Yoghinii MISA blog

Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 25 noiembrie 2011

Şocant! Cartea unui supravieţuitor al lagărului de la Auschwitz dezvăluie Rădăcinile naziste ale „Uniunii Europene” - download gratuit în limba română

Un comentariu :
O dovadă în plus că UE este al IV-lea Reich, aşa cum am arătat în articolul anterior.

Ceea ce aţi vrut dintotdeauna să ştiti despre Bruxelles şi UE dar nimeni n-a îndrăznit să vă spună.

Sub titlul „Rădăcinile naziste ale «Bruxelles/UE»“ vă prezentăm o carte scrisă de Paul Anthony Taylor, Aleksandra Niedzwiecki, Matthias Rath şi August Kowalczyk, editată de Fundaţia de Sănătate Dr. Rath.

În lucrare se arată că arhitectul-cheie al „Bruxelului”, fondatorul Uniunii Europene, nu este altul decît Walter Hallstein, fost membru al organizaţiilor oficiale naziste în timpul celui de-al doilea război mondial, apărător al legilor naziste, scăpat prin minciuni ordinare de procesul pentru crime de război de la Nürnberg.

De asemenea este documentat modul în care IG Farben - Cartelul German al Chimiei, Petrolului şi Medicamentelor şi-a continuat chiar şi după înfrângerea din al doilea război mondial, tentativa de creare a unui imperiu economic german, al IV-lea Reich. Pentru a atinge aceste scopuri au fost promovate la nivelul UE, printre altele, măsuri legislative care duc la eliminarea de pe piaţă a celui mai temut concurent al concernelor farmaceutico-chimice: terapiile naturiste.
Prefaţă şi introducere:
Descarcă introducerea (304 kB)
Capitolul 1:
Recapitularea dovezilor
Descarcă capitolul 1 (4.79 MB)
Capitolul 2:
Walter Hallstein: proeminent avocat nazist şi arhitect cheie al "Bruxelles UE"
Descarcă capitolul 2 (2.79 MB)

Capitolul 3:
"Marele Cartel al Sferei" şi cadrul său organizaţional
Descarcă capitolul 3 (332 kB)

Capitolul 4:
Încercarea Cartelului Petrolului şi Medicamentelor de a-şi consolida puterea politică asupra Europei
Descarcă capitolul 4 (1.05 MB)

Capitolul 5:
Guvernarea Bruxelles UE va pune capăt secolelor de libertate şi independenţă în Marea Britanie
Descarcă capitolul 5 (484 kB)

Capitolul 6:
Cine e Cine în "Bruxelles UE"
Descarcă capitolul 6 (979 kB)

Capitolul 7:
Releu de Viaţă
Descarcă capitolul 7 (6
1 kB)
Capitolul 8:
Anexe
Descarcă capitolul 8
(453 kB)
Mai multe informaţii:
Alte cărţi de citit


Autorii cărţii, printre care se numără şi un supravieţuitor al lagărului de la Auschwitz care n-a primit nici până în prezent compensaţia financiară pentru detenţie şi muncă forţată, spun o poveste pe care mulţi cititori ar putea să o descrie ca fiind greu de crezut. Probabil că mulţi vor spune că aceste informaţii istorice, documentate, la care se face referire în aceasta carte, ar fi trebuit să fie pe prima pagină a tuturor ziarelor. Faptul că această carte nu a fost adusă la cunoştinţa publicului de către mass media demostrează o dată în plus că trăim într-o dictatură în care marile adevăruri sunt cenzurate. Ţinând cont de acest lucru, responsabilitatea fiecăruia dintre noi este de a downloada şi citi această carte, de a o răspândi tuturor cunoscuţilor şi de a vizita şi studia documentele sursă listate în subsolul paginilor.

Timp de aproape trei sferturi de secol lumii i s-a spus că al doilea razboi mondial a fost generat de un psihopat, Adolf Hitler şi de anturajul său de huligani rasişti. Adevărul este însă că cel de-al doilea război mondial a fost un război de cucerire condus în numele IG Farben - Cartelul German al Chimiei, Petrolului şi Medicamentelor, cu scopul de a controla pieţele globale în noile domenii ale produselor chimice patentate, în spatele acestora aflându-se vârfurile "iluminate" ale masoneriei precum hrăpăreţii bancheri Rockefeller şi Rothschild, care au fondat Rezerva Federală Americană.

Documentele oficiale ale Congresului S.U.A. şi ale tribunalului de la Nuremberg pentru crime de război arată fără echivoc că cel de-al doilea război mondial a fost nu numai pregătit, ci şi facilitat logistic şi tehnic de către cel mai mare şi mai renumit cartel al petrolului şi medicamentelor de la acea vreme, cartelul german IG Farben, format din Bayer, BASF, Hoechst şi alte companii chimice. În rechizitoriul procesului de la Nuremberg se dovedeşte că fără IG Farben, cel de-al doilea război mondial nu ar fi avut loc. După ce ambele încercări militare de a subjuga Europa şi războiul însuşi au eşuat, Cartelul Petrolului şi Medicamentelor a investit în a treia încercare: cucerirea economică şi politică a Europei prin intermediul Uniunii Europene cu sediul la Bruxelles.

De aceea, nu este surprinzător faptul că arhitecţii cheie ai „UE” au fost recrutaţi din rândul acelor tehnocraţi care deja făcuseră planurile pentru o Europă postbelică sub controlul coaliţiei dintre nazişti şi Cartel. Această carte vă aduce la cunoştinţă conducătorii cartelului – îmbrăcaţi nu doar în uniforme naziste, ci şi în costume cenuşii. Cel mai renumit dintre aceştia a fost Walter Hallstein, primul preşedinte al aşa-numitei Comisii UE. Dacă vă întrebaţi probabil, de ce nu aţi auzit până acum aceste lucruri cutremurătoare este foarte simplu. După 1945, Cartelul a investit sute de miliarde de dolari cu un singur scop: să rescrie istoria şi să-şi ascundă trecutul criminal. Această muşamalizare, cu privire la originile corporatiste ale celor două războaie mondiale, a fost în mod evident condiţia preliminară pentru cea de-a treia încercare a Cartelului – de această dată prin intermediul UE – de a cuceri şi controla Europa. În mod evident, interesele Cartelului sperau să-şi consolideze controlul asupra Europei prin intermediul Uniunii Europene fără ca aceste rădăcini întunecate să fie vreodată expuse. Totuşi, acest plan a eşuat. Publicarea acestei cărţi şi zecile de mii de documente autentice la care se referă înseamnă că experimentul masonic al UE s-a terminat.

Nici o persoană, organizaţie sau partid democratic nu mai poate susţine acum cea de-a treia încercare de cucerire a Europei. Această carte este, de asemenea, o oportunitate unică pentru politicienii şi partidele politice ademenite să susţină Bruxelles-ul fără să-i cunoască rădăcinile naziste sau să îi înţeleagă adevăratele scopuri. Aici sunt incluşi cei 27 de şefi de stat care au semnat “Tratatul de la Lisabona”, majoritatea acestora neştiind că semnăturile lor au constituit un act de “îndreptăţire” a Cartelului şi acţionarilor săi să câştige controlul asupra Europei. Aceşti politicieni şi aceste partide politice au acum şansa să facă o cotitură definitivă, revocându-şi în mod public sprijinul în favoarea unui model al Europei care a fost construit pe decenii de minciuni şi înşelăciuni. Te încurajăm pe tine, cititor al acestei cărţi, să ajuţi la răspândirea acestei informaţii importante către familia, prietenii, colegii tăi precum şi în comunitatea în care trăieşti.

Mai mult, te încurajăm să îi confrunţi pe reprezentanţii tăi politici la nivel local, regional, naţional şi european – cu informaţia prezentată în această carte. Făcând asta, pui o presiune pe aceşti politicieni să facă o alegere: fie să închidă ochii în faţa adevărului şi să sprijine deplin preluarea Europei de către o dictatură de interese corporatiste, fie să acţioneze în spiritul protecţiei democraţiei şi a vieţii şi sănătăţii milioanelor de oameni. Alegerea pe care aceşti politicieni o fac cu privire la poziţia lor faţă de „UE” va fi cea mai importantă decizie din cariera lor politică.

După ce ultima încercare a Cartelului de a controla Europa a eşuat în 1945, una dintre cele mai larg folosite scuze de către acţionarii săi politici a fost că “nu au ştiut”. Totuşi astăzi, după publicarea acestei cărţi, nici un politician nu mai poate face o astfel de afirmaţie pentru a motiva susţinerea sa continuă faţă de Bruxelles. Din perspectivă istorică, acum este urgent necesară o mişcare populară care să restaureze adevărul. Această acţiune este deosebit de importantă pentru că politicienii din multe ţări europene au fost influenţaţi de interesele corporatiste ale Cartelului Petrolului şi Medicamentelor; ei nu mai sunt apărătorii independenţi ai intereselor publice. O mişcare populară ar fi, de aceea, singurul garant al libertăţii, democraţiei şi independenţei pentru toţi oamenii din Europa.

Sănătatea populaţiei şi scopurile UE
Unul dintre scopurile cheie ale cartelului corporatist care se află în spatele UE este acela de a distruge sectorul terapiilor şi produselor naturiste nepatentabile, cel mai mare concurent şi cea mai mare ameninţare la adresa bolilor de pe urma cărora cartelul farmaceutic şi industria farmaceutică globală scot profituri de mii de miliarde de dolari. De fapt liderii de la Bruxelles ai UE proiectează legile Europei acţionând ca nişte reprezentanţi ai acestor interese farmaceutice multinaţionale.

Scopul aşa numitei “Food Supplements Directive”, (Directiva Suplimentelor Alimentare) de exemplu, legiferată în 2002, este acela de a impune restricţii stricte şi dictatoriale asupra tipurilor şi dozelor de vitamine şi minerale care pot fi conţinute în suplimentele nutritive. Pentru a masca această ameninţare, UE pretinde în mod fals că nivelurile permise pentru fiecare nutrient vor fi calculare ştiinţific prin intermediul unui proces numit “scientific risk assessment” (evaluarea ştiinţifică a riscului). Totuşi, realitatea este că majoritatea metodologiilor propuse pentru evaluarea presupusului “risc” de a consuma suplimente alimentare sunt orice numai ştiinţifice nu, şi de fapt sunt profund eronate.

În mod similar “Traditional Herbal Medicinal Products Directive”, (Directiva Produselor Medicinale Tradiţionale din Plante) legiferată în 2004 supune produsele medicinale naturale din plante unui proces prohibitiv de înregistrare prin care toate plantele care nu au garantată o licenţă specifică sunt interzise şi scoase de pe piaţă. Prin decimarea în acest mod a sectorului plantelor naturale, UE intenţionează să elimine o ameninţare cheie pentru interesele financiare ale acţionarilor săi farmaceutici multimiliardari.

Mai mult, într-o încercare de a limita până şi răspândirea informaţiei despre terapiile naturale, UE a legiferat în 2006 aşa numita “Regulation on Nutrition and Health Claims” (Reglementarea Revendicărilor privind Nutriţia şi Sănătatea). Sub această legislaţie draconică, toate sugestiile sau implicaţiile faptului că un aliment sau nutrient are anumite proprietăţi nutriţionale benefice sau a faptului că există o anumită legătură între un anumit aliment / nutrient şi sănătate, sunt interzise cu excepţia situaţiei în care sunt în mod specific autorizate de Comisia Europeană – chiar dacă există dovezi ştiinţifice pentru aceste revendicări. Astfel, în disperarea sa de a proteja multimiliardara “Afacere cu Boala” a industriei farmaceutice, Bruxelles-ul a recurs la activarea semnului distinctiv al tuturor dictaturilor politice – interzicerea libertăţii cuvântului.

Pentru a ajuta UE în aceste încercări de a distruge sectorul sănătăţii naturale, în ianuarie 2002 s-a înfiinţat European Food Safety Authority (EFSA) (Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentaţiei). Dar în loc să îmbunătăţească siguranţa alimentaţiei şi să protejeze consumatorii aşa cum pretinde, EFSA este angajată în efortul continuu şi sistematic de a elimina terapiile naturale nepatentabile şi a informaţiilor despre ele, pe întregul continent european.

Legătura cu Codex-ul
Un partener cheie în încercările la nivel internaţional ale Cartelului de a limita accesul oamenilor la terapiile naturale este aşa numita Codex Alimentarius Commission (Codex), a Naţiunilor Unite (UN), organizaţie care este finanţată de World Health Organization (WHO) (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) şi Food and Agriculture Organization (FAO) (Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură). Înfiinţat în 1963, activităţile principale ale Codex sunt centrate în jurul proiectării standardelor globale pentru toate produsele alimentare inclusiv suplimentele alimentare. Acţionând ca un bloc coordonat, cele 27 ţări membre ale UE utilizează din ce în ce mai mult Codex-ul ca vehicul pentru modelarea hranei globale şi reglementărilor suplimentelor, pentru a oglindi legea UE.

Prin implementarea Codex restrictions on food supplements (Restricţiile prevăzute de Codex pentru suplimentele alimentare) în regiuni ca Asia de Sud-est prin Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) (Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-est); Africa, prin African Union (Uniunea Africană); America de Sud, prin Mercosur şi Union of South American Nations (Uniunea Naţiunilor Sud-Americane); şi America de Nord, prin propusa North American Union (Uniunea nord americană), Cartelul Farmaceutic intenţionează să transforme vieţile şi corpurile a miliarde de oameni într-o piaţă de desfacere pentru medicamentele lor sintetice patentate.

În rezumat
 1. UE este o structură dictatorială care serveşte unor interese corporatiste globale care ameninţă – încă o dată – vieţile a sute de milioane de oameni din întreaga Europă. Mai mult, dacă cetăţenii Europei nu acţionează acum, această structură va rămâne pe loc timp de generaţii viitoare şi va subjuga întreaga lume sub controlul său.
 2. Din cauza concepţiei sale fundamental nedemocratice – cu Comisia UE deţinând întreaga putere executivă, iar Parlamentul UE având doar rolul de frunză de smochin – structura UE nu este reformabilă. De aceea, ea trebuie să fie respinsă public de oameni, demontată şi eventual înlocuită de un sistem cu adevărat democratic de reprezentare: o Europă a oamenilor, de către oameni şi pentru oameni.
 3. Demontarea influenţei dictatoriale a intereselor corporatiste care guvernează peste UE – şi astfel peste popoarele Europei – este o precondiţie pentru eliminarea pe scară largă a celor mai răspândite boli ale zilelor noastre inclusiv bolile cardiovasculare şi cancerul. Prin obţinerea controlului asupra bolii, vom putea crea o lume mai sănătoasă– pentru copiii noştri şi generaţiile viitoare.
Surse:
http://www.relay-of-life.org/ro/index.html
Rădăcinile naziste ale ”Bruxelles UE”
Demontarea ‘Bruxelles UE’ – o precondiţie pentru libertatea globală a sănătăţii naturale

joi, 24 noiembrie 2011

Prăbuşirea proiectului masonic european: Disperaţi ca vor pierde puterea, liderii UE vor să instaureze dictatura celui de-al patrulea Reich!

Niciun comentariu :
Pentru că tot mai mulţi oameni se trezesc şi realizează manipularea economică, politică şi mediatică din zilele noastre, devine din ce în ce mai clar faptul că planurile masonice de a instaura o dictatură mondială, având un singur conducator, o singură monedă şi o singură bancă centrală, dau deja greş şi în cele din urmă vor eşua definitiv prabuşind întregul edificiu conspirativ ce este inspirat de către o entitate malefică.

În criză de timp şi speriaţi că-şi vor pierde înaltele funcţii datorită falimentului proiectului euro, birocraţii slujitori ai "marelui arhitect" au renunţat la orice aparenţă democratică în planurile şi acţiunile lor nebuneşti. Mulţi ziarişti au început să remarce multitudinea de abuzuri dictatoriale, însă ca de obicei o spun pe un ton mult prea diplomatic. Iată ce scria în august România liberă:


Planul Germaniei de a cuceri Europa
Cancelarul german Angela Merkel a folosit banii contribuabililor pentru a ajuta alte ţări din zona euro, iar acţiunile ei nu au avut până acum nicio consecinţă politică, spun cei de la Daily Mail. De aceea, în timpul întâlnirii cu Sarkozy de ieri ea a vorbit despre Banca Centrală Europeană, care este finanţată de euro-obligaţiuni sprijinite de Germania, ca fiind o soluţie pentru plata datoriilor acelor ţări care sunt în prag de faliment.

Însă în timpul discuţiilor s-a observat că ţările din zona euro erau oarecum forţate să îşi echilibreze bugetele şi să îşi reducă datoriile prin ceea ce Merkel şi Sarkozy numeau "o adevărată mişcare economică a guvernelor europene". Această mişcare este compusă din toţi şefii de stat şi va fi condusă de preşedintele UE, Herman Van Rompuy.

Merkel a militat pentru o "mai puternică coordonare a politicilor" şi o "nouă calitate a cooperării" în cadrul zonei euro, acţiunile care sugerează că primul pas spre o uniune fiscală a fost făcut deja. Un pas care va permite Germaniei să dicteze termenii financiari pentru restul Europei.

Uniunea fiscală va însemna că în Europa va exista o singură politică financiară, un singur sistem de taxe, un singur sistem social, o singură economie cu un minister de finanţe şi toate vor fi germane. 

În acest moment în care întreaga lume este afectată de criza financiară, Germania pare singura ţară capabilă să conducă finanţele Europei.
Afirmaţia că Germania nu ar fi afectată de criză este însă total falsă. Cităm dintr-un articol ziare.com:
Directorul Eurogrup, Jean-Claude Juncker, a declarat ca nivelul datoriilor Germaniei reprezinta o sursa de ingrijorare.

"Consider ca nivelul datoriilor Germaniei reprezinta o sursa de ingrijorare", a declarat Juncker ziarului General Anzeiger, potrivit
EUobserver.

"Germania are datorii mai mari decat Spania", a continuat acesta.
"Singurul lucru care diferentiaza situatia celor doua tari, este ca aici (in Germania), nimeni nu vrea sa stie acest lucru", a conchis seful Eurogrup.

Juncker declarase, miercuri, in Parlamentul European ca deciziile la nivelul Uniunii Europene se iau, uneori, orbeste si ca si-ar dori ca situatia fiecarui stat membru sa fie discutata mai detaliat.
Irlanda şi Portugalia au mari probleme economice, la fel şi Spania unde şomajul a trecut de 20 %. Nici economia Italiei nu este la un nivel mai bun deoarece în 2010 ţara avea datorii de 116% din PIB, ocupând locul doi după Grecia care avea 143%.
Franţa a fost adăugată recent listei cu ţări care au probleme economice grave. Băncile franceze deţin aproximativ 57 de miliarde de dolari din datoria Greciei, piaţa bursieră a scăzut şi agenţiile de rating de credit plănuiesc să schimbe ratingul de triplu A al ţării.[..]

Europa va deveni un imperiu german?

Dacă euro va supravieţui, celelalte 16 ţări din zona euro vor trebui să înveţe să fie ca Germania, iar singura modalitate prin care vor reuşi este prin realizarea uniunii fiscale în care Germania va face regulile.

Cel care a avut curajul de a enunţa această teorie în faţa Comisiei Europene a fost George Osborne, un politician britanic care spune că dacă planul va funcţiona, Europa va deveni un imperiu german.
Osborne crede că Europa nu are de ales şi va fi nevoită să accepte supremaţia germană. Dacă pieţele financiare globale vor continua să nu aibă încredere în pachetele de salvare oferite de liderii din zona euro, ţările europene vor intra în faliment. Unele au atins deja acest punct precum Grecia şi Irlanda, iar singura lor speranţă pare a fi să accepte ca Germania să pună stăpânire peste Europa.

"Dacă Hitler a eşuat să cucerească Europa prin mijloace militare, Germania modernă va reuşi acest lucru prin comerţ şi disciplină financiară. Bun venit în al patrulea Reich", încheie cei de la Daily Mail.

(Ziaristul menţionează aici "disciplina financiară germană" însă după cum am arătat mai sus aceasta este doar o gogoriţă. Deşi datoria publică a Germaniei este de 83% din PIB, peste cea a Spaniei şi cu mult peste cea a României, minciuna performanţei financiare este întreţinută pentru a putea crea o dictatură europeană sub conducerea Germaniei a cărei imagine în opinia publică europeană este considerată mai "serioasă" decât a altor ţări.)

***********************

Puţini sunt însă liderii de ţări europene care vor o uniune monetară şi care ar fi de acord să renunţe la suveranitatea ţării lor. Pentru a remedia această problema, masoneria a apelat recent la crearea unei noi structuri, un gen de "politburo" al Comitetulului Central al Partidului Comunist din URSS, care deşi lipsit de orice legitimitate democratică, deja se face vinovat de decapitarea lui Giorgios Papandreu şi înjunghierea lui Silvio Berlusconi (ambii masoni compromişi şi neascultători au fost înlocuiţi cu două "cadre mai de nădejde" şcolite la academia de servitori fideli elitelor satanice - Comisia Trilaterală).

Iata “noul guvern masonic” al Europei autointitulat Grupul din Frankfurt:
Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Nicolas Sarkozy, numiţi din ce în ce mai mult "Merkozy", în presa europeană, Jean-Claude Juncker, preşedinte al Eurogrup, Christine Lagarde, directoare a FMI, José Manuel Barroso, preşedinte al Comisiei Europene, Herman Van Rompuy, preşedintele Consiliului European, Mario Draghi, preşedinte al BCE, sau Olli Rehn, comisar al Afacerilor economice şi monetare.

Foto: Hotnews.ro
Colaj special conţinând numai semne de recunoaştere ale masonilor

Presa afirmă că grupul s-ar fi născut "din întâmplare" în fosta operă din Frankfurt, în 19 octombrie 2011, unde aceşti lideri asistau la rămasul bun al preşedintelui BCE de atunci, Jean-Claude Trichet.

Iata însă cum descrie săptămânalul conservator britanic "The Spectator" acţiunile micului grup de lideri europeni nealeşi, polarizat în jurul Angelei Merkel şi al lui Nicolas Sarkozy, care şi-a asumat rolul de a guverna zona euro şi de a îndepărta liderii care nu urmează "linia trasată" de şefii lor secreţi:

Grupul din Frankfurt, comandoul Europei
Clădirea Operei vechi din Frankfurt – care a fost pe vremuri cea mai frumoasă ruină de pe urma războiului şi este acum cea mai uimitoare operă de restaurare – a devenit un simbol al renaşterii europene. În acest loc s-au întâlnit, luna trecută, Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy împreună cu elita birocratică a UE, în cadrul a ceea ce s-ar fi numit – într-o altă epocă – un puci.

S-au săturat de summituri ale zonei euro, care reunesc lideri ce se deplasează ici şi colo, fără să ajungă la nicio concluzie. Era nevoie de un grup mai mic, care să-şi exercite puterea cu fermitate, dar în mod neoficial. În seara aceea, când s-au reunit pentru a-l asculta pe Claudio Abbado dirijând Orchestra Mozart din Bologna, s-a format un nou grup de comando european.

După cum a putut constata recent şi Silvio Berlusconi, acest aşa-zis Grup din Frankfurt este pus pe treabă. Cu numai câteva luni în urmă, ar fi fost neverosimil ca şeful unui guvern european să încerce să destabilizeze sau să demită pe unul din omologii săi. La ora actuală, doi lideri ai UE au căzut în decurs de o săptămână. După cum a învăţat Sarkozy dintr-o experienţă recentă, pentru a schimba un regim este suficient să dai o mână de ajutor rebelilor.

Grupul nu poate fi acuzat că este secretos. La summitul G20 de la Cannes, reprezentanţii acestuia s-au plimbat pe alei purtând la piept insigne pe care scria “Groupe de Francfort (GdF)” şi s-au întrunit de patru ori. Marea Britanie nu a fost inclusă în grup, dar reprezentanţii Ministerului de Externe britanic s-au pronunţat ca şi când ar fi fost de faţă la tratative. După cum spunea unul din reprezentanţi: "Suntem pe cale de a-l înlătura pe Berlusconi”.

O astfel de declaraţie a fost poate considerată la un moment dat ca fiind scandaloasă, dar la începutul lunii noiembrie, a devenit clar că operaţiunea de înlăturare de la putere a lui Berlusconi a început.

Când a fost planificată serata aceea la Alte Oper [Opera veche] din Frankfurt, pe 19 octombrie, nimeni nu avea intenţia de a forma un nou grup de comando. Planul era doar de a realiza o extravaganţă-pe-banii-contribuabililor normală, o petrecere pentru a sărbători plecarea lui Jean-Claude Trichet de la Banca Centrală Europeană. Helmut Schmidt, fostul cancelar al Germaniei, în vârstă de 92 de ani, care este considerat drept unul din naşii proiectului european, a spus demnitarilor reuniţi că "o criză a capacităţii de acţiune în sânul structurilor politice ale UE" este "un pericol mult mai mare pentru viitorul Europei decât supra-îndatorarea". A venit vremea să fim fermi.

În declaraţiile sale, Angela Merkel a mărturisit că se simte frustrată de summiturile europene şi de obositoarele lor mecanisme democratice. "Capacitatea de a acţiona şi marja de manevră a UE s-a dovedit a fi înceată şi complicată”, s-a plâns dânsa. "Dacă vrem să exploatăm criza ca pe o oportunitate, trebuie să fim pregătiţi să acţionăm mai repede şi chiar şi în mod neconvențional". Sarkozy a ajuns cu întârziere, dar fix la timp pentru scamatoria deceniului.

La faţa locului era prezent şi noul director al BCE, Mario Draghi, un italian care nu-l are la suflet pe Berlusconi. Precum şi Christine Lagarde, noul director (francez) al Fondului Monetar Internaţional, care se ocupă cu planurile de salvare şi care poate impune condiţii umilitoare (ceea ce a şi făcut cu Berlusconi).

Era şi Jose Manuel Barroso, preşedintele din ce în ce mai agresiv al Comisiei Europene, şi acolitul său în afaceri economice, Olli Rehn. Omniprezentul Jean-Claude Juncker – primul ministru al Luxemburgului şi şeful grupului celor 17 ţări din zona euro – era acolo împreună cu Herman Van Rompuy, care a fost ales ca preşedinte al UE pentru că nu are nicio părere despre nimic.

Deci Grupul din Frankfurt este, într-adevăr, rezultanta unei fuzionări între ierarhia UE şi puterea financiară germană: un fel de Bruxelles pe malul Rinului. Aceasta nu ar fi fost posibilă în vremea dinaintea crizei, când existau scrupule referitoare la supremaţia germană. Acum germanii nu mai sunt concilianţi. "Problema acceptării unui model german a fost rezolvată de către pieţe”, a declarat recent un purtător de cuvânt al guvernului german. "Nu mai discutăm acum cu adevărat decât despre detalii şi despre amploarea măsurilor, nu despre natura lor". Acest nou ton pugilistic este resimţit peste tot. Reprezentanţi ai UE sub acoperirea anonimatului sunt citaţi ca spunând lucruri de genul: "Da, treziţivă şi mirosiţi cafeaua. La asta v-aţi angajat cu toţii".

Săracul bătrân Papandreu s-a oferit ca ţintă de antrenament când a ameninţat cu organizarea unui referendum despre planul de salvare. Chiar în vara aceasta, trădase UE prin "nehotărârea şi greşelile" sale. A descoperit cât de categoric poate fi restrânsul Grup din Frankfurt când i s-au refuzat banii pentru planul de salvare, grăbind înlocuirea lui cu Lucas Papademos, un fost înalt funcţionar al BCE cu pregătire la Frankfurt. Chiar şi Barroso a acţionat spectaculos pentru a-l destabiliza pe Papandreu, făcând apel la formarea unei coaliţii, încălcând atât protocolul cât şi pretenţiile Comisiei Europene referitoare la respectarea suveranității statelor membre.

Berlusconi a fost o ţintă mai dificilă. Şi-a eschivat duşmanii în majoritatea celor 17 ani de carieră politică, de la opoziţie şi până la brigada italiană de moravuri. Mai mult decât atât, Italia nu este cu adevărat falimentară. Dacă lăsăm la o parte dobânda datoriei, conturile naţiunii nu numai că sunt echilibrate, dar au chiar unul din cele mai mari surplusuri din zona euro.

Nu este deloc sigur cine a considerat că Italia este văzută ca fiind în criză dacă piaţa obligaţiunilor depăşeşte pragul presupus fatal de 7% pentru rata dobânzii datoriei de stat. Dar un răspuns ar putea fi găsit într-o declaraţie pe care a făcut-o Angela Merkel anul trecut: "Trebuie să restabilim întâietatea politicului asupra pieţei" (Comentariu YMB: Ceauşescu a fost împuşcat în urmă cu 20 de ani printre altele pentru controlul politic al economiei !!). Politicienii au încercat să facă acest lucru, fără mult succes, timp de generaţii întregi. Dar acum este mult mai uşor, odată ce zona euro a creat un sistem gigantic în care iţele puterii pot fi trase de către o mână de oameni.

Planul de salvare al monedei euro, cu presupusul său trilion de euro de putere de foc, are numai 15 angajaţi. Ar putea fi posibil ca, la ora actuală, câteva persoane cu idei asemănătoare reunite în culisele Operei din Frankfurt să exercite o putere imensă asupra unui continent format din state-naţiune. Şi toate acestea în numele unităţii europene.

Democraţia este privită cu precauţie – sau chiar cu aversiune – de către Grupul din Frankfurt, la fel precum şi pieţele. Opiniile lui Juncker referitoare la alegătorii enervanţi sunt celebre de când a formulat problema guvernului în felul acesta: "Ştim cu toţii ce avem de făcut, dar nu ştim cum să fim realeşi odată ce facem acest lucru".

Acum se întrevede o soluţie la problema lui Juncker. Este suficient să instaurezi diverşi lideri care nici nu au fost aleşi cum trebuie de la început, şi care nici nu vor încerca să atragă voturile ulterior. Şi să le ceri să facă ce doreşti.

marți, 22 noiembrie 2011

Având "binecuvântarea" şi susţinerea lui Mugur Isărescu, masonii au devalizat băncile româneşti ale anilor '90

Niciun comentariu :
Un document exploziv dezvăluie implicarea unor vârfuri ale masonilor în destabilizarea sistemului bancar. Directorul SRI şi procurorul general au investigat efectele acţiunii lojilor masonice în bănci. Dacia Felix şi Credit Bank au fost aduse deliberat în prag de faliment prin plasamente dubioase. Vinovaţii au rămas nepedepsiţi.

"Subsemnatul Gileru Mircea, născut la data de 3 ianuarie 1959 în loc. Valea Drăganului, jud. Cluj, cu domiciliul natal în loc. Cluj-Napoca, Str. Oltului nr. 32, apt. de profesie economist, membru al Atelierului masonic nr. 6 “Simion Bărnutiu”, as dori să aduc la cunoştinţă următoarele:

- în perioada 1993-1995 am avut funcţia de vicepreşedinte al BDF (Banca Dacia Felix). În această calitate, în decembrie 1994 m-am opus în cadrul Comitetului de plasament cu Diskont und Effecten Zurich sucursala Bucureşti – reprezentată prin Dragoş Stănescu şi Nicu Pop (frate mason în cadrul unui atelier din Bucureşti). În aprilie 1995, am fost contactat de masonul Dragoş Stănescu, care mi-a trimis dorinţa d-lui Costel Iancu de a ne întâlni. După ce am obţinut acordul d-lui Birt pentru această întâlnire, am acceptat întâlnindu-mă cu masonul Costel Iancu în Bucureşti – m-am întâlnit cu dl Dragoş Stănescu la magazinul Muzica de pe Calea Victoriei, care m-a dus la dl Costel Iancu.

- La această întâlnire s-a discutat, printre altele, şi necesitatea ajutorului pe care noi trebuie să ni-l acordăm reciproc, aşa cum prevede jurământul masonic, şi că să-l ajut pe dl Dragoş Stănescu în semnarea unui contract dintre BDF şi Diskont. La câteva zile după această întâlnire (la 18.04.’95) dl Dragoş Stănescu a venit la Cluj cu un contract 18.05.’95 între părţile menţionate mai sus, contract prin care BDF face un plasament financiar de 12 miliarde lei la Diskont und Effecten Zurich Bucureşti, contract semnat de mine (Gileru Mircea) din partea BDF şi de Dragoş Stănescu – din partea Diskont. Durata contractului era de 30 de zile. În data de 12 mai 1995 eu am plecat prin transfer din BDF, nemaiavând posibilitatea să urmăresc finalizarea contractului. La semnarea acestui contract dl Stănescu m-a asigurat că:

 • se încadrează în contractul de plasament de 476 miliarde de lei dintre BDF si Diskont în care la capitolul 2 se prevede (mi-a arătat contractul) că “contractul se poate reînnoi fie pentru aceeaşi sumă, fie parţial, fie pe întreaga perioadă, fie pe fracţiuni de perioadă”
 • nu va fi nici un fel de problemă cu rambursarea lui.

În luna iunie 1998, am fost chemat la IGP Sectia Cercetări Penale Bucuresti, fiind acuzat de “abuz în serviciu contra intereselor personale” – art. 246 CP pentru semnarea acestui contract.

Eu nu am semnat acest contract de 12 miliarde, deşi mă opusesem semnării contractului de 476 miliarde, bazându-mă atât pe discuţia avută cu dl Costel Iancu referitoare la necesitatea unui sprijin reciproc între noi, cât şi pe asigurările date de masonul Dragoş Stănescu că acest contract de plasament financiar va fi un contract fără probleme, care are menirea să acopere doar un gol parţial de mijloace circulante ale Diskontului pentru 30 de zile.

Nerestituind suma, dl Dragoş Stănescu ne-a pus în situaţia neplăcută de a fi judecat (acuzat) de incorectitudine (abuz în serviciu), cu atât mai mult cu cât suma plasată de BDF la Diskont a fost virată (plasată) mai departe de dl Dragoş Stănescu unei firme a dlui Sever Muresan (East European Trading), lucru despre care eu nu am fost informat.

Gileru Mircea – 28 iulie 1998 – Cluj-Napoca"

Scrisoarea lui Mircea Gileru, fost vicepresedinte la Dacia Felix, pe care o publicăm integral, arată fără putinţă de tăgadă un întreg sistem relaţional între masoni, care îşi folosesc funcţiile pentru a manevra sume uriaşe de bani. Creşterea sau falimentul unor bănci româneşti poate fi pus în strânsă legătură cu interesele oculte ale lojilor.

Un plasament de 476 de miliarde de lei – la nivelul anului 1995 – este o operaţie financiară de mari proporţii. Personajele implicate în adaosul de 12 miliarde la acest plasament – Gileru, Stănescu, Iancu – sunt, potrivit semnatarului scrisorii, unite prin jurământul masonic.

Surpriza nu vine de la Costel Iancu – şef recunoscut în cadrul masoneriei – şi nici de la Gileru. Ea vine de la Dragoş Stănescu.

Mărire şi decădere
Masonul Dragoş Stănescu a apărut în primii ani ai deceniului ‘90 în apropierea lui Mugur Isărescu. Apariţiile publice tot mai dese alături de guvernatorul Băncii Naţionale i-au conferit lui Dragoş Stănescu un statut special în cadrul sistemului bancar. Urcat până la funcţia de economist-şef al BNR, masonul Dragoş Stănescu, legat se pare şi printr-o prietenie strânsă de familie cu Mugur Isărescu, devenise un veritabil guru. Nu era o problemă de dezbătut fără să i se ceară părerea lui Dragoş Stănescu. Devenit Cavaler de Malta, într-o fastuoasă ceremonie, Stănescu a avut astfel deschise uşile şi în străinătate pe baza acestui titlu despre care se spune că se acordă ca un certificat de garanţie din partea lojilor masonice.

Naşul de căsătorie al masonului Dragoş Stănescu este masonul Vlad Soare, cel care a ocupat funcţia de viceguvernator al BNR şi presedinte al BANCOREX.

Dragoş Stănescu apărea des în public alături de Dan Pascariu, fost preşedinte la BANCOREX, actual conducător al Credit Anstalt, şi Daniel Dăianu – pe atunci în echipa lui Mugur Isărescu de la BNR.

După alegerile din 1996, Dragoş Stănescu este numit în funcţia de consilier al presedintelui Emil Constantinescu. Prezenţa la Cotroceni a fost de scurtă durată, el fiind demis după doar câteva zile de la numire. Implicarea lui în dosarul Dacia Felix – cercetat în acea perioadă de Poliţie (şi atestată de scrisoare lui Gileru) a fost, se pare, cauza demiterii.

Servicii secrete
O altă informaţie neoficială care a circulat în acea vreme ar explica demiterea lui Dragoş Stănescu de la Cotroceni şi din alte motive.

Virgil Măgureanu l-ar fi informat pe proaspătul preşedinte Constantinescu despre apartenenţa proaspătului consilier la loja masonică din sistemul lui Costel Iancu. De asemenea, directorul Serviciului Român de Informaţii i-ar fi prezentat şefului statului o situaţie a penetrării masonilor în structurile de putere ale României. De aceea Emil Constantinescu s-a debarasat rapid de Dragoş Stănescu. Întrebările ziariştilor legate de motivul demiterii la scurt timp după numire a ţărănistului consilier au rămas fără răspuns.

După episodul Cotroceni, Dragoş Stănescu a dispărut practic din zona publică. Există multe voci care spun că între Dragoş Constantinescu şi Dragoş Stănescu ar fi o strânsă prietenie, bancherul fiind foarte util pentru sfaturile care le putea da fiului presedintelui în privinţa afacerilor.

Masoneria activează în România
Masoneria (sau francmasoneria) afirmă că îşi are “rădăcinile” în perioada Revoluţiei franceze din 1789. La acea vreme, confreeria profesională a zidarilor (din franceză, mason=zidar) a avut un rol deosebit de important la succesul acestei Revoluţii şi, implicit, în schimbarea formei de guvernământ în Franţa, care a abandonat monarhia în favoarea republicii. Din acea perioadă, au rămas şi semnele distinctive adoptate de masonerie, toate scoţând în evidenţă faptul că ea a fost creată pe structurile breslei profesionale a zidarilor (mistrie, compas…). În ceea ce priveşte România, un exemplu concret de implicare a masoneriei îl constituie Revoluţia de la 1848, o “soră mai mică” a celei din Franţa. Personalităţile acelei perioade, printre care Nicolae Bălcescu, Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogălniceanu sau Vasile Alecsandri, au avut de-a face, într-o mai mică sau mai mare măsură, cu Masoneria. De altfel, toţi reprezentanţii “Junimii”, cu excepţia lui Mihai Eminescu, au aparţinut structurilor masone.

În timp, masoneria s-a transformat într-o mişcare transfrontalieră, cu caracter mai mult sau mai puţin secret, majoritatea ţărilor Europei “găzduind” câte o Mare Lojă Masonică. Pentru a nu putea fi acuzate de activităţi subversive, sau pentru a nu li se imputa faptul că acţionează în ilegalitate, Marile Loji Masonice au obţinut personalitate juridică. Scopurile masoneriei nu sunt foarte clar definite, dar se vorbeşte totuşi de faptul că acestea “sunt invariabile, iar puterea ocultă coordonatoare este singura care ştie să influenţeze oamenii ce colaborează astfel inconstient la realizarea scopului acesteia”. S-a putut observa că printre aceste scopuri s-a numărat şi racolarea unor persoane cu putere de decizie, în structurile de putere ale diferitelor state europene. Acest lucru a făcut ca numele masoneriei să fie rostit ori de câte ori, în istoria modernă şi contemporană a lumii, s-a petrecut un eveniment cu adevărat important. În România, cea mai importantă organizaţie masonică este Ordinul Masonic Român, condus de un Mare Comandor. Mai există şi loji create de organizatii masonice străine, cum ar fi “Loja Concordia”, creată de Marele Orient al Italiei, sau “Loja Humanitas”, sub obedienţa Marelui Orient al Frantei. Ambele loji au fost create în anul 1990. În 1996, erau cunoscuţi 700 de fraţi grupaţi în 40 de ateliere. (SILVIU SERGIU)

Masoni în Parlament
În 1998, Vasile Matei, deputat PUNR, membru în Comisia de apărare publică şi siguranţă naţională, declara că democraţii Victor Babiuc, Corneliu Ruse, Nicolae Alexandru, Petre Roman, fostul ministru de externe Adrian Severin (ex-PD), Dan Amedeo Lăzărescu (PNL) sunt masoni recunoscuţi public. Liberalul Alexandru Paleologu a fost desemnat în 1990 Mare maestru al Marii Loji Nationale din România în emigraţie.

Fostul ministru al justitiei Gavril Iosif Chiuzbaian este cel de-al doilea român, după Regele Mihai, care a primit cea mai înaltă distincţie masonică – “Al.I. Cuza Princeps” – a Supremului Consiliu al Ordinului Masonic Român. Surse parlamentare susţin că 70% dintre senatori şi deputaţi aparţin unor organizatii masonice. Potrivit acestora Victor Babiuc are gradul 32. Totodată, el şi fostul său şef de partid Petre Roman ar face parte din loji diferite.

Conform Constituţiei României, asociaţiile şi societăţile secrete sunt interzise prin lege. Masonii susţin că organizaţia lor nu are un caracter secret, ci discret. (O.S.)

Sever Mureşan a fost “lucrat”
Sever Mureşan, unul dintre marii perdanţi ai prăbuşirii Băncii Dacia Felix, a scris o carte autobiografică, în care prezintă versiunea proprie a crahului care a dus BDF până în apropierea lichidării. “Adevărul şi numai Adevărul despre Sever Mureşan” trebuie citită pentru a întelege ceea ce s-a petrecut în banca socotită de mare succes. Mureşan este de părere că o lojă masonică a fost implicată în acest caz. Iată fragmente din capitolul “Implicarea lojii masonice italiene Propaganda 2 în cazul Băncii Dacia Felix”.

“Încurajarea şi exploatarea erorilor Băncii Dacia Felix a fost un proces concertat şi condus profesionist. El a fost accelerat o dată cu apariţia în Banca Dacia Felix a italianului de origine română Ion Ilie Mania, condamnat în 1979 la un an de închisoare pentru fals şi uz de fals, urmărit de Guardia di Finanza Italiana, suspectat de legături cu Securitatea anilor ‘80, aflat în contact cu masoneria italiană – ale cărei legături cu fosta Securitate românească sunt cunoscute şi confirmate.

Confirmarea legăturilor lui Mania cu masoneria italiană este însăşi alegerea, la Geneva, a avocatului Charles Poncet pentru aşa-zisa «apărare a intereselor» Băncii Dacia Felix contra (!) lui Sever Mureşan. Charles Poncet este el însuşi condamnat pentru complicitate la fals în afacerea Băncii italiene Ambrosiano (cunoscută pentru finanţarea masoneriei).

Conexiunile lui Poncet cu Licio Gelli, şeful lojii masonice Propaganda Due «P2», au fost deja confirmate: Charles Poncet, actualul avocat al BDF, a fost condamnat la doi ani închisoare pentru infracţiunile de a fi comandat şi ajutat unui expert-contabil din Jersey (paradis fiscal) întocmirea unor documente false necesare pentru acoperirea unei tranzacţii inexistente de 10 milioane USD, primiţi de colaboratorul lui Poncet de la Licio GELLI pe un cont elveţian.

Pe de altă parte, Charles Poncet are legături strânse cu Laurent Kasper-Ansermet, judecătorul de instrucţie care se ocupă, la Geneva, de cazul Dacia Felix: de exemplu, el a fost consilierul acestuia într-o afacere legată de alt faliment celebru – Noga Hilton. În această afacere, împotriva lui Laurent Kasper-Ansermet este începută o procedură de ridicare a imunităţii de magistrat, întrucât a avalizat o tentativă de extorcare de fonduri (2 milioane franci elveţieni) de la partea acuzată, prin intermediul expertului contabil însărcinat cu expertiza cazului.

Apoi, aceeaşi Bancă Ambrosiano a fost cea care pare să fi susţinut financiar mişcarea, vizând crearea unei loji transilvănene separate de miscarea masonică românească (Cluj, martie 1997 – Andre Szekvary).

În al treilea rând, elemente ale mişcării masonice P2 par să fie infiltrate şi în activitatea Băncii Agricole. Recent, însusi Procurorul General al României, Sorin Moisescu, a identificat penetrarea unor sectoare importante ale economiei româneşti cu elemente ale lojii P2 conduse de Licio Gelli”…

…”Implicarea masoneriei în traiectoria BDF nu este întâmplătoare, având în vedere confluenţa intereselor acesteia cu mişcarea monopolară. Apetitul acestei grupări pentru bănci se manifestă, după indiciile pe care le deţinem până acum, după acelaşi mecanism: falimentarea băncii, aparent prin instaurarea unui conflict intern, apoi recuperarea acesteia. Mecanismul a fost aplicat cu succes în cazul Băncii Ambrosiano (1991), al unor bănci din Bulgaria şi, actualmente, actionează asupra BDF.”
Sursa: Active Information Media

marți, 15 noiembrie 2011

Ziua Internaţională YOGA 2011 - dovada cenzurării mediatice a evenimentului

Niciun comentariu :
Am prezentat anterior în câteva articole pe acest blog (aici, aici şi aici) o parte dintre tehnicile de manipulare mediatică utilizate de către unii aşa-zişi jurnalişti în încercarea lor disperată de a acredita falsa idee că "la MISA nu se face Yoga". De asemenea în primul dintre exemple am prezentat şi un ministudiu de caz: boicotul mediatic al evenimentului "Ziua internaţională Yoga 2010", ocazie cu care ne-am pus întrebarea: "Oare şi anul acesta ziariştii vor băga capul în nisip precum struţul şi se vor preface că nu au văzut nimic?".

Cum a fost la Ziua Internaţională Yoga 2011? Şi de această data câţiva ziarişti curajoşi au preferat să-şi făcă meseria, cel puţin cei de la Trustul Intact. O echipă formată din reporter şi cameraman au fost prezenţi la locul desfăşurării evenimentului din Bucureşti (Parcul din Drumul Taberei). Deşi vremea tocmai începuse să se răceasca, temperaturile scazând brusc cu circa 10-15 grade după vara prelungită până la începutul lui octombrie, echipa a asistat cu stoicism de la început până la sfârsit la eveniment şi pe parcursul celor aproape 2 ore a filmat participanţii din toate poziţiile. Aveţi în imaginea de mai jos reprezentatul de presă al Şcolii de Yoga MISA în timp ce era intervievat de către reporter.

Cu toată munca şi tremuratul în frig timp de 2 ore al angajaţilor Trustului Intact nimic nu a apărut pe post. Cineva, undeva, în sferele de conducere ale instituţiei de presă a decis să cenzureze total evenimentul, chiar dacă prin aceasta decizie de tip stalinist s-au pierdut o grămada de bani şi timp, iar imaginea instituţiei a devenit una execrabilă. Pentru noi este evident că decizia a fost influenţată de anumite interese oculte, iar imaginea de mai sus împreună cu absenţa ştirilor pe posturile Antena 1 şi Antena 3 este o dovadă de necontestat a cenzurii care se realizează în interiorul trustului Intact.

Vă prezentăm în continuare o selecţie de imagini de la manifestarea din 8 octombrie 2011:
Iaşi
Timişoara
Bucureşti
Mai multe imagini de la eveniment:
FOTOREPORTAJ: Ziua Internaţională YOGA, 8 octombrie 2011, în Bucureşti
Imagini de la Ziua Internaţională YOGA 2011

SENZAŢIONAL: Elie Wiesel pretins supravieţuitor al Auschwitzului şi laureat al premiului Nobel este un impostor!

Niciun comentariu :
Castigatorul Premiului Nobel din 1986, scriitorul american de origine romana Elie Wiesel a fost dat in judecata de un supravietuitor al Holocaustului. Grüner Miklos sustine ca Wiesel nu este "detinutului A-1773" de la Auschwitz, scriitorul insusindu-si identitatea acestuia.

Grüner Miklos declara ca are dovezi certe ca Elie Wiesel nu este persoana cu care a petrecut aproape un an la Auschwitz.

In 1986, dupa decernarea Premiului Nobel, presa suedeza a inceput sa caute supravietuitori ai Holocaustului. Asa m-au gasit pe mine, la Malmo. M-au intrebat daca vreau sa ma revad cu colegul meu de lagar, Elie Wiesel. Numele de Elie nu imi suna cunoscut. Mi-au spus ca pe vremea aceea figura sub numele de Lazar Wiesel. Timp de un an am fost inchis cu Lazar in aceiasi baraca la Auschwitz. Aparem amandoi pe acea fotografie facuta in lagarul de la Buchenwald pe 16 aprilie 1945, care a facut inconjurul lumii, Wiesel cu Haft-Nr.123565, iar eu cu Haft-Nr. 120762. Il stiam foarte bine, dar de atunci trecusera 40 de ani. Intalnirea organizata de suedezi a durat 10 minute si a avut loc pe 14 decembrie 1986. Normal ca eram doi oameni schimbati, dar el refuza sa vorbeasca cu mine in ungureste, desi in lagar doar limba aceasta am folosit-o. Mi-a vorbit intr-o engleza cu accent frantuzesc si in momentul in care nu a vrut sa imi arate tatuajul (A-7713), capatat de toti detinutii din Auschwitz, am inceput sa am dubii mari ca acesta ar fi Lazar Wiesel", spune Grüner Miklos.

La Auschwitz nu a existat nici un detinut cu numele Elie Wiesel

Grüner Miklos sustine ca la Auschwitz nu a existat nici un detinut cu numele de Elie Wiesel.

In 1955, bunul meu prieten Lazar Wiesel a publicat cartea -Lumea tace-, la Paris, sub numele de Eliezer Wiesel​. In 1958, cartea a fost publicata in franceza si engleza sub denumirea de The Night (Noaptea) de Francois Mauriac. Cartea initiala avea 250 de pagini, acum avea doar 115 si era semnata de Elie Wiesel. Aceasta carte a devenit un bestseller cu peste 10 milioane de exemplare vandute, Wiesel primind si Premiul Nobel in 1986, plus alte distinctii, in timp ce s-a pierdut orice urma a prietenului meu Lazar", spune Grüner.

Mai mult, Miklos a declarat ca s-a dus in SUA, la Oficiul pentru Evidenta Populatiei, dar nu a gasit nici un act care sa ateste existenta pe teritoriul american al unei persoane cu numele de Lazar Wiesel sau Elie Wiesel. Grüner l-a denuntat pe Wiesel si la FBI. Acestia i-au cerut un ragaz de 14 zile inainte de a-i oferi un raspuns, insa au trecut anii fara un semn de la autoritatile americane.

Sursa: a1.ro

Pentru detalii cititi:
jurnalul.ro - Un supravieţuitor al Holocaustului: „Elie Wiesel nu este deţinutul A-7713”
altermedia - Elie Wiesel impostorul sau Pseudowiesel (1)
altermedia - Elie Wiesel impostorul sau Pseudowiesel (2)
altermedia - Elie Wiesel impostorul sau Pseudowiesel (3)

luni, 14 noiembrie 2011

Antenele de telefonie dăunează tuturor sistemelor biologice

Un comentariu :
Radiaţiile electromagnetice (REM) emise de antenele de telefonie mobilă sunt atât de puternice încât acestea afectează sistemele biologice ale păsărilor, insectelor şi chiar ale oamenilor. Studiul, publicat de către ministerul mediului din SUA, face apel la protecţia florei şi a faunei prin lege.

Revizuind literatura existentă vedem că REM interferează cu sistemele biologice în mai multe moduri şi că deja au fost trase unele semnale de avertizare, în cazul albinelor şi al păsărilor, fapt care demonstrează, probabil, gravitatea acestei probleme şi indică, de asemenea, vulnerabilitatea altor specii”, spune studiul.

În luna septembrie a anului 2010, ministerul a stabilit un comitet de 10 membrii subordonat Societății de Istorie Naturală Bombay, avându-l ca director pe Asad Rahmani, care se ocupă cu studierea impactului pe care îl au turnurile de telefonie mobilă la păsări și albine. Grupul de experţi a analizat 919 studii efectuate în India şi în străinătate cu privire la efectele stâlpilor de telefonie mobilă la păsări, insecte, animale, animale sălbatice şi la om.

Ceea ce a constatat grupul a fost destul de surprinzător.

Radiaţia electromagnetică poate juca un rol important în declinul populaţiilor de animale şi insecte.

Dintre cele 919 studii, unul uimitor, nr. 593, a arătat impactul negativ al acestor stâlpi la păsări, albine, oameni, animale sălbatice şi plante. Experţii au citat chiar şi-un studiu internaţional, care a determinat faptul că turnurile de telefonie reprezintă o potențială cauză în declinul populaţiilor de animale. Au insistat să explice faptul că a existat o nevoie urgentă de a-şi concentra atenţia și a cerceta ştiinţific studiile pe această temă înainte de a fi prea târziu.

Pe lângă adoptarea unei legi ce protejează flora si fauna din mediul urban de ameninţările emergente ale radiaţiilor electromagnetice, experţii sugerează, de asemenea, emiterea unor semnale puternice şi unor mesaje clare cu privire la pericolele produse de stâlpii de telefonie mobilă, care să fie ataşate în apropierea acestor surse de radiaţii.

Pentru a preveni suprapunerea câmpurilor de radiaţii, ar trebui să se interzică construirea unor alţi stâlpi pe o rază de un kilometru distanță față de turnurile deja existente. Dacă trebuie să se construiască unele noi, construiți-le astfel încât să fie peste 80 şi sub 199 de metri … pentru siguranţa aviaţiei împotriva trăsnetelor”, remarcă studiul.

Efectele negative ale REM asupra vieţii reprezintă o realitate care a fost ignorată de către oficialii din domeniul sănătății şi legislatori timp de ani de zile. În timp ce numărul clienților de telefonie mobilă e uneori mai mare chiar decât numărul total al cetăţenilor unui stat, stâlpii de telefonie mobilă răsar peste noapte precum ciupercile, peste tot pe glob. După cum au avertizat experţii, este extrem de pertinent să fie efectuate şi alte cercetări independente pentru a se sublinia pericolele REM.

Traducere Infocon după Activist Post

Studiu: Meditaţia poate îmbunătăţi funcţionarea sistemului imunitar

Niciun comentariu :
Noi studii sugerează că meditaţia poate aduce diverse beneficii pentru sănătate şi performanţă. Specialiştii spun că această practică ajută la ameliorarea funcţiei sistemului imunitar, reducerea tensiunii arteriale şi consolidarea funcţiilor cognitive.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard, SUA, şi Universitatea Justus Liebig, Germania, au elaborat acest studiu pentru a demonstra că practicile unor vechi tradiţii religioase pot fi utilizate ca tratamente clinice eficiente.

Autorii studiului au identificat patru elemente-cheie ale stării de meditaţie care ajută la combaterea stresului: conştiinţa de sine, conştientizarea propriului corp, controlul emoţiilor şi coordonarea atenţiei. Toate aceste elemente sunt interdependente. Prin urmare, dacă, de exemplu, atenţia ne este concentrată, vom conştientiza mai bine şi stările fiziologice. La rândul său, a fi conştient de propriul corp ajută la recunoaşterea emoţiilor trăite.

Tocmai din aceste motive, cercetătorii afirmă că înţelegerea relaţiilor dintre ceste componente şi mecanismele creierului îi va ajuta pe medici să ofere pacienţilor lor tratamentele utile.

Totuşi, meditaţia trebuie învăţată şi exersată, pentru a fi eficientă; doar în acest caz are efecte semnficative şi măsurabile asupra comportamentului, funcţionării creierului şi experienţelor subiective.

Traducere şi adaptare descopera.ro după The Telegraph

duminică, 13 noiembrie 2011

Cum vor fi influenţaţi oamenii de vârful de activitate solară din preajma anului 2012?

Un comentariu :
Cu toţii am auzit sau citit despre efectele devastatoare pe care le-ar putea avea exploziile solare din următorii ani asupra civilizaţiei noastre total dependente de sisteme electronice. Pe bună dreptate ne putem întreba: Dar oamenii, oare, vor fi şi ei direct influenţaţi? Corpul uman este în acelaşi timp un receptor şi un generator de energii electromagnetice şi biolelectrice deci este de aşteptat ca radiaţiile electromagnetice emise de erupţiile solare să aibă efecte şi asupra corpului, asupra psihicului şi comportamentului uman. Mai multe cercetări certifică existenţa unor corelaţii între prezenta radiaţiilor electromagnetice emise de erupţiile solare şi schimbările bruste de dispoziţie la nivel uman. Totodată din ce în ce mai mulţi oameni acuză o serie de simptome precum dureri inexplicabile, insomnii, depresie, iritabilitate, surmenaj, letargie, ameţeli, pierderi de memorie sau observă schimbări la nivelul corpului fizic, schimbari emoţionale, ale mentalului, ale credinţelor ori încep să aibă preocupări spirituale. Ce se întâmplă de fapt cu noi? Vă prezentăm în cele ce urmează un articol ce aduce unele lămuriri:
  Spre 2012, cu încredere
  de Michael Salla

  NASA a anunţat în 16 decembrie 2008 că s-a detectat o imensă gaură în câmpul magnetic al Pământului, câmp care înconjoară planeta protejând-o de vântul solar (energie plasmatică emisă de soare). Pe întreaga durată a noului ciclu energetic solar, această plasmă nu va mai fi oprită de câmpul magnetic protector al planetei, şi va ajunge, prin breşa imensă (estimare NASA: de 4 ori mai mare decât planeta), pe suprafaţa Terrei.

  De ce nu am auzit de asta pînă acum? Pentru că activitatea solară a fost la minim pînă recent, iar acum urmeză un nou ciclu solar care va avea un maxim în anul 2012. Coincidenţă? De ce iarăşi 2012?

  Lipsa activităţii solare a permis unor comentatori ştiinţifici să speculeze că urmează să intrăm întro mini-eră glaciară. Cu toate acestea, o echipă de cercetători condusă de Mausumi Dikpati a afirmat în 2006 că următoarea perioadă de activitate solară va avea un maxim mai mare cu pînă la 50 % decât precedentul ciclu.

  Această activitate crescută a soarelui va face ca uriaşe cantităţi de masă solară coronară să fie expulzate, astfel că vântul solar va transporta un surplus de plasmă care va ajunge inevitabil pe Pământ, datorită găurii din magnetosfera planetei.

  Iată cum explică situaţia un cercetător NASA: "Intrăm în noul ciclu solar (al 24-lea). Pentru motive care ne scapă, emisiile de masă solară coronară care au loc în ciclurile pare (ca acesta) lovesc Pământul cu un vârf care este totdeauna magnetizat Nord, iar astfel este posibil să se deschidă magnetosfera planetei şi să fie încărcată cu o imensă cantitate de plasmă chiar înainte de a începe furtuna solară. Este combinaţia perfect sincronizată pentru un eveniment unic."

  Evenimentul unic la care se referă cercetătorul NASA este încetarea funcţionarii sateliţilor, sistemelor de telecomunicaţii (fixe sau mobile) şi a reţelei de transport electric terestre. Dar niciun cercetător nu doreşte să discute despre impactul acestei furtuni solare asupra sistemului bio-electric uman.

  Sistemul bio-electric al fiecarei fiinţe umane de pe planetă va fi astfel impulsionat datorită încărcăturii suplimentare care vine de la soare. Ca urmare, mulţi vor simţi o încărcătură energetică mai mare decât pînă acum. Dacă fiecare se pregăteşte corect astfel încât corpul său să facă faţă noilor condiţii mai intens-energetice, atunci această creştere energetică ce vine de la soare poate duce la o îmbunătăţire semnificativă a abilităţilor umane.

  Sistemul nervos uman este construit din miliarde de neuroni care comunică unul cu altul şi cu miile de miliarde de celule din corpul uman. Robert Becker a arătat că neuronii transmit informaţie prin mici semnale bio-electrice care pot fi foarte uşor influenţate masiv de condiţiile energetice exterioare. De aceea cei care trăiesc în apropierea liniilor de transport electric de înaltă tensiune suferă de deteriorarea sistemului bio-electric sensibil al corpului.

  Efectul concret asupra sistemului nervos uman al acestei creşteri uriaşe energetice cauzată de plasma solară ajunsă pe suprafaţa planetei, nu este cunoscut. Şi nici acela asupra relaţiilor interumane şi al societăţii, în general.

  Cu toate acestea, poate fi afirmat că această plasmă solară ce impulsionează sistemul bio-electric uman va influenţa categoric relaţiile şi comunicarea interumană. Asta pentru simplul motiv că micile semnale bio-electrice care formează comunicarea neuronală sunt sensibil modificate de condiţiile energetice exterioare.

  Nick Begich, autor al volumului "Controlând mintea umană" (Controlling the human mind), a arătat cum industria militară americană a întreprins cercetări secrete asupra sistemului bio-electric uman. De exemplu, militarii au dat "undă verde" unui studiu la Universitatea Utah în 1985 (în urmă deci cu 25 de ani) care a avut ca rezultat cartea "Îndreptarul dozării frecvenţelor radio" (Radio Frequency Dosimetry Handbook) care studiază pe larg frecvenţele de rezonanţă electrică alte tuturor organelor şi ţesuturilor din corpul uman. Exact ca un recensământ. Aceste informaţii pot fi folosite pentru a determina un efect aproape instantaneu de distrugere sau de vindecare a organului vizat, în funcţie de tehnologiile folosite.

  Aşa că din moment ce corpul uman este manipulabil bio-electric, prin tehnologii disponibile, oare ce ne aşteaptă în perioada imediat următoare care atinge apogeul în 2012? Este clar că şi noi, oamenii, suntem afectaţi gradat de aceste condiţii neobişnuite aduse de ciclul energetic solar. David Sibeck, cercetător în cadrul proiectului THEMIS, afirmă că gaura din magnetosfera planetei va exista pe întreaga durată a noului ciclu solar: "Trăim în vremuri foarte dure, pentru următorii 11 ani".

  Ciclurile creierului reprezintă modul dominant în care neuronii comunică între ei pentru a organiza informaţiile senzoriale despre mediul înconjurător al fiinţei în cauză. În timpul perioadei de veghe omul experimentează două feluri de cicluri de funcţionare: beta (cu o frecvenţă de 14 - 40 cicluri pe secundă sau Hz) care reprezintă o stare cu intensă activitate mentală similara stressului, şi alpha (7,5 - 14 Hz) reprezentând o stare de relaxare mentală.

  Frecvenţe mentale mai joase, theta (4 - 7,5 Hz) şi delta (0,5 - 4 Hz), sunt expresia unei inactivităţi fizice, dar mintea ajunge astfel să experimenteze stări de meditaţie profundă şi somnul. Cea mai înaltă (ca frecvenţă) stare a creierului, gamma (peste 40 Hz), reprezintă condiţia în care apar viziunile cognitive, adesea întâlnite la copii.

  Pe măsură ce plasma energetică solară ajunge pe Pământ, este evident că aceste stări de funcţionare a creierului vor fi afectate. Pentru unii, această creştere a semnalelor bio-electrice între neuroni va determina intensificarea comunicării intra-neuronale sub forma stărilor beta. O analogie ar fi când un om care a trăit toată viaţa lui în tihna şi relaxarea unui mic sat din provincie, se mută în New York! Alţii vor constata că le lipseşte vitalitatea datorită creşterii intense a electricităţii statice din mediul planetei.

  Cei care reuşesc să-şi canalizeze surplusul de energie din sistemul nervos în moduri constructive vor reuşi foarte uşor să înceapă şi să realizeze proiecte la care de mult visau sau pe care le amânasera pînă atunci. Capacitatea de a trece foarte uşor de la o stare gamma la o stare alpha le va permite să beneficieze de viziuni creative, pentru că în faţa noilor condiţii socio-economice adesea bulversante trebuie să raspundem cu calm şi echilibru interior.

  Secretul care ne permite să beneficiem de acest surplus energetic sub forma stărilor gamma este acela de a avea mereu o minte "deschisă" şi orientată pozitiv entru a fi capabili să integrăm armonios viziunile care apar. Odată ce am început să conştientizăm noile capacităţi cognitive mentale, este foarte important să integram cu echilibru noile viziuni în viaţa noastră.

  O minte deschisa şi orientată pozitiv sunt condiţiile care ne permit să trecem cu bine această perioadă de creştere energetică solară pe care suntem obligaţi să o trăim. Vom fi astfel pregătiţi să folosim armonios acest surplus de energie care ne afectează modul de funcţionare bio-electric al creierului.

  Mai mult, cei care se pregătesc zi de zi, conştient, pentru aceasta, devin gradat adevăraţi "profesionişti" în domeniul stărilor mentale şi beneficiază la maxim de pe urma creşterii energetice solare reuşind să-şi ridice viaţa pe culmi ale împlinirii şi creativităţii.

  Traducere şi adaptare Active Information Media după Examiner

marți, 8 noiembrie 2011

Film documentar: ''În umbra lui Hermes-Secretele comunismului''. Revoluţia bolsevică - un genocid finanţat de Wall Street şi executat de francmasonerie.

Un comentariu :
Cu ocazia comemorării revoluţiei bolşevice din Rusia anului 1917 vă oferim un film despre crimele comunismului, unul chiar mai dur decât „Golgota Basarabiei" sau "The Soviet Story" (Povestea Sovietelor). Deşi comunismul a produs de circa 50 de ori mai multe asasinate decât fascimul (Raportul realizat de Florin Matrescu estimează peste 300 de milioane de victime ale comunismului internaţional) şi ideologia marxistă încă îşi mai face simţite efectele în istoria noastră recentă, nimeni nu condamna negarea holocaustului comunist, propaganda comunistă nu a fost interzisă prin lege, iar noi românii ne-am dovedit a fi extrem de toleranţi cu o serie de urmaşi ai criminalului regim comunisto-securist precum Ion Iliescu, Traian Băsescu sau Adrian Năstase, care ne-au condus şi încă ne mai conduc ţara. Ori cu indivizi precum Vladimir Tismăneanu şi Horia Roman Patapievici, care ne-au rescris (a se citi falsificat) istoria perioadei comuniste şi conduc institute culturale româneşti, deşi părinţii lor se aflau printre cei trimişi de sovietici pentru a instaura regimul concentraţionar şi de teroare în România.

Filmul „În umbra lui Hermes - Secretele comunismului” de Jüri Lina, realizat după cartea sa "Sub semnul Scorpionului", arată modul în care francmasonii, bancherii internationali şi comuniştii şi-au unit forţele într-o alianţă satanică, instaurând în Rusia, prin revoluţia bolşevică din noiembrie 1917, cea mai brutală şi mai dezumanizantă societate sclavagistă văzută vreodată pe acest Pamant.

Scriitorul rus Aleksandr Soljeniţîn în 1974, îşi sfătuia concetăţenii: "Trăiţi fără minciună!" Acest sfat se poate aplica însă în egală măsură şi Vestului. Din pacate în vremurile noastre adevărul nu este întotdeauna foarte evident. Cele mai multe dovezi oficiale despre comunism sunt pur şi simplu falsificate. Soljeniţîn sublinia: "În ţara noastră, minciuna a devenit nu doar o categorie morală, ci un pilon al statului." Dovezile atentatelor, masacrelor, crimelor, genocidului, a tâlhariilor realizate de către masoni au fost conspirate atât în Est cât şi în Vest. Filmul "În umbra lui Hermes" conţine o documentaţie importantă despre forţele financiare masonice care, cu sînge rece, au conspirat pentru a profita prin comunism de suferinţele altora. Regizorul Jüri Lina subliniază faptul că, deşi adevărul nu este astăzi foarte apreciat, este de datoria lui să spună adevărul despre comunism şi despre eminenţele sale cenuşii, în loc să trateze în mod superficial simptomele acestui sistem social psihopat.

Istoria se face in fiecare zi - dar de către cine? Răspunsul este dat în acest film, al cărui scop este de a dezvălui adevărul, în ciuda multiplelor falsificări ale istoriei, care sunt atat de blând tratate de către mass-media.

Astăzi cunoaşterea istoriei reale a comunismului este esentiala pentru a stopa ascensiunea impostorilor ideologici şi apariţia unei noi dictaturi francmasonice globale. Sfatul nostru este să urmăriţi acest film şi să-l salvaţi pentru al putea oferi şi altora (până nu dispare). Download de la http://www.megaupload.com/?d=45XX7S4B


Pe aceeaşi temă puteti lectura şi:

Transa consensuală şi miturile masonice de propagandă, un fragment din lucrarea “Arhitecţii decepţiei – Istoria secretă a francmasoneriei” (Architects of Deception-Secret History of Freemasonry).

Distrugerea Rusiei: crearea unei naţiuni tipic masonice - Francmasoneria şi socialismul sunt ramuri ale aceluiaşi copac negru, fragment din cartea Arhitecţii decepţiei de Juri Lina

Francmasoneria a susţinut instalarea regimurilor comuniste în întreaga lume - Marxismul - „o filosofie a francmasoneriei, o ştiinţă socială pentru controlul maselor”, fragment din cartea Arhitecţii decepţiei, de Juri Lina

Scopul declarat al francmasoneriei este distrugerea suveranităţii naţiunilor şi instalarea dictaturii unui guvern mondial - „Contribuţia” masoneriei în Rusia Sovietică, fragment din cartea Arhitecţii decepţiei, de Juri Lina

Francmasoneria foloseşte cunoştinţe esoterice în scopuri malefice

Dedesubturile trecutului financiar al Statelor Unite - Conspiraţiile şi crimele care au pus temeliile băncilor americane. Ce nu spun manualele de istorie despre revoluţia americană

Cartea lui Antony C. Sutton (engleză): Wall Street şi revoluţia bolşevică

Un articol al lui Juri Lina despre lupta împotriva cămătariei (engleză): Juri Lina: The Fight against usury

*********************

Jüri Lina este autorul unor cărţi cu dezvăluiri fulminante despre francmasonerie. Lucrarile sale "Sub semnul Scorpionului" şi "Arhitecţii decepţiei" sunt cărţi de referinţă în domeniul dezvăluirilor despre francmasonerie. El s-a născut în 1949 în Estonia, pe atunci parte din Uniunea Sovietică. A lucrat ca ziarist, dar datorită investigaţiilor sale a fost luat în vizor de KGB şi i s-a interzis să mai practice jurnalismul. A emigrat în Suedia în 1979, unde a primit azil politic (la fel ca şi Gregorian Bivolaru) şi unde locuieşte şi în prezent. Pâna acum a scris 17 cărti şi a mai realizat un documentar "Aducătorii de lumina - emisarii lui Jahbulon (Istoria francmasoneriei)", pe care l-am prezentat anterior în cadrul articolului "Ingerii" masoneriei au copite!!.

Deşi cartile sale au devenit cunoscute şi citite de mii de oameni, nici o reţea de distribuţie nu a avut curajul să preia aceste cărţi. Jüri Lina işi face singur distribuţia cărţilor, folosind internetul şi mergând de la om la om, precum un vânzător ambulant. De-a lungul timpului a primit mai multe ameninţări cu moartea. Cu toate acestea este decis să meargă mai departe.

Jüri Lina a susţinut o serie de conferinţe în luna august a anului 2008, la Costineşti, la invitaţia şcolii de yoga MISA.

În urmă cu câţiva ani în cadrul unui interviu Mihai Stoian spunea despre Juri Lina:

"Da, am avut ocazia să îl întâlnesc pe Juri Lina şi să discut cu el în special pe marginea cazului Gregorian Bivolaru şi a forţelor implicate în acest caz. Acest om a reuşit să creeze chiar un curent de opinie format din oameni care acum caută adevărul acolo unde marea majoritate nici nu îndrăznesc să privească. Am fost încântat să constat că dl. Juri Lina are aceleaşi opinii ca şi dl. Bivolaru cu privire la modul în care apare starea aceasta letargică în rândul maselor de oameni, stare care îi face să accepte pe „nemestecate” cele mai absurde şi teribile situaţii. El vorbeşte foarte deschis despre aşa numitul fenomen de transă de consens, fenomen la care s-a referit pe larg şi dl. Bivolaru în prezentarea extinsă a stărilor benefice de transă. Este de asemenea adevărat că dl. Juri Lina este în ultimii ani din ce în ce mai des ameninţat de către diferite grupuri de presiune care din păcate există şi într-o ţară ca Suedia. Cu toate acestea însă este hotărât să meargă mai departe şi mai mult decât atât în ultimii ani a adunat materiale semnificative care probează într-un mod fără echivoc (pentru cel înzestrat cu inteligenţă sau bun simţ) că această veritabilă hidră a francmasoneriei cuprinde la ora actuală şi structurile puterii din ţările occidentale. Astfel, în zilele următoare o să apară de sub tipar cartea „Republica Sovietica Absurdistan” – o carte ce face dezvăluiri uluitoare cu privire la situaţia actuală din ţările occidentului.

Ca un amănunt semnificativ care pe mine m-a impresionat foarte profund la acest om a fost faptul că deşi cărţile lui au devenit cunoscute şi citite de mii de oameni (e adevărat că le citesc discret) el îşi face singur distribuţia cărţilor pentru că nici o reţea de distribuţie de carte nu îndrăzneşte să ia acele cărţi. Practic foloseşte internetul însă merge şi de la om la om oferind cărţile sale, exact ca un vânzător ambulant de la noi. Merge cu o geantă plină cu cărţi şi DVD-uri (el a făcut şi un film documentar despre societăţile secrete) şi vorbeşte cu cine este interesat şi apoi le oferă spre cumpărare cărţile. Când l-am întrebat de ce face asta mi-a spus că nu poate să îi lase singuri pe prietenii lui care îi distribuie cărţile în acelaşi mod. Şi face aceasta ore în şir în fiecare zi!"

8 noiembrie – sărbătoarea Îngerilor şi a sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gabriel

Niciun comentariu :
8 noiembrie este sărbătoarea creştină închinată Sfinţilor Îngeri. Această sărbătoare este cunoscută în calendarul ortodox şi greco-catolic drept „Soborul sfinţilor arhangheli Mihail şi Gabriel (Gavril) şi al tuturor puterilor cereşti celor fără de trupuri”. Sărbătoarea îngerilor datează din secolul al V-lea d.Hr., răspândindu-se apoi rapid în întreaga lume creştină răsăriteană.

Arhanghelul Mihail este pomenit, atât în Vechiul cât şi în Noul Testament, drept căpetenie a „oştirilor cereşti”, pedepsitorul direct al lui Lucifer (Satana) pe care l-a izgonit din cer („Văzut-am pe Satana ca fulgerul căzând din cer”) atunci când acesta s-a trufit împotriva Ziditorului („Pune-voi scaunul meu deasupra norilor” şi „Voi fi asemenea Celui Preaînalt”). Şi Arhanghelul Gabriel apare în ambele Testamente drept călăuzitorul spre adevăr şi vestitorul ceresc cel mai de seamă al Cuvântului dumnezeiesc, el fiind şi cel ce-a vestit-o pe Fecioara Maria că avea să devină Maica lui Dumnezeu („Bucură-te, cea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei”).

Semnificaţia datei de 8 noiembrie

În tradiţia creştină, în 8 noiembrie sunt sărbătoriţi îngerii, consideraţi sobor, adică grup unitar şi fratern, adunare a celor nouă ierarhii (aşa cum au fost revelate de Dionisie Areopagitul): Serafimii, Heruvimii, Tronurile, Domniile, Virtuţile, Stăpânirile, Întâietorii, Arhanghelii şi Îngerii.

Alegerea zilei de 8 noiembrie este plină de tainice semnificaţii în tradiţia creştin-ortodoxă. Lumea a fost creată de Domnul Dumnezeu în şapte zile. Ziua cea înfricoşată a judecăţii de apoi a Domnului este socotită de învăţătorii Bisericii drept ziua a opta. Biserica prăznuieşte soborul celor nouă ierarhii ale sfinţilor îngeri în ziua de 8 noiembrie, (luna care este a noua după luna martie, când conform învăţăturilor Bisericii Ortodoxe a fost creată lumea) pentru că toate aceste ierarhii îngereşti se vor aduna în momentul judecăţii de apoi, când îl vor însoţi pe Fiul Omului, Judecătorul cel drept, întru slava Sa precum este spus în Evanghelii: „Şi va trimite pe îngerii Săi cu glas de trâmbiţă şi vor aduna pe aleşii Lui din cele patru vânturi, adică de la răsărit, de la apus, de la miazăzi şi de la miazănoapte.”

Tradiţia creştină spune că, la început, toţi îngerii au fost creaţi de Dumnezeu buni, strălucind de frumuseţe, de înţelepciune şi de tot felul de daruri. Dar, Stăpânul Cerului şi al Pământului i-a supus unei încercări prin care îngerii, ca spirite primordiale, să-şi folosească liber voinţa. Încercarea aceasta s-a petrecut înainte de „facerea lumii”, într-o perioadă aproape de neimaginat pentru mintea umană obişnuită. Atunci „spre capătul acelei aproape nesfârşite perioade de formare a spiritelor primordiale, mai erau încă multe spirite care nu au înţeles bine libertatea de acţiune, în ciuda învăţăturilor primite, şi care au alunecat de pe calea lui Dumnezeu, fiind orbite de strălucirea avantajelor de scurtă durată oferite de încălcarea poruncilor divine.” (Jakob Lorber, Marea Evanghelie a lui Ioan,vol. II, cap. 231)

Spiritul principal al luminii, în care sălăşluiau nenumărate alte spirite de lumină, fiecare având o multitudine de inteligenţe, şi-a zis: «Ce s-ar mai putea face? În mine se află toate însuşirile care sunt în Dumnezeu şi Dumnezeu a sădit toată puterea Sa în mine. Acum sunt puternic şi stăpânesc totul.»” (Jakob Lorber, Marea Evanghelie a lui Ioan,vol. II, cap. 231) Astfel, el s-a răzvrătit împotriva Creatorului său şi a decăzut împreună cu îngerii săi, devenind luptători împotriva mântuirii oamenilor.

Arhanghelul Mihail s-a dovedit atunci a fi adevăratul conducător al îngerilor: „Să luăm aminte, noi, care suntem făpturi, ce a pătimit Lucifer, cel care era cu noi: cel ce era lumină, acum întuneric s-a făcut.” În Apocalipsa lui Ioan, Arhanghelul Mihail, împreună cu îngerii săi, a învins balaurul (forţa satanică) şi demonii (îngerii decăzuţi) care sunt subordonaţi acestuia, alungându-i în infern. Astfel, sub conducerea Arhanghelului Mihail, a luat naştere soborul îngerilor credincioşi lui Dumnezeu.

Salvatorul celor credincioşi
În istorie, imaginea Arhanghelului Mihail a apărut pentru prima dată în Caldeea, ca spirit sau zeu protector. Datorită caracterului său pozitiv, în credinţa ebraică este onorat ca înger păzitor al naţiunii şi protector al evreilor. În Manuscrisele de la Marea Moartă găsim povestea „Războiului dintre Fiii Luminii şi Fiii Întunericului”, unde Mihail este descris ca Prinţ al Luminii, conducând forţele binelui împotriva răului, reprezentat de armatele lui Belial. De asemenea este considerat a fi îngerul care l-a instruit pe Moise pe Muntele Sinai şi care i-a dat acestuia Tablele Legii.

În textele creştine, Arhanghelul Mihail a apărut mai întâi în Cartea lui Enoh. El este îngerul înţelegerii şi al milei, care l-a învăţat pe Enoh misterele clemenţei şi ale justiţiei. În Evul Mediu târziu, Sfântul Mihail, împreună cu Sfântul Gheorghe au devenit patronii cavalerismului. Este protectorul primului ordin cavaleresc al Franţei, Ordinul Saint Michel, care a luat naştere în 1469. Potrivit legendei, este cel care i-a spus Sfântului Aubert, episcopul de Avranches, să construiască o biserică pe insuliţa stâncoasă Mont Saint Michel în anul 708 şi este cel care i-a dat Ioanei D'Arc, eroina naţională a Franţei, curajul de a-şi salva ţara de englezi în timpul războiului de o sută de ani.

În literatura arabă, Sfântul Mihail este numit Mika'il sau (în Coran) Mikal. El este unul dintre cei patru arhangheli, alaturi de Azrael, Israfel si Gabriel, fiind al doilea după Gabriel, care este considerat protectorul arabilor. Musulmanii cred că îngerul Mihail trăieşte în Rai şi are aripi de smarald verde. În Coran se spune că Gabriel este mâna dreaptă a lui Dumnezeu, iar Mihail, cea stângă. În tradiţia islamică, cel care cheamă la rugăciune (muezzin) în ceruri este considerat a fi Gabriel, iar conducătorul celor care se roagă (imam) este Mihail.

În decursul istoriei creştine, Arhanghelul Mihail s-a manifestat de multe ori, salvând diferite comunităţi creştine de o serie întreagă de pericole. Se spune că l-a vizitat pe împăratul Constantin cel Mare la Constantinopol, a intervenit în bătălii şi a apărut, cu sabia sa de flăcări în mână, deasupra Mausoleului lui Hadrian, stopând epidemia de ciumă din Roma, ca răspuns la rugăciunile papei Grigore I cel Mare. Pentru a onora episodul, a fost construit mausoleul Castel Sant'Angelo (Castelul Sfântului Înger). Este de asemenea autorul vindecărilor în masă ce au avut loc la Colossae (în Frigia, Turcia de azi), în primul secol de după Cristos.

Locuri sfinte
Arhanghelul Mihail a cerut uneori construirea de sanctuare şi biserici în locuri în care el s-a manifestat şi care mai apoi au devenit locuri sfinte de pelerinaj şi vindecare.

Pe coasta de est a Italiei, în locul unor apariţii miraculoase ale Arhanghelului, a fost construită o biserică numită Biserica de pe Muntele Galgano. În peştera de acolo există un pârâu care izvorăşte din stâncă. Apa acestuia este miraculoasă şi vindecătoare.

Muntele Saint Michel din Franţa a fost, în Evul Mediu, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj către Pământul Sfânt. Aici se află o mănăstire construită pe o stâncă înconjurată de apă pe perioada fluxului şi de aceea este considerată o fortăreaţă inaccesibilă. Tot acolo se află şi un pârâu cu apă extrem de pură. Construcţia a fost realizată după ce Arhanghelul Mihail i-a apărut Sfântului Aubert, Episcop de Avranches, în Normandia. Devenit de-a lungul secolelor unul din cele mai prestigioase sanctuare creştine, Mont Saint Michel nu a fost niciodată distrus în ciuda seismelor, furtunilor, incendiilor şi războaielor.

Cel mai vechi sanctuar consacrat arhanghelului, frecventat din secolul al 3-lea d. Hr., este probabil cel de la Colossae: cu sabia sa de lumină arhanghelul a crăpat o stâncă în două pentru a face să izvorască aici un izvor miraculos. A realizat aceeaşi minune şi la Chairetopa, apele curative vindecându-i pe credincioşii care se rugau aici.

Unul dintre cele mai importante sanctuare dedicate Arhanghelului Mihail este biserica construită la Roma pe strada Salaria, de către papa Leon cel Mare, (461d.Hr.) în semn de mulţumire pentru protecţia acordată oraşului de către arhanghel în perioada invaziei hunilor.

Plin de recunoştinţă, Împăratul Constantin cel Mare i-a ridicat arhanghelului o frumoasă biserică la Sosthenion, o periferie a oraşului Anapee, la aproximativ 50 de mile de Constantinopol. Sanctuarul - numit Michaelion – a fost consacrat pe data de 8 iunie 337, iar ortodocşii sărbătoresc încă această dată.

Arhanghelul Mihail – eroul divin
În textele religioase, atât în tradiţia creştină cât şi în cea ebraică şi islamică, Mihail este considerat a fi cel mai important dintre Arhangheli, „cel asemănător lui Dumnezeu”. Este un protector divin prin excelenţă. El este personificarea eroică a binelui în luptă cu forţele răului.

Arhanghelul Mihail este reprezentat cel mai adesea în iconografia creştină luptându-se cu un balaur şi învingându-l. El este înfăţişat cu aripi mari şi puternice, înarmat cu Sabia Dreptăţii, strălucitoare ca Lumina Divină. În perioada Renaşterii, el apare ca un tânăr puternic şi chipeş, îmbrăcat într-o haină frumoasă, purtând sabie, scut şi lance. În alte reprezentări este cel care poartă Balanţa Dreptăţii.

Mihail este cunoscut şi ca Prinţul Arhanghelilor, Îngerul Eliberator, Păzitorul Celor Douăsprezece Triburi ale lui Israel, Apărătorul Credinţei Fiilor şi Fiicelor lui Dumnezeu. Arhanghelul Mihail este un pedagog priceput şi exigent, acţionând fie cu blândeţe, fie cu severitate. Modalitatea optimă de a-i atrage sprijinul şi ghidarea este calea luptătorului curajos.

Rolul său este cel de conducător al forţelor binelui în lupta împotriva răului. Arhanghelul Mihail este cel care desparte lumina de întuneric şi spune: „Alegeţi, mergeţi către lumină. Dacă mergeţi către lumină, veţi avea o mai mare libertate, dar ea trebuie să vină din propria voastră voinţă, fără să fiţi forţaţi de nimeni.” Arhanghelul Mihail este îngerul dreptăţii, al progresului, al cunoaşterii şi al împlinirii misiunilor noastre în viaţa pământească. El este cel care ne ajută să dobândim răbdare în aşteptarea împlinirii Voinţei Divine. În Apocalipsă el este cel care aduce prima din cele şapte plăgi care sunt descrise ca „mânia lui Dumnezeu”.

În folclorul religios românesc Arhanghelul Mihail este un personaj mai des întâlnit în comparaţie cu Arhanghelul Gabriel. El poartă uneori cheile raiului. Este un înfocat luptător împotriva răului şi veghează la capul bolnavilor – dacă acestora le este sortit să moară sau la picioarele lor, dacă le este hărăzit să mai trăiască. De multe ori îl întâlnim alăturându-se Sfântului Ilie, atunci când acesta tună şi trăsneşte, sau orânduieşte singur grindina, cu tunul. El ţine şi ciuma în frâu, asemănător Sfântului Haralambie.

Arhanghelul Gabriel - vestitor al mântuirii oamenilor
Numele Gabriel înseamnă „Dumnezeu este puterea mea”. În tradiţia religioasă creştină, ebraică şi islamică Gabriel (Gavril) este considerat, alături de Mihail, unul dintre cei mai importanţi arhangheli. Rolul său este cel de vestitor al mântuirii oamenilor. De câte ori îşi face apariţia, aduce veşti importante.

Este îngerul Bunei Vestiri, al revelaţiei divine, al reînvierii, al compasiunii, dar şi al pedepsei divine şi al morţii. De asemenea, el este considerat a fi guvernatorul Paradisului. Simbolurile cu care este asociat sunt crinul, trâmbiţa, un pergament, un sceptru şi uneori o ramură de măslin.

În tradiţia islamică, Gabriel este considerat spiritul divin al adevărului, sub protecţia căruia s-a născut Islamul. Profetul Mahomed afirmă că Arhanghelul Gabriel, cel cu 140 de perechi de aripi, i-a dictat Coranul vers cu vers. El îl considera îngerul său protector şi inspirator, care l-a ajutat totodată să realizeze mai multe minuni. În tradiţia ebraică, Gabriel este îngerul pedepsei divine care s-a abătut asupra aşezărilor Sodoma şi Gomora.

Îngerul păzitor al lui Iisus
În cadrul tradiţiei creştine, Arhanghelul Gabriel este considerat îngerul păzitor al lui Iisus Cristos în perioada întrupării sale pe Pământ. El a fost alături de Iisus în Grădina Ghetsimani în momentul cunoaşterii cu anticipaţie a calvarului său. Tot el a răsturnat piatra de pe mormântul lui Iisus la Înviere şi le-a a dat Mironosiţelor vestea cea bună a Învierii.

Arhanghelul Gabriel i-a apărut în viziuni profetului Daniel, prevenindu-l despre întoarcerea evreilor din captivitate. Lui i-a revelat şi viitorul naţiunilor – „înţelesul celor şaptezeci de săptămâni de ani până la venirea lui Mesia Hristos” (Dan., 9, 21-27). Tot el i-a vestit lui Zaharia naşterea Sfântului Ioan Botezătorul şi lui Ioachim şi Anei naşterea Fecioarei Maria. El este vestitorul venirii lui Mesia pe Pământ. Arhanghelul Gabriel a anunţat-o pe Fecioara Maria că-l va naşte pe Iisus şi i-a apărut în vis lui Iosif pentru a-i explica această situaţie; s-a arătat şi păstorilor şi le-a binevestit că S-a născut Hristos, Mântuitorul lumii.

În afară de momentul Bunei Vestiri, Arhanghelul Gabriel a apărut de multe ori în viaţa Fecioarei Maria. Când ea era la templu, Dumnezeu îl trimitea pe Arhanghelul Gabriel să-i aducă mană din cer şi să o înveţe să citească. Când arhiereul intra în Sfânta Sfintelor îl vedea şi el pe arhanghel stând de vorbă cu Maria şi se minuna. Tot Gabriel a anunţat-o când se va duce la fiul ei mult iubit: în timp ce Maria se ruga plângând i-a apărut Arhanghelul Gabriel cu o ramură de finic în mână şi i-a pus: „Pregăteşte-te, căci peste trei zile Fiul Tău şi Dumnezeul nostru va veni să te ia la cer.”

Cel care aduce veştile bune
Toate religiile îl consideră pe Gabriel mesager divin al Creatorului. Arhanghelul Gabriel este îngerul intuiţiei şi al clarviziunii. Sunt numeroase mărturiile despre apariţii ale Arhanghelului Gabriel în viaţa unor fiinţe pline de puritate şi aspiraţie pe care le-a ajutat în diverse moduri.

Fratele Giacomo della Corona era novice când îşi propusese să rostească înainte de fiecare masă o rugăciune foarte frumoasă către Fecioara Maria. Într-o zi, chiar înainte să intre în sala de mese, şi-a amintit brusc că nu rostise rugăciunea. I-a cerut respectuos permisiunea părintelui gardian să se retragă în cor pentru a-şi îndeplini angajamentul. Superiorul a consimţit, dar absenţa novicelui s-a prelungit excesiv, astfel că acesta a trimis după el un alt călugăr. Însă cum nici acesta nu a mai revenit, părintele a trimis un al doilea, apoi un al treilea frate să îi cheme. Contrariat de faptul că nici unul dintre ei nu s-a mai întors, părintele a decis să se ducă personal să elucideze misterul. Intrând în cor, el i-a văzut pe cei trei fraţi în extaz, contemplând pe Arhanghelul Gabriel, care culegea trandafiri şi crini care ieşeau din gura novicelui în timp ce acesta rostea rugăciunea. După ce a împletit din aceste flori o coroană legată cu fir de aur, Arhanghelul Gabriel a aşezat-o pe statuia Fecioarei Maria.

Părintele Lamy avea o devoţiune deosebită faţă de îngeri şi s-a bucurat de multe ori de prezenţa şi sprijinul îngerului său păzitor şi a Arhanghelului Gabriel. În timp ce se întorcea acasă, mergând cu ochii aproape închişi, pentru că razele soarelui băteau din faţă şi îl deranjau, părintele Lamy s-a trezit brusc în faţa unui biciclist care se îndrepta spre el cu toată viteza. Când mai era doar un metru până la impactul violent, a apărut Arhanghelul Gabriel, care l-a ridicat în aer pe ciclist cu tot cu bicicletă şi l-a aşezat apoi pe marginea drumului, pentru ca părintele să-şi continue liniştit călătoria.

Tot la Cordoba, carmelita Maria a lui Iisus de Sandoval, (1545-1604), discipolă a Sfintei Tereza d’Avila este împărţită între îngerul ei păzitor, pe care îl iubeşte mult şi Arhanghelul Gabriel, pentru care ea trăieşte o profundă devoţiune. Nu în sensul că cei doi îngeri ar fi fost rivali, ci în sensul ca Sfânta carmelită intra în extaz încontinuu, când datorită prezenţei sublime şi glorioase a îngerului ei păzitor, când datorită strălucitoarei şi eclipsantei apariţii a arhanghelului Gabriel. Ea nu mai ştia unde îi este capul până într-o zi când a înţeles semnificaţia acestui joc de a va-ţi ascunselea: dacă îngerul ei păzitor o ghida, o ajuta, o sfătuia sau alteori o dojenea, Arhanghelul Gabriel, care stă înainte Domnului, era cel care ducea rugăciunile ei la Cel Preaînalt ca pe nişte flori într-un buchet. Pentru a da mai multă greutate cuvintelor sale, el chiar a lăsat-o odată să îşi pună mâinile pe o ghirlandă parfumată: trandafiri ca simbol al iubirii, crini ca simbol al purităţii, violete ca simbol a umilinţei şi margarete ca simbol al simplităţii. Sora Maria a lui Iisus s-a grăbit să ducă pe Altarul Fecioarei Maria acest dar, pe cât de fermecător, pe atât de insolit.

Sărbătorirea Arhanghelilor în tradiţia populară
În folclorul religios românesc, Arhanghelii erau sărbătoriţi pentru că „ei sunt păzitorii oamenilor de la naştere şi pană la moarte, rugându-se lui Dumnezeu pentru sănătatea lor”. Arhanghelii, în viziunea populară, asistă şi la judecata de apoi, sunt patroni ai casei, ard păcatele acumulate de patimile omeneşti fireşti şi purifică, prin post, conştiinţele.

Se spune că între Sărbătoarea Arhanghelilor şi a Crăciunului trebuie neapărat să mai fie trei-patru zile senine şi călduroase, numite „vara iernii” sau „Vara Arhanghelilor”.

În sâmbăta premergătoare sărbătorii se fac praznice pentru sufletul morţilor. Ofrandele date la pomana pentru morţi din Ajun sau din Ziua Arhanghelilor se numesc „Moşii de Arhangheli”. Fiecare om trebuie să aprindă o lumânare, care îi va servi ca „lumină de veci” în lumea de dincolo. Se aprind lumânări atât pentru oamenii în viaţă, cât şi pentru cei dispăruţi fără lumânare.
yogaesoteric.net
8 noiembrie 2009