Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 24 ianuarie 2013

Istoria a 40 de ani de persecuţii şi abuzuri împotriva mişcării YOGA şi a lui Gregorian Bivolaru - Mişcarea Yoga Rezistă

Niciun comentariu :
Anul trecut s-au împlinit 40 de ani de la prima percheziție efectuată de Departamentul securității statului în casa lui Gregorian Bivolaru. Acel moment a însemnat începutul unui lung șir de abuzuri ce continuă până în ziua de astăzi. Iată un scurt istoric al lor:

1971. Gregorian Bivolaru începe să predea Yoga sub titulatura de „gimnastică psihosomatică - Yoga”.

1972. Prima percheziţie. Îi sunt confiscate toate conspectele realizate în bibliotecile bucureştene, cărţile care aveau legătură cu spiritualitatea (contrare ideologiei materialismului dialectic) şi toată corespondenţa personală.

1972 - 1976. Percheziţiile continuă. Este anchetat de mai multe ori la sediul Securităţii din strada Eforie, ameninţat cu închisoarea, pus să dea declaraţii că nu va mai coresponda cu străinătatea şi că nu va mai realiza „propagandă duşmănoasă împotriva orânduirii sociale din România”. Securiştii îi ameninţă şi îi intimidează părinţii, şi îl hărţuiesc la locul de muncă. Este concediat de mai ori şi este refuzat atunci când încercă să se angajeze.

1977. Este din nou anchetat, iar securiştii îi instrumentează un dosar cu acuzaţii de drept comun. Este trimis în judecată şi, în cele din urmă, condamnat la un an de închisoare. Caracterul politic al condamnării dispuse prin sentinţa penală nr.68/1977, precum şi al celorlalte condamnări ale lui Gregorian Bivolaru din perioada comunistă, a fost confirmat de Tribunalul Bucureşti, prin sentinţa în Dosarul nr. 48765/3/2010, comunicată public la data de 4 iulie 2011. Gregorian Bivolaru continuă însă să ţină cursuri ca instructor de yoga, la cluburi şi case de cultură, în regim de colaborare. 

Mişcarea yoga a rezistat.


1982. Departamentul Securităţii Statului extinde interdicţia privitoare la tehnicile de Meditaţie Transcendentală şi la „yoga ori alte ritualuri de inspiraţie orientalǎ”, iar în august 1982 este emisă, de către Biroul Comitetului Executiv al Consiliului Naţional pentru Educaţie Fizică şi Sport, Hotărârea nr. 1253, care interzice Yoga în mod explicit. Gregorian Bivolaru continuă să predea yoga clandestin, în case particulare.

Mişcarea yoga a rezistat.

1982 - 1984. Gregorian Bivolaru şi elevii săi sunt anchetaţi şi torturaţi la Securitate. Acuzat de complot antistatal si arestat, el evadează. Securitatea îl prinde după câteva zile şi îl condamnă doar pentru evadare, la 1 an şi 6 luni de închisoare.

1985 - 1988. Securitatea continuă ameninţările, filajul, hărţuielile, anchetele şi percheziţiile. Deşi monitorizat permanent, Gregorian Bivolaru continuă să se întâlnească cu elevii săi doar în locuri publice.

1989. Este din nou arestat, anchetat şi torturat bestial, împreună cu câţiva elevi. În disperare de cauză, Securitatea apelează la abuzul psihiatric: internarea forţată într-un spital de boli mintale.

Mişcarea yoga a rezistat


Decembrie 1989-Ianuarie 1990. Gregorian Bivolaru este pus in libertate de urgenta. Ia naştere MISA şi reîncep cursurile de Yoga.

Mişcarea yoga a rezistat

1990 - 1994. Campanie negativă sistematică în presă. Foştii securişti preluaţi de noile structuri recurg la intimidări şi ameninţări.

1994. La apartamentul lui Gregorian Bivolaru are loc o explozie puternică iar ancheta stabileşte urme de intrare prin efracţie şi de forţare a ţevii de gaze. Cu toate acestea i se înscenează un dosar penal pentru distrugere.

1995 - 1997. Campanie constantă de calomnii şi minciuni în presă.

Mişcarea yoga a rezistat.

1997 - 2003. SRI îl monitorizează pe Gregorian Bivolaru, sub pretextul că desfăşoară „activităţi care, prin implicaţii şi consecinţe, sunt de natură a leza siguranţa naţională a României“.

2004. Concomitent cu o violentă campanie de linşaj mediatic, începe „Operaţiunea Christ” pusă la cale, conform stenogramelor publicate în presă, la şedinţa conducerii PSD. Sub coordonarea SRI, Parchetul, Jandarmeria şi Poliţia efectuează zeci de percheziţii abuzive în casele yoghinilor, mii de confiscări ilegale de obiecte şi valori din casele lor, zeci de reţineri şi abuzuri împotriva unor aşa zişi martori. Lui Gregorian Bivolaru i se înscenează trecerea frauduloasă a graniţei României, este arestat şi trimis în judecată pentru alte acuzaţii fabricate.

Cu toate acestea cursurile de yoga au continuat. Mişcarea yoga a rezistat.


2004 - 2005. Gregorian Bivolaru cere azil politic în Suedia şi este reţinut de poliţia suedeză datorită mandatului internaţional de arestare emis de autorităţile române. În timpul încarcerării preventive are loc o tentativă de răpire a sa din sediul poliţiei din Malmo. Suedia respinge cererea de extrădare a autorităţilor române, îl repune în libertate şi îi acordă azil politic.

2004 - 2007. Continua campania de denigrare în presă. Este fabricat un al doilea dosar împotriva lui Gregorian Bivolaru şi a altor 40 de instructori şi practicanţi yoga, strămutat la Cluj.

Mişcarea yoga a rezistat.

23 aprilie 2010. Tribunalul Sibiu decide achitarea lui Gregorian Bivolaru. Parchetul face recurs.

14 martie 2011. Curtea de Apel Alba Iulia dă câştig de cauză lui Gregorian Bivolaru - nevinovat. Parchetul face recurs.

4 iulie 2011. Tribunalul Bucureşti, prin sentinţa în Dosarul nr. 48765/3/2010, recunoaşte caracterul politic al condamnărilor pe care Gregorian Bivolaru le-a suferit înainte de Revoluţie, în anii 1977 şi 1984, precum şi caracterul politic al internării sale din 1989 în Spitalul de Psihiatrie Poiana-Mare. Presa boicotează în masă difuzarea sentinţei.

12 aprilie 2012. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anulează cele două hotărâri de achitare şi reia tot procesul lui Gregorian Bivolaru.

Mişcarea yoga rezistă.

Ce mai urmează?
Mişcarea yoga va rezista!


Caricaturi de Sorin Baciu
Foto: Malin Oloier

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu