Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 7 ianuarie 2013

24 Noiembrie - A treia zi a Congresului International de Yoga și Terapii Alternative Orientale și Occidentale - 2012

Niciun comentariu :
După vacanţa de sărbători reluăm prezentarea sintetică a celui mai mare eveniment Yoga al anului 2012 - Congresul International de Yoga și Terapii Alternative Orientale și Occidentale - 2012. Din fericire acum aveţi posibilitatea de a urmări online o parte din conferinţele Congresului pentru că între timp ele au început să fie publicate pe site-ul MISA TV .


Sâmbătă 24 noiembrie a fost Ziua cea Mare a congresului – cele mai multe activități (34 lecturi și seminarii) precum și spectacolul oferit de către teatrul magic Sophrozin. Întâmpinați cu căldură de președinții de sesiuni ai celor patru săli (Grace Ambăruș, Andrei Gămulea, Adina Stoian și Swami Mahalayananda) spectatorii și conferențiarii au început maratonul zilei celei mai bogate.

Alegem câteva dintre cele mai apreciate activități și dorim să subliniem încă odată că publicul prezent la toate acțiunile a fost deosebit de încântat de prestanța academică a prezentărilor, de ținuta gazdelor, de atmosfera caldă și relaxată în care a avut loc dialogul dintre catedră și sală precum și de bogația spirituală oferită, cu atâta generozitate, de Federația Internaționala de Yoga și Meditație Atman organizând acest congres.

Din programul de la Obor

La sala 1 din Obor ziua a început cu seminarul lui Chloe Hünefeld - Deutsche Akademie für traditionelles Yoga, Germania despre Amma, celebră mistică și sfântă indiană contemporană.


Într-o sală plină și atentă, a urmat prezentare a Adinei Stoian (Natha Yogacenter Denmark) cu un model inedit de înțelegere a Iubirii din perspectiva tantrică. Participanții au fost foarte bucuroși de valoarea practică pentru viața de zi cu zi a modelului propus, care poate facilita armonizarea rapida și de durată a relațiilor de cuplu și chiar (re)dobândirea unei stări interioare de armonie și fericire prin practicarea iubirii active propuse de calea tantrică. (urmăriţi online pe MISA TV această conferinţă)

A urmat un alt seminar de terapie spirituală cu ajutorul sunetelor produse de bolurile tibetane (Danielle Ruah şi Dorin Achim - MISA®, România) și unul despre „Modalităţi practice yoghine pentru trezirea şi dezvoltarea capacităţilor de percepţie senzorială subtilă de natură tactilă, vizuală şi auditivă” (Jayson Acs – MISA).

Dr. Agenor Fischer (Kőrösi Csoma Jóga, Ungaria) a prezentat cercetările sale medicale în legătură cu efectele benefice ale meditaţiilor yoghine profunde.

Utilizând electroencefalografia (metodă electrofiziologică de explorare a sistemului nervos central, constând în înregistrarea biocurenţilor câmpurilor transcraniene la nivelul tegumentelor şi înregistrarea computerizată a acestora în timp, sub formă de unde) împreună cu monitorizarea simultană a ritmului cardiac şi a respiraţiei, dânsul a obținut o imagine completă asupra modificărilor fiziologice şi electrofiziologice ce apar în timpul meditaţiilor yoghine profunde.

Astfel rezultatele benefice asupra creierului și a întregului organism uman obținute în urma meditației yoghine (și în special tehnica de Laya Yoga) sunt acum dovedite medical.

În finalul lecturii, spectatorii au sugerat că un astfel de demers merită să fie aprofundat și chiar trimis spre premiere la cei care acordă premiile Nobel pentru medicină, deoarece un astfel de studiu va așeza practica milenară yoga în locul de cinste pe care îl merită chiar și ca formă neconvențională de terapie destinată îmbunătățirii calităţii vieții omului modern!


Marvin Matos (Natha - Escola Espiritual de Yoga e Tantra, Portugalia) a avut un discurs mișcător asupra unor revelații personale despre credință, avute cu ocazia unui pelerinaj la Fatima (un sat din Portugalia devenit faimos pentru toată lumea creștină, dupa aparițiile Fecioarei Maria și minunile petrecute cu acele ocazii – în fața a mii de oameni, în special în anul 1917).


Foca Ofer Yariv (reprezentând Tara Yoga Centre, Anglia) a susținut cu o prezentare despre reîncarnare şi viaţa de după moarte din perspectiva ştiinţei moderne. Dr. Magdalena Hau de la aceeași școală de yoga a vorbit despre Ştiinţa tainică a iubirii - un instrument necesar de transformare spirituală și Irina Childs (Anglia) despre Educaţia conştientă integrală – educaţia viitorului.

 

Dr. Simona Popescu și Ciprian Fodor (MISA, România) au continuat cu subiecte din tematica ramurii Tantra Yoga și Uriel Yariv (Israel) a realizat o conexiune între stările spirituale de conştiinţă şi sistemul nervos – prezentînd cercetări științifice ale efectelor stărilor de extaz yoghin (samadhi) asupra creierului.

Din programul de la Pipera

În sala Pipera 2, ziua de sâmbătă a debutat cu o sesiune axată pe tematica Ayurveda și medicină alternativă:
Sigismund Papp (MISA, România) a vorbit despre Unitatea cunoaşterii ayurvedice tradiţionale; Felicien Hoţiu (România) a prezentat rezultatele foarte interesante ale unui studiu legat de transformarea structurii energetice a substanţei unui aliment în urma rugăciunii şi a binecuvântării. Dr. Cristina Câmpeanu a conferențiat despre un concept ayurvedic ce a devenit recent confirmat de experimentele științifice și anume vipaka (misteriosul gust care apare în gură dupa digerarea alimentelor). Dânsa a vorbit despre nenumăratele studii din neurobiologia modernă care confirmă fără nici un dubiu existenţa unor receptori de tip gustativ la nivelul intestinelor ceea ce determină cercetătorii din domeniu să afirme cu cea mai mare seriozitate că „simţim gustul alimentelor nu doar cu limba, ci şi cu intestinul” – exact ceea ce Ayurveda postulează de mii de ani.

Un interesant studiu de caz a prezentat si Dr. Monica Maria Paşcalău (MISA, România) despre puterea tainică, vindecătoare a rugăciunii către Dumnezeu. Ea a arătat dovezile medicale ale studiului unui caz de encefalomielită vindecat prin rugăciune în timp de 6 luni, cu confirmarea vindecării la examinarea prin Rezonanța Magnetică Nucleară efectuată la un an de la debutul bolii.

Austin Allen (Tara Yoga Centre, Irlanda) ne-a purtat prin Realitatea holografică universală explorată prin intermediul ştiinţei şi al spiritualităţii și domnul Dan Crăciun (România) a conferențiat despre Sfera cunoaşterii şi practica spirituală.

 

Am avut parte de mai multă fericire urmând seminarul instructoarei Daniela Dae din Finlanda (partea a 2a a prezentării din ziua anterioară) și Swami Mahalayananda (Natha – Escola Espiritual de Yoga e Tantra, Portugalia) ne-a uimit vorbind despre faptul că și atunci când „nu știm” putem de fapt trăi o stare specială yoghină. Interesanta prelegere a dânsului a descifrat câte ceva despre „Puterea misterioasă și enigmatică a Vidului Infinit manifestată în orice fenomen care implică inspirația, arta, luarea deciziilor: „Puterea lui nu știu”.

Sala Pipera 1

Am lăsat la urmă informațiile despre activitățile din sala Pipera 1 deoarece ele s-au bucurat de o largă audiență mondială chiar fiind transmise on line de către MISA TV și urmarite de mii de spectatori.

Astfel, într-o atmosferă de respect și înaltă considerație, zeci de spectatori prezenți la sala Pipera 1 și multe sute de spectatori vizionând on line postul MISA TV au avut bucuria să îl asculte pe inventatorul de renume mondial, domnul Iustin Capră. Dânsul a ținut o prelegere foarte interesantă despre filosofia religiei și implicațiile acesteia în știința modernă. În final întrebările s-au ținut lanț, astfel încât organizatorii au decalat programul pentru a permite finalizarea lor.


Domnul fizician și instructor de yoga Cristian Ion (MISA, România) a prezentat conferinţa despre Conştiinţa cuantică, principiul minimei distanţe în spaţiul stărilor şi evoluţia spirituală.


Având expertiza științifică necesară dar și perspectiva yoghină antrenată dupa mai bine de 20 de ani de yoga, dânsul ne-a dezvăluit cum pe baza principiilor de optim şi a modelului Yoni-Lingam extins, legile fizicii şi legile evoluţiei spirituale ni se revelează ca fiind manifestări particulare ale aceloraşi Legi Divine ale Creaţiei. Modelul nou al realităţii cuantice, care explică acum într-un mod unificat comportamentul diferitelor structuri, de la nivel cuantic până la nivelul macrocosmic, validează ştiinţific un tipar cunoscut şi revelat de spiritualitate cu mai mult de 10 000 ani în urmă ca fiind la baza a tot ceea ce există în Creaţie. El exprimă atât legea universală a polarităţii Yin-Yang, cât şi comportamentul simultan, non-dual şi non-contradictoriu, de tip undă-corpuscul al unei entităţi cuantice, fiind încă un pas către unificarea dorită atât în cadrul fizicii moderne, cât şi aceea dintre ştiinţă şi spiritualitate.

Domnul doctor în fizică Doru Beniamin Bodea (DeutscheAkademie für traditionelles Yoga, Germania) a continuat cu o paralelă fascinantă între cele mai vechi scrieri spirituale ale omenirii (cele patru Vede – scrierile sfinte vechi de peste 5000 de ani ale hinduismului indian) și fizica modernă. Am aflat astfel că toate cosmogoniile prezentând „facerea lumii” din toate religiile principale sunt bazate pe Vede.

Termenul „veda“ înseamnă în sanscrită cunoaştere (prin revelație directă) și aceste scrieri sunt considerate de origine divină (dictate oamenilor de către „zei” – ființe celeste sau poate extratereștrii veniți din alte galaxii). Ele au fost transmise din generaţie în generaţie cu instrucţiunea explicită ca să nu fie schimbată nici măcar o singură literă din acest vast corp al cunoaşterii. În ele transpare o înțelepciune și mai mult decât atât… o înţelegere profundă şi complete a misterelor universului, așa cum încă nu există pe planeta noastră…

Întrebarea este cum a fost posibil acum 5000 de ani să apară astfel de scrieri și, mai presus de asta, cum a fost posibil că înţelepţii care le-au scris au fost capabili să includă în aceste cărţi simultan, şi totuşi fără a lăsa posibilitatea unor interferenţe generatoare de confuzie, diferite nivele de cunoaştere. Aceasta e ceea ce dă valoarea inestimabilă a acestor scrieri: ele cuprind, fără nicio formă de segregare, de posibilă discriminare, orice nivel al dezvoltării umane. Ele se adresează atât fiinţelor umane simple, cum ar fi lucrători ai pământului sau păstori, cât şi celor cu o educaţie înaltă, filozofi şi oameni de ştiinţă. Polivalenţa Vedelor nu poate fi decât o dovadă a polivalenţei celor care le-au scris şi a uimitoarei profunzimi a înţelegerii lor. De aceea credem că întoarcerea oamenilor de ştiinţă la acest izvor de înţelepciune şi cunoaştere va marca începutul unei noi ere, o perioadă spirituală, când graniţele dintre religii şi spiritualitate vor înceta să existe.

Începând să descifreze înțelesul profund esoteric al Vedelor, chiar și cercetători în fizică, precum dl. Dr. Bodea, sunt uimiți să descopere o mulțime de aspecte (în legătura cu geneza universului) validate în ultimul timp chiar de către știința contemporana!

 

De o mare popularitate s-a bucurat și prezentarea reprezentantului Federației de Yoga și Meditație Atman – Advaitananda (NathaYogacenter Danemarca): O comparaţie profund revelatoare între paradigma ştiintifică modernă şi abordarea yoghină traditională asupra vieţii omului. Astfel am aflat cum sistemele spirituale tradiţionale ajung să conveargă cu sistemele ştiintifice moderne – demonstrând încă odată posibilitatea reconcilierii dintre religie și știință.

Ştiinţa de avangardă a făcut progrese remarcabile în ultima vreme, apropiindu-se uimitor de mult de esenţa misterioasă a aspectelor pe care le studiază. Pe de altă parte, spiritualitatea milenară, între care tradiţia yoghină autentică ocupă un loc de frunte, a pornit de la esenţă şi, tot în zilele noastre, s-a apropiat foarte mult de viaţa de zi cu zi. Una dintre caracteristicile acestor vremuri cu care suntem contemporani, este chiar posibilitatea extraordinară ca aceste două „paralele” chiar să se întâlnească — de fapt, ele folosesc, la modul fundamental vorbind, pentru cel iniţiat, aceleaşi principii şi metode. Înţelegând aceasta, atât căutătorii spirituali, cât şi oamenii de ştiinţă vor putea să comunice mult mai bine unii cu ceilalţi şi chiar să lucreze împreună eficient pentru binele întregii umanităţi, care va beneficia astfel de sinergia dintre ştiinţă şi spiritualitate, atât de necesară acum.


Spre finalul serii, la Pipera 1, am avut plăcerea să ne reîntâlnim (on line) cu Swami Suryananda. Membru fondator al Federaţiei Europene de Yoga şi al Mişcării Mondiale pentru Yoga şi Ayurveda, dânsul este Preşedintele Mişcării Mondiale pentru Yoga şi vicepreşedinte al Confederaţiei Oficiale Italiene de Yoga. Și încă din 2005 când Federația Europeană de Yoga a realizat congresul său anual la București găzduit de MISA, Swami Suryananda a devenit un simpatizant entuziast al yoghinilor din România care practică sub îndrumarea dl. Profesor yoga Gregorian Bivolaru în cadrul Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut. Swami și-a început de altfel conferința cu un afectuos cuvânt de reamintire a acestui congres de acum 7 ani și a ținut încă odată să își exprime prietenia față de organizatori (MISA), față de Federația Atman și chiar față de Adina și Mihai Stoian cu care a păstrat o amiciție sinceră de-a lungul acestor ani. 

Mai multe amanunte despre acest eveniment din 2005 găsiți la următoarele link-uri:
http://www.asociatia-dacica.ro/mod_evenimente-48-56-ro-Primul-Congres-al-Federa355iei-Europene-de-Yoga-noiembrie-2005-Bucure351ti-
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=3941
http://filme-misa.blogspot.dk/2007/11/primul-congres-european-de-yoga.html
 

Finalul serii a fost încununat de spectacolul „Școala Iubirii” al teatrului magic Sophrozin. Într-o sală plină până la limita capacității posibile, aproape 800 de persoane au trăit alături de actori trei ore de artă obiectivă care ne-a atins și înălțat sufletul. Pantomimă, dans, cuvinte inspirate, muzică sacră și inspirație excepțională, s-au împletit toate într-o poveste magică despre eternul ideal al Iubirii Divine. Iar noi, fericiții spectatori, cu lacrimile bucuriei înnodându-ni-se în barbă, am aplaudat minute în șir, nemaidorind să plecăm acasă, deși a doua zi se anunța atât de interesantă…

Vă invităm să simțiți cu inima ceea ce radiază și din fotografiile care urmează:


Sursa: http://internationalyogacongress.net

Vă recomandăm să citiţi şi sintezele zilelor anterioare ale Congresului:
22 Noiembrie - Prima zi a Congresului International de Yoga și Terapii Alternative Orientale și Occidentale - 2012
23 Noiembrie - A doua zi a Congresului International de Yoga și Terapii Alternative Orientale și Occidentale - 2012

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu