Yoghinii MISA blog

Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

sâmbătă, 15 octombrie 2011

SISSI ( Ernst Marischka, 1955 )

Niciun comentariu :





Prin trilogia formata din filmele Sissi (1955), Sissi - Tânăra împărăteasă (1956) şi Sissi - Destinul unei împărătese (1957), regizorul Ernst Marischka urmăreşte viaţa prinţesei Sissi, devenită împărăteasă a Austriei şi regina Ungariei, şi implicit viaţa înaltei aristocraţii. El şi-a propus să împletească într-o panoramă impunatoare, epică, aspecte somptuoase, protocolare, solemne cu aspecte simple, umane.

La prima vedere filmul Sissi, întâia parte a trilogiei, pare a fi doar un film istoric plicticos, cu intrigi şi scene previzibile, răsuflate. El este rămas în urmă din punct de vedere tehnic şi artistic, acţiunea, replicile, personajele fiind clişeizate, mergând pe un model perimat, folosit în filmele de consum.

Începutul ne creează certitudinea că vizionăm un film învechit, telenovelistic. Regizorul nu reuşeşte să facă o legătură coerentă între imaginea grandioasă, responsabilităţile înalte şi umanizarea exagerată a fiecărui personaj. Personajele sunt create stângaci, iar tonul este moralist, convenţional.

În mod surprinzator, deşi plin de clişeele filmelor mediocre, filmul degajă voioșie şi libertate. Acţiunea ce scârţâie şi este previzibilă capătă câteodată nuanţe savuroase, ne captează în mod uimitor atenţia, ne surprindem aşteptând nerăbdători evenimentele ce urmează să se petreacă.

Împăraţii şi împărătesele, baronii şi baronesele, comisarii şi înalţii ofiţeri sunt surprinşi cu naivitate și pierd orice legătură cu titlurile lor înalte, devin fiinţe normale, deschise, lipsite de invulnerabilitatea specifică rangului înalt, de profesionalismul imperturbabil, sunt astfel toate extrem de agreabile. În această lume deschisă sufleteşte situaţiile mai complicate, tensiunile, se reglează de la sine într-un mod firesc şi de multe ori hazliu. Regăsim un univers copilăros în care bunul simţ, veselia, florile, animalele primează în faţa funcţiilor sobre, a poziţiilor sociale înalte, a regulilor rigide de comportament. Cu nostalgie şi tristeţe conştientizăm realitatea contemporană, conştientizăm că deşi suntem mai inteligenţi, mai exacţi, mai analişti, mai rafinaţi, am pierdut foarte multe dintre atributele esenţiale, sufleteşti, am devenit mai închistaţi, mai limitati, mai sterili, mai seci, am pierdut legătura cu lumile sublime, cu jucăuşenia nevinovată, cu dezinvoltura şi candoarea.

Iata cum un film slab, pueril, cu serioase carenţe, reuşeşte să ne aminteasca de lucruri de care avem atât de multă nevoie, de natură, de reverie, de iubire, de armonie, de încântare, reuşeşte să ne trezească încrederea în faptul că sentimentele frumoase, franchețea, simplitatea, înlătură cu uşurinţă orice limitare, orice impuritate.

În filmul Sissi regizorul a eşuat complet în pretenţiile sale grandioase, exagerate, dar a eşuat în romantism, în copilăresc, dezvăluindu-se pe sine, un suflet sensibil şi visător. Deși păstrează același tipar, următoarele 2 părți ale trilogiei, Sissi - tânăra împărăteasă (1956) şi Sissi - Destinul unei împărătese (1957), nu reușesc să mai captiveze în aceeași măsură, rămân blocate în convențional, în anost.

vineri, 7 octombrie 2011

Exemplu de manipulare media. In timp ce inventeaza stiri oripilante despre MISA, presa ii boicoteaza evenimentele reale: Ziua internationala Yoga 2010

2 comentarii :
Intr-un articol anterior pomeneam cele doua tehnici de manipulare prin unii ziaristi incearca sa "demonstreze" ca "la MISA nu se face Yoga":
  • boicotul mediatic al tuturor evenimentelor Scolii de Yoga MISA (inlocuit uneori cu prezentarea lor intr-o maniera deformata), boicotul deciziilor favorabile ale justitiei, precum si al oricaror informatii ce ar putea furniza o imagine corecta despre yoghini;
  • lansarea unor false stiri si a unor campanii de presa denigratoare in care este folosit intreg arsenalul de compromitere si manipulare din manualele seviciilor secrete si in care sunt folosite obligatoriu etichete cat mai depreciative si cat mai sugestive sexual.
Iata un exemplu concret: Ziua Internationala Yoga 2010

Ziua Internationala Yoga este sarbatorita in fiecare an la data de 8 Octombrie. Cu aceasta ocazie, yoghinii din intreaga lume promovează practica YOGA prin manifestari publice. La fel ca şi anii trecuţi, Şcoala de Yoga MISA sărbătoreşte şi in anul 2011 Ziua Internaţională YOGA în mai multe oraşe din ţară. Locurile de desfășurare a acestor evenimente sunt:
- Bucureşti - Parcul Drumul Taberei (fostul parc Moghioroş);
- Alba-Iulia - Parcul Cetate;
- Brașov - Piața Sfatului;
- Cluj - Parcul Ion Luca Caragiale;
- Drobeta Turnu Severin - în fața Casei Tineretului;
- Iași - Parcul Expoziției, aleea principală;
- Timișoara - Arena Aqua sports, fostul Ștrand Tineretului (Str. Calea Lugojului).

Mai multe detalii aici si aici.

Evenimentul din anul 2010 a fost anuntat public dar presa nu si-a facut aparitia la locatia din Bucuresti, desi de regula relateaza pe larg despre alte manifestari senzationale in care multimi de oameni fac Yoga pe strada sau in parcuri, la New York, Londra sau Paris. A existat o singura prezenta din partea mass media: o echipa de filmare a TVR care realiza un film documentar despre MISA. Aceasta a filmat timp de o ora grupul de yoghini care a executat posturi YOGA în aer liber si in final a realizat o meditatie in spirală yang.


Spre stupoarea generala a celor care fusesera la eveniment nici macar un cadru din acea filmare de o ora nu a intrat in filmul documentar. In schimb in acel film au fost introduse secvente din niste filme erotice carora le-a fost atasata in mod fals si tendentions eticheta: "film MISA". Evident ca orice telespectator neavizat a tras concluzia ca "la MISA se fac filme erotice, nu Yoga".

De ce a renuntat echipa de realizatori ai TVR la acea filmare la care s-a muncit timp de o ora? De ce s-a renuntat si la alte filmari realizate cu ocazia altor evenimente la care li s-a acordat permisiunea de a filma? Pentru noi motivul a fost evident: PUBLICUL NU TREBUIA SA VADA CA LA MISA SE FACE YOGA!

Nici in alte orase din tara yoghinii nu s-au bucurat de un tratament mai bun din partea presei. Oare si anul acesta ziaristii vor baga capul in nisip precum strutul si se vor preface ca nu au vazut nimic?

Daca vor continua sa fie fanii acestei atitudini, noi le recomandam procedeul Yoga numit Shutarmurgasana - "Postura Strutului" care are urmatoarele efecte:
- trezeste intuiţia spirituală, calmul, fericirea şi agerimea minţii;
- tonifică circulaţia şi diferite schimburi la nivelul viscerelor, combătând în mod eficient aerofagia şi obezitatea;
- dinamizeaza musculatura regiunii lombare;
- stimuleaza rădăcinile nervoase, rahidiene şi simpatice ale acestei zone.

Va invitam sa urmariti cateva instantanee si filmari de la evenimentul de anul trecut din orasele Bucuresti, Brasov si Timisoara:

8 OCTOMBRIE 2010, ZIUA INTERNAŢIONALĂ YOGA - VIDEO

Cateva imagini de la demonstratia din parcul Tineretului, Bucuresti - 8 octombrie 2010, Ziua Internațională YOGA

Video - Ziua Internationala Yoga 2010 la Brasov

Asociatia Dacica, Timisoara: Imagini de la demonstratia realizata cu ocazia Zilei Internationale Yoga, 8 Octombrie 2010 - preluate de pe site-ul Asociatiei Dacica


marți, 4 octombrie 2011

Teoria Gaia confirmata? Volumul Pamantului creste! - video

Niciun comentariu :

Toate fenomenele climatice inexplicabile ce se petrec in prezent fac parte dintr-o transformare continua a unui Univers viu. Expertii rusi in geodinamica au constatat o alunecare continua a Crimeii spre Rusia cu 2-3 centimetri pe an, ceea ce i-a pus pe ganduri.

Inseamna ca procesul geologic si tectonic al scoartei terestre este din nou foarte activ. Extinzand cercetarile, s-a constatat ca si Lacul Baikal creste in largime cu 2 centimetri pe an, ca si apele oceanelor. Ba chiar si volumul Pamantului creste cu un procent anual de 515 kilometri cubi, dar si radioactivitatea subterana. In urma masuratorilor prin lasere de mare precizie, s-a observat o crestere a distantei dintre Pamant si Soare cu 22,6 metri pe an.

Cercetatorii rusi considera ca exista doua motive pentru care Pamantul creste in dimensiuni. Unul este procesul tectonic, care, ciclic, devine mai activ, iar al doilea, acumularea de praf interstelar. In perioadele active, din punct de vedere tectonic, se constata eruptii vulcanice, cutremure, inundatii, uragane, fenomene climatice atipice pentru anumite zone geografice. Efectul de sera despre care se tot vorbeste in prezent este, in opinia cercetatorilor rusi, doar un efect vizibil al procesului de transformare a planetei.

"Nici daca toata populatia Pamantului ar intra acum in organizatii de ecologisti, nu ar putea fi oprit acest proces natural, numit efectul de sera", este de parere prof. Serghei Notinov, de la Institutul de Geodinamica din Moscova. Explozia vulcanului Pinatubo in anii '90 a avut un impact asupra climei incomparabil mai mare decat toate emisiile industriale la un loc. Procesele tectonice care largesc Pamantul cauzeaza alunecarea scoartei terestre, deplasarea continentelor si cresterea fortelor gravitationale. Asa s-au si configurat continentele, in trecutul bogat in procese tectonice ale Pamantului.

"Planeta noastra este vie", declara prof. Serghei. "Ea s-a nascut, creste si se va transforma in alta energie creatoare". Concluzia studiului este ca Pamantul se transforma intr-un soare, prin procesele termonucleare care au loc in miezul sau. Cand masa va ajunge la un nivel critic, vor incepe reactii in lant care vor face "planeta albastra" sa semene cu o bomba cu hidrogen. Va degaja caldura, precum Soarele. Vestea buna este ca acest lucru ar facilita sustinerea vietii pe Luna si pe Marte. Si ca totul se va intampla in miliarde de ani!

Un calcul estimativ arata ca pe Pamant cad anual un miliard de tone de praf interstelar. Prin procesele tectonice, se mai "scutura" din cand in cand, dar tot se ingreuneaza pe an ce trece. Aceasta acumulare cantitativa se transforma in "calitate". Adica Pamantul isi va schimba statutul din planeta care sustine viata in planeta care va genera viata pe alte planete.

Cutremur de gradul 4,8 pe scara Richter, 4 oct. 2011 - ora 5:40

Niciun comentariu :


Marti 4 octombrie 2011 la ora locala 05:40:46 s-a produs in Vrancea un cutremur de gradul 4,8 pe scara Richter simtit in mai multe orase din Romania.

Date de la European-Mediterranean Seismological Centre (EMSC):
Magnitudine: 4.8
Zona:ROMANIA
Data - ora :2011-10-04 02:40:46.0 UTC
Locatie:45.58 N ; 26.53 E
Adancime:150 km
Distante:52 km W Focsani (pop 105,112 ; local time 05:40:46.8 2011-10-04)
25 km NE Nehoiu (pop 11,350 ; local time 05:40:46.8 2011-10-04)
11 km W Valea râmnicului (pop 5,702 ; local time 05:40:46.8 2011-10-04)

Cititi si:
MESAJ REFERITOR LA UN POSIBIL CUTREMUR IN PERIOADA IMEDIAT URMATOARE

luni, 3 octombrie 2011

Adevarul despre Scoala Romaneasca de Yoga din Argentina. "Porno-yoga" sau manipulare si razboi psihologic? - film de prezentare

Niciun comentariu :
In urma cu o luna presa a lansat un nou episod din vasta si mincinoasa campanie de presa realizata impotriva Scolii de Yoga MISA. In timp ce la Costinesti avea loc Tabara Internationala de Yoga din luna august, al carei program spiritual extrem de bogat era disponibil pentru public pe siteul oficial al MISA, presa a ignorat cu desavarsire acest eveniment. In schimb a preferat sa preia fara nici un fel de verificare, condimentand cu propria imaginatie, o serie de calomnii si minciuni pe care cateva ziare de scandal din Argentina le preluasera din presa romaneasca, tot fara a le verifica.

Si in acest caz au fost folosite aceleasi tipare ce sunt utilizate in intrega campanie de manipulare mediatica antiMISA. Ea este construita pe cel putin doua directii strategice folosite pentru a compromite orice practici, idei, persoane sau organizatii ce au legatura cu Gregorian Bivolaru si cu sistemul spiritual pe care profesorul de yoga il promoveaza. Prin aceste tehnici de manipulare se incearca "demonstrarea" falsei asertiuni ca "la MISA nu se face Yoga":
Pentru a intelege mai bine cum este construit si cum functioneaza intreg mecanismul de manipulare mediatica in cazul MISA va recomandam sa cititi comunicatul de Presă al Şcolii de Yoga şi Ştiinţe Alternative din Argentina, comunicatul Biroulului de Presă MISA: Calomniile şi minciunile din presa românească şochează Argentina si un interviu cu Dan Ciuciulete, instructor de Yoga in Argentina: Şcoala de yoga MISA este apreciată ca fiind genială în multe ţări ale lumii.

Pentru alte detalii va recomandam sa consultati siteul Scolii Romanesti de Yoga din Argentina precum si blogul cursului de Yoga din Capilla del Monte, ambele in limba spaniola.