Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

duminică, 28 iulie 2013

FANTOMELE LUI GOYA (Milos Forman, 2006)

Niciun comentariu :








Numeroase actiuni cumplite, absurde, lipsite de orice urma de discernamant, ce au fost infaptuite de conducatori tirani, de regimuri totalitare, de institutii religioase, de fanatici si de alienati, au marcat istoria planetei noastre. Au fost condamnati sau nimiciti oameni, au fost interzise si distruse opere de arta, carti si manuscrise pretioase, concepte si descoperiri stiintifice avansate, totul in numele unor asa zise valori, "valori" ce au fost apreciate de majoritatea populatiei aflate intr-un stadiu avansat de ignoranta si de rautate.
Exista tendinta de a crede ca prostia si gregaritatea oamenilor tine de trecut, de primitivismul, de obscuritatea si de superstitiile ce le intunecau mintile in acele perioade. Dar daca analizam cu un minim de luciditate situatia actuala, vom trece cu usurinta de stratul cosmetizant ce acopera actiunile criminale, genocidul, sclavia si exploatarea, si vom constata cu uimire ca acestea sunt extrem de prezente in timpurile noastre, evident tot pe fondul unor descumpanitoare tendinte abrutizante, larvare, manifestate de foarte multi cetateni ai societatii moderne.
Atrocitatile la care a asistat in secolele XVIII-XIX, unele dintre ele surprinse in picturile sale, l-au determinat pe pictorul spaniol Francesco Goya sa lanseze un avertisment care a marcat istoria umanitatii: "Somnul ratiunii naste monstri". Regizorul Milos Forman ne reaminteste acest avertisment, care din pacate este inca de actualitate, printr-un film cutremurator: Fantomele lui Goya.

Overview


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu