Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 22 iunie 2012

Studiu ştiinţific: Muzica rock ne transformă în oameni ai peşterii

11 comentarii :
Sunetele distorsionate de chitară, acordurile disonante şi solourile asurzitoare ne fac sângele să pulseze din ce în ce mai tare.

Un nou studiu a revelat faptul că oamenii nu au învăţat să iubească asemenea sunete. Din contră, aceste sunete distinctive ale muzicii rock seamănă cu strigătele de avertizare ale animalelor şi oamenilor din timpurile preistorice.

Studiul, pubicat în Biology Letters, investighează efectul muzicii disonante asupra emoţiilor şi asupra stării sufleteşti. Cercetătorii au descoperit că aceste schimbări bruşte şi disonante îi fac pe oameni să reacţioneze ca şi animalele atunci când se anunţă apropierea unui pericol.

Greg Bryant, unul dintre cercetători, a explicat că, în momentul în care oamenii aud acorduri de muzică rock, încearcă emoţii puternice şi se încarcă cu energii negative. "Compozitorii dispun de o cunoştinţă intuitivă asupra sunetelor care ne pot speria. Ceea ce nu conştientizează aceştia este faptul că noi, ascultătorii, suntem predispuşi la emoţii negative în momentul în care auzim anumite sunete", a declarat Greg Bryant.

Pe scurt, studiul ne spune că reacţiile pe care le avem atunci când auzim acorduri de muzică rock ne transformă în aceleaşi fiinţe ca şi strămoşii noştrii, oamenii peşterilor.

Sursa: Gizmodo
Traducere: descopera.ro

Citeşte şi:
Rockerii sunt predispusi sa moara de tineri
Doua familii dau in judecata o formatie Heavy-Metal pentru ca a determinat niste tineri sa se sinucida
Muzica Heavy-Metal contribuie la sinuciderile adolescentilor

11 comentarii :

  1. - iara acelasi pretex (repetitiv & diversionist) de la inceputul anilor '90 ca muzica rock este cea mai nociva. nimeni nu a murit ca asculta acest gen muzical. nimeni.
    - dar despre aceasta invazie a muzicii/filmelor orientale (unde totul din aceasta cultura se bazeaza pe exacerbarea emotiilor, insuflarea fricii etc.; tot ce tine de primar !) in cultura fiecarui popor nu se aminteste pe acolo sau, baietii fac articole la comanda ca cei de la 'Nature', incercand sa-si justifice slujba ?
    - il invit pe acest 'specialist sclipitor' sa vina in Romania, sa vada, sa constate aceasta manelizare/orientalizare fortata a populatiei; nicaieri in alt stat din Vest nu se intiampla asa ceva; never.

    Un calator prin tara mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In articolul initial nu scria nimic despre faptul ca ar fi murit cineva, nu stiu de unde ai scos-o. Dar daca tot ai deschis subiectul am pus la linkuri recomandate exemple despre asa ceva.

      Ștergere
  2. din experienta , o mare tampenie acest studiu.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce experienta? ai si argumente?

    RăspundețiȘtergere
  4. O interpretare a acestor asa-zisi "specialisti", idem ca cei damboviteni, totul se interpreteaza dupa ureche, tipic -> cocalarilor, manelistilor!
    Pentru cei ce se simt avizati: A murit cineva ca a ascultat o melodie, un album al unor formatii de Rock - Metal?
    Sau, acest "studiu" este o diversiune sau/si o segregare doriind sa evidentieze ca acest gen muzical nu se mai asculta, acum la mare cautare sunt indobitocirea fortata a populatiei: tiganizare - manelizare - orientalizare. Sau doresc sa-mi impuna sa ascult gunoaie gen Lady (Flatulatie) Baba, pardon Gaga.
    Pentru cei ce isi inchipuie altceva, ii statuiesc sa se trezeasca din acele basme impuse de Sistem: Media, Biserica etc. Traim vremuri mult mai cumplite...
    Treziti-va si nu mai va lasati dusi de tot felul de "specialisti". Basca mai sunt si din Vestul vostru preamarit...
    MI-E SILA de astfel de personaje!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si voi credeti asa ceva? Ma gindesc daca tot ati prezentat tot pe site-ul vostru alte documentare unde manipularea & inocularea faceau parte din ,,ceva ce trebuia acceptat''. Think! De ce as crede asa ceva?
    Cum ar fi si eu sa fiu de acord cu ce se vehiculeaza prin mass-media despre Yoga? ...De tot felul de jurnalisti ,,deontologi", daca intelegi ideea...

    RăspundețiȘtergere
  6. http://www.epochtimes-romania.com/news/2007/09/rockerii-mor-tineri---12812.html

    http://www.nytimes.com/1990/07/17/arts/2-families-sue-heavy-metal-band-as-having-driven-sons-to-suicide.html

    http://suite101.com/article/psychology-of-heavy-metal-music-a53261

    http://www.scribd.com/doc/27491763/Heavy-Metal-Music-Contributes-to-Teen-Suicide

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat de prost trebui sa fi sa crezi o asa enormitate, impusa de tot felul de venetici? Mult.
    In partea stanga a siteului sunt prezentate spre ascultate: Klaus Schulze, Jean Michel Jarre, Vangelis, Kraftwerk, Tangerine Dream, Isao Tomita. TOATE sunt derivate din muzica Progressive Rock, mai exact incadrandu-se in: Electronic Music, Kraunt Rock (Electronic Rock, vezi scoala germana) & Ambient Music.
    E, cum e? Sau astea nu se pun? Ori sunt manelisti si alte persoane nu stiu acest lucru.
    Apropo de manelisti, tigani si muzica orientala (cu dansu' din buric), nu se fac 'studii de caz'?

    Degeaba aveti acest site si incercati sa promovati si sa (re)distribuiti anumite Idei, Cai de iesire din Sistem, dar sunteti tot cu prejudecati, 'tot ca la tara', cum se mai spune. Va meritati soarta.
    Prin acest mod de gandire (nerealistic, involitiv), nu o sa fiti intelesi, acceptati si de alte persoane unde doriti sa fiti intelesi, dar voi, neintelegandu-i pe altii.

    Sper nu mai intru pe siteul vostru obscur, plin de subiectivism, de felul de idei ce tin de-o anumita latura Psihiatrica (la multi dintre voi). ACUM, in sec. XXI cineva sa mai gandeasca ca muzica Rock este raul (suprem, si alte invective), tine de Latura Indoctrinarii la care a fost supusa fiinta respectiva (habotnica) si a unei Involutii, ca tot unii dintre voi se cred cu spiritualitatea, cu candoarea, intelegerea si alte cuvinte inutile.
    Understand domnule yoghin?????????????????????


    Altul

    PS. Cum naiba se face ca mai jos aveti un sondaj de opinie legat de Media?
    As putea scrie despre voi ca sunteti diversionisti, partinitori in anumite privinte subiective si influentabili in multe parti, ceea ce denota o stare labila, psiho-emotiva, la cel ce a dat copy-paste la art. de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  8. Te rog sa-ti controlezi limbajul altfel comentariile tale nu vor mai fi publicate. Avertismentul e valabil pentru toata lumea.

    Vad ca nu ai oferit nici tu si nici alti comentatori argumente valide, stiintifice pentru a contrazice studiul, asa cum a cerut cineva mai devreme. Nici nu ai venit cu alte studii. In schimb discutam despre orice, scoatem in evidenta ca altii sunt mai rai si eventual jignim. Nu cumva asta e un comportament de om de pestera? Nu cumva confirmi studiul prin acest gen de limbaj?

    Legat de muzica rock. Este un gen foarte larg si din pacate articolul nu specifica exact la ce fel de subgen de rock se refera. Totusi cred ca nu e vorba de Vangelis, Jarre, Kraftwerk, Tomita si nici macar la Shakin Stevens sau alti din soft rock. Presupun ca se refera la hard rock, heavy metal, death rock, punk, etc...

    Mie personal articolul mi se pare destul de bland. Se puteau spune lucruri mai grave. De exemplu puteau pomeni despre multitudinea de simboluri satanice din hard, heavy, death, punk and co. Ori despre limbajul fanilor, despre asocierea cu alcool, droguri sau despre violentele de la unele concerte de gen. Poti sa zici ca esti un "ingeras" care bea doar apa plata cu lamaie, nu fumeaza si vorbeste ca la academie? Luati in calcul ca unii dintre noi inainte de a descoperi yoga au mers si pe calea pe care sunteti voi si cam stiu despre ce e vorba.

    Daca vrei sa vezi ceva obiectiv iti recomand sa cauti despre cercetarile lui Masaru Emoto legate de apa si descoperirile lui referitoare la efectele muzicii heavy metal. Iar despre Masaru nu poti spune ca face parte din "sistem".

    Cat despre miscarea rock ca fiind antisistem... asta e o afirmatie cam de tot rasul. Cum poti sa fii impotriva sistemului satanic al illuminati-lor daca adopti tot simboluri satanice, daca promovezi manifestarile haotice si anarhia? Cum sunt formatiile acelea antisistem daca mai toate depind de casele de discuri anexate marilor concerne mediatice detinute de aceeasi cabala?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incultura si prostia sunt cei mai mari dusmani ai omului, dar mai ales ai acestui popor. Sunt aspecte foarte spirituale, oculte chiar, prin care subconstientul uman poate fi imprsionat si, apoi condus, dominat. Confucius spunea- nu cuvintele si vorbele conduc lumea, ci simbolurile conduc lumea ...sa vedem ce mai ziceti acum despre Confucius,daca stiti cine este, daca nu ...google pe acest nume.
      De asemenea, sugerez sa scoateti niste cuvinte... mai ales Uriah Heep ... pe scena acesta facea incantatii de magie neagra ...sugerez acelasi google si la versuri. Am auzit cu totii despre incantatii si despre magie, cel putin la nivelul advulgum, cel vehiculat in filme, si mai stim ca magia este alba sau neagra ... Bun, in conditiiile in care se fac invocatii de magie neagra pe scena ... inseamna ca se invoca din univers, asa cum se mentioneaza si in VEDE, energii universale. Da ne intoarcem la Biblie, acolo se mentioneaza- La inceput a fost Cuvantul, si Cuvantul era la Dumnezeu si DUMNEZEU era CUVANTUL!!! - bun cel mai simplu este sa vedeti ce fel de cuvinte se folosesc in rock, ce culoare folosesc cei care canta muzica rock? Daca exista magie alba si magie neagra ... daca se foloseste negrul preponderent ...oare ce culoare poate avea tipul de magie care se face pe scena? Si sugerez, celor care sunt atat de vehementi si care vorbesc mult si cu tupeu ... sa urmareasca, tot de pe net, Demascarea industriei muzicale si Lo Sfidante ... in loc de cuvinte multe si multa incultura ... mai bine studiu, bun simt si ... apoi deschideti gura si faceti comentariile ...apoi dati-va acele aere de mari cunoscatori si genii in ale imbecilitatii, pana la urma. E usor sa murdaresti pe cineva, e usor sa barfesti, mai greu este ... sa citesti, sa ai cultura, bun simt si sa vorbesti pertinent ...

      Ștergere