35% poarta marca Visa.

In afara de BCR si alte banci precum BRD, ING, Transilvania, UniCredit Tiriac Bank, RIB Bank au inceput sa emita carduri duale, dotate atat cu microprocesor, cat si cu banda magnetica.

Cititi si:
Datorita noilor carduri bancare cu cip fraudele au crescut cu aproape 50%


Pe 16 iunie 2009, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale art. 5-8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 149/2007 privind aprobarea unor masuri in domeniul finantelor publice, ca urmare a invocarii exceptiilor de neconstitutionalitate de catre Avocatul Poporului. In esenta, este vorba de prevederea care impune plata drepturilor salariale din administratia publica, doar prin card bancar.

Prin decizia de neconstitutionalitate, este posibil sa cerem fara nici o restrictie primirea salariilor si prin cont deschis la CEC sau banca, fara a fi obligati sa primim un card bancar.

Legumele şi fructele din import - frumoase, dar iradiate

Niciun comentariu :
Procesul de conservare cu radiaţii ionizante distruge vitaminele, mineralele şi văduveşte hrana de gust sau miros. Metoda are beneficiul că vegetalele rămân „proaspete” timp îndelungat

Pieţele din România sunt invadate de ani buni de tot felul de legume şi fructe din import care par, mai curând, decupate din cărţile cu poveşti. Ardei graşi imenşi, viu coloraţi, căpşuni uriaşe, mere-gigant şi struguri ale căror boabe cât o prună te fac să-ţi lase gura apă se îngrămădesc pe tarabe la preţuri pe măsură. Mereu proaspete, chiar şi săptămâni în şir, toate aceste trufandale, multe dintre ele modificate genetic, sunt expuse şi la radiaţii ionizante pentru a-şi păstra prospeţimea cât mai multă vreme. În România, 99% din fructele importate sunt iradiate.

Alimentele iradiate sau ionizate nu trebuie confundate cu alimentele contaminate. Hrana contaminată presupune prezenţa nedorită a unor particule radioactive, pe când legumele sau fructele iradiate sunt supuse deliberat unui tratament destul de periculos cu raze ionizante pentru a fi conservate.

Acest tratament presupune expunerea alimentului la un flux de raze ionizante ce pot fi generate de o sursă radioactivă. Efectele obţinute sunt, pe lângă degradarea produsului, distrugerea microorganismelor şi a insectelor care se strecoară în fructe ori în cereale sau eliminarea paraziţilor de tot felul. Primele alimente supuse iradierii au fost fructele şi legumele.

Americanii au observat, cu aproape 80 de ani în urmă că, în urma expunerii la radiaţii ionizante, fructele şi legumele îşi păstrează prospeţimea timp îndelungat, iar insectele şi microorganismele ce se dezvoltă în mod natural în ele sunt distruse. Deşi au apărut proteste din partea multor cercetători care au încercat, şi la vremea aceea, să tragă un semnal de alarmă în legătură cu eventualele consecinţe nocive asupra sănătăţii, Administraţia alimentelor şi medicamentelor din SUA a aprobat, în 1963, iradierea alimentelor ca mijloc de conservare.

Cancerul şi hrana iradiată
Alimentele iradiate nu sunt periculoase, susţin unii dintre specialişti, alţii sunt însă de altă părere. Alimentele pot fi iradiate cu raze gama sau cu raze X. Tehnologia prin iradiere cu raze gama foloseşte substanţe radioactive, Cobalt 60 sau Cesiu 137. Un raport dat publicităţii de către o organizaţie ecologistă inter­na­ţi­onală, care se opune iradierii alimente­lor, precizează că studii efectuate pe termen scurt, care au avut ca subiecţi copii din India, hrăniţi o perioadă cu alimente iradiate, au indicat distrugeri ale cromozomilor acestora.

Testele au fost făcute şi pe un eşantion de câini care au mâncat, un timp, numai carne de vită iradiată. Veterinarii au constatat, în urma examenelor clinice, că toţi câinii care primiseră carne iradiată, în perioada experimentelor ştiinţifice, aveau splina mărită.

Cancerul, bolile de rinichi, imunotoxicitatea nu sunt decât unele dintre bolile deosebit de grave care pot fi declanşate în urma consumului de alimente tratate cu raze ionizante, mai susţin cercetătorii.

Legea permite tratarea cu radiaţii ionizante
În România există un act normativ, emis în anul 2001, care reglementează pro­ducţia, importul şi comercializarea alimentelor şi a ingredientelor alimentare tratate cu radiaţii ionizante. Acest act normativ obligă Ministerul Sănătăţii să emită şi să actualizeze lista produselor alimentare ce pot fi iradiate şi dozajul de iradiere, în conformitate cu o listă similară care este valabilă în Comunitatea Europeană.

Românii, însă, preferă acestui proces de conservare tratarea alimentelor pe cale chimică, iar mulţi dintre producători, din dorinţa de a vinde cât mai repede şi cât mai mult, nu respectă timpul de pauză, adică perioada în care substanţele chimice cu care se tratează fructele sau legumele devin inofensive.

Alimentele ar trebui puse în vânzare abia după 18-21 de zile din momentul în care sunt tratate chimic, dar nimeni nu poate controla cu stricteţe dacă, într-adevăr, producătorul îndeplineşte sau nu această cerinţă. Din acest punct de vedere, specialiştii susţin că iradierea alimentelor este mai indicată decât tratamentul chimic făcut necorespunzător.

Ionizarea e folosită în întreaga lume
Folosirea acestui procedeu de conservare a alimentelor face înconjurul lumii şi asistăm, în prezent, la o adevărată explozie a numărului de instalaţii de iradiere a alimentelor în numeroase state.

China, care, în 2003, avea şapte instalaţii de iradiere a hranei, a ajuns la 50 în 2006, iar India şi-a propus, până în 2012, să construiască 25 de instalaţii în plus faţă de cele existente pe teritoriul său. Mexicul nu se lasă mai prejos şi promite să aibă cea mai mare instalaţie de iradiere a alimentelor din lume. În condiţiile în care tehnologiile de conservare a alimentelor cu ajutorul razelor ionizante se dezvoltă vertiginos, comercianţii nu au decât de câştigat, iar teama producătorilor de a rămâne cu marfa nevândută nu se mai justifică.

Dar medicii şi cercetătorii se întreabă totuşi care ar putea fi efectele nocive pe o perioadă îndelungată asupra organismului uman, ale hranei conservate astfel. Riscurile pe care le prezintă alimentele iradiate nu au fost încă identificate cu precizie, iar rarele studii pe această temă au fost deseori discreditate. Organizaţiile ecologiste şi numeroşi oameni de ştiinţă susţin însă că pericolul nu este deloc de neluat în seamă, iar consecinţele asupra să­nă­tăţii con­su­ma­torilor, deşi nu sunt vizibile imediat, ar putea, pe termen lung, să se dovedească dezastruoase.

Transportul alimentelor la distanţe mari, un pericol pentru mediu
Conservarea alimentelor cu ajutorul razelor ionizante favorizează delocalizarea producţiilor agricole şi pune în pericol economiile locale şi mediul. Culturile agricole se realizează în condiţii îndoielnice, pentru a grăbi câştigul, iar transportul pe rute foarte mari generează un consum deloc neglijabil de carburanţi.

Centralele de iradiere sunt, la rândul lor, periculoase, deoarece utilizează substanţe radioactive, iar numărul lor a crescut foarte mult în ultimii ani. Populaţia care se află în preajma acestor uzine de tratare a alimentelor cu raze ionizante nu este avertizată asupra riscului pe care-l reprezintă scurgerea acccidentală a substanţelor radioactive sau asupra pericolelor ce ar putea apărea în caz de incendiu. Cât despre alimentele iradiate, acestea îşi pot schimba gustul, mirosul ori consistenţa, iar specialiştii susţin că, în timpul acestui proces de conservare, prin iradiere, sunt distruse multe vitamine, minerale, cât şi bacteriile care contribuie la păstrarea prospeţimii naturale a hranei.

99% din „trufandalele” de pe piaţa românească sunt iradiate.

Sursa: Adevarul

vineri, 3 iulie 2009

Ninge pe Marte. In 1976 se stia deja de existenta unor mari cantitati de oxigen in atmosfera planetei

Niciun comentariu :
Inca de anul trecut, sonda spatiala Phoenix, trimisa de NASA pe Marte, a suprins fulgi de zapada cazand din norii Planetei Rosii. Intrigati de descoperire, oamenii de stiinta au incercat sa afle mai multe detalii despre ninsorile de pe Marte si si-au publicat ultimele concluzii pe aceasta tema in editia de vineri a revistei "Science". Studiul ar putea arunca o noua lumina asupra actiunii trecute si prezente a apei pe suprafata martiana si ofera informatii noi cu privire la potentialul caracter locuibil al Planetei Rosii, relateaza MSNBC.

Un instrument laser, proiectat sa adune informatii despre interactiunea dintre solul si atmosfera de pe Marte, a detectat anul trecut precipitatii sub forma de zapada, cazand din norii aflati la aproximativ 4 kilometri deasupra locului de aterizare al sondei spatiale. Norii respectivi se aseamana cu norii tip cirrus care se formeaza deasupra regiunilor polare ale Terrei in timpul iernii. "Norii subtiri cu aspect de filamente de acolo au, de asemenea, un continut similar de apa", a precizat James Whiteway, coordonatorul statiei meteorlogice de pe Phoenix, intr-un interviu acordat portalului Space.com. Norii au inceput sa se formeze abia dupa ce trecusera 80-90 de zile martiene (sol) de la inceputul misiunii si temperatura aerului scazuse suficient pentru a crea un efect de condens, a explicat cercetatorul. Treptat, stratul de nori a devenit din ce in ce mai gros si mai jos. Zapada nu s-a format insa decat spre sfarsitul misiunii. Ea este similara cu cea care cade pe suprafata polilor Pamantului, asemanandu-se, potrivit oamenilor de stiinta, unui "praf de diamant". Observatiile au aratat ca "precipitatiile reprezinta o componenta a ciclului hidrologic" de pe Marte, lucru pe care cercetatorii implicati in misiunea Phoenix nu-l banuisera pana atunci, a notat Whiteway. Noile informatii pot fi folosite pentru modificarea modelelor climatice martiene create de oamenii de stiinta si care nu au inclus pana acum norii si precipitatiile proaspat detectate pe Marte. "Iar apoi, vom vedea care sunt implicatiile", a incheiat Whiteway.

Inca din 1976 cecetatorii americani au decoperit cu ajutorul sondei Viking faptul ca in atmosfera martiana exista mari cantitati de oxigen iar solul pare a fi chiar mai fertil decat cel de pe Pamant. Lenore Hildebrand directoarea UFO education center din Wisconsin declara atunci ca oamenii de stiinta nu spun tot adevarul si ca daca ar fi vrut sa gaseasca intradevar viata pe Marte nu ar fi amartizat intr-un desert.


Cititi si:
Interviu cu Boris, "baiatul de pe Marte" - video
Incalzire globala sau ... la o scara mult mai mare?

Deutsche Welle: Paşapoartele biometrice rămân fără utilizare

Niciun comentariu :
Un articol Deutsche Welle din care reiese ca posibilitatea de a calatori fara vize in SUA, motivul pentru care ni s-a spus ca avem nevoie de pasapoarte biometrice, a fost o imensa minciuna. Atunci de ce se cheltuie atatia bani atat de catre stat cat si de catre cei care le vor detine? Totul a fost doar un pretext pentru ca oamenii nevinovati sa poata fi amprentati precum niste infractori si pentru a crea baze de date cu informatii biometrice si personale. De retinut ca sistemul de identificare electronica si de marcare a oamenilor a inceput la Auschwitz printr-o baza de date construita de IBM.


De la 1 iulie SUA au înăsprit condiţiile pentru admiterea în Programul Visa Waiver, răpind cetăţenilor români speranţa de a călători fără vize.

Ministerul de Externe al României a dat asigurări că va continua totuşi eforturile pentru îndeplinirea noilor condiţii. Cele mai recente demersuri diplomatice la nivel înalt datează din luna mai a acestui an, atunci cînd Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, s-a întîlnit la Washington cu secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton. "Am discutat, a declarat atunci Diaconescu, despre modul în care vom colabora pentru facilitarea circulaţiei reciproce a cetăţenilor celor două ţări, prin includerea României în Programul Visa Waiver".

În realitate, nu reciprocitatea este aici în discuţie, ci posibilitatea cetăţenilor români de a putea călători în SUA fără restricţii. De la 1 iulie 2009 posibilitatea aceasta este, în ciuda negocierilor, şi mai îndepărtată.

Statele Unite au redus pragul de refuz al vizelor de la 10% la 3%. Asta înseamnă că o ţară aspirantă nu va fi inclusă în programul de eliminare a vizelor, decît atunci cînd cetăţenii ei cărora li s-a refuzat viza în ultimul an nu sînt mai mulţi de trei dintr-o sută. Or, în ultimul timp, din o sută de cetăţeni români care au solicitat viza pentru Statele Unite, cel puţin 25 au fost mereu respinşi. Se consideră că o rată de 25% este cu totul nesigură şi România nu inspiră încredere autorităţilor americane. Dar dacă românii sperau să poată ajunge totuşi la o rată de sub 10 %, acum nivelul de 3% pare imposibil de atins, cu atît mai mult cu cît acest prag poate depinde şi de subiectivitatea funcţionarilor americani. Aşadar SUA, sub noua administraţie Obama, înăspresc condiţiile pentru circulaţia cetăţenilor din Europa de Est, aşa cum sînt România sau Bulgaria.

MAE a declarat că va continua eforturile, dar nu este prea clar cum va face acest lucru. Ceea ce poate face Guvernul ar fi să creeze condiţii economice excepţionale pentru toţi cetăţenii săi, dar acest lucru este o ipoteză pur teoretică. Aşa încît nu-i mai rămîne decît să îndeplinească condiţiile strict formale ale programului Visa Waiver şi, după toate aparenţele, cele mai antipatice, adică adoptarea paşapoartelor biometrice.

OUG care a instituit noul tip de document începînd cu 1 ianuarie 2009 a fost adoptat de Parlament la sfîrşitul lunii trecute, dar după o dezbatere publică extrem de încordată. O minoritate foarte activă de militanţi creştini ortodocşi a denunţat noul tip de paşapoarte ca formă de limitare a libertăţilor civile şi a cerut preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge legea.

Citeste si:
Somnul deputatilor naste monstri: legea pasapoartelor biometrice a fost aprobata

miercuri, 1 iulie 2009

Credit doar cu sufletul: In Letonia o institutie financiara isi dezvaluie originile mefistofelice

Niciun comentariu :
O instititie financiara din Letonia ofera celor interesati imprumuturi, cerand ca si unica garantie pentru acestea sufletul.

Pentru a obtine un imprumut de 100 pana la 1.000 de dolari, letonii trebuie sa semneze o declaratie ca, in caz de neramburare a sumei imprumutate, vor renunta la drepturile asupra propriului suflet.

Compania Kontora, cu sediul in Riga, mai pune o conditie, ca acesta sa nu fi fost ipotecat pana acum, relateaza mosnews.com. Perioada in care banii pot fi inapoiati este de 90 de zile, in caz contrar firma intrand in posesia sufletului ipotecat.

--------------------

O alta situatie stranie (sau tragi-comica) s-a inregistrat in aceeasi tara in luna decembrie a anului trecut cand mai mult de 400 de letoni au semnat o scrisoare adresată miliardarului rus Roman Abramovici in care ii cer să le cumpere ţara. Anunţul a fost făcut pe site-ul leton novonews.lv. Scrisoarea, postată de o persoană pe petitonline.com, spune: "Dragă domnule Abramovici. După cum ştiţi, ţara noastră, Letonia, a falimentat şi in prezent negociază cu FMI vanzarea sa pentru suma de 7,5 miliarde de euro". "Am dori să vă gandiţi la posibilitatea de a cumpăra Letonia: oamenii sunt muncitori şi plăcuţi, mediul este curat şi aveţi suficient spaţiu pentru a vă ancora iahtul", potrivit scrisorii.

Guvernul Romaniei a vandut viitorul tarii noastre ceva mai scump, pentru vreo 20 de miliarde de euro. Oare sa ne consideram noi romanii mai norocosi decat letonii?

Recomandari articole:
Cum a ajuns Romania sclava imperiului planetar
Creditul ca instrument de inrobire a omenirii
In Debt We Trust, inrobirea prin credite - documentar in limba romana

Dieta vegetariana injumatateste riscul de cancer

3 comentarii :
Un regim de alimentatie vegetarian micsoreaza riscul aparitiei cancerului cu 45%, a scos la iveala un studiu realizat in Marea Britanie.

In urma monitorizarii a peste 60.000 de oameni, cu varste cuprinse intre 20 si 89 de ani, a reiesit ca aceia care nu consumau carne erau cu cu 12% mai putin predispusi sa dezvolte aceasta boala, relateaza Daily Mail.

Insa in ceea ce priveste cancerul sangelui, rezultatele sunt de-a dreptul surprinzatoare, reiesind ca dieta vegetariana apara omul in proportie de aproape 50% de leucemie, de exemplu. Cei care adopta acest regim de alimentatie sunt feriti si de tumori stomacale, a mai concluzionat studiul.

Subiectii au fost monitorizati de profesorul britanic Tim Key, de la Centrul de cercetare a cancerului din Marea Britanie, timp de 12 ani. Rezultatele au fost publicate in British Journal of Cancer.

Una dintre concluzii este si aceea ca prea multa mancare sau cantitati mari de hrana procesata pot avea ca urmare cancerul la stomac.Tocmai de aceea, vegetarienii sunt expusi unui pericol mai mic.

Cinci portii de legume si fructe pe zi, regula de alimentatie care ramane in picioare, sunt in stare sa te tina departe de boala.

Sursa: Ziare.com

Cazul Becali, copie a scandalului MISA

4 comentarii :
Printre ţigani circulă vorba că, dacă nu ai făcut puşcărie, nu eşti bărbat. Justiţia română a ultimilor ani, care pare doar legată la ochi, dar nu şi cu balanţa dreptăţii în mână, a reuşit să îi facă bărbaţi pe mulţi: Gigi Becali eliberat din arest a ajuns în Parlamentul European, iar Gregorian Bivolaru refugiat în Suedia a strâns, luna trecută, peste 5000 de adepţi la Herculane.
Cristian Ene, 11 iunie 2009


NICI SPECTACOLUL DE PROST GUST REPREZENTAT DE ARESTAREA LUI GIGI BECALI, nici valul de simpatie de care s-a bucurat acesta când a reuşit să scape din ghearele unor procurori care şi-au dat cu stângul în dreptul nu sunt o noutate pentru societatea românească. Aşa cum, în această primăvară, forţele de ordine intrau în casa lui Becali tocmai la ora la care e somnul mai dulce, în urmă cu cinci primăveri, pe 18 martie 2004, vreo 300 de poliţişti şi jandarmi pătrundeau în casa liderului MISA Gregorian Bivolaru, dar şi în locuinţele a alţi 16 membri de frunte ai Mişcării pentru Integrare Spirituală în Absolut.

ÎN CIUDA ACUZAŢIILOR GRAVE ADUSE (ACT SEXUAL CU O MINORĂ, trafic de persoane şi altele), acesta a cerut şi a primit azil politic în Suedia, stat ale cărui autorităţi au avut încredere în corectitudinea Justiţiei române comparabilă cu încrederea unei femei în soţul care, prins în dormitorul conjugal în timp ce se dădea în bărci cu o altă tipă, strigă că „nu e ceea ce pare“.

DUPĂ MAI BINE DE CINCI ANI, YOGHINII SUNT CEL PUŢIN LA FEL DE NUMEROŞI. Luna trecută, am fost surprins să o văd în Craiova pe o prietenă despre care ştiam că nu ratează nicio spirală MISA. Mi-a spus că nu mai merge de ceva timp la cursul de yoga, fără să ofere detalii suplimentare despre asta, dar a avut numai cuvinte de laudă despre organizaţia condusă de Bivolaru.

SPUNE CĂ A AJUNS LA CURS DINTR-O CURIOZITATE STÂRNITĂ TOCMAI DE VALUL DE ACUZE care li se aduceau membrilor MISA în urmă cu câţiva ani. „O prietenă mi-a zis că urmează să aibă loc, la Muzeul Olteniei, o conferinţă a yoghinilor. Am mers acolo, a vorbit o fată care era membră MISA de mai mult timp, ne-au arătat un filmuleţ în care spuneau ce este yoga şi ce beneficii aduce această practică, apoi am făcut un fel de experiment telepatic. Adică au pus muzică de meditaţie, ne-au pus pe toţi cei prezenţi să închidem ochii şi să stăm cu coloana dreaptă, timp de vreo 30 de minute. Când am început să fac asta, eram destul de sceptică, mai ales că muzica nu era aşa cum îmi imaginam eu că sună o melodie de meditaţie, ci destul de dinamică, cel puţin la început. Dar, când s-a terminat exerciţiul, experimentam o cu totul altă stare. Eram mai fericită, mai liniştită, mai împăcată cu mine însămi. Am fost uimită când am văzut că cei din jur nu simt la fel. Ba chiar un tip a început să facă pe nesimţitul, întrebând-o pe fata care ţinea conferinţa ce le mai face gurul, cu o satisfacţie răutăcioasă, pentru că atunci Grieg avea probleme mari cu Justiţia noastră. M-am bucurat că nu sunt ca ei, că eu pot să simt ceva, şi am început să vin la cursuri. Experienţa de la MISA, chiar dacă s-a terminat, a fost una pozitivă, m-a ajutat să cresc mult, în toate privinţele. Chiar mă simt ciudat acum, că nu sunt cu ceilalţi prieteni ai mei yoghini la Herculane, ca în fiecare an”, a mărturisit ea…

PRIN MENTALUL COLECTIV CIRCULĂ DE MULŢI ANI O LEGENDĂ URBANĂ, care se lipeşte de orice organizaţie ceva mai originală. Legenda spune că există o grupare ai cărei membri se întâlnesc regulat în câte o cameră spaţioasă, unde sting lumina şi încep să facă sex în grup. Prima dată am auzit-o cu referire la Martorii lui Iehova, de la un profesor care cu numai cinci minute mai devreme îi luase apărarea unei eleve de care colegii râdeau tocmai pentru că aparţinea acestui cult. După ce se comportase corect în public, omul a dat frâu liber fanteziilor şi mi-a spus ce auzise el despre membrii grupării căreia îi aparţinea fata pe care o apărase. Apoi, am auzit că de fapt penticostalii sunt autorii acestor perversiuni. Si că, mai mult, nu se ţine cont nici măcar de rudenie, se regulează la grămadă, chiar dacă în acelaşi grup se întâmplă să fie mamă şi fiu. Altcineva povestea acelaşi lucru cu referire la mormoni, apoi şi-au văzut fantezia confirmată când a început campania de presă împotriva yoghinilor.

SPRE DEOSEBIRE DE CEI CARE ÎI ACUZAU DE ASTFEL DE PRACTICI PE MEMBRII CULTELOR NEOPROTESTANTE, adepţii ideii că practica yoga se reduce de fapt la sex cu cât mai mulţi parteneri au şi câteva argumente. De exemplu, în programul Simpozionului Internaţional de Yoga desfăşurat la Băile Herculane în urmă cu o lună, participanţii erau anunţaţi că intervalul cuprins între seara de 6 mai şi dimineaţa de 7 mai este „o perioadă favorabilă de angrenare în jocuri amoroase în cuplu cu continenţă şi transfigurare“, adică, mai pe limba noastră, celebra încercare a yoghinilor de a face sex şi de a avea orgasm (chiar multiplu !) fără ejaculare. Când sexul e prevăzut în program, trebuie să te aştepţi să dai naştere la diferite alte legende, precum cele despre traficul cu casete pornografice sau despre numărul impresionant de amante ale lui Gregorian.

PE PRINCIPIUL CĂ NU APARE FUM FĂRĂ FOC, ACESTE PISTE MERITAU CERCETATE, dar – cel puţin în faţa opiniei publice – totul a fost compromis în momentul în care Bivolaru a fost acuzat fără să fie prezentate şi dovezile care să susţină aceste acuzaţii. Astfel, a devenit posibil ca Justiţia suedeză să ignore total spusele autorităţilor române, la fel cum procurorii noştri cei inteligenţi sunt pe cale să îl aducă pe Becali în Parlamentul European. Pentru binele umanităţii, nu ne rămâne decât să sperăm că, dacă va fi arestat vreodată, Osama Bin Laden nu va ajunge pe mâna procurorilor români. Pentru că, dacă s-ar întâmpla asta, marele terorist ar fi transformat, în doar câteva luni, într-un erou.
Sursa: Expresul de Sud