"Sunt epoci în care nu poti inainta decat mergand contra curentului" - Mircea Eliade
Home » » VIATA LUI PI (Ang Lee, 2012)

VIATA LUI PI (Ang Lee, 2012)


Viata lui Pi este o reprezentare vizuala a calatoriei interioare pe care fiecare fiinta umana o realizeaza in cautarea propriei identitati, aventura dificila, plina de obstacole, ispite si incercari de tot felul. Intotdeauna fascinant, drumul regasirii de sine conduce la transcenderea conditiei de muritor, la redescoperirea sacrului, a eternitatii. In acest demers complex si nebanuit de amplu de constientizare, de descoperire gradata si armonizare a universului launtric se succed inevitabil entuziasmul, deznadejdea, eforturile asidue, succese, indoieli, numeroase conflicte si pericole.

Intr-o barca, simbol al lumii intregi, insotit doar de animale, reprezentari ale propriilor energii si tendinte inferioare, Pi, un Ulise modern, traverseaza marea tentatiilor lumesti, a instinctelor si fantasmelor pentru a realiza eterna reintoarcere la sursa primordiala, reintegrarea în oceanul infinit al Spiritului Divin.

O adevarata epopee vizuala, Life of Pi ramane din pacate prea mult centrat pe imagine si efecte speciale, impresionante ce-i drept, si isi pierde profunzimea, metafora. Elaborat, cu vizibile tentative de a iesi din zona filmelor de consum, Life of Pi este totusi un film de tip hollywoodian.

Overview

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu