Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 21 decembrie 2010

Eveniment astronomic important in data de 21/22 decembrie

Niciun comentariu :
Un eveniment astronomic extrem de rar a avut loc astazi: o eclipsa totala de luna in aceeasi zi in care are loc si solstiţiul de iarnă. Ultima data un asemenea eveniment s-a petrecut acum peste 350 de ani, in anul 1638 si nu se va mai intampla din nou pana in anul 2094. Va prezentam mai jos cateva semnificatii ale acestui moment prin amabilitatea astrologilor Diana Serban, Zoltan Bartha si Rodica Purniche.

Eclipsa totala de luna din dimineata zilei de 21 decembrie 2010.
O eclipsă de Lună are loc atunci când Luna, în mişcarea sa în jurul Pământului, intră în umbra acestuia. Aceasta se petrece când Soarele,Pământul şi Luna sunt aliniate exact sau foarte apropiat (eclipsă parţială) cu Pământul în mijloc. Întotdeauna faza Lunii la o eclipsă de Lună este de Lună Plină. Tipul şi durata ei depinde poziţia relativă şi poziţia de pe linia nodurilor. Faza de totalitate a eclipsei de luna din 21 decembrie a durat 1 ora si 12 minute.

Prin urmare, Luna a trecut in conul de umbra al planetei noastre marti, la ora 6:33 GMT. De la 8:53 GMT, eclipsa a devenit partiala, incheindu-se la ora 10:01 GMT. Fenomenul a fost cel mai bine observat din America de Nord, Groenlanda si Islanda. Eclipsa a fost vizibila si din Romania (GMT + 2).

Toate eclipsele aduc transformari si marcheaza inceputul unei perioade in care sa ne corectam greselile si sa continuam sa mergem inainte intr-un mod nou sau diferit, spre obiectivele noastre. Aceasta eclipsa de luna ne cere sa privim cu atentie la acele situatii in viata noastra, care ne trag inapoi sau care ne retin din a ne implini destinul si ne solicita sa luam decizii referitoare la un mod mai pozitiv de abordare a vietii, mai jucaus, mai inspirat.

Momentul eclipsei de luna din 21 decembrie se petrece pe luna vida in Gemeni. Acest lucru ne poate sugera ca este un moment foarte bun pentru a reusi sa renuntam la anumite piedici sau fluctuatii mentale care ne blocheaza evolutia si sa abordam un mod de gandire deschis, jovial, binefacator. Putem „scapa” de atitudinile mentale superficiale si sa ne deschidem mai mult spre esentele vietii, spre spiritualitate, balansand chiar in supramental.

Acest aspect de transcendere a mintii, de racordare la sursele spirituale divine ale universului sunt potentate nu doar de luna vida pe momentul de maxim al lunii pline, ci si de ascendentul momentului pe eter, intre Capricorn si Varsator, mai precis la inceputul zodiei Varsatorului, care tine de deschidere mentala, de abordarea unei viziuni noi asupra vietii si de trairea starii de releu, favorizand starile de inspiratie.

Asadar, avand in vedere energiile imense care se vehiculeaza in acest moment datorita Lunii Pline, putem sa le folosim in favoarea noastra pentru a reusi sa intram pe aceasta energie a vidului, a eterului si sa avem acces la o viziune superioara, spirituala, care ne poate transforma viata.

Solstitiul de Iarna
Din punct de vedere astrologic solstitiul de iarna coincide cu intrarea Soarelui in Zodia Capricornului. Aceste momente de trecere a unei planete dintr-o zodie in alta, se numesc momente de HIATUS, adica perioade in care energiile masculine (solare) si feminine (lunare) din orice forma de manifestare, tind catre echilibru. In cazul actual, de trecere a Soarelui din Zodia Sagetatorului in Zodia Capricornului, se realizeaza o tranzitie de la energiile Constelatiei Sagetatorului (nevoia de a cunoaste, optimism, sinceritate, spirit de dreptate), la energiile Constelatiei Capricornului (perseverenta, aplicare practica, ambitie, eficienta). Intr-un fel, simbolic, se poate spune ca toata cunoasterea acumulata in perioada Sagetatorului urmeaza sa fie valorificata in Capricorn.

Momentul de Hiatus pentru Romania este pe data de 22 Decembrie 2010 ora 1:38. Pentru aceasta perioada se recomanda mai multa caldura sufleteasca, exprimare libera a bucuriei, sociabilitate, dragoste, voiosie, joaca.

Din punct de vedere astronomic in aceast moment noaptea este cea mai lunga, iar ziua cea mai scurta. Deci, incepand de la acest hiatus ziua incepe sa creasca, iar noaptea sa scada. Nu intamplator tocmai la cateva zile dupa acest hiatus sunt situate Sfintele Sarbatori. Chiar se spune ca intr-un astfel de moment “de maxim intuneric” – ce semnifica noaptea spirituala – oamenii au primit, acum doua mii de ani, cea mai stralucitoare lumina. Asta ne reveleaza prezenta unei conjuncturi ce necesita o transformare radicala, fiind motivata de nivelul spiritual decazut din acea perioada (nevoia certa de redresare, echilibrare, transformare), iar drept consecinta a avut loc acest mare eveniment.

De asemenea, aceasta perioada echivaleaza cu un moment unic de incarcatura spirituala, in care putem reusi cu usurinta sa ne transformam in bine, sa ne debarasam de greseli prin recunoasterea lor, pentru a sti dupa aceea unde sa actionam pentru a ne corecta. Toate traditiile confirma acesta prin indemnul spiritual ce se afla in fiecare dintre noi si anume: trezirea iubirii divine. Acest act spiritual se concretizeaza in religia ortodoxa prin spovedanie urmat de chemarea spirituala de a ne transforma si cultiva discernamantul spiritual prin rugaciune.

O alta explicatie se refera la asa zisa noua renastere. Acest fel de efect al Hiatusului concretizeaza trecerea de la o stare inferioara la una superioara. In alte cuvinte, este vorba de aceea moarte si renastere cand de fapt moare ceva rau din noi – egoul, mandria, orgoliul, si renaste ceea ce este spiritual, ce ne aduce credinta si dragoste.

Astrologi Diana Serban si Zoltan Bartha
Centrul de Cercetari si Aplicatii Astrologice „Helios” – Cluj-Napoca


Un eveniment unic - Solstitiul de Iarna 2010
La putin timp dupa ce se termina meditatia de comuniune cu Shiva manifestat ca un LINGAM de Foc, Soarele intra in Semnul zodiacal Capricorn. Iar aceste doua evenimente, unul spiritual sublim si celalalt astrologic, fac ca aspectele negative ale perioadei nefaste de Luna Plina sa fie foarte, foarte mult diminuate. Consider ca este o Gratie imensa acest moment spiritual - perioada de influenta nefasta a Lunii Pline se termina pe la 4:13 dimineata - care face ca ingresul solar (asa se numeste intrarea Soarelui in Semnele zodiacale cardinale, care reprezinta solstitiile si echinoctiile: ingres-uri) sa capete o semnificatie spirituala deosebita si sa-si schimbe mult in bine vibratia energetica pentru planul Pamantului. Va spun aceasta deoarece ingresurile solare marcate de Luna Plina nu anunta aproape nimic bun pentru planeta noastra dar, in astfel de momente, forta si vibratia energetica se eleveaza si se spiritualizeaza foarte, foarte mult. Ne putem astepta ca in anul care incepe, o personalitate masculina sau o fiinta spirituala masculina benefica si puternica sa joace un rol deosebit pentru umanitate, actionand cu o forta spirituala deosebita, cumva "din umbra", sau ocultat, tinand cont de ora la care se produce momentul de solstitiu (imediat dupa miezul noptii). Este cu atat mai interesant cu cat aspectele dinamice (precum opozitia Soare-Luna la momentul de Luna Plina) sunt mult mai puternice "pe margini" (adica la inceputul si la sfarsitul aspectului), decat atunci cand este faza de maxim (adica atunci cand planetele sunt exact la 180 de grade una fata de cealalta).

Daca va mai aduceti aminte din copilarie, cand jucam v-ati ascuns-elea, strigam, inainte ca ultimul copil sa fie gasit: "urma scapa turma". Exact asa este si acum. La momentul solstitiului, Luna mai are cam o ora de parcurs in zodiac, ca ea sa iasa definitiv din aspectul de opozitie cu Soarele, inclusiv din toleranta de 8/9 grade care se aduna la cele 180 care le despart. In aceste conditii, este posibil ca predictiile pentru 2011 sa fie mult, mult imbunatatite, intr-un mod care va ramane nestiut pentru toti astrologii care nu cunosc aceasta ipostaza a lui Shiva.

Meditatia de evocare in Akasha si comuniune cu Shiva manifestat ca LINGAM de Foc va "sfinti" asadar solstitiul de iarna si va eleva frecventa de vibratie a finalului de Luna Plina.

Ma gandesc in clipa aceasta, ca astrolog, ca e posibil ca, in afara semnificatiei generale, colective, mentionate mai sus (importanta unei fiinte masculine spirituale in 2011, ocultate, pentru destinul umanitatii) mai exista si una individuala: si anume, aceea ca Shiva urmeaza sa rezolve multe destine feminine, daruind celor care Il adora cu sinceritate si iubire, iubitul de care au nevoie sau pe care il merita.

Pentru barbati este posibil ca aceasta sincronicitate sa amplifice starea de masculinitate solara, armonioasa, si sa activeze arhetipul masculin al sufletului, eroul spiritual.

Va doresc, deci, din toata inima, o noapte sacra si sfanta, asa cum merita sufletele voastre pline de lumina.

Inca un lucru pe care doresc sa vi-l spun este acela ca noaptea solstitiului de iarna, fiind cea mai lunga noapte a anului, este totodata si noaptea gnomilor. In aceasta noapte, gnomii (spiritele Naturii asociate lui Prithivi Tattva si pazitorii comorilor din adancuri), scriu in cartea lor ceea ce a fost cel mai important pentru ei in anul care a trecut, si pun cartea la loc, spre a o deschide din nou abia la urmatorul solstitiu de iarna. In aceasta noapte oamenii isi fac "harta comorilor": adica scriu pe o hartie ceea ce doresc ei sa realizeze in anul care urmeaza, si pun aceasta harta undeva, la vedere, in casa. Se spune ca gnomii cauta aceste harti si raman acolo unde le gasesc, spre a-i ajuta pe oameni sa-si indeplineasca toate visele si idealurile.

Iata deci ca noaptea de 21 spre 22 decembrie este o noapte cum de putine ori traim intr-o viata de om. Dumnezeu sa ne ajute s-o fructificam in totalitate.

Cu toata dragostea,

Astrolog Rodica Purniche

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu