Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 24 martie 2010

Muzica pentru relaxare si Yoga Nidra

8 comentarii :
Tehnica de relaxare yoghină completă
Întindeţi-vă cu capul spre Nord pe un covoraş sau pe o pătură într-o cameră bine aerisită. Abandonaţi corpul la sol. Mâinile sunt uşor depărtate de corp, palmele sunt aşezate cu faţa în sus. Picioarele sunt uşor depărtate între ele. Deveniţi conştient de corp, de sol.

Expiraţi de mai multe ori, lent şi profund.

Apoi vă concentraţi atenţia asupra piciorului stâng şi relaxaţi piciorul stâng din zona degetelor şi până în zona bazinului, pe grupe musculare, de jos în sus. În zona relaxată sesizaţi fine vibraţii, senzaţie de încălzire, pierderea conturului corporal.

Procedaţi în acelaşi fel, urcând de-a lungul piciorului drept, apoi continuaţi relaxând mâna stângă, mâna dreaptă, muşchii feselor, muşchii pelvieni, zona abdominală, muşchii spatelui, muşchii pieptului, ai umerilor, gâtul, zona capului...

În final veţi sesiza întregul corp destins, relaxat, moale, abandonat ca o haină la sol. Sesizaţi o stare de calm profund lăuntric, armonie, eliminarea tensiunilor interioare, încredere în sine, fericire. Conştientizaţi punerea la unison a conştiinţei individuale cu Conştiinţa Macrocosmică. Vizualizaţi-vă aşa cum doriţi dumneavoastră să fiţi. Trăiţi cu toată convingerea starea de împlinire, reuşită, succes, forţă interioară şi veţi rezona astfel cu sferele gigantice de energii benefice, sublime, elevate. În felul acesta vă veţi autosugestiona benefic, extrem de eficient şi în scurt timp se vor produce transformări „miraculoase” în fiinţa dumneavoastră.

Procedând astfel veţi constata după 15 minute de relaxare yoghină completă că sunteţi profund odihniţi, regeneraţi (fizic, psihic şi mental), armonioşi, destresaţi, fericiţi, mult mai puternici, curajoşi, încrezători în forţele proprii, mai buni, mai frumoşi.

Realizând zilnic relaxarea yoghină completă veţi putea experimenta în scurt timp efectele sale benefice asupra stării de ansamblu, cele mai vizibile dintre ele fiind eliminarea oboselii, încordării, stresului care îl afectează atât de mult pe omul modern.
Yoga Nidra: somnul yoghin conştient
Yoga Nidra, „somnul yoghin conştinent” (nidra înseamnă în limba sanscrită somn), este o formă de yoga care permite lărgirea extraordinară a câmpului conştiinţei yoghinului. Sub numele de Yoga Nidra textele tradiţionale yoghine prezintă anumite metode practice de explorare a profunzimilor conştiinţei umane.

La graniţa dintre relaxarea profundă şi meditaţie, exerciţiile de Yoga Nidra sunt accesibile oricui, fiind doar în aparenţă simple, dar permiţând intrarea în stări de conştiinţă fascinante. Detensionarea profundă, eliminarea naturală a stresului, introspecţia, o mai bună autocunoaştere, dinamizarea benefică a subconştientului, eliminarea blocajelor energetice, amplificarea lucidităţii şi seninătăţii – acestea sunt doar câteva dintre efectele acestor tehnici yoghine inedite.

Pentru omul obişnuit, somnul reprezintă o întrerupere totală a prezenţei sale conştiente. Această „rupere” face ca, din anumite puncte de vedere, ceea ce noi am realizat anterior să nu ne mai poată fi uşor accesibil. Din anumite puncte de vedere, omul trebuie să ia de la capăt eforturile spirituale în fiecare zi. Tradiţia yoghină subliniază importanţa enormă a atingerii stării de continuitate a conştiinţei pentru practica spirituală.

Tehnicile de yoga nidra sunt mult mai mult decât nişte exerciţii atractive de relaxare. În cadrul cursurilor practice de yoga ale şcolii de yoga MISA se predau metode de yoga nidra care permit explorarea profundă a fiinţei noastre, pornind de la sunete, senzaţii sau percepţii luminoase.

8 comentarii :

  1. Superbe imagini si clipuri. Multumim !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna! In curand voi face un blog cu articole despre extraterestri si as vrea sa stiu daca pot copia aceste articole de pe acest blog... imi puteti raspunde intr`un comentariu tot in aceasta postare... multumiri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga anonim, initiativa ta de a crea un blog cu articole despre extraterestri ne bucura, si considera ca e nevoie de asa ceva in spatiul virtual.
    Poti copia articolele pe care le-am publicat pe aceasta tema, ca si toate articolele pe care le vom publica pe viitor, fara nicio restrictie, cu rugamintea de a indica sursa lor (un link catre articolul nostru e suficient).
    Iti dorim mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  4. ok si voi prelua s iarticole din alte categori dar mai putin.. multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua.Am ascultat piesele de mai jos imi place foarte mult daca va rog nu zice nimeni cum pot sa downloadez aceste pise am cautat foarte mult pe net dar nu este nicaier ca superbe piese de aici.Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  6. Va rog sa mi spuneti unde pot gasi aceste piese , de unde le pot downloada . Sunt extrem de frumoase . Va multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna! As dori foarte mult sa gasesc piesele ce au fost folosite la coloana sonora a filmului: In cautarea Adevarului, au fost extraordinare.

    Daca imi puteti raspunde printr-un mail, v-as fi foarte recunoscator: guakanagary@yahoo.co.uk

    Va multumesc!

    Cu multa stima,
    Ioan

    RăspundețiȘtergere
  8. Autorul e pe generic la final: Catalin Truta.

    RăspundețiȘtergere