Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 12 decembrie 2012

Decembrie 2012: Ce se intampla si ce putem face? - Aspecte astrologice 12 Decembrie 2012 (12.12.12)

Niciun comentariu :
2012 pe înţelesul tuturor

Scopul acestui articol este acela de a clarifica, sau măcar de a simplifica viziunea asupra transformărilor şi evenimentelor cosmice care au loc în aceaste timpuri, dar mai ales asupra efectelor pe care omenirea le resimte acum.

Informaţiile şi părerile despre 2012 abundă pe internet, în literatura spirituală, şi nu numai. Din păcate, ca şi la orice eveniment major nou, neobişnuit, masele de oameni reacţionează în diverse moduri, deseori nu cele mai constructive: griji, panică, pesimism, şi altele de acest gen.

Ce se întâmplă, de fapt, acum, în 2012?
Din perspectivă pur matematică, se încheie anumite cicluri cosmice şi simultan încep altele. Ceea ce contează, de fapt, este că aceste momente de cumpănă au anumite semnificaţii şi anumite efecte, care ne privesc în mod direct pe fiecare dintre noi, după cum vom detalia mai departe. Pentru o bună înţelegere a acestei strânse legături dintre ciclurile cosmice şi noi, o să vă rog pentru început să urmăriţi să înţelegeţi, sau cel puţin să vă imaginaţi şi apoi să cercetaţi următoarele aspecte:

1. Fizica cuantică începe acum să descopere ceea ce înţelepţi din diverse tradiţii spirituale afirmau acum sute şi mii de ani: totul este energie, inclusiv materia este o anumită formă de energie, am putea spune ceva mai „condensată”, şi automat supusă anumitor legi mai stricte. Aşadar, din această cauză, interferăm şi suntem vulnerabili la diverse forme de energie, chiar dacă nu le percepem în mod conştient şi chiar dacă de obicei nu putem opera asupra lor.

2. Energia electromagnetică este un exemplu din toată această multitudine de energii. Există chiar o anumită frecvenţă în cadrul acesteia cu care se poate opera extrem de uşor asupra psihicului uman. Creierul nostru funcţionează pe baza impulsurilor electrice şi emite unde pe anumite frecvenţe. Deci, este important de reţinut faptul că această energie, în funcţie de modularea ei, are efecte asupra stărilor şi gândurilor noastre.

Revenind la ciclurile cosmice, „momentele de cumpănă” de care vorbeam mai devreme reprezintă de fapt momente ciclice de sfârşit/început pe diverse traiectorii ale Pământului, în care anumite energii, printre care şi cea electromagnetică, emanate din anumite zone ale galaxiei, se „aliniază” cu energiile pământului într-un mod mai special.

Ei bine, toată această chestiune a anului 2012 gravitează în jurul diverselor efecte  pe multiple planuri pe care aceste alinieri le generează. Ciclurile despre care vorbim aici, după cum vom vedea, sunt destul de majore, şi au marcat într-adevăr schimbări radicale pe Pământ atunci când au mai avut loc, în trecut. Din păcate, chiar şi puţina istorie care a rămas despre acele evenimente a fost pe cât posibil ascunsă şi făcută inaccesibilă pentru masele largi ale omenirii.

Din perspectiva faptului că aceste cicluri au adus de obicei sfârşitul civilizaţiilor care au existat pe Terra, este oarecum întemeiată afirmaţia că „vine sfârşitul lumii”. Din păcate, această credinţă este în general privită dintr-un unghi defavorabil şi pesimist, până la apocaliptic. Totuşi, orice sfârşit reprezintă inevitabil un început pentru ce are să urmeze, şi, de exemplu, sfârşitul unei lumi autodistructive şi degenerative poate fi începutul uneia armonioase şi universal prospere. Aceasta este pe cale să se întâmple, şi ar fi de un real folos să adoptăm această viziune şi să contribuim la realizarea ei.

Să revenim la ciclurile cosmice. O să urmăresc în continuare să descriu succint mecanismul acestor cicluri. Un aspect deosebit de important este că ne aflăm acum la capătul a două astfel de cicluri, unul care durează aproximativ 25920 de ani și care se numește Ciclu Precesional, sau Precesia Axei, şi încă unul, care durează aproximativ 216 milioane de ani şi pe care îl vom numi Ciclu Galactic; în timpul acestei perioade de 216 milioane de ani Sistemul Solar face o rotaţie completă în jurul centrului galaxiei noastre.

Galaxia noastră este traversată de o „bandă” în care anumite energii sunt mult mai intense şi mai speciale decât în alte locuri. Astfel, orice stea, inclusiv Soarele nostru împreună cu sistemul solar trec prin această bandă de două ori pe durata unui astfel de Ciclu Galactic, deci o dată la aproximativ 108 milioane de ani. Una dintre denumirile acestei benzi este „centura fotonică”, şi a fost descoperită la jumătatea secolului trecut. Nu o să intru mai mult în detalii, doar voi menţiona că efectele acestui „salt” galactic se resimt pe o perioadă mult mai mare decât saltul precesional. Această perioadă a început în anul 1950 şi se va încheia definitiv în jurul anului 2100. Ea prezintă şi un maxim, care a început de curând, şi se va încheia în ajurul anului 2035.

Trecem acum la saltul precesional. Acesta faţă de cel galactic are loc ceva mai „des”, odată la 25920 de ani. De asemenea, acest ciclu presupune alinierea pământului cu anumite energii mai speciale. Celebrul calendar mayaş care se încheie acum în 2012, este bazat pe acest ciclu precesional. De fapt, solstiţiul de iarnă din 2012 reprezintă demarcaţia dintre ciclul precesional prezent şi cel viitor. Energiile vor putea fi simţite la maxima lor intensitate pe durata a trei zile în jurul acestui moment, deşi efectele la scară planetară au început de ceva vreme şi vor continua şi după această dată.

Ceea ce este extrem de special pentru vremurile în care trăim este faptul că aceste două cicluri se suprapun. Asta înseamnă că, inclusiv din punct de vedere al numeroaselor încarnări prin care am trecut dintotdeauna, acum trăim ceva deosebit, unic, şi avem şansa de a evolua într-o singură viaţă cât în mod obişnuit ne-ar lua mii de vieţi sau şi mai mult. Faptul că suntem aici, înseamnă totuşi că merităm şi că putem să trecem mai departe în evoluţia noastră ca suflete. Depinde doar de liberul nostru arbitru, de alegerile pe care le facem, şi de ce punem pe primul loc în viaţa noastră. La o scară mai largă, putem considera această viaţă şi mai ales această perioadă precum un examen, când, după ani de studiu, ne dovedim fie capacitatea de a merge mai departe, fie necesitatea de a mai repeta experienţe pentru a ne învăţa lecţiile.

Ce înseamnă toate acestea pentru Pământ şi umanitate?
Care sunt efectele acestor salturi, şi cum ne afectează pe noi acest scenariu? Pământul resimte şi reacţionează la toate aceste vibraţii noi. Modificarea climatică din ultimele decenii, de exemplu, este mai mult efectul celor explicate mai sus decât al poluării globale. (Asta nu înseamnă că poluarea este nesemnificativă sau că ea nu afectează planeta!)

S-au remarcat, tot în ultimele zeci de ani, creşterea activităţii vulcanice şi seismice. Este posibil de asemenea ca în următorii ani să se producă inversarea polilor planetei, ceea ce nu este chiar atât de grav precum se preconizează, dar nici nu va putea trece neobservat.

Cele mai importante efecte sunt însă cele la nivelul conştinţei fiecăruia dintre noi. Cei care nu se vor alinia în interiorul lor cu energii ale păcii şi iubirii vor părăsi această lume într-un fel sau altul. Pe Pământ nu vor mai putea exista răutăţi, războaie, crime şi alte aspecte distructive. Pământul se transformă şi după această perioadă de tranziţie nu va mai accepta vibraţii joase, ci literalmente va deveni un paradis.

Ce avem noi de făcut?
Esenţial este ca în această perioadă să nu cădem în plasa panicilor şi a credinţelor negative sau apocaliptice de tot felul. Este esenţial să ne amintim că legea atracţiei sau legea rezonanţei funcţionează la fel de bine şi acum, mai ales acum , adică nu ni se poate întâmpla nimic din ceea ce nu ne este necesar şi din ceea ce nu atragem cu propriile noastre gânduri.

Ce putem face, pe scurt, este să ne clarificăm cât mai bine mintea pentru a face alegerile cele mai înţelepte, şi să aducem cât mai  multă pace în inimă pentru a ne manifesta cât mai armonios. Altfel spus, să dăm tot ce avem mai bun şi mai înalt din noi, şi să nu facem compromisuri faţă de sufletul nostru.

Putem de asemenea să urmăm orice modalitate de purificare, atât mentală, emoţională, cât şi fizică. Dacă urmăm o cale spirituală, este bine să dedicăm cât mai mult timp şi atenţie practicii diverselor tehnici de elevare a fiinţei. Oricum, mai important decât locul şi contextul în care ne aflăm sunt alegerile pe care le facem, oriunde ne-am afla.

Fie ca toţi să ne urmăm cea mai înaltă cale a sufletului şi a menirii noastre.
Astrolog Daniel Iepure


12 Decembrie 2012 - 12.12.12 - Aspecte astrologice


Apocalipsa in originile grecesti inseamna revelatie... inainte de a fi umpluta lumea cu prostiile hollywood-ului cu sfarsitul lumii, acest termen era folosit in sensul de a descoperi un inteles ascuns, un rost si o intelegere la care pana atunci nu aveam acces. Aspectele astrologice cu care ne impresioneaza aceasta perioada sunt extrem de importante ca si impact spiritual.

Pe 12 decembrie este maximul conjunctiei dintre Jupiter, Lilith si steaua fixa Aldebaran ... este o fuziune a energiilor care tin de adevarurile divine si a celor care tin de energiile antispirituale, de tentatii. Rezultatul este o forta spirituala pentru cei care cauta cu adevarat sa inteleaga adevarurile divine si o zi de iluzie coplesitoare pentru cei care duc lipsa de discernamant si de aspiratie spirituala.


Prezenta energiei lui Aldebaran duce la o amplificare extrema a acestui potential spiritual foarte mare si a testului deopotriva pe care il aduce aceasta conjunctura. “Ochiul lui Dumnezeu”, dupa cum este supranumit Aldebaran este exact peste amalgamul spiritual-antispiritual care s-a creat in aceasta epoca, iar “degetul lui Dumnezeu” yodul care s-a format pana in aceasta zi arata cu varful catre acest punct crucial.

Saturn (karma, puterea transformatoare a timpului) sextil Pluto (vointa divina si puterea transformatoare a mortii) formeaza un yod (degetul lui Dumnezeu) cu conjunctia Jupiter – Lilith care conjunctie la randul ei este in conjunctie cu “Ochiul lui Dumnezeu”.

Aceasta configuratie aduce o suspendare a interventiei vointei divine si a legaturilor karmice pentru a avea completa libertate in discernamant si in a decide directia in care vom merge din acest moment incolo, tinand de vointa individuala daca chemam aceste energii in ajutor... 


Pana in 21 decembrie aceasta conjunctie incepe sa se separe, urmand ca in ziua in care se schimba echilibrul dintre lumina si intuneric sa fie separarea completa. Se incepe separarea lui Lilith de Jupiter si din acest moment mergem mai departe sau cu iluzia evolutiei sau cu forta spirituala pe care am dobandit-o prin aceste perioade de pregatire...

Din acest moment de 21 decembrie deja fiecare a ales constient sau inconstient daca va urma calea luminii sau a intunericului, cea a ignorantei si inconstientei sau cea a cautarii spirituale.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu