Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 26 octombrie 2012

O IUBIRE FARA SFARSIT (Vincent Ward, 1998)

Un comentariu :





Realitatea existentei dupa moarte este considerata de imensa majoritate a oamenilor ceva obscur, ce nu poate fi niciodata si absolut deloc cunoscut si inteles. Aceasta falsa "credinta" exista, in ciuda nenumaratelor descrieri facute de initiati si mistici, unele dintre ele chiar extrem de riguroase si amanuntite, despre conditia omului dupa moarte si despre lumea de dincolo, lume denumita generic, univers astral.

Universul astral este infinit mai mare fata de universul fizic iar diversitatea lumilor astrale este inimaginabila. Pentru ca si oamenii obisnuiti sa isi faca o idee despre vastitatea universului astral, inteleptii au comparat analogic universul astral cu un balon in timp ce universul fizic este asociat cu nacela respectivului balon. In contextul actualelor transformari planetare, asa numita a cincea dimensiune, in care se preconizeaza ca vor translata in perioada imediat urmatoare toate fiintele umane ce sunt pregatite, poate fi asociata cu un anumit nivel al universului astral.

What Dreams May Come are marele merit de a ne conduce in cateva lumi astrale, unele frumoase, altele inferioare (asa numitele iaduri din traditia crestina), lumi ce sunt inspirat reproduse si care chiar se apropie foarte mult de realitatea lor originala. De asemenea ne sunt sugerate legaturile dintre afinitatile si aspiratiile fiintei umane in viata terestra si specificitatile lumii astrale unde aceasta ajunge dupa moarte.

Pentru o cât mai largă audienţă în rândul publicului de condiţie medie şi modestă, acestor aspecte extrem de reusite li s-a adăugat o cantitate apreciabilă de sentimentalism ieftin, de idilism, de lacrimogenitate. Astfel, actiunea ramane la nivelul banalelor intrigi ale filmului de consum, adaptate bineinteles la lumea de dincolo (sic) iar filmul nu depaseste stadiul melodramatic al produselor hollywoodiene. What Dreams May Come face parte dintr-o specie de filme inventata la Hollywood si raspandita, din pacate, in intreaga lume, un gen hibrid, care poate fi numit, şi chiar este, filmul de tip „o lacrimă şi-un zâmbet”.

Overview

Un comentariu :