Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 7 noiembrie 2011

Yoga reduce la jumătate numărul tulburărilor cardiace

Niciun comentariu :
Practicarea regulată a exerciţiilor yoga ar putea duce la înjumătăţirea episoadelor de aritmie cardiacă, se spune într-un studiu realizat de cercetători americani. 'Yoga are un important impact benefic asupra regularizării ritmului cardiac şi a calităţii vieţii pacienţilor în general', arată cercetătorii de la Universitatea Kansas, autorii studiului, care şi-au reprezentat rezultatele cercetărilor la un recent congres de cardiologie din SUA, relatează passionsante.be.

Studiul a fost realizat pe un grup de circa 50 de pacienţi care sufereau de fibrilaţie auriculară, cu contractarea rapidă şi neregulată a auriculelor cardiace. Timp de trei luni, ei au practicat exerciţii - de relaxare sau de alt tip, la alegerea lor. În trimestrul următor, au luat lecţii de yoga de trei ori pe săptămână, sub îndrumarea unui instructor. Li s-a recomandat să facă exerciţiile şi acasă, cu ajutorul unui DVD. Niciunul din pacienţi nu practicase yoga înainte.

Rezultatele au fost destul de spectaculoase: în urma practicării exerciţiilor yoga, episoadele de aritmie s-au redus, în medie, la jumătate. Ele au avut un efect benefic şi în cazurile de anxietate şi depresie, iar voluntarii au spus că au ajuns să se respecte mai mult.
Sursa: Agerpress

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu