Yoghinii MISA blog

Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

duminică, 30 mai 2010

Plante care favorizeaza continenta sexuala

Niciun comentariu :
Articol preluat de pe site-ul www.ayurvedaromania.ro

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale (în principal, sperma, în cazul bărbatului, şi fluidele menstruale, în cazul femeii) în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent, către etajele superioare ale fiinţei, devenind astfel, prin sublimare, energie subtilă volitivă, afectivă, mentală sau spirituală.

În acest mod, ceea ce fiinţa umană (bărbat sau femeie) elimina pur şi simplu, întocmai ca pe ceva nefolositor, devine prin transmutare şi sublimare, o sursă extraordinară de energie revigorantă, care îi îmbunătăţeşte fiinţei uluitor de mult capacităţile benefice, întocmai cum o centrală atomică este o sursă de energie ce permite realizarea unor activităţi multiple şi chiar sofisticate.

Cu cât această transformare, realizată prin transmutare şi sublimare, se apropie de o transformare eficientă a întregului potenţial creator-sexual în energie, energie care apoi este direcţionată ascendent, pe nivelele vibratorii superioare ale fiinţei, cu atât mai mult efectele care apar conduc la trezirea capacităţilor latente ale fiinţei umane (capacităţi care apar oamenilor obişnuiţi ca fiind miraculoase sau paranormale) şi cu atât este mai rapidă evoluţia ei spirituală.

Pentru realizarea acestui deziderat există anumite procedee YOGA (posturi corporale (ASANA-e), exerciţii de PRANAYAMA, procedee de meditaţie) care, dacă sunt realizate consecvent, conduc la transmutarea şi sublimarea din ce în ce mai bună a potenţialului creator-sexual al fiinţei umane. Însă, mai ales în cazul în care se constată o anumită dificultate în această direcţie, utilizarea sistematică a anumitor plante binefăcătoare este salutară.

Multe dintre plantele binefăcătoare purifică şi armonizează structura fizică şi subtilă a fiinţei umane şi, totodată, unele dintre ele, catalizează fenomenele de transmutare (transformarea potenţialului creator-sexual în energie), precum şi sublimarea energiei rezultante în etajele superioare ale fiinţei, în funcţie de specificul plantei utilizate.

Plantele pot fi utilizate în multe moduri, în funcţie de ceea ce urmărim în mod special să trezim în fiinţa noastră. Spre exemplu ele pot fi utilizate succesiv, în anumite perioade determinate de ciclurile de producere a secreţiilor sexuale specifice, masculine şi respectiv feminine, sau pot fi combinate între ele şi utilizate simultan într-un amestec.

În cazul structurii feminine, ciclul de producere a secreţiilor sexuale prezintă anumite etape distincte, de care trebuie neapărat să se ţină cont. În această direcţie, o expunere detaliată a acestor elemente, precum şi a modalităţilor practice cu ajutorul cărora se poate realiza transmutarea potenţialului creator-sexual în cazul femeii, este cuprinsă în lucrarea „Taina menstruaţiei” scrisă de profesor yoga Gregorian Bivolaru.

Vom prezenta în continuare, în mod sintetic, câteva dintre plantele binefăcătoare ce pot ajuta extraordinar de mult în această direcţie. La fiecare plantă vom indica denumirea sa uzuală, denumirea botanică, partea care este folosită pentru respectivul scop şi doza optimă.

Plante care facilitează declanşarea proceselor de transmutare şi sublimare a potenţialului creator-sexual
Prin acţiunea lor de purificare a corpului fizic şi subtil şi prin dinamizarea circulaţiei energetice, aceste plante au un rol pregătitor şi trebuie să fie utilizate în prima etapă a programului sistematic angrenat pentru transmutarea şi sublimarea potenţialului creator. Ele au totodată şi un efect armonizator asupra fiinţei. Fiecare dintre aceste plante pot fi utilizate în mod constant, câte 1 gram sublingual, de câte 2-4 ori pe zi.

- ashwagandha (Withania somnifera), rădăcină
- brusture (Arctium lappa), rădăcină
- gălbenele (Calendula officinalis), flori
- lichen de piatră (Cetraria islandica), tal
- lipicioasă (Galium aparine), partea aeriană
- neem (Melia azadirachta), frunze
- sânziene (Galium verum), flori

Plante care dinamizează procesele de transmutare a potenţialului creator-sexual
Aceste plante facilitează în special transformarea în energie a fluidelor reproducătoare, existente în trup în formă fizică (materială). Ele sunt de regulă plante cu proprietăţi fierbinţi sau cu gust picant, aromat sau amar. De regulă, ele se folosesc în cantităţi mai mici.

- angelică (Angelica archangelica), rădăcină, câte 0,5 g de 2 ori/zi
- busuioc (Ocimum basilicum), frunze şi flori, câte 1 g de 4 ori/zi
- cardamom (Elettaria cardamomum), seminţe, câte 0,5 g de 4 ori/zi
- obligeană (Acorus calamus), rădăcină, câte 0,5 g de 4 ori/zi
- plop negru (Populus nigra), muguri, câte 0,5 g de 4 ori/zi
- salvie (Salvia officinalis), frunze, câte 1 g de 4 ori/zi
- sunătoare (Hypericum perforatum), flori, câte 1g de 4 ori/zi

Plante care determină sublimarea energiei apărute în urma transmutării pe nivelele superioare ale fiinţei
Plantele din această grupă facilitează ascensiunea energiei rezultate în urma transmutării potenţialului creator-sexual şi apoi ele determină direcţionarea ascendentă a acestei energii, către nivelele vibratorii superioare ale fiinţei. Ele favorizează transformarea acestei energii acumulate în fiinţă în urma transmutării în forme superioare de energie afectivă, mentală sau spirituală, conducând astfel la trezirea şi amplificarea iubirii, intuiţiei, puterii de pătrundere mentală, creşterea capacităţii de concentrare mentală, instalării unei stări de calm profund şi a interiorizării elevate, menţinerii în stări profunde de meditaţie. Fiecare dintre aceste plante pot fi utilizate în cantitate de câte 1 gram de pulbere măcinată fin, luată de câte 2 - 4 ori pe zi.

- coada calului (Equisetum arvense), partea aeriană
- gingko (Gingko biloba), frunze
- lumânărică (Verbascum thapsus), flori
- răchitan (Lythrum salicaria), frunze şi flori
- traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), partea aeriană
- trandafir (Rosa damascena), petale
- trei fraţi pătaţi (Viola tricolor), partea aeriană

yogaesoteric
5 mai 2010

vineri, 28 mai 2010

În atenţia instructorilor şi a cursanţilor yoga

Niciun comentariu :
Pentru a ajuta să se depăşească situaţia critică din ţară din această perioadă, vom realiza la unison şi cu susţinerea subtilă telepatică a lui Grieg, meditaţii de comuniune cu sufletul neamului românesc, în zilele de 29, 30 şi 31 mai, după următorul program:

- sâmbătă 29 mai, orele 18.00-18.30
- duminică 30 mai, orele 14.00-15.00
- luni 31 mai, orele 12.00-12.45

Se va folosi ca fond muzical melodia „Valurile Dunării” (pentru download: click dreapta aici şi apoi, în funcţie de browserul folosit, Save link as sau Save target as).

Pentru ca efectele acestor meditaţii să fie resimţite din plin la nivelul întregii ţări, este foarte important să realizeze aceste meditaţii cât mai multe persoane!

Cititi si: Meditatia colectiva previne razboiul, reduce violenta si scade infractionalitatea

joi, 27 mai 2010

Meditatia colectiva previne razboiul, reduce violenta si scade infractionalitatea

Niciun comentariu :
„Dacă 1% din populaţia lumii ar practica meditaţia
n-ar mai fi niciun război.”
- Maharishi Mahesh Yogi

O revista stiintifica de prestigiu din Pakistan, intitulata “Revista de Management si Stiinte Sociale”, a publicat recent un studiu intitulat “Un nou rol pentru militari: infrangerea inamicilor cu ajutorul unei tehnici ancestrale”, in care rolul principal il joaca meditatia. Precum se stie, o tehnica de meditatie denumita meditatia transcendentala a fost initiata de catre Maharishi Mahesh Yogi, un mistic important al secolului XX.

Articolul respectiv pleaca de la premiza ca razboiul, terorismul si crimele sunt cauzate de stresul societal colectiv. Daca acest stres n-ar mai exista, atunci n-ar mai exista nici tensiuni intre tari sau intre grupurile religioase.

Peste 50 de studii stiintifice au demonstrat faptul ca, daca 1% din populatie ar practica meditatia, de doua ori pe zi, atunci ar aparea schimbari pozitive si masurabile in intreaga societate. Studiile au aratat ca violenta a scazut, la fel si crimele, accidentele si sinuciderile, iar calitatea vietii s-a imbunatatit in societate. De exemplu, un studiu realizat de Universitatea Yale a arătat faptul ca meditatia practicata de un grup de civili din Israel a avut ca efect reducerea cu 76% a numarului de morti în razboi, in aproprierea zonei de conflict cu Libanul. De asemenea, sapte studii realizate pe parcursul a 2 ani in razboiul civil dintre Israel si Liban au aratat faptul ca:

  • decesele cauzate de razboi au scazut cu 71%;
  • ranitii din cauza razboiului au scazut cu 68%;
  • nivelul conflictului a scazut din intensitate cu 48%;
  • cooperarea intre inamici a crescut cu 66%.

Pentru cei pesimisti, se arata faptul ca probabilitatea ca rezultatele de mai sus sa nu fie efectul tehnicilor de meditatie este de una la…1.000 de miliarde.

S-a incercat o explicatie pentru aceste efecte remarcabile ale tehnicilor meditative. Una din ele a fost aceea ca in urma meditatiei se produce din abundenta serotonina, un neurotransmitator foarte puternic, care produce stari de fericire si euforie. Cercetarile au aratat ca nivele scazute de serotonina au ca efecte agresiunea, stari emotionale joase si violenta. In timpul meditatiei, cei care o experimenteaza au parte de o “constiinta transcendentala”, o a patra stare de constiinta, care se pare ca e diferita de starile obisnuite ale creierului (starea de veghe, somnul si visul).

Si in Romania s-a demonstrat stiintific ca meditatia realizata de catre grupuri mari de oameni poate aduce pacea, linistea si scaderea infractionalitatii. In perioada 22 decembrie 1996 – 1 ianuarie 1997, MISA a organizat in Bucuresti un experiment de tip parapsihologic, bazat pe realizarea zilnica de catre un grup mare de yoghini a unei tehnici meditative. Scopul experimentului, anuntat public, a fost scaderea ratei infractionalitătii si armonizarea energetică a ambiantei sociale din capitală. Experimentul a fost notificat si Politiei careia i-a fost solicitata colaborarea pentru obtinerea datelor statistice ale incidentelor inregistrate pe perioada anuntata, cand de regula aparea o crestere a numarului accidentelor sau a unor evenimente antisociale precum talharii si furturi. Desi Politia a refuzat sa furnizeze aceste date, confirmarea oficiala a scăderii cu 50% a infractionalitatii si accidentelor rutiere in Bucurestiul sfarsitului de an 1996 a venit prin stiri publicate in ziare si difuzate si de catre postul de televiziune Antena 1 în cadrul emisiunii “Observator” din 4 ianuarie 1997.

miercuri, 26 mai 2010

Gregorian Bivolaru - Continenţa sexuală o extraordinară revoluţie amoroasă dătătoare de fericire nesfârşită

Niciun comentariu :
Iubirea este, chiar şi atunci când nu bănuim, suprema lege a Universului: o lege misterioasă care guvernează şi orânduieşte totul, de la atomul neînsufleţit până la unirea în cuplu a fiinţelor raţionale; de la ea pleacă şi spre ea converg, adeseori, ca spre un centru divin de irezistibilă atracţie, toate gândurile şi acţiunile noastre... (Gregorian Bivolaru)

A fi continent/continentă sexual înseamnă să poţi atinge starea de orgasm fără ejaculare la bărbat şi fără descărcarea specifică la femeie. Cartea „Continenţa sexuală” descrie diverse modalităţi pentru a obţine continenţa sexuală şi ce avantaje aduce ea cuplurilor care o practică.
"Oamenii zilelor noastre îmbătrânesc înainte de vreme, risipind nechibzuit energia lor sexuală. Tradiţiile spirituale consideră că această energie este un veritabil elixir de viaţă lungă, dacă ea este utilizată într-un mod înţelept. Cum anume, aflaţi din cele ce urmează.

Pe măsură ce chimia occidentală a avansat, s-a putut demonstra ceea ce Orientul cunoştea de multe mii de ani, anume faptul că trupurile noastre sunt impregnate de energie, sunt încărcate electric. În numărul din februarie 1994 al revistei Discover, K.C. Cole explica această comparaţie: "Electricitatea este cu siguranţă cel mai răspândit şi mai greu de definit dintre aspectele cotidiene. Ea se află în pereţii casei noastre şi reglează viaţa celulelor noastre. (...) Există în trenuri electrice şi creiere umane (...) întregul nostru corp este o gigantică maşină electrică; chimia corpului (ca de altfel întreaga chimie) are la bază legături electrice."

Transformarea forţei sexuale obişnuite se produce de la sine, fără intervenţii violente, atunci când întregul spirit este centrat pe ceva superior. Scopul acestei transformări este transcenderea condiţiei umane, printr-o regenerare, printr-o mutaţie în statutul ontologic.

În mistică se vorbeşte despre un unic curent al dublului flux, simbolizat de Marele Iordan sau de Ocean, care, curgând în jos, dă naştere oamenilor, iar curgând în sus dă naştere zeilor.

Acest fapt indică dubla posibilitate ce se găseşte în mod implicit în forţa sexuală, în funcţie de polarizarea ei. Acesta este punctul de pornire pentru misterul transmutaţiei, la care face aluzie simbolismul uneia din cărţile jocului de Tarot, cea de-a XlV-a Arcană, intitulată "Cumpătarea". În această lamă, este reprezentată o femeie înaripată, care mută un lichid dintr-un recipient de aur, fără a vărsa nici o picătură din el, în timp ce, simbolizând creşterea interioară spre înalt, lângă ea se văd flori răsărite din pământ. Principala funcţie a echilibrului, a cumpătării, este de a guverna creşterea şi extensia a tot ce începe sau reîncepe. Ea regenerează energiile fizice, reînnoieşte celulele şi prezidează miracolul vindecării."
Pentru a comanda cartea online click aici.

Alte detalii despre continenta sexuala:
Ce este continenţa sexuală?
Despre continenţa sexuală
Un foarte bun articol despre continenta sexuala, scris de Costica Cojocaru

Alte cărţi scrise de Gregorian Bivolaru:
* Secrete amoroase esenţiale - pentru cuplurile yoghine care aspiră la fericire
* Yin-Yang - Secrete şi reţete
* Numărul de aur - vol. 2 - Misterele dezvăluite ale Numărului cel tainic al Marii Puteri Cosmice Tripura Sundari
* Numărul de aur - vol. 1 - Misterele dezvăluite ale Numărului cel tainic al Marii Puteri Cosmice Tripura Sundari
* Enciclopedia naturistă a elementelor minerale
* Ghidul efectelor aditivilor alimentari uzuali - Dezvăluiri referitoare la efectele profund nocive ale aditivilor alimentari
* Enciclopedia aditivilor - Informaţii indispensabile românilor inteligenţi şi prudenţi care nu se lasă otrăviţi cu aditivi
* Aforisme pline de înţelepciune pentru fiecare zi - spre a vă da ceva foarte bun de gândit
* Alimentaţia şi terapia naturistă cu cereale
* Oxiterapia - secretul terapiilor extraordinare cu ozon şi oxigen
* Secretele dezvăluite ale momentului ocult al hiatusului
* Enciclopedia naturistă a vitaminelor
* Enciclopedia naturistă a afrodiziacelor - vol. 1 + 2
* Fericirea pentru fiecare
* Cromoterapia - Sănătate şi armonie lăuntrică cu ajutorul culorilor
* Aforisme şi cugetări ale genialului artist şi yoghin român Constantin Brâncuşi
* Proteine vegetale şi reţete culinare savuroase lacto-ovo-vegetariene
* Aforisme şi cugetări despre viaţă
* Urmele misterioase şi fascinante ale paşilor lui Dumnezeu în manifestare

Cuprinsul cărţii „Continenţa sexuală o extraordinară revoluţie amoroasă dătătoare de fericire nesfârşită”:
1. Condiţia cuplurilor în perioada contemporană ... 7
2. Tantra - calea către sublima fericire amoroasă ... 22
3. Despre continenţa sexuală ... 33
4. Transmutaţie şi sublimare - ABC-ul continenţei sexuale ... 50
5. Centrii de forţă şi caracteristicile cuplurilor în funcţie de aceştia ... 61
6. Tehnici şi modalităţi prin care poate fi atinsă starea de continenţa amoroasă ... 90
7. Orgasmul - o poartă spre îndumnezeire ... 106
8. Posturi HATHA YOGA şi ASANA-e în cuplu - modalităţi eficiente pentru atingerea stării de continenţa perfectă ... 145
9. Alimentaţia şi continenţa sexuală ... 205
10. Subconştientul şi sugestia mentală - o modalitate de a atinge starea de continenţa perfectă ... 228
11. Beneficiile realizării amorului cu continenţă ... 243
12. Transfigurare şi sacralitate ... 269
13. Iubirea transfiguratoare - calea directă către continenţa perfectă ... 293
14. Cele 7 nopţi ale tantrei, modalităţi tainice de atingere a stării de continenţă sexuală - tehnici individuale ... 307
15. Cele 7 nopţi ale tantrei, modalităţi tainice de atingere a stării de continenţă sexuală - tehnici speciale pentru cupluri ... 333
16. Preludiul, ludiul, postludiul şi efectul tainic de "avalanşă" ... 370
17. Calităţile unui bărbat continent sexual şi ale unei femei continente sexual ... 389
18. Cuplul continent sexual, o şcoală a vieţii armonios împlinite prin iubire şi transfigurare ... 402
19. Încercările spirituale ce apar la cuplurile continente sexual ... 438
20. SHIVA - principiul masculin suprem ... 464
21. SHAKTI - principiul feminin suprem ... 475
22. Cuplul divin SHIVA-SHAKTI, eternul masculin şi eternul feminin ... 495
23. Relatări ale unor fiinţe ce au obţinut rezultate datorită practicii continenţei amoroase ... 515
Bibliografie ... 548

marți, 25 mai 2010

Ramana Maharishi, înţeleptul de la Arunachala - film documentar

Niciun comentariu :

de Melania Radu

Realizarea nu este un lucru exterior, ea este conştientizarea Sinelui. Tu nu poţi trăi fără Sine. Sinele este întotdeauna realizat. Dar tu te încăpăţânezi să nu îl recunoşti.” Ramana Maharishi

Ramana Maharishi s-a născut la 30 decembrie 1879 şi a primit numele de Venkataraman. Era o zi de sărbătoare în care Graţia Divină a lui Shiva era celebrată printr-o procesiune cu imaginea lui Siva Nataraja. Contrar aşteptărilor, în copilărie Ramana nu era deloc înclinat spre viaţa religioasă. Nu era prea atras nici de cursurile şcolare şi suferea de somnambulism, deşi era un tânăr inteligent, sănătos şi puternic. În vara lui 1896 însă, a avut o experienţă a morţii iminente care l-a condus la revelarea Sinelui Etern.

Corpul moare, dar Spiritul care-l transcende nu poate fi atins de moarte
Experienţa morţii, deşi a venit într-un mod neaşteptat, era o experienţă pe care Ramana şi-o dorea. Când a apărut frica de moarte şi sentimentul că va muri, el a rămas calm, reflectând: „Acum, moartea vine. Ce înseamnă asta? Ce înseamnă să mori? Acest corp moare.” Apoi s-a întins pe jos ca şi cum ar fi fost un cadavru. Şi-a oprit respiraţia, a strâns buzele şi se gândea: „Ei bine, acum corpul acesta este mort. Va fi purtat către rug şi acolo ars şi transformat în cenuşă. Dar odată cu moartea acestui corp, sunt eu mort? Sunt eu corpul? Corpul acesta este inert şi tăcut. Dar simt întreaga forţă a personalităţii mele şi chiar vocea «Eu-lui» înăuntrul meu, separată de corp. Deci sunt Spiritul ce transcende corpul. Corpul moare, dar Spiritul care-l transcende, nu poate fi atins de moarte. Asta înseamnă că sunt Spiritul etern.”

Pare un proces raţional, dar Sri Ramana Maharishi le povestea discipolilor că de fapt realizarea s-a petrecut fulgerător: „Eu-l” era singurul lucru real. Frica de moarte a dispărut odată pentru totdeauna. De atunci, „Eu-l” a continuat să fie perceput permanent, iar tânărul Venkataraman s-a transformat într-un înţelept. A devenit umil, blând şi detaşat de ceea ce-l înconjura. Prefera să-şi petreacă timpul în solitudine, absorbit în Sine. Era cuprins de extaz în faţa imaginilor zeilor şi sfinţilor din templu. Aflând de numele Arunachala a devenit fascinat de acesta şi la sfârşitul liceului s-a decis brusc să plece şi să rămână acolo pentru totdeauna.

Arunachala. Primul discipol
Tu ai dezrădăcinat eu-l
Celor care în inima lor
S-au aşezat în Tine,
O, Arunachala!”
(Ramana Maharishi)

Şi-a petrecut următorii zece ani trăind în templu şi peşteri, meditând în tăcere totală şi detaşare de lume. Cel care l-a numit Baghavan şi Maharishi a fost primul său discipol, savantul Ganapathi Shastri, cunoscut şi sub numele de Ganapathi Muni. El l-a vizitat pe Ramana în grota Virupaksa într-o perioadă în care se îndoia de practica sa spirituală şi i-a cerut sfatul: „Tot ceea ce am avut de citit am citit; chiar şi Vedanta Sastra am înţeles-o pe deplin; am făcut şi JAPA după pofta inimii mele; însă nu am ajuns să înţeleg ce înseamnă TAPAS. De aceea am căutat refugiu la picioarele tale. Te rog luminează-mă în legătură cu natura TAPAS-ului.”

Ramana a răspuns de data aceasta prin viu grai: „Dacă cineva cercetează de unde apare noţiunea de «Eu», mintea este absorbită acolo: acesta este TAPAS. Când se repetă o MANTRA, iar cel ce o repetă cercetează de unde apare sunetul acelei MANTRA, mintea este absorbită în acel loc: acesta este TAPAS.” Ganapathi Muni s-a simţit atunci învăluit de graţia celui care avea să-i devină maestru, iar răspunsul pe care l-a primit a fost pentru el o revelaţie. Mai târziu a compus imnuri în sanscrită în cinstea lui Ramana Maharishi şi a scris Ramana-Gita, în care explică învăţăturile acestuia.

Într-o zi, roata gândurilor va încetini şi o intuiţie va apărea în chip misterios
Întreabă-te mereu, fără odihnă, «cine sunt?». Analizează-ţi întreaga personalitate. Încearcă să vezi unde apare ideea de eu. Continuă să meditezi aşa. Menţine-ţi atenţia înăuntru. Într-o zi, roata gândurilor va încetini şi o intuiţie va apărea în chip misterios. Urmăreşte intuiţia aceea, lasă-ţi gândirea să se oprească şi îţi vei atinge apoi scopul.” (Ramana Maharishi)

Vizita lui Ganapathi Muni a fost începutul a ceea ce se poate numi viaţa publică a lui Ramana Maharishi. Pe locul în care medita a luat fiinţă un ashram, au început să se înmulţească discipolii, iar el a început să vorbească despre metoda autointerogării (ATMA VICHARA) pe care o considera principala cale spre cunoaşterea Sinelui Divin.

Maharishi le propunea discipolilor să se întrebe „Cine sunt eu?” pentru a realiza natura lor divină, sfătuindu-i totodată să evite un răspuns intelectual de genul „eu sunt cutare, am atâţia ani şi profesez cutare meserie etc.” Nu trebuie căutată examinarea de către minte a propriului său conţinut, ci aducerea primului mod de manifestare al minţii - gândul „Eu” - până la originea sa care este Sinele. Întrebarea este de fapt pretextul pentru o reflecţie conştientă asupra esenţei care se află dincolo de cuvinte. Aceasta conduce la revelaţia că în spatele reprezentărilor verbale despre sine se află Sinele Etern.

Tu eşti Extazul
Extazul nu e ceva ce trebuie obţinut.
Pe de altă parte tu eşti extazul.
Dorinţa (de a-l obţine) este născută din senzaţia de incompletitudine.
Dar a cui este această dorinţă de incompletitudine?
Întreabă-te. În somnul adânc erai în extaz.
Acum nu mai eşti.
Ce s-a interpus între extaz şi non-extaz?
Eu-l.
Caută-i originea şi află că tu eşti Extazul
.” (Ramana Maharishi)

Ramana Maharishi a scris puţin şi doar la cererea discipolilor. Cea mai importanta lucrare a sa este „Patruzeci de Versuri despre Viaţă”. A compus şi „Cinci Imnuri către Arunachala”.

Învăţătura lui Ramana Maharishi este identică cu cea din Advaita Vedanta şi are ca scop Realizarea Sinelui. Modalitatea de cercetare a naturii sinelui propusă de el este introspecţia (JNANA, cunoaşterea). Aceasta urmăreşte înlăturarea identificării Sinelui cu corpul fizic şi tot ceea ce ţine de acesta, inclusiv mintea. Ceea ce rămâne este pura existenţă, pura conştiinţă şi pura beatitudine (SAT - CIT – ANANDA). Acestea alcătuiesc natura Conştiinţei Supreme, Sinele Nemuritor ATMAN, conştiinţa martor la care se ajunge prin transcenderea lumii vizibile.

Experienţa Eu-lui Suprem este accesibilă tuturor. Sinele nu e separat de noi, nu e ceva metafizic şi inaccesibil. Pentru a-l percepe e necesar doar să trecem de proiecţiile minţii care îl plasează mereu în altă parte. Sinele este aici şi acum, ascuns doar de vălurile aparenţei.

Voi rămâne aici pe vecie
Maharishi era o fiinţă plină de compasiune, blândeţe şi umilinţă. În jurul său plutea o atmosferă de pace şi iubire. Unui discipol îngrijorat că poate, datorită păcatelor sale, va ajunge în iad atunci când va muri, i-a răspuns: „Dacă vei merge acolo, Bhagavan va veni după tine şi te va aduce înapoi.”

Atunci când s-a îmbolnăvit de cancer şi discipolii săi erau îngrijoraţi că va muri le-a spus, sugerându-le să nu-l identifice cu corpul fizic: „Nu plec nicăieri, unde aş putea pleca? Voi rămâne aici pe vecie.” A murit la 14 aprilie 1950, în poziţia lotusului. Se spune că în acel moment o cometă a străbătut cerul şi a apus în spatele muntelui Arunachala.

Graţia era dăruită în tăcere
Discipolii săi relatează că iniţierea era dăruită în tăcere, iar cea mai înaltă învăţătură consta, pentru cei care erau capabili să o primească, tocmai în prezenţa lui Ramana Maharishi. Fiind în preajma lui, în tăcere, se putea experimenta direct Realizarea Sinelui. Iată ce mărturiseşte Arthur Osborne, unul dintre discipolii săi apropiaţi, care mai apoi s-a ocupat de publicarea operelor lui Maharishi şi a scris mai multe cărţi despre el:

Bhagavan era rezemat pe canapea iar eu şedeam în primul rând din faţa sa. S-a ridicat cu faţa spre mine şi, cu ochi scrutători, a sfredelit în mine pătrunzându-mă adânc, cu o intensitate pe care nu o pot descrie. Era ca şi cum ochii lui ar fi spus: «ţi s-a spus deja; de ce nu ai realizat asta până acum?» şi apoi linişte, o pace adâncă, o uşurare şi o fericire indescriptibilă.

Am început să trăiesc cu un ritm de fericire în inimă, simţind binecuvântarea şi misterul celui care era Ghidul meu spiritual, repetându-mi ca pe un cântec de iubire că el era Ghidul meu spiritual, legătura între cer şi pământ, între Dumnezeu şi mine, între Existenţa fără formă şi inima mea.

Am devenit conştient de uriaşa graţie a prezenţei sale. Până şi în aspectele exterioare se purta graţios cu mine, zâmbindu-mi când intram în hol, făcându-mi semn să mă aşez în locuri în care mă putea privi în meditaţie.

VICHARA, continua interogare «Cine sunt eu?», a început să trezească în mine o anume conştiinţă a Sinelui ce se manifesta drept Baghavan în afară, precum şi drept Sine interior în acelaşi timp
.”

Frank H. Humphreys, primul său discipol occidental, povestea că l-a întâlnit mai întâi în vis pe Sri Ramana Maharishi, apoi l-a identificat cu ajutorul unor fotografii, iar când în sfârşit a ajuns să-l întâlnească fizic l-a privit timp de o jumătate de oră în ochi: „Nu şi-a modificat deloc expresia de contemplaţie profundă. Am început să realizez că trupul este templul spiritului. Mai puteam doar să simt că trupul său nu era un om ci era instrumentul lui Dumnezeu, că era în totalitate o întrupare a ceea ce Dumnezeu înseamnă mai extraordinar. Senzaţiile mele erau indescriptibile.”

Sunt ore care ar trebui scrise cu litere de aur în calendarul vieţii noastre”, spunea Paul Brunton referindu-se la întâlnirea sa cu Ramana Maharishi. Aprecia la el simplitatea şi modestia pe care reuşea să le menţină dincolo de atmosfera de autentică măreţie spirituală din preajma sa. Spunea că prezenţa unor oameni ca Maharishi asigură continuitatea conexiunii noastre cu divinitatea şi că trebuie să acceptăm faptul că un asemenea înţelept apare pentru a ne revela ceva şi nu pentru a ne convinge de ceva.

Nu există diferenţă între Dumnezeu, Ghid spiritual şi Sine
Ghidul spiritual este deopotrivă în afară şi înăuntru. Din afară el dă un impuls minţii să se întoarcă înăuntru. Din interior el atrage mintea spre Sine şi o ajută să se liniştească. Iată harul unui Ghid spiritual. Nu există diferenţă între Dumnezeu, Ghid spiritual şi Sine. Ghidul spiritual e înăuntru. Meditaţia are rolul de a destrăma ideea ignorantă că el este numai afară. Dacă el este un străin pe care îl aştepţi, atunci e destinat să dispară... care poate fi utilitatea unei fiinţe trecătoare ca asta? Dar câtă vreme gândeşti că eşti separat sau că eşti trupul cu mădularele lui, este necesar şi un Ghid spiritual exterior şi va apărea ca având un corp. Când va înceta greşita identificare cu corpul, se va vedea că Ghidul spiritual nu este altcineva decât Sinele.” (Ramana Maharishi)

Citiţi şi:
yogaesoteric
martie 2008

luni, 24 mai 2010

ANTARCTICA (Koreyoshi Kurahara, 1983)

Niciun comentariu :



Animalele împart cu noi privilegiul de a avea suflet

Pitagora


În 1958, baza japoneză de cercetare Showa stabilită în insula Ongul (Antarctica), a fost evacuată din cauza condiţiilor climatice. Cei 15 câini de sanie ai expediţiei, rasa Sakhalin Husky, au rămas legaţi şi cu o mică cantitate de hrană, oamenii nereuşind să revină şi să îi evacueze, aşa cum îşi planificaseră. Aproape un an mai târziu, dupa iarna arctică, o nouă expediţie a revenit şi a descoperit cei câţiva câini, care în mod incredibil, au supravieţuit. Plecând de la acest caz real, filmul artistic „Nankyoku monogatari” ne prezintă, cu accente de film documentar, cu un ton precis, aproape ştiinţific, un jurnal al luptei acestor câini pentru supravieţuire, al evenimentelor petrecute, cu siguranţă teribile.

Filmul ne introduce în ambianţa specială a zonei arctice, Antarctica fiind prezentată într-un mod direct, brut, fără a fi deloc idilizată. Sunt înlăturate rapid impresiile superficiale, fantasmagorice, pe care unii dintre noi le aveam despre această regiune. Imaginile luminoase, mirifice apar rar, majoritatea scenelor dezvăluind un peisaj aprig, dezolant, cu accente delirante. Aspectele neobişnuit de puternice, sălbatice, aride, violente şi totuşi pline de o linişte imperturbabilă, misterioase dar înfricoşătoare ale acestui ţinut sunt viu reliefate pe tot parcursul filmului.

Eroii filmului, câinii rămaşi în această regiune, cu toate că sunt câini de sanie, puternici, dotaţi pentru climat extrem, ne apar ca fiind foarte vulnerabili, insuficient adaptaţi pentru a supravieţui în condiţiile arctice. În timp ce animalele autohtone, specifice zonei, par a supravieţui natural, fără mari eforturi, câinii sunt nişte apariţii nefireşti în acest peisaj, nişte intrusi, ei confruntându-se cu situaţii limită, cu pericole nimicitoare, violente, totul pe un fond de epuizare extremă; o infernală cursă prin peisajul ostil, tăios, o cursă în care eforturile depuse sunt aproape supranaturale. Calităţile native nu sunt suficiente pentru a rezista aici, esenţială fiind şi o anumită integrare subtilă în această lume specială.

Lupta pentru supravieţuire, primitivă, crudă, epuizantă, continuă, extremă, este cutremurătoare pentru privitor şi atinge în scenele morţii câinilor o duritate extremă, la limita suportabilului. Imaginile dramatice cu Ricky rănit, ajuns la limita epuizării, agonizând, aproape târându-se, storcându-şi ultimile rămăşiţe vitale, insuficiente însă pentru a continua îngrozitoarea cursă a supravieţuirii, ne conferă accesul la un anumit aspect brut, necruţător, teribil al existenţei. Nemiloasă, cu ferocitate, natura arctică extermină rând pe rând aceşti intruşi, insuficient adaptaţi la rigorile ei.

Doi dintre cercetători, Ushioda şi Ochi, ajunşi acasă, în Japonia, rămân „conectaţi” la zona polară, la câinii lor şi asistă telepatic, trăind interior încercările terifiante prin care trec aceştia, fără a putea interveni. Relaţiile lor sociale sunt palide, lipsite de substanţă, ei fiind marcati, aproape obsedati de soarta câinilor, focalizaţi în cea mai mare parte pe acel plan interior ce le asigură legatura subtilă cu evenimentele din ţinutul alb. Prin această focalizare interioară aproape permanentă, prin legatura afectivă creată, Ushioda depăşeşte cadrul mentalităţii comune japoneze şi atinge astfel zone mai înalte ale umanului.

„Toate vieţile sunt egale. Mi-a trebuit multă vreme să înţeleg asta !”

Filmul ne predispune la o reflecţie asupra existenţei tuturor vietăţilor, la o reevaluare a relaţiilor cu ele. Conştientizăm ciudata realitate a faptului că în condiţii limită mulţi oameni se comportă ca nişte animale în timp ce unele animale se comportă aproape uman.

Simţim la finalul filmului o stare de recunoştinţă şi afecţiune faţă de aceşti câini ce oferă prin simpla lor apariţie o lecţie a armoniei, a frumuseţii, a dorinţei de a trăi, pe un fundal al implacabilului, devoratorului aspect al existenţei, prezentat aici într-o formă atât de directă, organică.

În emoţionanta scenă a regăsirii din finalul filmului, strigătul lui Ushioda, ca un sunet primordial, intim, binecunoscut tuturor, suprimă haosul, sălbaticul şi declanşează structurarea unor lumi noi, armonioase. Totul este cosmizat, transfigurat, întâlnirea aparent limitată între cei doi oameni şi câinii supravieţuitori, se dilată şi devine o festivă reuniune subtilă cu întreg grupul iniţial de câini, esenţializându-se apoi într-o misterioasă şi atât de dorită regăsire interioară, o trezire a sufletului.

Deşi un film simplu, uşor, aproape schiţat, fără pretenţii, "Antarctica" conţine scene emoţionante, calde, foarte inspirate şi reuşeşte să ne predispună la reflecţii interioare profunde. Coloana sonoră, aparţinând lui Vangelis, ne însoţeşte discret, accentuează şi rafinează farmecul filmului.

vineri, 21 mai 2010

Cum se realizeaza spalarea creierelor la nivel global

Niciun comentariu :

Transcript:
Interviul acesta a fost realizat în anul 1985 cu un antrenat agent subversiv KGB: Yuri Bezmenov. El expune cei 4 paşi folosiţi pentru a schimba gândirea şi comportamentul unei întregi naţiuni, de-a lungul generaţiilor.

ED GRIFFIN: Purtăm o conversaţie cu Domnul Yuri Alexandrovici Bezmenov. Domnul Bezmenov s-a nascut în anul 1939 într-o suburbie a Moscovei. Este fiul unui ofiţer de rang superior din armata sovietică. A fost educat la şcolile de elită din Uniunea Sovietică şi a devenit un expert în cultura şi limba indiană. A avut o cariera strălucitoare la Novosti, care era, şi încă mai este aş putea să spun, arma de presă sau agenţia de presă a Uniunii Sovietice, dovedindu-se a fi, de asemeni, un front pentru KGB. A fugit în vest în 1970 după ce a ajuns total dezgustat de sistemul sovietic şi a făcut aceasta punându-şi viaţa în mare pericol. Cu siguranţă este unul dintre experţii de seamă din lume în legătură cu subiectul propagandei sovietice; dezinformări şi măsuri active.

ED GRIFFIN: Când sovieticii folosesc expresia “subversiune ideologica”, ce vor să exprime cu aceasta?

YURI BEZMENOV: Subversiunea ideologica este un proces legal, deschis. Îl poţi vedea cu proprii tăi ochi. Tot ce are de făcut mass- media americană este să işi scoată căşţile din urechi, să işi deschidă ochii şi ar putea vedea acest proces. Nu este nici un mister.
Nu are nimic a face cu spionajul. Ştiu că întrunirea inteligenţelor spionajului pare mai romantică. Probabil de aceea producătorii voştri de la Hollywood sunt atât de innebuniţi după tipurile de filme gen James Bond. Dar în realitate accentul principal al KGB-ului nu este deloc în domeniul inteligenţei.

După părerea mea şi conform părerilor multor dezertori de calibrul meu, numai aproximativ 15% din timpul, banii şi forţa de muncă se cheltuie cu spionajul ca atare. Restul de 85% este un proces lent pe care noi îl numim subversiune ideologica, măsuri active sau război psihologic. Ce înseamnă în esentă este: să schimbi percepţia realităţii fiecărui american cum că în ciuda abundenţei informaţiilor nimeni nu este capabil să ajungă la concluzii înţelepte despre cum să se apere pe ei înşişi, familiile lor, comunitatea lor şi ţara lor.
Este un mare proces de spălare a creierului ce se derulează foarte lent şi este impărţit în patru etape de bază.

Prima etapă este demoralizarea. Durează între 15 şi 20 de ani pentru a demoraliza o naţiune. De ce atât de mulţi ani? Pentru că acesta este numărul minim de ani necesar pentru a educa o generaţie de studenţi în ţara inamicului tău expus la ideologia duşmanului său. Cu alte cuvinte, ideologia marxist-leninistă este pompată în creierele moi ale cel puţin 3 generaţii de studenţi americani, fără a concura sau a se contrabalansa cu valorile de bază americane, cu patriotismul american.

Procesul de demoralizare în Statele Unite este în esenţă deja terminat chiar din ultimii 25 de ani. De fapt, este îndeplinit în totalitate deoarece demoralizarea atinge zone în care nici măcar tovarăşul Andropov şi toţi experţii săi nu au visat vreodată să aibă un succes atât de mare. În cea mai mare parte, procesul este desfăşurat de către americani asupra americanilor, mulţumită lipsei de standarde morale. Aşa cum am menţionat mai devreme, accesul la informaţia adevărată nu mai contează în zilele noastre. Un om care a fost demoralizat nu este capabil să evalueze informaţia adevărată. Faptele reale nu ii spun nimic, chiar dacă l-aş umple de informaţie, de dovezi adevărate, de documente şi fotografii. Chiar dacă l-aş lua cu forţa şi l-aş duce în Uniunea Sovietică şi i-aş arăta lagărele de concentrare, el ar refuza să creadă, până când va primi un şut în fundul lui cel gras. Când bocancii militari vor zdrobi, atunci se va trezi. Dar nu înainte. Aceasta este tragedia demoralizării.

A doua etapă este destabilizarea. De data aceasta, subminatorului nu ii pasă de felul cum vezi tu consumul. Dacă mănânci junk food şi devii gras şi moale nu mai contează.
Durează numai între 2 şi 5 ani pentru a destabiliza o naţiune. De data aceasta, ce contează sunt lucrurile esenţiale: economia, relaţiile externe şi sistemul de apărare. Şi se poate vedea foarte clar că în anumite zone… sensibile, cum ar fi apărarea şi economia, influenţa ideilor marxist-leniniste în Statele Unite este absolut fantastică. Nu mă gândeam acum 14 ani când am aterizat în această parte a lumii că procesul se va derula atât de rapid.

Următoarea etapă este, bineînţeles, criza; poate dura până la 6 săptămâni să aduci o ţară în pragul crizei. Se poate vedea în America Centrală acum; şi după criză, cu schimbarea violentă a structurii puterii şi a economiei, avem perioada de aşa zisă normalizare, care poate să dureze nedefinit. “Normalizare” este o expresie cinică, împrumutată din propaganda sovietică.

Când tancurile sovietice s-au mutat din Cehoslovacia în 1968, tovarăşul Brejnev a spus: “Acum situaţia cu fraţii din Cehoslovacia este normalizată“. Acest lucru se va întâmpla şi în Statele Unite dacă le permiteţi tuturor nerozilor să aducă ţara în criză, să le promită oamenilor tot felul de bunătăţi şi paradisul pe pământ, să vă destabilizeze economia, să elimine principiul competiţiei libere de pe piaţă şi să instaleze un guvern de tip ‘big brother’ în Washington DC cu dictatori binevoitori ca Walter Mondale, care vor promite multe lucruri – fără să conteze dacă promisiunile sunt îndeplinite sau nu.

De exemplu, stângiştii voştri din Statele Unite; toţi aceşti profesori şi toţi aceşti apărători ai drepturilor civile. Ei sunt instrumente în procesul de subversiune, doar pentru a destabiliza naţiunea. Când scopul este atins, nu mai este nevoie de ei. Ei ştiu prea multe. Unii dintre ei, când sunt dezamăgiţi – când constată că marxist-leninismul vine la putere – evident că se simt ofensaţi. Ei cred că ei vor veni la putere. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată, bineînţeles; vor fi aliniaţi la perete şi împuşcaţi. Dar ei ar putea să devină cei mai acerbi duşmani ai marxist-leniniştilor când ajung la putere; şi acest lucru s-a întâmplat în Nicaragua. Vă amintiţi că majoritatea acestor foşti marxist-leninişti au fost ori închişi ori unul dintre ei s-a desprins şi acum luptă împotriva sandinistaşilor. S-a întâmplat şi în Grenada când Maurice Bishop, care era deja marxist – a fost executat de noii marxişti care erau mai marxişti decât el. La fel s-a întâmplat în Afganistan când Taraki a fost ucis de Amin şi apoi Amin a fost ucis de Karmal cu ajutorul KGB-ului. La fel a fost şi în Bangladesh unde Mujibur Rahman, un stângist foarte pro-sovietic a fost asasinat de tovarăşii săi marxişti-leninişti. Este la fel peste tot.

Recapitulare. Cei patru paşi ai subversiunii sunt: demoralizarea, destabilizarea, criza, normalizarea…
… după care… unii vor fi aliniaţi la perete şi împuşcaţi.

Aţi observat faptul că nimic nu pare sa mai meargă bine? Educaţia, economia, etc? Totul se darâmă şi acum ştiţi de ce. Tot ce se întâmplă urmăreşte exact aceşti patru paşi.
Şi dacă nu v-aţi dat seama…. Ne aflăm la pasul 3: CRIZA!”

Această acţiune de spălare a creierelor se desfăşoară din plin şi în zilele nostre iar cei care o coordonează nu sunt doar cei din KGB. Reţeta este folosită atât la nivel local cât şi la scara globală de către masoneria mondiala.

miercuri, 19 mai 2010

Film documentar: Imperiul invizibil, definirea unei noi ordini mondiale - Invisible Empire A New World Order Defined

Niciun comentariu :
Imperiul Invizibil este un nou film produs de Alex Jones şi realizat de către Jason Bermas. Pentru că mi-a placut foarte mult şi pentru că a devenit de actualitate şi la noi în ţară am decis să preiau şi traduc de pe blogul lui Mihai Stoian textul pe care l-a postat în prezentarea acestui film. Sper că se va gasi cineva care sa traducă filmul şi în limba română pentru a-l face accesibil cât mai multor persoane. Iată prezentarea facută de Mihai:
"Acest film este cel mai bun pe care l-am văzut pe tema Noua (dez)Ordine Mondiala. Cantitatea impresionanta de materiale video preluate din mass-media "oficiala" schimbă complet perspectiva care rezultă de regulă, din acest gen de filme. În acest documentar puteţi remarca aroganţa imensă a liderilor mondiali, care vorbesc într-un mod destul de relaxat în faţa publicului despre planurile lor secrete, dar care ştiu întotdeauna unde să se oprească pentru ca cei care nu fac parte din conspiraţie să nu poată face prea uşor conexiuni inteligente. Devine astfel evident că în spatele acestei "elite" masonice globale se află un imens aparat de manipulare şi o echipă de consilieri foarte calificaţi, care ştiu când se depăşesc anumite limite datorită datelor obţinute în urma unor cercetari sociologice. Vă dorim vizionare plăcută şi vă sfătuim să-l daţi mai departe şi altora pentru că acum este momentul să trezim cât mai mulţi oameni, înainte ca planul malefic să treacă la faza următoare.

Pentru toţi cei care se declară deranjaţi de "teoriile conspiraţiei", un mic sfat. Gândiţi-vă la două aspecte:
  1. Din moment ce vă simţiţi atât de deranjaţi de "teoriile conspiraţiei", acest lucru arată că există ceva în adâncul vostru care are legătură cu aceste teorii. Căutaţi mai profund în interiorul dvs. şi poate veţi afla cu uimire că lucrurile sunt în realitate exact aşa cum sunt prezentate de către "teoria conspiraţiei", însă a accepta acest fapt vă poate ruina aparentul confort psihic pe care îl generează de regula dogmatismul, ignoranţa şi lenea.
  2. Dacă aceste "teorii" ar fi toate false şi realitatea ar fi aşa cum este prezentată la TV, atunci cum se face că cele mai multe dintre aceste "teorii" se dovedesc de-a lungul timpului a fi adevarate? Doar pentru ca este mai confortabil ca unele lucruri să fie într-un anumit fel şi pentru că cel care profită de aceste aspecte le prezintă în acel mod, nu este de ajuns pentru a dovedi că aceea este realitatea...
Cu toate acestea, există elemente în acest film cu care nu sunt de acord. Este vorba de mesajul lui Alex Jones, producătorul filmului. Apelul lui la unitatea celor mulţi pentru a lua înapoi puterea de la cei puţini, este din păcate, o parte a planului globalistilor. Fără să ştie, Alex Jones (şi alţii care transmit mai departe acelaşi mesaj) serveşte uneia dintre cele mai delicate părţi din planul elitei masonice, acest mod de a opera fiindu-le caracteristic: utilizarea inamicului pentru a rezolva cele mai murdare probleme. Unitatea pe care o cere Alex Jones este prematură şi chiar neproductivă, oferind structurilor de putere oculte, o mare oportunitate pentru a manipula şi controla mai bine situaţia.

Ştiu că acest lucru ar putea suna şocant, dar într-o postare viitoare, voi explica acest punct de vedere, arătând că revoluţia exterioară NU este o soluţie în momente ca acesta, cel puţin nu în modul în care aceşti oameni vor să o înceapă.

Prin urmare, recomand cu caldură filmul; cred cu tărie în apelul pentru informarea şi împărtăşirea acestor cunoştinţe cu cât mai multe persoane posibil, însă nu sunt de acord cu sugestia ca oamenii să înceapă să se unească şi să încerce să ia puterea înainte de a fi pregătiţi pentru aceasta deoarece acest lucru ne poate expune pe noi toţi unui pericol mai mare."

marți, 18 mai 2010

Fericirea este o datorie faţă de Dumnezeu - Psihologul Daniela Preda despre fericire în relaţia de cuplu

4 comentarii :
Secvenţe dintr-o emisiune Pro tv din vremea când această televiziune mai avea şi ceva de calitate. Psihologul Daniela Preda cu o verva şi un tonus remarcabile îi explica pe îndelete lui Cristian Tabara ce înseamnă adevărata iubire: iubirea necondiţionată. Această discuţie extraordinară este una aproape arhetipală, similară cu dialogurile pe care le întâlnim redate în unele scrieri stravechi, în care Shakti, principiul feminin, este iniţiatoarea, sfătuitoarea înţeleaptă şi cea care trezeşte principul masculin - Shiva.

luni, 17 mai 2010

Gregorian Bivolaru - Secrete amoroase esenţiale pentru cuplurile yoghine care aspiră la fericire

2 comentarii :
În cadrul fiecărui cuplu bazat pe iubire reciprocă şi transfigurare, cei doi iubiţi sunt „construiţi“, „fasonaţi“ şi transformaţi mai ales de ceea ce ei iubesc. Cei înţelepţi afirmă că exact ceea ce iubeşti intens şi profund, aceea devii.

Oceanul gigantic, infinit al energiei tainice a iubirii este mereu deschis către fiecare dintre noi, chiar şi atunci când noi nu bănuim mai nimic despre aceasta. Noi trăim cu toţii, clipă de clipă, în acest ocean enigmatic al iubirii lui DUMNEZEU, întocmai precum trăiesc peştii în apă, fără să-şi dea seama de mediul care le dă viaţă şi care îi îmbrăţişează neîncetat. Dimensiunea paradisiacă a energiei subtile a iubirii este întru totul reală şi fermecătoare numai pentru fiinţele umane care deja iubesc. Prin iubire, îl descoperim pe DUMNEZEU TATĂL şi, totodată, găsim o cheie esenţială, cel mai adesea nebănuită, a dimensiunii originare a speciei umane. Întocmai precum pofta de mâncare ne apare mâncând, iubirea ni se dezvăluie în toată splendoarea şi măreţia ei divină iubind fără încetare şi din ce în ce mai mult. Atât pentru sfinţii, cât şi pentru marii înţelepţi ai acestei planete, singura măsură care este întotdeauna adecvată în cazul iubirii ESTE IUBIREA FĂRĂ MĂSURĂ.

Această carte dezvăluie secretele esenţiale ale iubirii în cuplu şi se adresează mai ales acelora care practică YOGA. Scopul ei fundamental este ca energia cea tainică a iubirii să-şi găsească AICI şi ACUM, cât mai repede, drumul către inimile însetate de iubire ale tuturor fiinţelor care aspiră să o primească. Atunci când suntem pregătiţi să primim, aşa cum se cuvine, energia subtilă paradisiacă a iubirii, aceasta îşi găseşte imediat calea către fiecare dintre noi şi ne inundă fiinţa cu influxurile ei euforice, provocând o inefabilă transformare, care ne expansionează de la FINIT CĂTRE INFINIT. Energia cea magică a iubirii ni-L revelează într-un mod tainic pe DUMNEZEU TATĂL. Iubirea ne face astfel să descoperim că DUMNEZEU este, înainte de toate, DRAGOSTE OMNIPREZENTĂ ŞI ATOTCUPRINZĂTOARE. Este evident că fiinţa umană care fuge de iubire sau o evită, fuge totodată şi Îl evită pe DUMNEZEU TATĂL.

Atunci când iubim într-un mod frenetic şi profund, EGO-ul este transcens. Când iubirea pătrunde cu adevărat în fiinţa noastră, egoul iese, iar atunci când egoul intră înapoi în fiinţa noastră, iubirea începe să iasă din noi. Egoismul, orgoliul, frica, încăpăţânarea, îndoiala, închistarea şi larvaritatea sunt cel mai adesea duşmanii principali ai iubirii. Cei care iubesc ştiu că, dacă în universul nostru lăuntric nu există iubire, atunci se poate spune că aproape nimic nu există şi, totodată, putem spune că deja ne-am îndepărtat de DUMNEZEU. Când iubeşti profund şi fără măsură descoperi, în acelaşi timp, că dăruind o imensă iubire tuturor acelora care merită, îţi oferi ţie însuţi, în felul acesta, în simultaneitate, o mare iubire, din însăşi iubirea pe care o iei de la DUMNEZEU TATĂL, pentru a o da celorlalţi. Acest proces tainic, care face cu putinţă să-ţi oferi ţie însuţi o mare iubire, atunci când dăruieşti neîncetat celorlalţi o imensă iubire, este concomitent şi instantaneu.

Tocmai de aceea, marii înţelepţi ai tuturor timpurilor au spus că, de fiecare dată, atunci când dăruieşti cât mai multă iubire, simultan tu însuţi primeşti multă iubire. Prin urmare, de fiecare dată când dăruieşti extraordinar de multă iubire celorlalţi oameni, îţi oferi totodată şi ţie, în felul acesta, foarte multă iubire. Cu cât vei dărui mai multă iubire, cu atât mai multă iubire vei primi tu însuţi. În concluzie, se poate spune că, atunci când dăruim foarte multă iubire, primim totodată, fulgerător, şi noi multă iubire, care se revarsă în valuri în universul nostru lăuntric. Cine dăruieşte foarte multă iubire primeşte deci imediat multă iubire. Întotdeauna, atunci când dăruim iubire celorlalţi, primim totodată fulgerător şi noi iubirea în universul nostru lăuntric. Acesta este unul dintre secretele esenţiale ale IUBIRII, pe care îl putem descoperi, fiecare dintre noi, iubind.

Pentru a comanda cartea online click aici sau aici pentru versiunea în limba engleză.

Alte cărţi scrise de Gregorian Bivolaru
:
* Continenţa sexuală - o extraordinară revoluţie amoroasă dătătoare de fericire nesfârşită
* Yin-Yang - Secrete şi reţete
* Numărul de aur - vol. 2 - Misterele dezvăluite ale Numărului cel tainic al Marii Puteri Cosmice Tripura Sundari
* Numărul de aur - vol. 1 - Misterele dezvăluite ale Numărului cel tainic al Marii Puteri Cosmice Tripura Sundari
* Enciclopedia naturistă a elementelor minerale
* Ghidul efectelor aditivilor alimentari uzuali - Dezvăluiri referitoare la efectele profund nocive ale aditivilor alimentari
* Enciclopedia aditivilor - Informaţii indispensabile românilor inteligenţi şi prudenţi care nu se lasă otrăviţi cu aditivi
* Aforisme pline de înţelepciune pentru fiecare zi - spre a vă da ceva foarte bun de gândit
* Alimentaţia şi terapia naturistă cu cereale
* Oxiterapia - secretul terapiilor extraordinare cu ozon şi oxigen
* Secretele dezvăluite ale momentului ocult al hiatusului
* Enciclopedia naturistă a vitaminelor
* Enciclopedia naturistă a afrodiziacelor - vol. 1 + 2
* Fericirea pentru fiecare
* Cromoterapia - Sănătate şi armonie lăuntrică cu ajutorul culorilor
* Aforisme şi cugetări ale genialului artist şi yoghin român Constantin Brâncuşi
* Proteine vegetale şi reţete culinare savuroase lacto-ovo-vegetariene
* Aforisme şi cugetări despre viaţă

Cuprinsul cărţii „Secrete amoroase esenţiale”:
* Atunci când iubirea ne inundă fiinţa şi devine o iubire fără măsură, ne expansionăm din ce în ce mai mult într-un mod euforic de la finit către infinit
* Exaltarea amoroasă face să fie induse stări benefice de transă profundă, iar în cazul cuplurilor polare
* declanşează apariţia unor trăiri extatice
* BUCURIA INEFABILĂ ŞI COPLEŞITOARE A IUBIRII
o Apreciaţi întotdeauna aşa cum se cuvine clipa prezentă, trăiţi intens, profund şi plenar, aici şi acum, căci acesta este secretul fericirii!
o Angrenaţi-vă în relaţii amoroase bazate pe iubire reciprocă, în cadrul cărora predomină fără încetare aspiraţia spirituală
o În cadrul relaţiilor amoroase bazate pe iubire reciprocă şi transfigurare, bucuraţi-vă amplu, profund şi frenetic împreună, pentru a atinge extazul divin
o Fiţi cât mai receptivi la energia extazului amoros!
o Nu mai faceţi eforturi excesive!
o Feriţi-vă fără încetare să manifestaţi nu contează ce formă de orgoliu, în cadrul relaţiilor amoroase care se bazează pe iubire reciprocă şi transfigurare
o Jocurile amoroase - bazate pe continenţă şi transfigurare – şi sexualitatea trebuie să fie întotdeauna privite ca fiind o tainică şi profundă comuniune sacră, care ne dezvăluie existenţa neîncetată a sacrului în lumea profană
o În relaţiile cu fiinţele umane pe care le iubiţi, transfiguraţi-le profund şi fără încetare şi nu vă feriţi să le faceţi complimente, admirându-le sincer şi necondiţionat pentru tot ceea ce există trezit sau în stare latentă în universul lor lăuntric
o Fiţi aproape întotdeauna pregătiţi pentru a realiza sacrificiile pe care le implică o adevărată relaţie de cuplu bazată pe iubire reciprocă
o Acordaţi de fiecare dată o mare atenţie modului în care se derulează aproape toate evenimentele
o Faceţi dragoste cu transfigurare şi continenţă pe un pat presărat cu petale de trandafiri roşii
o În cazul cuplurilor de yoghini, calea către fericirea deplină trece prin poarta bucuriei copleşitoare
o Să ne amuzăm intens şi profund, pentru a intra astfel în stare de rezonanţă ocultă cu felurite energii subtile benefice care există în Macrocosmos
o Jocurile amoroase care sunt realizate cu transfigurare şi continenţă vă permit să împărtăşiţi de multe ori cu fiinţa iubită atât stările de extaz amoros, cât şi momentele inefabile de, iluminare şi transcendenţă
o Să fim deschişi şi să atragem în fiinţa noastră, de fiecare dată când este necesar, energiile divine ale iertării
o Să ne deschidem fiinţa, plini de curiozitate şi de uimire, în faţa misterului
o În cadrul relaţiilor amoroase, urmăriţi să vă cunoaşteţi cu frenezie şi adoraţie unul pe celălalt Priviţi-vă ca şi cum aţi fi nişte anotimpuri opuse, dar complementare
* ADEVĂRURILE TAINICE ALE IUBIRII
o Pătrundeţi cu ajutorul iubirii în lumina cea tainică a Adevărului
o Aspiraţi să sesizaţi cât mai des, profund şi empatic, esenţa spirituală ultimă a fiinţei iubite
o Treziţi-vă curajul de a spune nu de fiecare dată când este necesar!
o În cadrul cuplului amoros în care vă aflaţi, exprimaţi-vă neîntârziat, cu francheţe şi sinceritate, temerile profunde care s-ar putea să vă apară!
o Recunoaşteţi şi conştientizaţi ambivalenţa relaţiei voastre amoroase!
o Acceptaţi în permanenţă realitatea întocmai aşa cum este!
o Confruntaţi-vă, de fiecare dată când este necesar, cu propriile negări!
o Respectaţi întotdeauna aşa cum se cuvine şi apreciaţi de fiecare dată la justa lor valoare fiinţele umane de sex opus!
o Fiţi receptivi la mesajele subtile benefice şi conştientizaţi procesele de rezonanţă ocultă pe care acestea le declanşează în universul vostru lăuntric!
o Trebuie să avem curajul de a face critici, atunci când ele sunt îndreptăţite şi trebuie să primim, aşa cum se cuvine, criticile pe care le merităm uneori
o Deschideţi-vă fulgerător fiinţa şi inima în faţa acelor remarci sau impulsuri care vă pot ajuta să vă transformaţi!
o În relaţiile voastre amoroase bazate pe transfigurare şi continenţă, integraţi întotdeauna componenta spirituală, divină a erotismului!
o Recunoaşteţi fără încetare aspiraţiile spirituale care există în universul vostru lăuntric!
o Urmăriţi să aveţi o încredere profundă şi deplină în fiinţa iubită!
o Urmăriţi să aveţi o mare încredere în subconştientul vostru, atunci când este cazul!
o Atunci când între cei doi iubiţi apar certuri şi tensiuni, ei trebuie să găsească cât mai repede motive de împăcare
o Rezervaţi întotdeauna un colţişor, în inima voastră, fiinţei iubite!
o Elevaţi-vă fără încetare iubirea pe o treaptă superioară de conştiinţă!
o În cazul în care încă ne mai confruntăm cu felurite dezechilibre psihosomatice sau emoţionale, toate eforturile noastre trebuie să se focalizeze neîntârziat pentru a ne restabili echilibrul lăuntric
o Lăsaţi-vă ghidaţi de propriile nevoi profund binefăcătoare!
o Paradoxul cel tainic şi fascinant al urgenţei şi al acceptării
o Atacaţi întotdeauna frontal dificultăţile, atunci când vă confruntaţi cu ele!
o Înălţaţi-vă, de fiecare dată când este necesar, în sfera spirituală!
o Treziţi-vă şi protejaţi-vă sufletul!
* FRUMUSEŢEA CEA TAINICĂ A IUBIRII
o Urmăriţi să descoperiţi în tot şi în toate frumuseţea!
o Învăţaţi limbajul savuros al intimităţii!
o Treziţi-vă din plin răbdarea, bunătatea, amabilitatea şi bunăvoinţa!
o Preţuiţi-vă aşa cum se cuvine trupul!
o Îngrijiţi-vă aşa cum se cuvine trupul!
o În relaţiile voastre amoroase bazate pe transfigurare şi continenţă sexuală, perfecţionaţi-vă fără încetare în arta cea tainică a empatiei, pentru a deveni cât mai repede mari maeştri în această artă!
o Urmăriţi să vă relaxaţi din ce în ce mai bine!
o Hrana cea tainică şi binefăcătoare a fiinţei, a sufletului şi a inimii
o Faceţi, de fiecare dată când este cazul, dovada consideraţiei pe care i-o purtaţi fiinţei iubite!
o În toate relaţiile voastre amoroase bazate pe transfigurare şi continenţă sexuală, alintaţi-vă cât mai des posibil şi fiţi drăgălaşi, spontani şi jucăuşi!
* CONŞTIENTIZAŢI CÂT MAI BINE ŞI URMĂRIŢI TOTODATĂ SĂ ÎNŢELEGEŢI SEMNIFICAŢIA TAINICĂ A SINCRONICITĂŢILOR CARE APAR ÎN RELAŢIILE AMOROASE BAZATE PE TRANSFIGURARE ŞI CONTINENŢĂ SEXUALĂ
o Redescoperiţi şi menţineţi armonia!
o Treziţi-vă şi menţineţi nealterat respectul de sine!
o Treziţi-vă şi amplificaţi-vă puterea de detaşare!
o Deveniţi un focar tainic, prin care se manifestă continuu energia iubirii!
o Apreciaţi aşa cum se cuvine momentele de rezolvare a problemelor sau a dificultăţilor cu care vă confruntaţi!
o În cadrul oricărei relaţii amoroase de cuplu bazate pe transfigurare şi continenţă sexuală, bucură-te nu numai pentru tine, ci şi pentru voi!
o În cadrul unei relaţii amoroase în care există o aspiraţie în mod preponderent spirituală, consideraţi întotdeauna planul material ca fiind un mijloc, şi nu un scop în sine!
o Treziţi şi cultivaţi fără încetare în universul vostru lăuntric înţelepciunea, graţia şi speranţa!
o Urmăriţi înainte de toate să vă revelaţi Şinele Suprem Nemuritor (ATMAN), pentru a trăi după aceea în Lumina sa dumnezeiască!
* REVELAŢII REFERITOARE LA MODUL ÎN CARE SE REALIZEAZĂ FUZIUNILE AMOROASE ÎN LUMEA DE DINCOLO (UNIVERSUL ASTRAL)
* În loc de încheiere
* GLOSAR

luni, 10 mai 2010

Curcubeu circular în jurul soarelui - Herculane, 8 mai 2010 - clipuri video şi imagini

8 comentarii :

Pe acelaşi subiect recomandăm şi articolele:

Curcubeul circular - un semn miraculos al alianţei divine care s-a manifestat în cadrul taberei spirituale de la Herculane în data de 8 mai 2010 şi
Un semn divin: curcubeu circular la Fatima - 13 mai 2011, la comemorarea a 94 de ani de la prima aparitie a Fecioarei

BĂILE HERCULANE - Locuitorii din staţiune au avut parte sâmbătă, 8 mai, de o privelişte inedită pe cer. Soarele era înconjurat de un halo în culorile curcubeului. În afară de faptul că acesta îşi modifica continuu culorile şi mărimea, interesant este faptul că din acesta se desprindea un alt cerc luminos, tangenţial cu primul.

Oamenii au privit curioşi fenomenul astronomic care a durat mai bine de o jumătate de oră. Ceea ce este mai ciudat este faptul că imaginile au apărut în condiţii meteo normale. Mirajul a început în jurul orei 12 şi jumătate, cerul era senin, nu bătea vântul.

Nimeni nu îşi poate explica cum a apărut şi, mai ales, să mai fi văzut aşa ceva vreodată. Primul care l-a observat a fost Marian Raicu, portarul unui hotel din staţiune. Acesta l-a anunţat pe administratorul Petrică Stolojescu, care la rândul său, l-a chemat pe Tiberiu Pincota, cel ce a fotografiat fenomenul.

Mai în glumă mai în serios, unii dintre turişti spun că poate există o legătură între apariţia luminii care înseamnă energie şi spiralele energetice MISA – o spirală yang tocmai era în plină desfăşurare pe platoul Coronini.

Tiberiu Pincova povesteşte că „eu umblu cu aparatul foto la mine de ani mulţi, fotografia este o pasiune pentru mine. Dar aşa ceva nu am văzut niciodată”. ,,Este un fenomen frumos şi măreţ, dar parcă îţi dă fiori când vezi aşa ceva. Este magnific”, spune şi Petrică Stolojescu. ,,Era parca prea multă lumină, prea puternică, deşi era miezul zilei. Asta m-a făcut să mă uit la soare. Poate are vreo legătură cu energia yoghinilor care tot fac spirale pe platou? Nu ştiu ce să spun, dar acest fenomen va da apă la moară multora care vor comenta despre ce s-a văzut aici” spune zâmbind Marian Raicu, a fost primul care a văzut fenomenul.

„Fenomenul este un miraj, o manifestare a energiei şi a luminii. Este posibil să aibă legătură şi cu cenuşa vulcanică ce se mai află încă în atmosferă. De asemenea, totul este legat de ce se află în straturile atmosferice înalte. În orice caz, fenomenul este impresionant şi cu adevărat măreţ. Poate chiar unic”, ne-a declarat Iuliana Dumitru, profesoară de fizică.

Sorin Goruianu - caon.ro