"Sunt epoci în care nu poti inainta decat mergand contra curentului" - Mircea Eliade
Home » , » Yoga si sexualitatea - rezultatele unui studiu publicat in Journal of Sexual Medicine

Yoga si sexualitatea - rezultatele unui studiu publicat in Journal of Sexual Medicine

Folosirea termenului de sex si cel de yoga in aceeasi fraza nu este deloc intamplatoare, pentru ca yoga nu are doar beneficii fizice, ci si pe plan sexual, fapt demonstrat de un studiu recent.

Conform unui studiu publicat in Journal of Sexual Medicine, la 12 saptamani dupa ce au inceput sa ia cursuri de yoga, 40 de femei cu varsta cuprinsa intre 22 si 55 de ani, majoritatea maritate, fara sa fi incercat yoga pana atunci si chiar fara a face sport in mod regulat, au declarat ca viata lor sexuala s-a imbunatatit in proportie de 20%.

S-au observat imbunatatiri mai ales in ceea ce priveste dorinta, starea de excitatie, lubrifierea, orgasmul, satisfactia si durerea resimtita in timpul actului sexual. Mai mult, femeile de peste 45 de ani au resimtit mai multe imbunatatiri decat cele mai tinere.

La fel s-a intamplat si in cazul barbatilor. Dupa 12 saptamani de yoga, 65 de barbati cu varste cuprinse intre 24 si 60 de ani au declarat ca resimt deja beneficiile, mai ales la nivelul dorintei, al satisfactiei din timpul actului sexual, al performantei, increderii, sincronizarii cu partenera, al erectiei, controlului ejacularii si orgasmului.

Cercetatorii au recunoscut ca nu cunosc motivul pentru care yoga ajuta atat de mult functia sexuala, insa cred ca este vorba despre tonifierea muschilor, ameliorarea depresiei si anxietatii, o mai buna stare generala, scaderea tensiunii si o mai buna irigare sangvina la nivelul organelor genitale.

Alte cercetari au aratat ca yoga este benefica femeilor ce se lupta cu disfunctiile sexuale.
Sursa: ThirdAge, Traducere: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu