Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 8 august 2013

Ipocrizia presei: după ce îi batjocorește pe yoghini de ani de zile, acum nu mai poate de grija lor

Niciun comentariu :
Apel către jurnaliștii care mai au o brumă de conștiință: dezvăluiți abuzurile care se fac în cazul MISA! Opriți această infernală dezinformare!
de George Preda

În ultimele zile asistăm cu consternare la o nouă campanie mizerabilă de presă care a luat MISA în vizor. Totul a pornit de la o „anonimă” lansată pe internet în cea mai clasică variantă a tehnicii de manipulare denumită „suveica”, tehnică folosită pentru fabricarea unor știri false pe baza unor minciuni sfruntate. Aceste minciuni sfruntate se lansează în medii private (bloguri personale) pentru a fi preluate apoi în media centrală, motivând existența acelei surse, fără a face o minimă verificare a acelei informații (deoarece se știe că ea este conformă scopului urmărit de dezinformatori).


De data aceasta totul a pornit de la mereu dubiosul Rapcea, „avo-cățelul diavolului”, care a lansat pe blogul lui o anonimă (care pentru orice cititor inteligent este evident că este fabricată în colaborare cu procurorii) prin care chipurile unii „ashramiști” terorizați se plâng de condițiile din ashramurile yoghine, de unde nu înțelegem de ce nu pleacă dacă sunt atât de nemulțumiți. Rapcea a dat ulterior o explicație stupidă: nu pleacă pentru că nu au unde să se ducă. Păi să-și ia un serviciu și să închirieze un apartament, ca milioane de alți cetățeni români. Asta în ipoteza că acele persoane ar exista cu adevărat (iar noi avem toate motivele să ne îndoim de existența lor).

Cum își poate permite cineva nestingherit să facă asemenea potlogării în România de azi, adică să lanseze calomnii care sunt niște scorneli ordinare doar pentru a face rău unor oameni nevinovați? Extrem de simplu! Fiind mână în mână cu procurorii, Rapcea știe că nu riscă nimic, înțelegerea cu Parchetul (probabil) a inclus si promisiunea că el va fi exonerat de către Parchet de orice acuzație penală din partea yoghinilor, mai ales acum când calomnia este din nou incriminată de Codul Penal.

Autorii „anonimei lui Rapcea” nu sunt totuși foarte inteligenți: numindu-l pe Gregorian Bivolaru „Grig” (cum îi spun procurorii) și nu Grieg, cum îl numesc yoghinii, ei își deconspiră identitatea. Proferând amenințări pline de ură și exprimându-se în termeni insultători la adresa lui Gregorian Bivolaru, ei își arată apartenența de mentalitate la serviciile secrete, în laboratoarele cărora sunt „coapte” de ani de zile temele (și tonalitatea) campaniilor de presă anti-MISA. Yoghinii, oricât de revoltați, nu ar vorbi așa; cel puțin nu ar exhiba atâta ură împotriva celui pe care, chipurile, îl urmează cu devotament.

Dacă nu ne-am lăsat impresionați de tonul fantastico-patetic al „anonimei lui Rapcea”, PS-ul adaugă un tușeu care vrea să impresioneze, dar nu reușește decât să stârnească un hohot de râs. Este vorba de o dedicație muzicală, „Corul robilor evrei” din opera Nabucco de Verdi, adresată acelor yoghini care ridică ochii spre libertate. Ceva de genul acesta. Am amintit subiectul doar ca să ne mai descrețim frunțile, căci prostia pe care o exhibă Rapcea ne face să ridicăm continuu din sprâncene a nedumerire. Nu ne așteptam să îl ia cineva în serios. Și totuși.

Este uluitor că o producție atât de mediocră și de vizibil falsă face vâlvă în presă. Căci unii jurnaliști nu au ratat ocazia să mai facă niște știri de scandal și să exploateze subiectul MISA, fără să le pese dacă e vreo brumă de adevăr în toate aceste inepții. Dacă le-ar fi păsat, ar fi pus mâna pe telefon și ar fi sunat la Biroul de Presă MISA sau ar fi adresat o întrebare în scris pe adresa de email a aceluiași Birou de Presă sau pe adresa redacției yogaesoteric (nu am primit nici la Biroul de presă MISA, nici la Biblioteca MISA, nici pe adresa redacției, nici o întrebare pe acest subiect).

Jurnaliștii au preluat pe de-a gata inepțiile lansate „anonim”, continuând apoi cu fabricarea unor știri pe aceeași temă. De data aceasta ceea ce șochează în primul rând este ipocrizia jurnaliștilor care, vezi Doamne, mor acum de grija yoghinilor care sunt „exploatați sexual, batjocoriți și înfometați”.

Culmea ironiei este că jurnaliștii sunt cei care îi batjocoresc pe yoghini prin difuzarea unei știri atât de aberante și îndepărtate de adevăr. Jurnaliștii îi batjocoresc pe yoghini de ani de zile și aceasta a devenit pentru ei un obicei, fără să realizeze că vorbesc în termeni disprețuitori și insultători despre oameni care le sunt, în mare majoritate, superiori ca experiență de viață, realizări profesionale și statut social. Gregorian Bivolaru, de exemplu, a scris peste 40 de volume ORIGINALE și e foarte probabil că marea majoritatea a jurnaliștilor care îl numesc „analfabet” sau îl insultă în diferite alte moduri, nu au scris niciodată o carte (la urma urmei, trăim în România, unde primul ministru și-a copiat teza de doctorat, nu ne așteptăm ca în această țară să fie apreciați oamenii culți și inteligenți).

Jurnaliștii sunt cei care îi exploatează sexual pe yoghini de ani de zile prin modul deșănțat în care asociază întotdeauna subiectul MISA cu sexualitatea, doar pentru a-și face vânzare sau rating cu acest subiect. Fățărnicia lor este fără margini, căci ei chipurile condamnă sexualitatea, dar de fapt se folosesc de subiectul sexului pentru a câștiga bani! La modul cel mai propriu, chiar prin ilustrarea halucinantă a știrilor difuzate prin imagini care totdeauna au conotație sexuală, jurnaliștii abuzează sexual de MISA!

Cât despre înfometare… ce să mai spunem… ați mâncat vreodată la o cantină studențească? Masa în ashram este de multe ori mai bună. Și mai multă. Și este total gratuită.

Ceea ce rămâne totuși uluitor în această campanie este, din nou, așa cum ne-au obișnuit când vine vorba de MISA, totalul dezinteres al jurnaliștilor față de credibilitatea sau plauzibilitatea știrilor pe care le lansează! A vorbi de deontologie ar fi desigur prea complicat pentru acești jurnaliști (repetăm, să ceară un punct de vedere oficial Biroului de presă MISA nici nu le-a trecut prin cap). E vorba de un fel de pseudo-jurnalism de grădiniță care nu are nici cea mai elementară decență de a inventa ceva care să poată aduce cât de cât a adevăr.

Gogomănia scornelilor lansate de exemplu de Antena 1 la emisiunea Observator din 7 august ne lasă cu gura căscată: oamenii sunt înfometați ca să nu mai aibă putere să reacționeze (dar pe de altă parte sunt exploatați adică puși să muncească așa nemâncați), dar de fapt femeile sunt obligate de Bivolaru să mănânce ca să se îngrașe! Asta ne spune chipurile un „apropiat al lui Bivolaru” care tocmai „s-a întâlnit de curând cu el”. Iar reporterul nu are minima prezență de spirit să adreseze întrebarea dacă respectivul a vorbit cu Bivolaru despre aceste nemulțumiri pe care le are. De unde deducem, dacă încă nu ne-am prins, că interviul e o făcătură și că „apropiatul” e un actoraș de duzină sau vreun alt oportunist care a câștigat și el un ban cu filmarea știrii respective.

Partea tristă este că inconștiența acestor pseudo-jurnaliști nu va rămâne fără consecințe. Vă reamintim că peste 20 de instructori yoga sunt judecați la Cluj pentru „trafic de persoane”, adică în realitate li se impută daune pentru munca de gospodărire a șapte reclamanți care au locuit scurte perioade de timp în ashramuri yoghine (și care cer milioane de euro despăgubire pentru că au gătit și au dus gunoiul timp de câteva luni). Rechizitoriul procesului de la Cluj este alcătuit în mod șocant în proporție de peste 75% din zvonuri aberante și mărturii false lansate de presă!

Este uluitor că jurnaliștii se pretează în continuare să facă jocul procurorilor, oferind prin aceste știri contrafăcute „mărturii” care vor fi folosite pentru incriminarea unor oameni nevinovați, care sunt hăituiți doar pentru că au demnitatea și curajul de a-și urma propriile convingeri și nu vor să renunțe la practica yoga. După ce Gregorian Bivolaru a fost condamnat pentru act sexual cu o minoră presa a jubilat, deși minora respectivă a declarat inclusiv presei, în repetate rânduri, că totul este o scorneală a procurorilor!


Din nou, presa este o unealtă docilă a celor care vor să manipuleze opinia publică și care duc din umbră acest război efectiv dement, crud și criminal, împotriva yoghinilor. După ce sute de agenți SRI supraveghează MISA de ani de zile, inclusiv prin infiltrare, fără a reuși să obțină totuși nicio dovadă a niciunui fapt ilegal, este nevoie de această dezinformare fățișă realizată din presă pentru a fabrica probe împotriva yoghinilor!

Am pus la dispoziția presei mandatele de urmărire care dădeau practic permisiunea „la liber” de a instala aparatură de supraveghere în orice locație unde se presupunea că locuiesc sau desfășoară activități cursanți yoga. Ce vreți mai ilegal și mai abuziv decât aceste mandate? Nu ar fi aceasta o știre senzațională care ar merita difuzată pe scară largă? Și totuși niciun post TV sau ziar nu a prezentat publicului acest incredibil abuz de proporții uriașe! Mii de oameni sunt urmăriți și supravegheați de ani de zile cu aparatură instalată inclusiv în ashramuri și în sălile de curs și totuși este nevoie de aceste știri contrafăcute din presă cu „martori sub acoperire” mincinoși pentru a avea dovezi împotriva lui Gregorian Bivolaru. Iată, stimați jurnaliști, cum ați fabricat din nou, nu doar știri false, ci și probe false, pentru dosarele fabricate de procurorii corupți.

Ce fel de conștiință au, oare, cei care difuzează aceste mărturii false care nu doar că sunt mincinoase, ci sunt și în mod evident și niște inepții? Au conștiință? Profităm de ocazie pentru a lansa un apel către jurnaliștii care mai au o brumă de conștiință: dezvăluiți abuzurile care se fac în cazul MISA! Opriți această infernală dezinformare!

yogaesoteric.net
7 august 2013

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu