Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 15 martie 2011

„Visele” lui Akira Kurosawa și evenimentele din Japonia

2 comentarii :

Filmul Dreams (Vise) din 1990, al regizorului japonez Akira Kurosawa, este o incursiune, prin mijlocirea viselor, în lumea interioară. Kurosawa ne povestește opt vise ale sale, filmul revelându-ne complexa personalitate a acestui titan al cinematografiei.

Uluitoare sunt nuanțele și chiar similitudinile din visul: Muntele Fuji în roșu, cu situația dramatică prin care trece acum Japonia.

Muntele Fuji în roșu [integral, subtitrare - limba română]:


Cred că toate filmele mele au o temă comună, decurgând dintr-o întrebare: de ce oamenii nu pot să traiască în înțelegere, în bucurie, în bunătate? De ce oamenii nu încearcă să fie mai fericiți împreună?” Akira Kurosawa

„Filmele le realizez simplu, fiind sincer cu mine însumi. Dacă toți regizorii ar fi sinceri cu ei, spectatorii din orice parte a lumii s-ar putea regăsi în filmele lor.” Akira Kurosawa

2 comentarii :

  1. Comisar european, despre situaţia din Japonia: O apocalipsă. Totul este în afara controlului
    Antena3.ro | 15 Mar 2011, 20:45

    Accidentul nuclear din Japonia este o adevărată „apocalipsă”, este de părere comisarul european pentru Energie, Guenther Oettinger. Oficialul a declarat marţi, în Parlamentul European, că autorităţile nipone au pierdut practic controlul asupra situaţiei la centrala de la Fukushima.

    "Se vorbeşte despre apocalipsă şi cred că acest cuvânt este deosebit de bine ales", a declarat comisarul european, citat de AFP. "Practic totul este în afara controlului", a precizat Guenther Oettinger, adăugând că nu exclude “cel mai grav (scenariu) în orele şi zilele care urmează".

    Oficialul a mai precizat că a fost în contact pe această temă cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

    Alerta nucleară din Japonia este la doar un pas de nivelul maxim, instituit în cazul catastrofei de la Cernobîl. Personalul centralei de la Fukushima a fost evacuat în mare parte după ce nivelul de radiaţii a ajuns la un nivel record în reactorul numărul 4.

    În Tokyo, nivelul de radioactivitate este de zece ori mai mare decât normal. Radiaţii în creştere şi în Rusia, unde militarii ruşi se pregătesc să evacueze locuitorii insulelor Kurile şi Sahalin, în caz de înrăutăţire a situaţiei.Autorităţile au sfătuit oamenii care locuiesc pe o rază de 30 de kilometri în Fukushima să rămână în case.

    Situaţia rămâne gravă în continuare şi din cauza zecilor de cutremure care se produc zilnic şi care lovesc cu precădere nord-estul ţării.

    Dezastrul natural din Japonia a adus cu el o catastrofă economică. De trei zile, principalele burse din lume închid în scădere, iar economia Japoniei este practic blocată. Uzinele japoneze sunt închise, comerţul intern este oprit iar exporturile inexistente.

    RăspundețiȘtergere