Yoghinii MISA blog

Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 30 septembrie 2011

Imagini de la Conferinţa de deschidere a anului I de yoga

Un comentariu :
Miercuri 28 septembrie, la sala Pipera s-a desfăşurat conferinţa de deschidere a unui nou an de curs de yoga. Cei care au participat la această conferinţă au avut ocazia să asiste, pe lângă conferinţa propriu-zisă şi vizionarea unor filme, la un experiment spiritual inedit, precum şi prezentarea live a unei şedinţe de posturi corporale (ASANA). Pe lângă alte surprize, s-a organizat şi o tombolă cu premii inedite (constând din accesul la un SAMADHI TANK).

După filmul de prezentare a Şcolii de Yoga MISA, participanţii au putut urmări, în premieră, un material video senzaţional, în care profesorul de yoga Gregorian Bivolaru demonstrează capacitatea paranormală de amplificare a câmpului magnetic propriu, astfel încât acesta să permită mişcarea acului unei busole marine de mari dimensiuni care a fost în prealabil ecranată pentru a nu fi perturbată de energiile magnetice.


În cadrul conferinţei s-a realizat şi un experiment spiritual inedit: participanţii au fost invitaţi să se interiorizeze şi să urmărească să perceapă, ajutaţi de un fond muzical special, starea de fericire.

Una dintre persoanele prezente în sală a avut deschiderea de a relata la microfon starea minunată pe care a trăit-o în timpul acestui experiment spiritual. Ea a mărturisit că a simţit o mai mare apropiere de Dumnezeu şi că lacrimile de fericire care i-au fost declanşate de această stare înălţătoare i-au curăţat şi i-au purificat sufletul.


A urmat demonstraţia de HATHA YOGA în cadrul căreia au fost prezentate efectele benefice, vindecătoare asociate unora dintre posturile corporale (ASANA) care se învaţă la acest curs.

Cu toate surprizele minunate pregătite de organizatori participanţilor, acest eveniment s-a dovedit a fi un adevărat maraton spiritual, care s-a desfăşurat pe parcursul a şapte ore. În finalul conferinţei s-a organizat şi tombola, care a oferit fiecărui câştigător, 10 la număr, posibilitatea de a experimenta samadhi tank-ul sau capsula de plutire. (Samadhi Tank-ul este un dispozitiv asemănător unui minibazin acoperit, în care se poate pluti fără niciun efort datorită concentraţiei mari de săruri şi minerale dizolvate. Astfel se crează condiţii de gravitatie 0. Senzaţia este asemănătoare plutirii cosmonauţilor în spaţiul cosmic, unde se află în imponderabilitate.

Capsulele moderne de plutire au la bază cercetări ştiintifice făcute în cadrul N.A.S.A. şi N.I.M.H. (Institutul naţional al Sănătăţii Mentale – Washington). Studiile sunt bazate pe R.E.S.T (Restricted Environmental Stimulation Technique) - Tehnica de Reducere a Influenţei Mediului Ambiant. Ultimii 20 de ani de experimentări au dovedit efectele benefice remarcabile ale plutirii în Samadhi Tank în domenii de sănătate, medicină, fitness training, sport, educatie ş.a.m.d.).

Organizatorii au oferit, de asemenea, tuturor celor prezenţi posibilitatea de a-şi măsura gratuit câmpul energetic vital, cu ajutorul unui aparat special conceput pentru aceasta.

La plecare, toţi participanţii au primit în dar reviste Yoga Magazin.

30 septembrie 2011

joi, 29 septembrie 2011

Cat de imbecila poate fi presa? Ziaristii declara ilegala o universitate care nu exista!

Un comentariu :

Ieri presa a mai facut o dovada de cat de stupida poate fi. Sau de cat de mult vrea sa ne prosteasca. Pe langa manipularile obisnuite cu "sex", "porno" si "urina", anul acesta cativa ziaristi facuti gramada au inventat existenta unei "universitati MISA" ca mai apoi sa acuze ca aceasta ar fi ilegala pentru ca ea nu are autorizatie de la Ministerul Educatiei (desi nu exista)!! Daca nu stiati cum arata prostia manifestata in forma ei cea mai pura o puteti observa in acele "articole" si "reportaje" tv!

Ideea cu universitatea insa nu este deloc rea si probabil ca peste cativa ani ar putea fi pusa in practica, daca va primi acreditare. De remarcat si faptul ca unii jurnalisti mai au ceva sanse de insanatosire avand in vedere ca dupa 20 de ani au aflat in sfarsit ca Scoala de Yoga MISA exista si ca isi deschide cursurile in fiecare toamna. In plus dupa vreo 10 ani de zile au gasit si sala de yoga care se afla chiar vis a vis de sediile ziarelor lor. Felicitari!

Ne intrebam cat timp o sa le ia sa afle decizia definitiva a Tribunalului Bucureşti care a confirmat ca Gregorian Bivolaru a fost condamnat politic înainte de 1990!. Oare de ce presa evita de 3 luni de zile, cu o groaza inexplicabila, sa pomeneasca ceva despre acesta stire? Oare cat vor mai boicota o multime de stiri reale despre abuzurile autoritatilor, deciziile juridice favorabile yoghinilor sau despre evenimentele organizate de Scoala de Yoga MISA, inlocuindu-le cu minciuni, calomnii si inventii aberante? Si oare de ce nu pomenesc nimic despre dezvaluirile facute de Gregorian Bivolaru despre francmasoneria mondiala?


Vezi si replica Biroului de presa MISA: Evenimentul zilei a dat tonul campaniei de toamnă împotriva Şcolii de yoga MISA

marți, 27 septembrie 2011

Ghid pentru anul 0 de curs

Niciun comentariu :
Din ce în ce mai mulţi oameni aleg să practice YOGA, fie pentru a se menţine în formă, fie pentru a-şi redobândi sănătatea, fie pentru a dobândi echilibrul şi armonia în plan emoţional, fie pentru a-şi îmbunătăţi performanţele mentale, fie pentru a explora o tradiţie orientală fascinantă.

Succesul pe care îl are YOGA în Occident se bazează pe o tradiţie milenară extrem de profundă. YOGA este o veritabilă ştiinţă, descrisă în mii de tratate de specialitate; dacă diferitele ramuri ale sistemului YOGA ar fi predate ca discipline într-o Universitate, aceasta ar trebui să aibă multe facultăţi şi departamente pentru a acoperi întreaga complexitate a acestui sistem. Adevăraţii cunoscători ai sistemului YOGA se plâng adeseori de vulgarizarea acestuia în Occident, unde YOGA este prezentată uneori ca un simplu sistem de gimnastică fizică sau, dimpotrivă, ca un sistem de credinţe pseudo-religios.

Complexitatea sistemului YOGA nu ar trebui să fie o piedică pentru cei care vor să înceapă să o practice, ci garanţia că au ales un sistem care le poate oferi extraordinar de mult, în toate aspectele vieţii lor. Practica YOGA conduce gradat către un mod de viaţă mai echilibrat, mai armonios şi mai înţelept, care implică printre altele o alimentaţie sănătoasă (yoghinii sunt lacto-vegetarieni), respectarea unor principii morale (denumite în YOGA Yama şi Nyama), abordarea terapiilor naturiste pentru rezolvarea problemelor de sănătate, controlul perfect al funcţiei sexuale (aşa-numita continenţă sexuală) etc. Practica yoghină propriu-zisă cuprinde în principal patru elemente: posturi corporale, exerciţii de ritmare a respiraţiei, relaxare şi meditaţie.

Primii paşi în yoga seamănă cu primii paşi pe Lună. Devin din ce în ce mai siguri atunci când descoperi că cineva a înfipt steagul înaintea ta. Dar nu poţi porni în marea expediţie a cunoaşterii, până nu-ţi faci ordine în bagajele cu care ai venit de-acasă: întrebări, obstacole, clişee.

De ce? Cum? Ce? Când?


„De ce am nevoie de yoga? Ce o să obţin în urma acestei practici?“
Să zicem că ai plecat în căutarea fericirii. Ştii doar că locuieşte pe strada Speranţei, într-un cartier necunoscut. Ai două variante: o cauţi singur, oricât ar dura asta şi fără să fii sigur că o s-o găseşti prea curând sau rogi un taximetrist să te ducă direct la adresa mult dorită. Avantaj: taximetristul n-o ia pe ocolite şi nici nu cere bacşiş. Ce alegi?

„Sunt creştin, pot să practic yoga fără să renunţ la religia mea?“
Becul electric a fost inventat de Thomas Edison şi astăzi toată planeta îl foloseşte: creştini, musulmani, budişti, hinduşi etc. Yoga, chiar dacă a fost inventată de indieni, aduce şi ea o lumină în viaţa celui care o practică. Nimic nu ne împiedică să ne bucurăm cu toţii de ea.

„Cum o să mai merg cu colegii la o bere?“
Exact cum făceai şi înainte. Numai că de data asta tu o să fii centrul atenţiei, în timp ce le vorbeşti despre efectele extraordinare pe care le-ai obţinut practicând yoga. E posibil să le spui nişte lucruri atât de interesante, încât să-i laşi cu gura căscată şi să uite cu toţii de bere.

„Ce garanţie am că ceea ce voi învăţa la cursul de yoga este autentic?“
N-ai de unde să ştii până nu realizezi tehnicile specifice yoga un timp suficient de lung, sub îndrumarea unui ghid competent.

„De ce să am încredere în instructorul de yoga? Are el vreo diplomă? Cine i-a dat-o?“
Se spune că pe maestru îl face exerciţiul. Diploma unui instructor se constituie din experienţa teoretică şi practică pe care acesta o are în domeniu. Iar dacă tot ce spune se probează cu fapte şi se bazează pe tratatele tradiţionale yoga, nu văd de ce nu l-ai crede.

„O să fiu nevoit să renunţ la stilul meu de viaţă?“
Dacă ai fi mulţumit cu stilul tău de viaţă, nu ai mai căuta nimic. Ţi-ar fi suficient atât cât ai. Dar din moment ce s-a născut un interes pentru misteriosul univers al sistemului yoga, e clar că aspiri la ceva mai mult. Îţi trebuie doar un strop de curaj şi o lume fascinantă îşi va deschide porţile pentru tine.

„Cât timp trebuie să practic yoga?“
Atât cât vrei tu să rezervi zilnic exerciţiilor specifice. Nici mai mult, nici mai puţin. Depinde ce îţi doreşti. Proporţional cu scopul propus este şi efortul depus. Cine are un pian Steinway şi se mulţumeşte să cânte game nu trebuie să exerseze prea mult, dar cine vrea să atingă măiestria şi să interpreteze un concert de Mozart… Oricum, pentru cei care aprofundează învăţătura acestui sistem, yoga devine un mod de viaţă.

„Yoga mă poate ajuta să slăbesc?“
Da, dar te poate ajuta să te şi împlineşti fizic, dacă este necesar. Ideal este să ai un corp armonios şi plin de vitalitate.

„Prin yoga o să capăt puteri paranormale?“
Ai vrea să ştii dinainte numărul câştigător la extragerea Loto de duminică seară. Sau când lumea înoată în jurul geamandurii, tu să mergi pe apă, depăşindu-i relaxat pe cei care fac schi nautic. Dar chiar dacă ai putea levita în zone unde nici pelerina lui Superman nu a fost zărită, puterile paranormale n-au legătură cu practica spirituală autentică. Sunt doar flori pe marginea căii spirituale.
Se povesteşte că Buddha a ajuns odată pe malul unui râu. Aici a întâlnit un yoghin care i-a mărturisit că a exersat 20 de ani pentru a reuşi să meargă pe apă. Ca să-şi întărească spusele, yoghinul i-a făcut pe loc o demonstraţie: într-o jumătate de oră a traversat râul şi după o altă jumătate de oră era din nou lângă Buddha. Satisfăcut şi-a ridicat întrebător ochii spre maestru. Acesta s-a apropiat în tăcere de barcagiu şi i-a întins un bănuţ de argint. Pentru suma primită, barcagiul l-a dus pe malul celălalt şi l-a adus înapoi într-un sfert de oră. Ajungând din nou lângă yoghin, Buddha a zis: „Ai pierdut 20 de ani din viaţă pentru a traversa râul dus-întors într-o oră. Mie nu mi-a trebuit pentru asta decât un sfert de oră. Dacă în toţi anii aceştia ai fi căutat să te desăvârşeşti, cu siguranţă ai fi atins eliberarea supremă…”.

E evident... Toată lumea ştie... Sunt convins că...

„...Yoga autentică înveţi doar în India“
Iată o dezvăluire senzaţională: yoga se poate practica în India şi în oricare altă ţară de pe glob. Poţi realiza tehnici yoghine oriunde te-ai afla: acasă, la serviciu, la bunici, la munte sau la mare, în avion, pe Turnul Eiffel, în piramide, pe un aisberg sau în sala unde se ţine cursul de yoga. Contează cât de perseverent eşti cu practica spirituală, nu locul unde o desfăşori.

„...Yoga, doar cu un maestru indian“
Dorinţa de a face yoga cu un maestru indian e firească. Pe vremuri practicam artele marţiale şi n-o să-ţi vină să crezi, dar singurul maestru care mă putea antrena pe mine era Bruce Lee. Doar el. Şi din câte îmi aduc aminte, nu gândeam doar eu aşa. Bruce Lee a plecat demult dintre noi şi uite că au mai fost campioni de arte marţiale şi după dispariţia sa fizică.
În ceea ce te priveşte nu-ţi face griji. Cineva acolo Sus a prevăzut totul cu mult timp înainte: biletele de tren o să se scumpească, zborurile aeriene o să fie cam nesigure, iar ca să faci pe jos o călătorie până în India, ar trebui să-ţi iei un concediu de vreo doi ani. Aşa că ce s-a gândit El? Oriunde în lume există căutători spirituali, să se nască şi maeştri autentici.

„...Yoga te izolează de societate“
Societatea, ca orice sistem creat de om, are părţi bune, dar şi părţi mai… nebune. Practicantul yoga care trăieşte în comunitate trebuie doar să discearnă care sunt aspectele pozitive ale sistemului şi să opteze întotdeauna pentru acestea. Suntem bombardaţi cu reclame pentru ţigări, alcool şi tot felul de produse răcoritoare? Nu suntem obligaţi să consumăm aşa ceva. Televiziunile au cam luat-o razna, cu programe de calitate îndoielnică? Nu înseamnă că trebuie să te refugiezi într-o peşteră pentru a evita un film de groază din programul de seară. Nu! Ia telecomanda… dacă o poţi smulge de la ceilalţi membri ai familiei. Dacă nu, ai libertatea să te retragi într-o altă cameră. Se lasă noaptea, oraşul şi-a domolit trepidaţiile de peste zi. Este un moment bun pentru o şedinţă yoga; este un moment ideal pentru a te întâlni cu tine însuţi.

„...Nu e pentru omul contemporan“
Unii spun că yoga se potrivea mai bine acum multe secole, când omul nu trebuia să meargă zilnic la serviciu, nu naviga pe Internet ore întregi, nu privea războiul în direct la televizor, nu erau blocaje de trafic, iar dacă cineva dorea să trimită un SMS, folosea un porumbel călător. La o privire mai atentă, lucrurile sunt exact pe dos: omul contemporan are nevoie de tehnicile yoga mai mult ca niciodată. Poluarea atinge cote din ce în ce mai alarmante; durata medie de viaţă a populaţiei a scăzut; stresul, boala omului modern, face ravagii în metropolele occidentale; conflictele armate s-au înmulţit; din cauza tehnologiei folosite în sens negativ riscăm un cataclism nuclear; SIDA seceră milioane de vieţi şi lista poate continua. Chiar nimeni nu are nevoie de yoga?

„...O să port ghirlande de flori în jurul gâtului“
Unii dintre cei care doresc să urmeze un curs de yoga se tem că, odată înscrişi, vor fi obligaţi să îmbrace roba portocalie, să poarte ghirlande de flori în jurul gâtului şi să intoneze cât e ziulica de lungă: „Hari Krishna, Hari Krishna”. Adevărul este altul. Cursul de yoga integrală demarează cu tehnici specifice sistemului Hatha yoga, adică posturi corporale. Mai mult ca sigur că roba şi ghirlandele or să te împiedice să faci asanele (posturile corporale) corect, ca să nu mai vorbim de Shirshasana – postura statului în cap – poziţie în care îţi va fi foarte dificil să cânţi cu mâinile împreunate. Crede-mă pe cuvânt…

„...Yoga este o sectă“
Căutând cuvântul sectă în Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, găsim următoarea definiţie: „comunitate religioasă desprinsă de biserica oficială respectivă”. Cum este o veritabilă ştiinţă ezoterică a trupului şi a minţii, yoga nu „s-a desprins” niciodată de vreo biserică de care nici n-a fost lipită. Ba mai mult decât atât, originea ei se pierde în negura vremurilor, cu mult timp înainte ca bisericile să-şi facă apariţia.

„...E bună numai pentru cei care au chemare“
Atâta timp cât ai un corp, respiri, mănânci, dormi, gândeşti şi îţi doreşti să fii fericit, yoga te poate ajuta enorm. Depinde ce vrei tu de la acest sistem; unii vor sănătate, alţii vor să-şi amplifice capacităţile fizice, psihice şi mentale. Sunt persoane care se îndreaptă către ezoterism pentru că doresc să se cunoască mai bine, să comunice mai bine cu ceilalţi, sunt atrase de fenomenologia paranormală sau îşi doresc desăvârşirea spirituală. Într-un fel sau altul, fiecare dintre noi caută ceva spre care se simte chemat.

„...Risc să-mi pierd libertatea“

Uneori conceptul de libertate este foarte fragil. O singură vorbă răutăcioasă din partea cuiva şi libertatea de a fi voios s-a dus. Dacă un străin îţi priveşte cu insistenţă iubita mai mult de 3 secunde, libertatea de a fi relaxat s-a dus şi ea. Iar dacă iubita ta răspunde necunoscutului cu o privire galeşă, s-a terminat şi cu iubirea. La fel un ghiont primit în aglomeraţie, o zgârietură pe portiera maşinii, un meci de fotbal ratat de echipa preferată, chitanţa la întreţinere… sunt 1001 de motive pentru ca zilnic să ne autoprivăm de libertatea de a fi fericiţi. Aşa că nu trebuie să fim îngrijoraţi că putem pierde ceva ce nici nu prea avem. Dimpotrivă, prin yoga este posibil să ne câştigăm adevărata libertate.

Aş vrea, m-ar interesa, mi-ar plăcea, DAR... „N-am mobilitate...“
Chiar dacă articulaţiile tale sunt mai rigide deocamdată, nu te îngrijora. Sistemul Hatha yoga îţi pune la dispoziţie 8.400.000 de posturi corporale (asane). Ce înseamnă asta? Oricât de puţin reuşeşti să te apleci în faţă sau în spate, lateral stânga sau dreapta, sigur poţi realiza cel puţin una dintre posturile în care simţi curgerea energiilor pozitive prin corp. Asta pentru început, deoarece, cu timpul, practica yoga te face să devii din ce în ce mai flexibil.

„Nu pot să renunţ la carne - sunt un om activ şi am nevoie de energie...“
Ai auzit de celebra formulă a lui Einstein E = mc2? „E” defineşte energia, „m” masa, dar „c” nu înseamnă „carne”. Ceea ce demonstrează că putem să ne descurcăm foarte bine şi fără ea, întrucât nu reprezintă singura sursă de energie din alimentaţie. Soia, de pildă, are un conţinut proteic mai bogat. În plus, dacă eşti curios să cercetezi meniul zilnic al unui culturist, o să remarci uimit că preparatele din carne nu predomină, iar el e totuşi capabil de antrenamente solicitante. Aşadar, cât de dinamic eşti tu? Lucrezi pe post de ventilator în deşertul Sahara?

„Nu pot să mă las de fumat...“
Fă tot posibilul să renunţi la fumat. Roagă-te la Dumnezeu să te ajute, solicită sprijinul tuturor prietenilor, rudelor, colegilor de serviciu. Citeşte presa de specialitate şi pune în practică sfaturile utile pe care ţi le oferă. Consultă un specialist în domeniu sau mergi la o clinică de dezintoxicare, urmează unul dintre programele speciale. Scrie televiziunilor să-ţi mediatizeze cazul, cere să fii legat de calorifer atunci când apar perioadele de criză. Dacă nici una dintre metode, dar absolut nici una nu dă rezultat, atunci e clar: nu vrei să renunţi la fumat!

„Sunt prea tânăr/ Sunt prea în vârstă...“
Niciodată nu eşti prea tânăr ca să înveţi ceva despre tine, niciodată nu eşti suficient de în vârstă ca să le ştii pe toate. Oricând e loc pentru o transformare pozitivă în viaţa ta.

„Nu sunt pregătit încă...“
În cazul acesta, chiar că nu e nici o problemă. Pentru că asta este menirea sistemului yoga: să se pună la dispoziţia oamenilor nepregătiţi şi să-i pregătească pentru ca în orice moment să treacă examenele vieţii cu brio - fără fiţuici şi fără pile. E clar că ţi-a sosit timpul. Nu sta pe gânduri.

„N-am timp, sunt un om ocupat...“
Şi noi suntem foarte ocupaţi, aşa că fii liniştit. Cineva te înţelege cu adevărat. De fapt, întreaga planetă se confruntă cu criza de timp. Din fericire există o formă de practică spirituală care vine cu o soluţie. I-am putea spune yoga pentru cei foarte, foarte, foarte ocupaţi. În cazul acesta nu este necesar să rezervi pentru exerciţii o perioadă specială a zilei. Tot ce trebuie să adaugi în agenda ta de lucru este atenţia. Să fii total prezent, total conştient de ceea ce faci şi gândeşti, de felul cum gândeşti, de ceea ce simţi şi de modul în care reacţionezi. O să elimini astfel timpii morţi, activităţile inutile şi uite-aşa, încetul cu încetul, o să faci rost de… timp. Fiind atent mereu, îţi va creşte randamentul în toate domeniile de activitate. Şi cine ştie, poate că într-o zi vei fi capabil să observi şi intervalul dintre două gânduri, spaţiul cuantic în care ţâşneşte iluminarea… Până atunci ţi-ar prinde bine să ştii că atenţia este un fel de muşchi al conştiinţei. Trebuie antrenată. Iar yoga este printre cele mai rapide tipuri de antrenament.

Robert Leontescu - Yoga magazin

vineri, 23 septembrie 2011

Mesajul inteleptilor despre anul 2012

Niciun comentariu :

Se vorbeşte pretutindeni în mass-media şi mai ales pe internet despre dezastrele care au început să se producă în ultima perioadă şi despre presupuse cauze ale acestor fenomene, însă într-un singur loc se oferă O SOLUŢIE, O MODALITATE DE EVITARE A UNEI CATASTROFE LA NIVEL PLANETAR care va deveni iminentă dacă ne vom mulţumi să rămânem cu mâinile în sân şi să spunem „Nu se poate face nimic“.

Celor care doresc să se mobilizeze în această direcţie, le oferim un link către Programul Planetar de Acţiune Urgentă „NU APOCALIPSA“.

În materialul la care veţi avea astfel acces veţi găsi toate explicaţiile necesare. Totuşi, pentru eventuale nelămuriri suplimentare, comentariile dumneavoastră sunt binevenite.

marți, 20 septembrie 2011

Interviu fara prejudecati cu GREGORIAN BIVOLARU - Tantra, o cale dificila si ingusta precum taisul briciului

Niciun comentariu :
"Tantra este o viziune geniala asupra vietii si sublimarii energiilor sexului"
Mircea Eliade

Contestata sau acceptata, Tantra este inca subiectul unor dispute furibunde de presa. Sfidand prejudecati, dogme si inhibitii constientizate sau nu, distrugand orice falsa morala si aducand la suprafata aspecte surprinzatoare ale naturii umane, TANTRISMUL, aceasta "terra mirabilis", rastoarna concepte, produce revolutii, provoaca revelatii, creeaza noi moduri de viata. Ce este bine si ce este rau, unde incepe si unde se sfarseste "moralitatea"? Sa fie, oare, iluzia unor oameni in cautare de senzatii tari sau este misterul unui adevar inefabil necunoscut inca? Exista cineva care sa poata raspunde la aceste intrebari? Este ea compatibila cu modul de viata occidental?

GREGORIAN BIVOLARU NE-A DEMONSTRAT CA DA, IN CIUDA ATACURILOR CARE AU URMARIT SA-I OBSTRUCTIONEZE ACTIVITATEA DE PIONIERAT IN PROMOVAREA ACESTUI CURENT SPIRITUAL.

"In conformitate cu traditia milenara TANTRA, universul se naste din uniunea cosmica beatifica a principiilor Masculin si Feminin, a carei expresie in sfera umana este dragostea. Toate acestea sunt indirect o invitatie de a descoperi dimensiunea sublima si transfiguratoare a sexualitatii. Pentru cel care o studiaza cu atentie este evident ca Tantra a inteles de mult importanta fortei sexuale, forta fundamentala a fiintei noastre si motorul vietii pe planeta, intuind utilitatea sa, cel mai adesea nebanuita, pentru viata spirituala".

Adina Stoian: De ce si cum ati ajuns sa va interesati de Tantra?

Gregorian Bivolaru: Am inceput cu destul de multi ani in urma sa practic yoga. Am urmat calea traditionala obisnuita, cea pe care o indicau marii intelepti ai Orientului. Aceasta cale include printre altele posturile, vegetarianismul si renuntarea la multe lucruri, intre acestea fiind si sexualitatea. Spiritualitatea Orientala mi s-a revelat ca fiind in legatura cu sexualitatea si astfel am inteles necesitatea de a o infrana sau chiar de a o suprima in cazul abstinentei, pentru a o sublima. O anumita perioada de timp am crezut ca aceasta era Calea. Citisem, bineinteles, o multime de lucrari despre Tantra si chiar studiasem toate referirile lui Mircea Eliade in acest domeniu, ca toata lumea, dar inca nu intreprinsesem nimic mai mult. Ca urmare a editarii in Franta a unui articol scris de mine pe aceasta tema, am ajuns sa corespondez si apoi sa cunosc un personaj feminin cu totul iesit din comun, desi foarte putin cunoscut in Franta datorita modestiei sale. Aceasta fiinta cu totul fascinanta prin inteligenta, frumusetea si elevarea sa spirituala era, chiar daca nu ii placea sa fie numita asa, un veritabil maestru tantric feminin. Aceasta s-a straduit sa ma faca sa cunosc anumite aspecte esoterice in Tantra Yoga asa cum acestea ii fusesera accesibile intr-un centru initiatic din India. Tot cu aceasta ocazie, prin ea am avut acces la anumite scrieri traditionale yoghine si tantrice secrete care mi-au permis sa inteleg multe enigme. Acest maestru feminin mi-a oferit anumite chei secrete si, introducandu-ma in acest univers misterios, mi-a indicat sursele gandirii tantrice. Ea m-a facut sa inteleg misterele transmutarii biologice si ale sublimarii si astfel am realizat ca spiritualitatea si sexualitatea nu sunt deloc opuse in cazul unei continente perfecte. Am devenit astfel constient ca ar fi o aberatie sa iti dispersezi energia si sa iti pierzi timpul reprimand energia sexuala, cand este mult mai inteligent si binefacator sa procedezi intocmai ca in artele martiale - care folosesc exact forta adversarului - si sa utilizezi in mod benefic, creator aceste forte pentru a trezi aspectele superioare ale fiintei in vederea accelerarii evolutiei spirituale. Intr-o epoca in care sexualitatea reprezinta un pol fundamental de focalizare, consider ca Tantra Yoga este exact ceea ce ii trebuie omului modern.

Adina Stoian: Cand ati inceput sa va ocupati practic de Tantra Yoga?

Gregorian Bivolaru: In anii '70. Eram deja profesor de yoga. Practicam deja anumite forme de Tantra si ma convinsesem din plin de efectele sale extraordinare pe toate nivelele fiintei umane.

Adina Stoian: Considerati ca Tantra se adapteaza actualmente lumii contemporane?

Gregorian Bivolaru: Civilizatia occidentala este in mod evident in declin. Ea a pus accentul in mod exagerat pe valorile patriarhale, pe valorile asa-zis "masculine" ale fiintei umane, bazandu-se preponderent pe ratiune sau intelect. Valorile feminine ca intuitia, receptivitatea, trairea vietii, simtirea misterelor naturii sunt constient neglijate. In Occident, adesea, spiritualitatea este o negare a vietii si mai ales a vietii sexuale. Din acest punct de vedere, Tantra aduce ceea ce eu cred ca este o solutie inteleapta: revalorizarea constienta a valorilor feminine in vederea polarizarii si unificarii.

Pentru ca orice femeie armonios structurata si plenar constienta de potentialul sau este un intermediar cosmic foarte puternic in comparatie cu barbatul, ea poate atinge prin intermediul intuitiei, Realitatea Ultima. Femeia poarta in ea, adeseori fara sa banuiasca, o forta sexuala care poate fi sublimata in totalitate prin transmutarea si canalizarea benefica a energiei sale procreatoare, in sensul ca aceasta o va face sa se simta din ce in ce mai aproape de Creator.

Prin definitie, Tantra Yoga urmareste sa traduca aceste adevaruri in practica. Initiatii tantrici au inteles de mult importanta uriasa a fortei sexuale, considerata drept energie, forta fundamentala a eu-lui nostru si motorul intregii vieti pe aceasta planeta. Ei au intuit, de asemenea, utilitatea acesteia pentru accelerarea desavarsirii spirituale. Tantra ne faciliteaza accesul direct la o spiritualitate fara dogme, care nu este in esenta opusa altor religii, cu toate ca ea insasi nu este o religie. Tantra ne ofera o alta viziune care in esenta este identica cu aceea a religiilor. Prin experienta amoroasa tantrica, fiinta realizeaza o alta viziune a sexualitatii, care nu este desfranata, ca in cazul asa-zisei libertati sexuale, care se limiteaza la vulgara psiho-fiziologie ce are drept unic scop faptul de a te simti relativ bine in corp, avand o viata sexuala satisfacatoare.

Tinzand catre Infinit, Tantra ne propulseaza cu mult dincolo de toate acestea si ne propune o veritabila "meditatie beatifica in cuplu". Atunci, intre cei doi se poate stabili un contact infinit mai profund in unitatea cuplului si tocmai, de aceea, ei ajung sa transceanda planurile inferioare ale constiintei obisnuite. A atinge un alt nivel de constiinta prin fuziune telepatica cu constiinta celuilalt, iata ceva usor realizabil care, la prima vedere, pare misterios. Aceasta este pur si simplu ceea ce majoritatea ascetilor urmaresc sa realizeze prin meditatie profunda. Sexualitatea obisnuita cu descarcare sau ejaculare nu permite o concentrare a energiilor launtrice de o intensitate suficient de mare si, tocmai de aceea, ea nu are efecte semnificative la acest nivel. Este evident pentru oricine ca practica sexuala tantrica, datorita sublimarii, amplifica extraordinar de mult toate energiile benefice ale fiintei, facandu-le sa ajunga cu mult dincolo de nivelul obisnuit, in acelasi timp elevand si rafinand vibratiile noastre launtrice.

In trairea amoroasa tantrica, sexualitatea nu este un scop in sine, ci un mijloc, ce are valoarea sa proprie. La un moment dat, prin intermediul sexualitatii controlate si sublimate, poate aparea fulgerator transcenderea beatifica a planului constiintei obisnuite.

Adina Stoian: In aceasta condensata prezentare a Tantrismului realizata astfel incat sa faca cu putinta intelegerea acestuia in Occident, care este rolul amorului? Practica diferitelor procedeee tantra se poate face in cadrul unei relatii stabile de cuplu?

Gregorian Bivolaru: Din cate stiu, in Occident mai ales, unde aceste practici s-au raspandit din ce in ce mai mult in ultimul timp, cei mai multi dintre cei care urmeaza cursuri speciale de Tantra practica cele invatate in interiorul cuplurilor maritale stabile, care sunt fundamentate pe afectiune si respect reciproc. Cei doi membri ai cuplului sunt invatati sa fie plini de iubire unul fata de celalalt si sa vada unul in altul reprezentarea transfigurata a Supremului: Shakti, Forta materna, Eternul feminin (in femeie) si, respectiv, Shiva, Esenta Divina sau Supremul Masculin (in barbat).

In amorul transfigurator tantric nu se uneste un barbat numai cu o femeie, ci cu ceea ce este perceput ca grandios, sublim si enigmatic in si dincolo de fiinta femeii care se afla in fata lui. Barbatul intuieste atunci fortele superioare pe care femeia le manifesta prin rezonanta si le prezinta. In fata corpului sau gol, barbatul percepe energiile pe care ea le incarneaza si viceversa, acest proces sublim este valabil si pentru femeie in legatura cu barbatul cu care se uneste. Exact in momentele in care incep sa fie percepute inefabil aspectele transfiguratoare divine sau ultime ale fiintei iubite, amorul este cosmic si devine cu adevarat Tantra. Atat timp cat nu avem catusi de putin aceste perceptii extraordinare, chiar daca se utilizeaza "tehnici" tantrice si se ajunge la anumite performante in ceea ce priveste continenta, nu se realizeaza inca Tantra cu adevarat.

Orgasmul obisnuit, insotit de ejaculare, este pur si simplu genital si mecanic. In amorul tantric transfigurator, actiunea lui Shakti in cooperare subtila cu Shiva permite celor doi iubiti sa atinga un orgasm plenar, cosmic, care se manifesta la un alt nivel al fiintei si este lipsit de ejaculare. De altfel, in cazul extazului amoros tantric, cuvantul orgasm nu se potriveste decat partial. Este semnificativ ca in Occident nu avem cuvantul cel mai potrivit pentru a descrie aceasta paradisiaca experienta. S.B. Dasgupta vorbeste de beatitudine. Prin amorul tantric, si femeia, la randul sau, poate atinge mai multe forme de orgasm fara descarcare, din ce in ce mai elevate.

Adina Stoian: In articolele despre Tantra pe care le-ati publicat spuneti ca asa-zisa faza orgastica ce precede ejacularea este, din punct de vedere energetic, cea mai intensa ca placere, ea fiind cea mai marcanta. De asemenea, afirmati ca toata arta amorului nesfarsit consta in a face sa dureze la infinit aceasta faza, fara ca aceasta sa se finalizeze printr-o ejaculare. Despre ce este vorba, de fapt?

Gregorian Bivolaru: Este ceea ce multi tantrici avansati numesc "taisul briciului". Pentru a ramane oricat dorim aici este, bineinteles necesara o concentrare aproape absoluta care adeseori este destul de dificil de abordat. Aici se face ruptura planului de constiinta: un minut sau doua de neatentie sunt uneori suficiente pentru a ne face uneori sa ne pierdem controlul. Apoi, dupa ejaculare, ne revenim intrebandu-ne umiti: "ce a fost cu mine, am adormit oare, ce s-a petrecut?". Aici, in acest punct de rascruce, exista o uluitoare si misterioasa posibilitate de deschidere catre infinit. Cand se atinge aceasta concentrare absoluta putem fuziona cu Sinele, caci atunci frontierele eu-lui efemer dispar. Simtul eu-lui limitat dispare ca prin farmec. Suntem fulgerator fuzionati si devenim una cu acea experienta. Aceasta este ceea ce aspira sa atinga toti yoghinii si misticii. Uni se vor intreba, poate, de ce este mai usor sa atingi o concentrare maxima in actul sexual perfect controlat, decat in oricare alta situatie. Pentru ca intotdeauna este mai usor sa te concentrezi pe trairile foarte placute, in timpul carora mentalul este dinamizat cu ajutorul energiilor sublimate.

Adina Stoian: Din punctul de vedere al contraceptiei, o asemenea tehnica pare a fi foarte interesanta. Daca nu exista ejaculare, ce se va intampla cu sperma care nu va fi deloc eliminata la sfarsitul contactului amoros?

Gregorian Bivolaru: Nu putem afirma ca Tantra este doar o metoda contraceptiva naturala. De altfel, eu nu am vorbit niciodata despre asa ceva. Totusi, in aceasta directie, fiecare este liber sa utilizeze propriile sale metode. In ceea ce priveste ejacularea, trebuie sa precizez ca majoritatea oamenilor au destul de multe idei false in legatura cu acest aspect deoarece, datorita prejudecatilor, aceasta este la ei un fenomen curent. Barbatul obisnuit are cel putin una sau chiar doua ejaculari pe saptamana. Pentru Tantra aceasta inseamna a pierde energia sexuala de cel putin 52 de ori pe an, ceea ce conduce la o considerabila epuizare.

Sa vedem ce se intampla atunci cand exista cu adevarat retentia totala, ca in cazul continentei. Sperma barbatului occidental, datorita exceselor ejaculatorii, este prea lichida, iar atunci cand excitatia este foarte puternica, o anumita cantitate va fi eliminata. In cazul barbatilor care practica Tantra, o retentie seminala foarte lunga va avea drept consecinta transmutatia biologica a spermei, care va face cu putinta procesele de sublimare a energiei rezultante.

Adina Stoian: Care sunt legaturile dintre Tantrism si Taoismul amoros care, la randul sau, indica retentia ejacularii?

Gregorian Bivolaru: In China, taoistii au utilizat predominant forta sexuala transmutata in calitate de elixir al vietii lungi. Este insa evident ca taoistii au tehnici foarte apropiate de acelea care sunt utilizate in Tantrism. Fara indoiala ca in trecut au avut loc numeroase schimburi de opinii din punct de vedere tehnic intre adeptii Taoismului amoros si ai Tantrismului. Pentru taoisti, controlul si transmutarea potentialului sexual sunt mai ales modalitati rapide pentru a dezvolta forta subtila vitala. Totusi ei nu ajung totdeauna la o deplina spiritualizare a sexualitatii.

Adina Stoian: Unii spun ca Tantra poate fi periculoasa.

Gregorian Bivolaru: Nu pot exista nici un fel de pericole atunci cand procedeele Tantra sunt practicate dupa indicatiile unui cunoscator veritabil, caci unele dintre aceste modalitati nu pot fi invatate decat printr-o initiere gradata oferita de un maestru, anumite exercitii putand fi periculoase numai in afara acestui context. Actionand cu bun simt si inteligenta, prin Tantra sunt posibile veritabile salturi, toate acestea fiind perfect la indemana occidentalilor. Realizari extraordinare au fost puse in evidenta adeseori in ultimii 30 de ani de catre cupluri occidentale care practica Tantra. In toate aceste situatii, succesele spirituale au fost elocvente si nimeni nu s-a confruntat cu vreun pericol.

Interviu apărut în revista Yoga Magazin
în anul 2003

Vezi si Interviu cu maestra tantrica Margo Anand: "Tantra este pro-extatica"

Zona crepusculară din Bucegi. Misterioasele tratamente bioenergetice aplicate acum 13 000 de ani

Niciun comentariu :
Sfinxul - copyright InfoTravelRomaniaPoporul român are o tradiţie milenară în arta vindecării. Figurine din lut, datând din mileniul al IX-lea î.Hr., produse în spaţiul Carpatic şi reprezentând corpuri omeneşti sunt adevărate materiale didactice pentru medicina energetică. Statuetele prezintă adâncituri, ca nişte împunsături de ac, ce corespund punctelor de acupunctură, asemenea celor specifice medicinii tradiţionale chineze.

Alte statuete şi vase antropomorfe au încrustate spirale sau romburi spiralate situate în anumite zone de pe axa centrală a corpului, cunoscute în fiziologia energetică indiană sub numele de chakra (roată). Foarte răspândite în mileniul al IV-lea î.Hr., acestea au fost perfecţio­nate până la momentul ocupaţiei romane a Daciei. Astfel de statuete străvechi, găsite în spaţiul Carpato-Dunărean până în prezent, ce reprezintă puncte sau trasee de meridiane bioenergetice, se ridică la un număr de aproximativ 250 de bucăţi. Unele dintre acestea sunt expuse la Muzeul Naţional de Istorie a României. Ele, cu siguranţă, reprezintă sistemele energetice ale corpului, fiind exclusă ipoteza confundării acestor puncte cu puncte de eroziune, căci au o topografie identică aceleia a hărţilor moderne chinezeşti de acupunctură. La chinezi traseele energetice se numesc meri­diane, la indieni au numele de nadi, iar la noi ele poartă numele de râuri.

Deci, iată că civilizaţia străveche, de acum 13 milenii, de pe teritoriul nostru, stăpânea practicarea medicinii bioenergetice pe care ulterior am găsit-o dezvoltată la chinezi şi indieni, astfel că această civilizaţie din Carpaţi s-a răspândit ulterior pe celelalte tărâmuri. Un arheolog american a afirmat: „Civilizaţia s-a născut acum 13-15 mii de ani, acolo unde trăieşte astăzi poporul român, apoi, răspândindu-se atât spre Răsărit, cât şi spre Apus”.

Paleontologul peruvian Daniel Ruzo, împreună cu o echipă de cercetători, în perioada 1967-1969, în urma cercetărilor făcute în Carpaţii Meridionali, a ajuns şi el la concluzia că: „Munţii Carpaţi sunt într-o regiune a lumii în care se situa centrul european a celei mai vechi culturi cunoscute în ziua de azi”. Spaţiul muntos care a stârnit în mod special interesul echipei este cel aflat între Sfinx şi Vârful Omu din Bucegi, considerat a fi centrul unei Zone Crepusculare. Fotografii realizate în această zonă puneau în evidenţă fenomene luminoase stranii. Pe una dintre ele se evidenţiază o imensă coloană luminoasă ce se ridică din Vârful Omu şi se pierde în spaţiul cosmic, precum o coloană a cerului. Şi americanul Edgar Cayce, marele medium al secolului al XX-lea, necunoscător al spaţiului Carpato-Dunărean, a afirmat că această zonă a vechilor locuitori este a iniţiaţilor de la începuturi.

Iordanes, în „Getica”, scria despre sacerdoţii geto-daci că observau efectele plantelor, virtuţile medicale ale acestora asupra oamenilor. Sa­cerdoţii daci trăiau retraşi pe vârfurile munţilor, ocupându-se cu medicina, astronomia, astrologia, ştiinţele naturii... Românii îi numeau pileaţi, de­numire care vine de la pileus, ce semnifica o căciuliţa cu pâslă, însemn al castei sacerdote. Iordanes mai afirma că aceştia îi instruiau pe daci pentru a înţelege mai corect existenţa, trăind în armonie cu natura.

Pedanios Dioscoride, în „De materia medica”, scrisă în a doua jumătate a secolului I d.Hr., foloseşte nume de plante vindecătoare aşa cum au fost luate de la daci. Platon scria în celebrele sale dialoguri: „Aşa stau lucrurile... şi cu descântecul nostru. L-am învăţat cu prilejul unei expediţii de la unul dintre medicii traci ai lui Zalmoxis (medici călugări), despre care se spune că au şi darul de a te face nemuritor... Zalmoxis..., regele... care este zeu, mai spune că aşa cum nu trebuie să încerci a vindeca ochii fără să vindeci capul şi nici capul fără trup, la fel nu poţi vindeca trupul fără suflet, iar tocmai aceasta este pricina pentru care cele mai multe boli rămân nevindecate de medicii greci, faptul că ei nu ţin seama de întregul, a cărui îngrijire s-o întreprindă şi că dacă acesta nu se simte bine este cu neputinţă ca partea să se simtă bine.

El mai afirma că toate se trag din suflet, atât cele rele cât şi cele bune ale trupului şi ale fiinţei noastre întregi, revărsându-se din suflet aşa cum se răsfrâng de la cap asupra ochiului. Ca urmare, mai ales sufletului trebuie să-i dăm îngrijire, ca deopotrivă capul cât şi restul trupului să o ducă bine. Iar sufletul, spunea el, se îngrijeşte cu anumite descântece... Arătându-mi, deci, leacul şi descântecul, el îmi spunea să nu te laşi înduplecat să îngrijeşti capul nimănui care nu-şi va fi dăruit mai întâi sufletul spre îngrijire descântecului. Aceasta, zicea el, este greşeala pe care acum o săvârşesc oamenii, că încearcă să devină un fel de medici ai câte unei părţi fără de cealaltă”. Această scriere veche are o exprimare mai dificilă, dar informaţiile nu şi-au pierdut valabilitatea.

Incantaţiile magice sau descântecele de atunci, ale geto-dacilor, tratau sufletul, prin vibraţiile lor realizându-se echilibrarea câmpurilor energetice ale fiinţei. Multe din cuvintele acestor descântece s-au schimbat prin mo­dificarea fondului de cuvinte al limbii dacice, dar ele s-au păstrat astăzi fragmentar în descântecele poporului român. Legile naturii ale sacerdoţilor daci sau belagines, cum a scris Iordanes că le numeau romanii, erau transmise din generaţie în generaţie, pe cale orală, în mod tainic.

Vechii biografi ai lui Hipocrate au afirmat că acesta a stat o vreme în nordul Traciei. Adică, acolo unde se găseau geţii, geto-dacii. Despre aceştia Herodot spunea: „Sunt cei mai curajoşi şi cei mai drepţi dintre traci”. Hipocrate, părintele medicinii moderne, a scris unele dintre cărţile sale, Cărţile I şi III ale Epidemiilor, într-o greacă tracică. De ce oare, dacă n-ar fi avut legătură cu medicina hieratică, sacerdotă, a dacilor.

Influenţele spirituale ale dacilor s-au remarcat şi în Europa Occidentală. Populaţia celtică a vieţuit vreme de câteva secole pe o zonă din Dacia, ce astăzi poartă numele de Transilvania. Burebista, primul mare rege al dacilor, i-a alungat pe celţi o dată cu întemeierea statului centralizat dac. Aceştia, au luat cu ei din principiile sistemului organizatoric statal şi din dogmele religioase ale geto-dacilor. Învăţătura sacerdotă a pileaţilor, preoţii dacilor, se regăseşte până la identitate la druizi, preoţii celţilor. Printre acestea se găsesc: credinţa în nemurirea spiritului, în existenţa feri­cită de dincolo, în puterea nemărginită a Divinităţii, etc. Aceste principii stăteau la baza vitejiei ieşite în comun a dacilor şi celţilor. Herodot şi Cesar explicau, în aproape aceiaşi termeni, că graţie acestei credinţe geţii şi celţii fac dovada unui curaj excepţional şi nu se tem de moarte. Ceea ce scria Iulius Cesar despre druizi, în lucrarea „De bello Gallico”, găsim scris despre daci, de către Strabon şi Porphyrios şi apoi de Iordanes în „Getica”. Este vorba despre cunoştinţele legate de Univers, de secretele existenţei.

Marcellus Empiricus, un medic galez, deci celt, căci latinii îi numeau pe celţi gali, în scrierea sa „De medicamentis liber” are cele mai multe informaţii legate de medicina magică şi de leacurile populare, ce prezintă uimitoare asemănări cu incantaţiile descântecelor româneşti. Se găsesc aici sute de leacuri şi peste 60 de incantaţii magice.

Iată că, scotocind prin istorie, se găsesc urmele medicinii începuturilor la vechea civilizaţie care a existat pe aceste meleaguri. Medicina zilelor noastre este copilul medicinii acelor vremuri, dar din care s-a luat numai tratarea fizicului. Tratarea întregii fiinţe, energetice şi spirituale, era secretul bine ascuns al iniţiaţilor, care n-a fost înţeles şi la care n-au avut acces iniţiatorii medicinii moderne. Acesta constituie unul dintre motivele negării existenţei acelui tip de medicină, mama celei de astăzi. Dar dacă copilul nu-şi recunoaşte mama, nu înseamnă că ea nu există.
Autor: ROMULUS POPESCU - Jurnalul

luni, 19 septembrie 2011

Interviu cu maestra tantrica Margo Anand: "Tantra este pro-extatica"

Niciun comentariu :
Reporter: As dori sa incepem, daca sunteti de acord, cu o simpla definitie a caii tantrice.
Margo Anand: Pentru mine, tantra este o cale ce ofera fiintei umane posibilitatea de a privi sexualitatea ca pe o poarta catre atingerea unor stari inalte de constiinta. Ea este, de asemenea, o modalitate de unificare a tuturor aspectelor contradictorii ale personalitatii intr-un singur tot, ceea ce conduce la expansiunea constiintei. Frumusetea in ceea ce priveste tantra este ca ea reprezinta o cale spirituala; ea vorbeste despre iluminare si este una dintre putinele cai spirituale care nu ocolesc sexualitatea, ci, dimpotriva, afirma ca tocmai ea este poarta catre desavarsire. Multe traditii sustin ca, pentru a obtine stari spirituale, trebuie sa renunti la sexualitate, considerand-o un domeniu inferior. Trebuie sa fii "deasupra centurii". Ce este "sub centura" nu trebuie luat in consideratie. De aceea apreciez tantra. Este o abordare a fiintei umane in intregul ei.

R: De ce credeti ca tantra a devenit atat de cunoscuta in ultimele decenii?
M.A.: Cred ca motivul este ca acum ne "vindecam" de ideea ca spiritul si trupul sunt total separate si de ideea ca ne-am nascut cu totii dintr-un pacat originar. Parca exista o conspiratie in societatea noastra, care ii determina pe oameni sa se indeparteze de energia orgasmatica, de forta lor vitala, din cauza sentimentelor de vinovatie, rusine, teama.

Si mai exista ceva. Avem nevoie de "vindecare" sexuala. Ne aflam intr-un punct critic. Dupa atata timp de reprimare sexuala, a aparut sentimentul ca am intrat acum in gradina desfatarilor, unde putem face orice dorim. Exista, in general, o intelegere gresita a spiritualitatii tantrice. Tantra nu inseamna, dupa cum unii asa-zisi profesori sustin, nici a ingera tot felul de substante pentru a atinge iluminarea, si nici a face orgii sexuale.

Trebuie sa ajungem la o conceptie holistica asupra sexualitatii. Perspectiva tantrica este "pro-extatica". Ea vorbeste despre unirea dintre Shiva, Suprema Constiinta Masculina si Shakti, Energia sa Feminina, dintre constiinta si energie, dintre viata si spirit.

R: In cartea "Calea extazului" ati scris despre multi oameni care prin practicile tantrice predate de dvs. si-au amplificat foarte mult energia vitala. Deoarece actul amoros reprezinta o forta atat de puternica, a putea controla energia sexuala in loc de a te lasa controlat de ea ofera oamenilor, in mod clar, mai multa incredere in ei insisi.
M.A.: O femeie cu o functie de conducere intr-o firma de renume participa la cursul meu de tantra. Mi-a marturisit ca exercitiile de detensionare a yoni-ului (cum este numit in tantra organul sexual feminin) au condus-o la o intelegere cu totul deosebita. Realizand aceste tehnici, a reusit sa atinga nivele mult mai profunde ale orgasmului. Ghidandu-si iubitul pentru a-i oferi ce avea nevoie din punct de vedere erotic, a simtit o amplificare evidenta a energiei si fortei vitale. A dobandit o mare incredere in ea. In acelasi timp, la serviciul pe care il avea a remarcat ca a devenit mult mai eficienta, acceptand responsabilitati mult mai mari. A asociat aceasta eficienta cu abilitatea ei de a atinge stari profunde de extaz amoros si de a canaliza acea energie, prin transmutare si sublimare, spre nivelele superioare (centri subtili de forta) ale fiintei. Tantra nu se refera doar la avea orgasme mai multe si mai profunde, ci la a fi orgasmatic in fiecare moment. Traiesti astfel fiecare clipa a vietii cu intensitatea si fericirea unui orgasm extatic.

R: Maestrul indian Osho spunea ca orgasmul este un "eveniment energetic" ce poate fi echivalat cu experientele mistice. Ce ne puteti spune despre aceasta?
M.A.: Sunt de acord. Insa gradul in care o fiinta reuseste sa evolueze spiritual prin erotism depinde de nivelul personal de evolutie. De exemplu, daca o persoana are ca dominanta energetica primul centru de forta, Muladhara Chakra, atunci ea este preocupata in primul rand de supravietuire, de a castiga cat mai multi bani, iar sexualitatea sa va reflecta acest lucru. Este genul de persoana care, intr-un act erotic, doar ia, fara a darui.

Pentru a face primii pasi pe calea tantrica, in primul rand trebuie indeplinite doua conditii: sa fie indepartate toate prejudecatile si sentimentele de rusine si culpabilitate legate de sexualitate, iar in al doilea rand sa fie atinsa o stare profunda de comunicare, in care iubitii sa invete cum sa-si comunice unul altuia cat mai clar si obiectiv toate gandurile si senzatiile. Indeplinind aceste conditii, experienta noastra poate deveni spirituala. Gradat, prin abordarea tehnicilor specifice tantra-ei, am invatat cum sa amplificam starea de intimitate dintre noi, iubindu-ne din ce in ce mai mult. Am invatat cum sa prelungim starea de orgasm. Urmatorul pas este de a incepe actul erotic propriu-zis ca pe un ritual, ca pe o rugaciune in care Il preamarim pe Dumnezeu in fiinta iubita. Prin transmutarea si sublimarea energiei amoroase pe nivelele superioare ale fiintei, se poate transcende ego-ul limitat si efemer, deschizandu-se calea catre comuniunea plina de fericire cu Dumnezeu.
R: Va multumesc.

Margo Anand despre primelele ei experienţe sexuale: "Eram proiectati amandoi intr-un spatiu infinit, plin de caldura si lumina"

"Mi-am inceput viata sexuala la 16 ani cand, dupa multe temeri si ezitari, am acceptat sa renunt la virginitate, pe care o consideram foarte pretioasa. Dar prima experienta sexuala speciala am trait-o la 18 ani. M-a determinat sa plec intr-o lunga calatorie in cautarea experientelor erotice extatice, calatorie ce continua inca.

Pe atunci eram indragostita de un tanar artist, pe nume Robert. Era exact genul de barbat pe care il cautam, puternic si frumos, si de aceea a fost foarte usor pentru el sa ma cucereasca. Desi relatia noastra sexuala era foarte primitiva, cruda si salbatica la inceput, el a reusit sa-mi indeplineasca visele adolescentine - s-a comportat asa cum un barbat trebuie sa se comporte cu o femeie.

In acea perioada am inceput sa practic yoga si aveam primele mele perceptii subtile. M-am intrebat daca nu cumva puteam introduce aceste trairi minunate in viata mea sexuala.

Intr-o noapte, in timp ce faceam dragoste cat mai pasional si nebuneste, asa cum obisnuiam de altfel, am simtit nevoia de o mai multa pace in interiorul meu, de mult mai multa iubire... Ceva in fiinta mea imi spunea ca ar putea fi mult mai bine, ca relatia sexuala ne-ar putea ajuta sa descoperim noi dimensiuni, unde nu exista nici o limita intre iubiti. In acel moment i-am spus lui Robert despre trairile mele, rugandu-l sa-si incetineasca ritmul si sa incercam ceva nou. Am inceput sa ne miscam cat mai incet si am simtit ca si cum ne-am fi oprit, ca si cum meditam. Am inceput sa ne mangaiem unul pe celalalt, mai intai pe par, apoi pe gat, dupa care ne-am lasat mainile sa coboare incet pe corp. Robert imi explora atat de tandru si senzual sanii, coapsele, intregul corp si simteam ca ma dilat, ca plutesc de placere si de fericire. Era un sentiment foarte profund, dar continuam sa ne miscam unul spre celalalt, in valuri ample, senzuale.

In acele momente ma aflam deasupra lui. Era ceva nou in vietile si trairile noastre si eu eram raspunzatoare pentru asta. Era o schimbare subtila de roluri si il simteam pe Robert transformandu-se, devenind foarte tandru si bland. Eram foarte apropiati unul de celalalt si am simtit pentru prima data ca un barbat putea intelege cu adevarat o femeie. Am ramas in acea pozitie minute in sir, traind fericirea cea mai inalta.

Incepusem sa percep o energie calda in zona pelviana ce se extindea in toata fiinta. Totusi, pentru a mentine excitarea erotica, atunci cand observam ca incepe sa dispara ne intorceam la modul nostru obisnuit de a face dragoste. Starea de frenezie erotica crestea foarte repede si deveniseram ca un vulcan gata sa erupa. Dar chiar inainte de orgasm ne-am oprit, ne-am relaxat si am incetinit ritmul, fericiti sa savuram efervescenta trairilor noastre. Am repetat acest lucru de mai multe ori, iar apoi ceva neasteptat s-a produs. Am simtit deodata amandoi ca suntem proiectati intr-un spatiu nelimitat, infinit, plin de caldura si lumina.

Legatura cu corpul fizic a disparut, si o data cu ea diferentele dintre barbat si femeie. Aproape ca devenisem una si aceeasi fiinta. Eram in afara limitei timpului obisnuit si simteam ca puteam ramane asa, in extaz, pentru totdeauna. Nu exista deloc nevoia de descarcare sau de a ne misca. Nu mai era nimic altceva de facut, de atins. Pentru ca totul era in interior. Eram in extaz.

Dupa acea experienta neobisnuita, am avut intelegerea din ce in ce mai clara ca orgasmul pe care l-am cunoscut pana atunci nu era singura traire care putea fi cunoscuta intr-o fuziune erotica. Eram frustrata de faptul ca nu-mi folosisem nici macar 10% din potentialul meu erotic. Am realizat astfel ca placerea comuna, sexualitatea domestica nu este totul, ci, din contra, ea reprezinta doar inceputul."
Sursa: Yoga magazin

Vezi si
Interviu fara prejudecati cu GREGORIAN BIVOLARU - Tantra, o cale dificila si ingusta precum taisul briciului

joi, 15 septembrie 2011

Manipularea masonică în societatea contemporană: Cine ne conduce, cine ne distrează şi pentru cine muncim - piramida şi ochiul atoatevăzător

9 comentarii :
Piramida. Unul dintre simbolurile preluate şi deturnate de către secta francmasonică. Este afişată cu multă mandrie şi uneori în mod ostentativ mai ales atunci cand are funcţia de "carte de vizită". Locul sau de "onoare" îl ştim cu totii: reversul bancnotei de un dolar. Totusi, graţie unor stilişti talentaţi şi abili, piramida se ascunde în multe alte locuri: elemente de arhitectură, logouri, sigle, scenografii, reclame etc.

Semnul masonic de recunoaştere corespondent înlocuieşte semnul cu arătătorul, acolo unde acesta ar putea fi recunoscut de către nechemaţi ca semnal secret. Împletirea mâinilor, întâmplătoare sau cu o figură dusă pe gânduri, este un semn ideal de recunoaştere a „iniţiaţilor”. El este folosit şi de către o serie de marionete ale masoneriei şi illuminati din show-biz. Nu trebuie realizatã neapãrat o piramidã triunghiularã; este suficient dacã se împreuneazã palmele ca pentru rugãciune sau se ating şi se îndoaie, pe cât posibil în apropierea sau la înãlţimea obrazului. Piramida apare în trei variante: degetele se împletesc, palmele întinse se ating sau degetele şi palmele se împreuneazã formând, într-adevãr, o piramidã, respectiv un triunghi.

Simbolul piramidei este strans legat de cel al "Ochiului atoatevazator", care este si el o preluare a unui însemn spiritual stravechi - Ochiul lui Horus - redenumit de către sectanţii francmasoneriei "Ochiul Marelui Arhitect". "Ochiul atoatevazator" este un simbol cu referire directa la Lucifer şi este folosit in special de cei care pretind ca au control asupra finanţelor lumii şi care urmăresc subjugarea umanităţii prin controlul informaţiei. În continuare vă prezentăm câteva imagini în care piramida şi "ochiul Luciferic" sunt evidente.

Mai mentionam ca nu intamplator firmele cele mai bine cotate din topul revistei "Fortune" (Adidas, Adobe, AOL etc ...) au toate in componenta siglei lor simbolul piramidei, în care este integrat de multe ori şi "Ochiul".

Vezi şi:
Manipularea masonica in societatea contemporana: Cine ne conduce, cine ne distreaza si pentru cine muncim - pentagrama si semnul coarnelor