Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

duminică, 20 ianuarie 2013

Jurnaliştii reclamă infiltrarea în redacţii a unor agenţi acoperiţi ai serviciilor secrete

2 comentarii :
Ieri am publicat scrisoarea unui ofiţer SRI care aduce la lumină fapte de o extremă gravitate. El acuză serviciul secret de activităţi de poliţie politică şi dezvăluie colaborarea unor magistraţi (procurori, judecători) cu serviciile secrete, unii dintre aceştia având chiar statutul de ofiţeri acoperiţi, în ciuda existenţei unor legi care interzic aceste practici. Astăzi vă prezentăm o scrisoare din care veţi afla că nu numai magistraţii sunt infiltraţi de agenţi ai serviciilor secrete ci şi jurnaliştii.

Pe 6 noiembrie 2012, Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (Comisia LIBE) al Parlamentului European a organizat o audiere cu tema 'Libertatea Media în Uniunea Europeana' (http://www.europarl.europa.eu/committees/en/libe/home.html). Renate Weber a deschis dezbaterile cu prezentarea raportului 'Carta Uniunii Europene: Standarde privind libertatea presei în Uniunea Europeană'.

ActiveWatch, o organizaţie care militează pentru drepturile omului, preocupată de libertatea de exprimare, membră a reţelei Reporteri fără Frontiere, a depus, cu această ocazie, o scrisoare deschisă prin care cere Comisiei LIBE să susţină adoptarea de către statele membre a unor legi care să interzică inflitrarea în redactii a serviciilor de informatii. Cităm din scrisoare:
"Preocuparea noastră pentru libertatea de exprimare în Europa ne determină să vă aducem la cunoştinţă un fenomen care afectează grav libertatea presei: prezenţa agenţilor de informaţii sub acoperire în cadrul redacţiilor. Ne confruntăm cu această problemă în România de câţiva ani. Cel mai grav caz a fost adus în atenţia publică în această vară, când Jurnalul Naţional, unul dintre cele mai importante cotidiene generaliste din România, a descoperit prezenţa unui agent infiltrat de Serviciul Român de Informaţii (SRI) în redacţia sa. Prezenţa acestuia a fost confirmată de SRI şi de Comisia Parlamentară de Supraveghere a Activităţii SRI.

Pentru a contextualiza această informaţie, trebuie să precizăm că, până acum 23 de ani, România a trăit sub o dictatură a cărei principală forţă represivă a fost Securitatea. În 22 de ani, nou-creatul serviciu de informaţii SRI nu a reuşit să se distanţeze de percepţia de a fi continuatorul Securităţii, din cauza personalului, a practicilor sale şi a lipsei controlului public asupra activităţii sale.

În al doilea rând, legislaţia românească nu interzice pătrunderea agenţilor de informaţii sub acoperire în redacţii.

În al treilea rând, cel mai înalt organism de securitate naţională a inclus media pe lista vulnerabilităţilor la adresa siguranţei naţionale, în Strategia Naţională de Apărare din 2010. Legislaţia existentă şi această strategie au constituit temeiul legal pentru infiltrarea în redacţii.

Astfel de practici pun în pericol libertatea de exprimare, întrucât:
- ameninţă confidenţialitatea surselor;
- împiedică colectarea informaţiilor;
- încearcă să dezinformeze şi să manipuleze publicul;
- afectează credibilitatea presei;
- permit supravegherea redacţiilor;
- introduc un climat de neîncredere în redacţii.

De asemenea, Carta Europeană a Libertăţii Presei menţionează în mod expres că supravegherea redacţiilor este inacceptabilă ('Protecţia surselor jurnalistice trebuie asigurată cu stricteţe. Supravegherea, interceptarea electronică, percheziţionarea redacţiilor, a birourilor şi a computerelor jurnaliştilor cu scopul de a identifica sursele acestora de informare sau cu scopul de a încălca confidenţialitatea sunt inacceptabile').

De aceea, considerăm necesară adoptarea de către Comisia LIBE a unui amendament la raportul 'Standarde privind libertatea presei în Uniunea Europeană' care să interzică infiltrarea agenţilor de informaţii în redacţii, şi facem apel la Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne să acorde întregul său sprijin în acest sens."
În încheiere menţionăm un singur detaliu. Valentin Zaschievici agentul SRI din redacţia ziarului "Jurnalul Naţional" deconspirat anul trecut a fost unul dintre cei mai acerbi calomniatori şi manipulatori "ziarişti" din campania anti-MISA. Să fie asta oare doar o pură coincidenţă?

Pe aceeaşi temă:
Gregorian Bivolaru avea dosar la Securitate din anul 1971
Ce spun dosarele Securitatii despre Gregorian Bivolaru
Un ofiţer SRI acuză poliţia politică din cadrul acest serviciu secret!
Magistratii, TVR si Radioul confirma: Securitatea a reinviat!
Avem dovada! În cazul MISA-Gregorian Bivolaru poliţia politică a continuat şi după 1990!
Un angajat din serviciile secrete dezvăluie presiunile care se fac pentru a se obţine în mod abuziv condamnarea lui Gregorian Bivolaru
Noua Securitate mai puternica decat securitatea comunista
Dosarul de la Securitate al lui Gregorian Bivolaru "protejat" de CNSAS
Despre a patra putere in stat si apararea interesului public
Senzaţional! Presa este cea care comandă Poliţiei, în România!!! Comunicat de presă 23 martie
CAMPANIA ÎMPOTRIVA MIŞCĂRII PENTRU INTEGRARE SPIRITUALĂ ÎN ABSOLUT ŞI ÎNCĂLCAREA DREPTURILOR ŞI LIBERTĂŢILOR MEMBRILOR ORI SIMPATIZANŢILOR MISA

2 comentarii :

 1. Bun articolul dar nu ati punctat in favoarea MISA decat printr-o fraza la final. NU prea stiti sa evidentiati abuzurile la adresa MISA, ci doar la adresa sistemului.
  Va sugerez:
  -Sa faceti o statistica asupra activitatii SRI a lui Valentin Zaschievici in raport cu MISA, cate articole negative, ce afirmatii calomnioase, care a fost strategia SRI in raport cu MISA ce trebuia promovata in media ? etc. etc.
  -Sa solicitai o sustinere de la ActiveWath din aceasta perspectiva si o sustinere a doamnei Renate Weber si a parlamentarilor din Romania pentru sustinerea acestui amandament
  ...si mai am cateva idei, dar de frica sa nu le preia SRI daca cosiderati necesar, o sa va contactez

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumim. Ne puteti scrie la adresa de email aflata la rubrica contact pe coloana din stanga ori, mai bine, scrieti la adresele de contact de pe site-ul oficial yogaesoteric.net (http://yogaesoteric.net/content.aspx?item=1579). Alta solutie este sa continuati sa postati comentarii mentionand atunci cand nu doriti sa fie publicate.

  RăspundețiȘtergere