Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 8 iunie 2010

Doctor Rinad Minvaleev despre orgasm si controlul ejacularii (continenta sexuala)

Niciun comentariu :
Cercetatorii rusi au ajuns la concluzia ca un act sexual prelungit este o incredibila sursa de forta spirituala. "Se poate chiar spune ca, prin actul sexual, omul isi prelungeste viata. Principalul lucru este sa inveti sa franezi, cu ajutorul scoartei cerebrale, reflexele de ejaculare fizica", spune Rinad Minvaleev, doctor in biologie.

"Daca ne bazam pe manualele traditionale de sexologie, un act sexual normal dureaza in medie doua-trei minute. Tot ce depaseste acest interval poate fi trecut la capitolul recordurilor", spune prorectorul Institutului National de Sanatate, doctorul in biologie Rinad Minvaleev. Doua-trei minute sunt valoarea medie pentru un om obisnuit care, o data pe saptamana - de obicei sambata - respecta ceea ce se numeste un ritm conventional-fiziologic. Scopul unei astfel de act sexual este de regula de a procrea sau de a experimenta o dezlantuire energetica.

In traditia orientala (India, China), aspectului sexual al vietii i se acorda o importanta mult mai mare decat cel al "perpetuarii" speciei. Actul sexual, nu unul "obisnuit", ci unul prelungit pentru un interval de timp nelimitat, avea un statut de "practica spirituala". Despre aceasta vorbesc si metodele tantrice si practicile Tao. In sursele orientale se vorbeste despre un act sexual prelungit ca despre o modalitate de a descoperi in om stari fizice si spirituale noi.

"Noi, ca oameni care se intereseaza in mod serios de yoga, am hotarat sa punem la cale un experiment propriu pentru a confirma sau dezminti aceste informatii", declara reputatul specialist. Cel mai greu lucru in realizarea experimentului a fost gasirea voluntarilor, perechi heterosexuale care ar fi de acord sa faca dragoste sub supravegherea savantilor si, mai mult, avand dispozitive de tonometrie electronica pe brate.

O data rezolvata aceasta problema, s-a descoperit ca in momentul orgasmului, atat la femei cat si barbati se pot observa doua reactii diametral opuse. Ori se reduce brusc frecventa contractiilor cardiace (pana la 10-12 batai pe minut) si creste considerabil tensiunea arteriala, ori se accelereaza bataile de inima si tensiunea scade. La unul dintre cei testati o data a fost inregistrata chiar disparitia pulsului pentru un interval de patru minute. Insa, din fericire, fara nici o consecinta pentru starea sa de sanatate.

Ce inseamna aceste doua feluri de reactie? "In cadrul sistemului sau vegetativ nervos, omul are o sectiune parasimpatica (SPS) si una simpatica (SS) - explica Minvaleev. Prima raspunde de refacerea organismului, innoirea celulelor si functioneaza, de obicei, in timpul somnului. Cea de-a doua reprezinta consumul de energie, scoaterea in sange a hormonilor de adrenalina si noradrenalina.

Daca pulsul scade, iar tensiunea creste, functioneaza SPS si noi ne refacem. Invers daca pulsul creste si tensiunea scade se resimte o slabiciune fizica. Cu cat tensiunea este mai mica, cu atat mai des trebuie sa se contracte inima pentru a pompa sange si cu atat mai devreme ea se uzeaza.

Reiese ca, daca in timpul actului sexual domina reactia parasimpatica (SPS), omul nu oboseste ci, dimpotriva, isi reface fortele. Se poate chiar spune ca, prin actul sexual, el isi prelungeste viata. Dar daca reactia este simpatica (SS), dupa actul sexual omul decade intr-o stare de prostratie si nu este in stare sa mai faca nimic".

Experimentul a aratat ca, daca actul dureaza pana la 10-15 minute, partenerii au, preponderent, o reactie simpatica la orgasm.

"Dar, cu cat se prelungeste actul sexual, organismul se restructureaza singur pentru reactia parasimpatica, pur si simplu, pentru a se sustine si a-si reface fortele consumate. Prin urmare, ambii parteneri se incarca cu energie, forta si apare si sentimentul de intimitate", relateaza doctorul.

Totul este logic. De ce sunt atatea femei care reactioneaza, la relatia intima cu un barbat, prin cererile de compensare materiala? Nu este vorba de prostituate, ci despre sotiile, amantele, iubitele care, permanent, au pretentii la barbati, de la a arunca gunoiul si a spala vasele, pana la o masina noua sau o calatorie in Insulele Bahamas.

Acestea sunt simpaticele (SS) care, in urma actului sexual, doar obosesc si, de aceea, fie si in mod inconstient, cer o compensatie pentru munca depusa.

"Asadar, un act sexual prelungit este o sursa de forta spirituala care are un substrat fiziologic", continua specialistul rus. Intrebat cat ar trebui sa dureze acest proces miraculos, doctorul a raspuns ca de la 30-40 de minute in sus.

"In primul rand, exista barbati cu o constitutie sexuala puternica din nastere. In al doilea rand, exista yoga, care il structureaza foarte bine pe om. Prin aceasta practica se activeaza anumite zone in corp, cu ajutorul carora controlul devine mult mai usor. Cel mai important este sa inveti sa franezi reflexele de ejaculare fizica, folosindu-ti scoarta cerebrala."
Sursa:Pravda

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu