Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 20 iunie 2013

Încălcând grav normele CNA, postul B1TV difuzează afirmaţii calomnioase despre yoghinii MISA

3 comentarii :

Dispreţuind adevărul şi bunul simţ, un realizator TV instigă public la ură şi discriminare

Către Redacția B1 TV
În atenția Redactorului șef

Biroul de presă al MISA în temeiul „Dreptului la replică şi la rectificare” statuat de Decizia nr. 220 din 24 februarie 2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, vă solicită difuzarea următorului drept la replică, în condiții similare de apariție (egalitate de timp de emisie și conținut) față de următoarele:

1. Ştiri B1 TV din data de 14.06.2013, ora 13.21 – 13.25, secţiunea „Un magistrat a fost ameninţat de membri M.I.S.A. cu aparate psihotronice, în contextul în care urma să se judece cazul lui Gregorian Bivolaru ”. Știrea a fost însoțită de imagini de arhivă cu Gregorian Bivolaru după gratii din 2004, precum și cu imagini cu yoghini la spirală.

2. Știri B1 TV din data de 14.06.2013, ora: 15:15 – 15:17 şi ora 20:33 – 20:35, în cadrul cărora sintagma „ameninţat de membri M.I.S.A.” a fost eliminată, dar ştirea a continuat să fie ilustrată cu imagini cu yoghini dintr-un film numit „Arta binecuvântării”, care sugestionează în mod evident telespectatorii că autorii respectivei scrisori ar fi practicanţii yoga ai Şcolii MISA.

3. Emisiunea „Lumea lui Banciu”, B1 TV din data de 14.06.2013 ora 23:29 – 23:34 în cadrul căreia realizatorul emisiunii, Radu Banciu, a făcut o serie de afirmaţii deosebit de injurioase la adresa persoanelor înscrise la cursurile MISA. Redăm în continuare o parte dintre acestea:

„Rog justiţia din România, rog presa de calitate, rog tabloizii, rog pe cine se poate sesiza să intervină şi să-i pună pe ăştia de la MISA cu botul pe labe cât mai repede. A fost desfiinţată în România porcăria asta? Sau încă mai au drept să emită? Da, doar la Ceauşescu a fost desfiinţat. Nu ştiu, rog domnul prim ministru, fac o rugăminte şi la viitorul preşedinte al României – dom-le nu putem să scăpăm de bandiţii ăştia? Dar Indignaţii cică semnează, nu MISA.”
„Sper să nu ne lăsăm şantajaţi de aceşti nesimţiţi dar care până la urmă iată, tot ei sunt cu gura mare. Cum să faci, bă aşa ceva? E o sectă care trebuia să fie scoasă în afara legii de mult. Dar oare n-aţi avut curajul, ăştia 600 câţi sunteţi acolo de parlamentari, oare n-are nimeni curajul să vină şi să-i pună pe ăştia cu botul pe labe, ce trăim în Evul Mediu, mă sau ce-i aicea? Terminaţi-i, mă, cine sunt ăştia? Ne e frică de ăştia de la MISA sau care-i problema? Daţi-i dom-ne, să-i băgaţi pe toţi la puşcărie! Ăştia nici nu mai trebuie judecaţi, îi luaţi după scrisoarea asta. Vreau şi eu nişte stenograme, să-i auzim să ne distrăm un pic, că n-am vorbit niciodată despre ăştia. S-au dus acolo toţi ăia, hipnotizaţii, de zici că suntem în Cartea Junglei că tot am vorbit de India. Duceţi-vă bă în India, acolo în jungla aia indiană. Duceţi-vă să vă luptaţi cu tigrii ăia, să vedem, pe ăia reuşiţi să-i hipnotizaţi?”

Față de știrile difuzate și menționate la pct. 1 și pct. 2, în care se afirmă că ”Un magistrat al Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost amenințat de membri MISA înainte de a se pronunța soluția în dosarul care îl privește pe Gregorian Bivolaru”, ţinem să subliniem că nici magistratul în cauză (Ionuţ Matei) şi nici Președinta instanței (Livia Stanciu) nu au susținut că membrii MISA sunt autorii acestei scrisori de amenințare, respectiva informaţie fiind exclusiv invenţia jurnaliştilor. Ştirea a fost însoţită de imagini cu yoghini care participă la o spirală, sugerându-se în mod evident că ameninţarea din scrisoare vine din partea MISA. În condiţiile în care scrisoarea nu este semnată explicit şi nu s-a soluţionat nicio anchetă în acest sens, prin aceste afirmaţii se prejudiciază grav imaginea şcolii de yoga MISA, a cursanţilor şi simpatizanţilor ei, pentru că nu există nicio dovadă fermă care să ateste că aceştia au într-adevăr vreo legătură cu această scrisoare de ameninţare. În plus, conform normelor audiovizualului ar fi fost normal să fie precizată şi poziţia MISA, care era deja cunoscută prin declaraţia purtătorului de cuvânt al MISA, care a negat categoric orice legătură a şcolii şi cursanţilor ei cu această scrisoare, declaraţie care a şi fost preluată de alte televiziuni. Chiar dacă în ştirile de la ora 15 şi respectiv de la ora 20 s-a renunţat la afirmaţia „ameninţat de membri MISA”, ştirea a continuat să fie ilustrată cu imagini cu yoghini dintr-un film numit „Arta binecuvântării”, ceea ce întreţine aceeaşi sugestie că autorii respectivei scrisori ar fi yoghinii MISA. Repetăm faptul că în opinia noastră acea scrisoare de ameninţare a fost o încercare de influențare a magistraților de către un grup de persoane care au dorit să insufle în realitate o reacție adversă a magistraților față de Gregorian Bivolaru. Ca un argument, este facil să constatăm că membrii MISA nu au cum să fie în posesia unor dosare juridice soluționate greșit de magistratul Ionuț Matei, așa cum se arată în scrisoarea de amenințare. Calea prin care Şcoala MISA a ales să arate abuzurile strigătoare la cer făcute de judecătorul Ionuţ Matei este aceea a sesizării autorităţilor competente (Președinția României, C.S.M., Ministerul Justiției etc.), precum şi aceea a realizării unor proteste publice paşnice, autorizate, în faţa instituţiilor în cauză care nu au luat măsurile cuvenite unui stat de drept.


În legătură cu aspectele menţionate la pct. 3, considerăm foarte grave alegațiile realizatorului Radu Banciu, care sub pretextul complet nefondat şi interpretat de dânsul că „Adepţii MISA au încercat să-l intimideze pe judecătorul Ionuţ Matei. Nu este bine să vă jucaţi – i-a transmis MISA judecătorului” se pretează la o instigare publică şi la calomnii incalificabile faţă de practicanţii yoga ai Şcolii MISA. Astfel, el îi prezintă în bloc pe yoghinii MISA ca fiind persoane infame, degradate, care trebuie înlăturate cu orice preț din societate: ”aceşti nesimțiți, … hipnotizați,… bandiți, … MISA este o porcărie”, „E o sectă care trebuia să fie scoasă în afara legii de mult ”, „Terminaţi-i, mă !” „Rog pe cine se poate sesiza să intervină şi să-i pună pe ăştia de la MISA cu botul pe labe cât mai repede”, ”Băgați-i pe toți la pușcărie…nici nu mai trebuie judecați…să ne distrăm un pic”.


Toate aceste invective difuzate pe un post TVse constituie ca o deosebit de gravă instigare publică la ură si discriminare, aducându-se astfel atingere libertăţilor şi drepturilor fundamentale a mii de persoane. Această situaţie este cu atât mai serioasă cu cât nu este prima dată când același realizator Radu Banciu denigrează, calomniază şi jigneşte membrii, cursanţii şi simpatizanţii MISA. Astfel, în data de 9.08.2011 B1 TV tot în cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu”, intervalul orar 23:27 – 23:29, Radu Banciu i-a etichetat ca „proști și cretini” pe cei trei sute de participanți la tabăra internaţională yoghină de la Costineşti:

“Trei sute de yoghini din țară, băi proști au fost și o să fie întotdeauna. Trei sute de cretini din țară și din străinătate, așadar s-au adunat la Costinești într-o nouă tabără spiritual M.I.S.A., pentru prima spirală Yang din această vară. Au intrat în comuniune spirituală cu Bivolaru prin mijloacele specifice, l-au găsit pe Facebook, cât şi cu restul yoghinilor din Europa…Cei care n-aveţi nicio orientare, nicio pasiune, nu v-aţi gândit niciodată la nimic, duceţi-vă după Bivolaru ăsta până-n mormânt…”.

Puteţi accesa aici emisiunea din 9.08.2011.

Pentru aceste aspecte calomniatoare şi discriminatoare pe care vi le-am semnalat şi care încalcă în mod flagrant termenii de reglementare a conţinutului audiovizual prevăzuţi de Decizia nr 220 din 24 februarie 2011, vă solicităm sancționarea realizatorului Radu Banciu şi difuzarea acestui drept la replică.


Biroul de Presă MISA
19 iunie 2013

3 comentarii :

  1. Iata ce aflam din articolul Banciu susține căsătoriile gay http://ampress.ro/fapt-divers/banciu-sustine-casatoriile-gay-ce-daca-scrie-in-biblie-eu-n-am-voie-daca-sunt-barbat-sa-iubesc-un-barbat/ : „Ce dacă scrie în Biblie? Eu n-am voie dacă sunt bărbat să iubesc un bărbat?”:

    Realizatorul TV Radu Banciu s-a dezlănțuit duminică seară într-o tiradă specifică pe un subiect foarte discutat în aceste zile: căsătoriile homosexuale. În emisiunea pe care o realizează la B1 TV, Banciu a atacat și Biserica, dar și pe politicienii care vor să treacă în Constituție faptul că familia are la bază căsătoria între un bărbat și o femeie. „Nici n-ar trebui să se pună într-o societate normală, condusă de oameni normali, problema asta – că-i bărbat cu femeie, că-i femeie cu femeie sau bărbat cu bărbat. N-ai ce să discuți. Este pur și simplu alegerea ăluia”, a comentat inițial realizatorul TV. El a calificat drept „o megatâmpenie” ideea că doi bărbați sau două femei nu pot avea o familie, inclusiv cu „cinșpe copii”. „Dar cine ești tu bă – că ești președinte, că ești preot, că ești șef de partid sau că ești vânzător de ziare – și ce drept ai să-mi spui mie că eu nu pot să stau cu un bărbat? De ce nu pot să-mi fac o familie? Dar ce, tu ești întemeietorul ideii de familie? Cine ești tu? Uite, vreau să-mi fac o familie. Vreau să am cinșpe copii. Doi bărbați sau două femei. De ce nu pot să fac asta? Este o megatâmpenie”, s-a enervat Banciu. „Aa, vine Dumnezeu pe pământ. Și dacă vine Dumnezeu, ce? O să zică Dumnezeu, să spunem, „Eu aș vrea ca aici să fie bărbat cu femeie”. Și ce? Eu nu vreau. Eu, ca bărbat, nu vreau. N-ai decât să mă pedepsești, să faci ce vrei. Eu consider că e dreptul meu să-mi întemeiez o familie lângă cine vreau (…) Am ajuns în secolul 21 să stau să mă gândesc că dacă pup un bărbat pe stradă – sau dacă aș fi femeie, pup o femeie – îl mâniu pe nu știu cine? E un rahat!”, a continuat realizatorul TV, care a luat apoi la țintă Biserica. „Veniți bă și voi cu o idee ca lumea, nu tâmpenii de genul ăsta, că n-are voie femeia cu femeie și bărbatul cu bărbat!”, s-a adresat el reprezentanților acesteia. „Dar de ce să n-aibă voie? Pe ce idee n-are voie mă? Așa ați citit voi în stele sau în ce? Vi se pare vouă c-ați citit așa, că poate n-a fost așa. Și să zicem c-ar fi fost, scrie în Biblie că… Și dacă scrie în Biblie, ce? Eu n-am voie în județul Teleorman al lui Liviu Dragnea, în 2013, dacă sunt bărbat, să iubesc un bărbat? Ce dacă scrie în Biblie bă? Mă interesează pe mine?”, a încheiat Radu Banciu.
    Aurel Ilfoveanu, A.M.PRESS

    RăspundețiȘtergere
  2. "Domnule" Banciu , mai bine v-ati gasi o munca cinstita . Modul in care vorbiti si "profesati "va descalifica , nu doar profesional ci si ca om .Cit de mizerabil va zbateti pentru o bucata de piine . Sunteti jalnic si de toata mila. Iar in legatura cu homosexuali eu zic sa te iei de mina cu dumnealor sa mergeti pe o insula pustie doar voi si "sa cresteti si sa va inmultiti " daca tot nu aveti nevoie de femei.


    :Un om normal

    RăspundețiȘtergere
  3. Dezgustator... Oare chiar in Romania secolului XXI la care face referire, o televiziune poate promova asemenea limbaj si asemenea atitudini ... de mahala ... fara a fi sanctionata (cel putin) prin alegerea unor lucruri mai bune de facut de catre privitori?
    Am inteles ca autoritatile bisericesti sau legislative nu fac nimic dar macar oamenii... de ar trata cu indiferenta astfel de reprezentari ... si tot ar fi ceva.

    Semneaza:
    Un roman scarbit de televiziune care a aderat la o noua atitudine - de secol XXI - "un viitor fara televizor"

    P.S.
    Se spunea ca secolul XXI ori va fi spiritual, or nu va fi deloc.
    Prefer un secol XXI spiritual, decat cu televizor!

    RăspundețiȘtergere