Yoghinii MISA blog

Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 29 ianuarie 2013

Mandala "Spirala Pacii Universale" reprezinta o spirala Yang formata din oameni, similara cu cele organizate de Scoala de Yoga MISA

Un comentariu :
In anul 2009 artistul Gregory Beylerian, un american de origine armeana, "a creat cu dragoste" un poster numit "Universal Peace Spiral" (Spirala Pacii Universale), descris de catre organizatia "In His Shoes" ca fiind un simbol al iertării şi al iubirii universale. 

Posterul ce are aspect de mandala reprezinta o spirala Yang (sensul de rotire Yang este cel invers acelor de ceasornic) alcatuita din oameni care se tin de maini, suprapusa peste fotografia unei galaxii avand aceeasi forma. Imaginea mai reprezinta o retea de fire conectate la o inima aflata in centrul spiralei, fire prin care este difuzata iubirea in participanti si implicit in intrega galaxie.


Oare artistul a preluat idea mandalei dupa meditatiile in Spirala Yang initiate de catre profesorul yoga Gregorian Bivolaru si realizate in cadrul scolilor de Yoga MISA din lumea intreaga sau a fost pur si simplu inspirat?


Imaginea de mai sus reprezinta o meditatie in Spirala Yang realizata la Costinesti in cadrul Taberei internationale yoghine de vacanta din anul 2005 - copyright Costica Cojocaru


Filmare din elicopter a unei meditatii in Spirala Yang realizata la Costinesti in cadrul Taberei internationale yoghine de vacanta din anul 2009

Amigdalina un leac pentru cancer blocat de magnaţii din industria farmaceutică. "O lume fara cancer" - Povestea vitaminei B-17 de G. Edward Griffin

Niciun comentariu :
Cancerul şi-ar putea găsi leacul în consumarea unor alimente care conţin amigdalină • Vitamina B17 nu doar că previne apariţia bolii, ci chiar ajută la tratarea pacienţilor suferinzi • Cu toate acestea, industria farmaceutică, direct interesată să-şi vândă produsele, continuă să nege calităţile vindecătoare ale amigdalinei

Un documentar realizat în urmă cu aproape 40 de ani prezintă o ipoteză uluitoare, potrivit căreia cancerul ar putea fi tratat extrem de uşor, cu ajutorul vitaminei B17. Conform dezvăluirilor prezentate în material, crunta boală, pe care nimeni şi nimic nu reuşeşte să o combată de zeci de ani, nu ar reprezenta decât "o boală a deficienţei", ce apare la persoanele al căror organism suferă de o lipsă a amigdalinei (vitamina B17). Deşi o asemena descoperire ar duce la salvarea a milioane de vieţi anual, realizatorii filmului susţin că asociaţiile medicale şi companiile farmaceutice ţin secret acest lucru şi resping cu orice preţ promovarea acestui leac, care le-ar atrage, practic, falimentul.

Pentru a dovedi această ipoteză, documentarul realizat de către americanul G. Edward Griffin, în 1974, prezintă mai multe cazuri de persoane bolnave de cancer care s-au vindecat după ce au urmat un tratament cu amigdalină, precum şi mărturii ale unor medici care au folosit această metodă pentru tratarea bolnavilor.

Companiile farmaceutice au blocat "elixirul"
Instituţiile medicale şi farmaceutice au numit filmul drept o fraudă şi o şarlatanie, dar, în ciuda acestui fapt, medicii au continuat să utilizeze noul "elixir", dovedind utilitatea medicamentului. S-a trecut imediat la intimidarea curanţilor, s-au confiscat filme şi cărţi ce promovau noul leac şi chiar au fost arestate persoanele care organizau manifestaţii publice pentru promovarea miraculosului medicament. Acest tip de tratament a fost astfel abandonat de către majoritatea medicilor. Cu toate acestea, deşi în multe locuri este considerată o metodă neconvenţională, vindecarea cancerului cu vitamina B17 este posibilă în prezent în clinici din ţări precum Marea Britanie, Germania, Mexic sau Elveţia.


Descoperire veche de 5000 de ani
Potrivit documentarului, cancerul apare la persoanele cu deficit de amigdalină (vitamina B17), fiind asemănător, din acest punct de vedere, bolilor precum scorbutul (deficit de vitamia C), sau pellagra (deficit de vitamina B3). Vitamina B17 este o vitamină mai puţin cunoscută la ora actuală, însă ea a fost descoperită cu mai bine de 5000 de ani în urmă, fiind folosită de către egipteni şi de către locuitorii Chinei Antice, care au numit-o amigdalină deoarece era extrasă din migdalele amare. Elixirurile făcute pe baza amigdalinei erau consumate în special pentru menţinerea sănătăţii, fiind cunoscute efectele detoxifiante ale acesteia. Amigdalina a fost folosită ulterior de greci şi romani în scopuri terapeutice, iar în zilele noastre, unele triburi de indieni îşi prepară diverse băuturi din sâmburi de fructe care conţin amigdalină. Ca structură chimică, vitamina B17 este o combinaţie a două molecule de glucoză, una de benzaldehidă şi una de acid cianhidric, iar în reţetele medicale amigdalina e cunoscută sub numele de nitrilozidă. Vitamina poate fi folosită şi în scop terapeutic, nu doar profilactic.


Cum poate ajuta vitamina B17
Potrivit medicilor, carenţa de vitamină B17 poate cauza depresie şi insomnie, anorexie, oboseală şi uscarea pielii. De asemenea, excesul de vitamina B17 poate duce la intoxicaţii. Astfel, se recomandă folosirea acesteia în doze optime, de 50-100 de mg pe zi în cazul copiilor, 50-200 mg pentru adulţi şi între 1 şi 2 grame zilnic în cazul bolnavilor de cancer. În natură, vitamina B17 se găseşte în sâmburii de caise, cireşe, migdale, piersici, prune, în seminţele merelor, perelor şi gutuilor, în legume precum mazărea, fasolea, conopida, varza, broccoli, spanac, ceapă sau vinete. De asemenea, vitamina mai poate fi găsită în stare naturală în cereale, în scoarţa de mălin sau în frunze de gutui, prun, cais, cireş, vişin sau piersic. Sâmburii de caise conţin cea mai mare cantitate de amigdalină. Doza recomandată este de doar 8-9 sâmburi pe zi, deoarece, în cantitate mai mare pot deveni toxici pentru organism. Pe de altă parte, consumul de antibiotice, alcoolul şi cafeaua, reduc foarte mult acţiunile amigdalinei în organism.

Andrei Ghiciuşcă - Ziuanews

Psihologia sclaviei si controlul social al umanitatii - film documentar

Niciun comentariu :
Pentru a te simti cu adevarat liber trebuie mai întâi sa constientizezi propria persoana si apoi ceea ce se afla in jurul tau. Daca omul ar avea vointa, ar putea decide liber pro si contra propriei persoane. Dar… pana va ajunge in acel punct important al constientizarii de sine, omul este preconditionat de cei putini (puternici si cu vointa) sa-i decida facil viata. Cu alte cuvinte, viata sa este traita de altcineva, multumindu-se a juca rolul apaticului spectator in propriul film, incapabil in a-si impune propriile reguli si standarde.

Astazi asistam la o drama: omul, luat individual dar si ca masa, demonstreaza constant o incapacitate majora in a-si controla mintea. Actioneaza programat, teleghidat, orbeste. Nu se opreste o clipa din drumul sau pentru a-si pune intrebari, a intelege ce sau de ce i se intampla un anumit lucru asa cum nu-l intereseaza nici ceea ce se intampla in jurul sau.

Mass-media controleaza aproape in totalitate mintile umane, le manipuleaza in mod ordinar, transformandu-si auditoriul in simpli masa manipulata grotesc, pregatita oricand sa raspunda la ordine. Mass-media modeleaza si perverteste intr-atat capacitatea consumatorului incat reuseste sa-i induca ideea ca ceea ce gandeste este rodul propriei sale ratiuni, neinfluientate de vreun factor extern.

Manipularea (de regula) se aplica sub doua forme:
  1. subtila, subliminala
  2. grosiera, puternica.
Ambele modalitati sunt aparent inofensive, inobservabile si insesizabile. Ele se manifesta prin utilizarea repetitiva a unor mesaje video, audio, scrise, inoculandu-se falsa nevoie de a cumpara ceva, de a viziona sau a citi ceva ori de a aprecia ca adevarata o anumita opinie, sursa in dretimentul alteia.

Partea absconsa a manipularii are la baza interese majore financiare si/sau politice. Evident ca nu e usor a ne sustrage din mrejele manipularii, insa o putem face daca avem un anumit grad de cultura si de intelepciune. Intotdeauna trebuie sa analizam profund situatiile si sa ne intrebam „Cui foloseste?” altfel ingrosam randurile victimelor asupritorilor „pasnici” ai manipularii.

Oamenii de stiinta, din cele mai stravechi timpuri, au fost preocupati de problematica mintii umane: s-au intrebat mereu de ce se teme omul si ce factori distincti declanseaza frica? Raspunsurile obtinute in urma cercetarilor au fost utilizate in scopul manipularii a mari mase de oameni. Natiuni intregi au devenit victime, sclave marilor politicieni si industriasi ai vremii.

Intr-o carte publicata in 1937, doctorul H. Spencer Lewis afirma:
“De-a lungul veacurilor otravirea mentala intr-o formă sau alta a înrobit milioane de ființe umane și a torturat sufletele bărbaților și femeilor (…).”

“Ca rezultat al mai multor ani de studiu analitic s-a constatat ca actiunile majoritatii oamenilor se fundamenteaza pe instincte naturale si primitive.”

“Un astfel de instinct aproape universal se manifesta prin refuzul de a accepta și asculta porunca altei persoane, fără o analiză atentă asupra scopului final al actiunii dar si asupra intenției/scopului de comandă.”

“Psihologia ne învață că singura cale de succes prin care reusim să facem o altă minte sau o minte ciudată sa asculte o dorinta a mintii noastre este aceea de a prezenta comanda sau dorința într-un mod subtil, astfel incat individul devine inconștient sau mintea sa accepta de bună voie ceea ce i s-a comandat, ba chiar coopereaza si aproba actiunile inainte de a-si rezerva timp de analiza pentru a o respinge.”

Astfel, s-a constatat ca exista mai multe tipuri de comenzi: unele subtile, altele puternice, altele date prin sugestii, toate fiind acceptate foarte usor intrucat individul manipulat raspunde inconstient la comenzi. Daca omul si-ar analiza putin deciziile sale, ar observa ca multe dintre ele au fost luate ca urmare a acestor „trucuri psihologice” la care specialisti in ale „mintii umane” lucreaza neobosit de atatea veacuri.

Doctorul Spencer a mai observat usurinta prin care receptorul caruia i se induce o idee falsa poate imbraca forma realitatii;
Exemplu: daca i se va spune unui om sanatos ca este bolnav, acesta se imbolnaveste in scurt timp.

Slabiciunile mintii umane actioneaza asemeni unui portal deschis prin care intra un aflux de idei ciudate ce fertilizeaza „solul” constiintei noastre si o otraveste mental.

Dr. Spencer a descoperit trei metodele de administrare a acestor otravuri prin urmatoarele forme:
  • traduceri sonore si vizuale,
  • comentarii si sugestii cu ajutorul imaginilor
  • sugestii mentale.
Televiziunea, presa si radioul sunt cele mai importante instrumente ale manipularii prin care se controleaza masele. Victimele cele mai sigure sunt in primul rand persoanele incapabile sa-si formuleze opinii personale despre un anumit eveniment, fapta, situatie sau, daca reusesc sa-si construiasca o opinie, asteapta intotdeauna confirmarea altora.

Astazi, majoritatea oamenilor se afla inca in Pestera lui Platon. Se inchina la umbrele de pe ziduri dar nu-si pun intrebari si nici nu disting proiectia de obiectul original. Jocul umbrelor nu e altceva decat jocul cu mintile umane care in fapt defineste PSIHOLOGIA SCLAVIEI.

Sursa text: Gandeste.org

După Psywar, Metanoia revine în 2010 cu un nou documentar, extrem de complex, Human Resources (Resurse Umane), în regia lui Scott Noble, tratând subiectul vast al controlul social, examinând istoricul, filozofia şi, nu în ultimul rând, patologia elitelor mondiale, angrenate într-o cursă isterică de pervertire a psihicului uman, pentru edificarea visului lor etern, sintetizat de Hobart Mowrer: "demoralizarea comportamentală supremă". Filmul este tradus în limba română (pentru activarea subtitrării apăsaţi butonul CC).

luni, 28 ianuarie 2013

Un secret al longevitatii

Niciun comentariu :
Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle care este secretul "starii de tinerete fara batranete si al vietii fara de moarte". In trecut, cei mai multi cautatori ai secretului longevitatii au considerat ca pot sa il gaseasca in diverse obiecte exterioare sau preparate foarte complicate, insa ei au omis un aspect esential si anume potentialul regenerant al mentinerii starii de echilibru a propriei structuri individuale.

Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca unul dintre secretele longevitatii se gaseste chiar in noi insine. Organismul uman este un sistem complex constituit din trei elemente majore: materia, energia si constiinta. Actionand prin intermediul inteligentei concrete, constiinta poate sa guverneze interactiunea primelor doua elemente si are rol definitoriu ca factor perceptiv, decizional si coordonator al actiunilor noastre cotidiene, ea fiind deci aspectul esential prin intermediul caruia putem reusi armonizarea dintre materie si energie. Prin intermediul functiilor ei subordonate si anume perceptia, decizia, coordonarea, se poate realiza controlul asupra proceselor ce au loc la diferite nivele ale elementelor materiale si energetice, iar prin intermediul trezirii constiintei superioare sunt declansate anumite fenomene de rezonanta ca conduc la activarea unor mecanisme de autodeterminare si de autocontrol al proceselor ce au loc la diferite nivele ale fiintei.

Toate aceste aspecte ne conduc la aflarea unuia dintre importantele secrete ale longevitatii. Insa aceasta se face etapizat, ulterior etapele capatand caracter permanent, altfel spus, ele devin un mod superior de viata. Conservarea energiei si a materiei conduce la mentinerea organismului uman in perfecta stare de sanatate si de vitalitate si este precedata de o prealabila purificare obtinuta prin mijloace naturale.

Alimentatia reprezinta unul dintre cei mai importanti factori de care depinde longevitatea. Pentru atingerea unei veritabile stari de longevitate conteaza calitatea alimentelor, mai ales prin impactul pe care acestea il au asupra starii de sanatate a organismului.

Conservantii, stabilizatorii, colorantii, aromatizantii si alti aditivi alimentari constituie elemente pentru care organismul nu detine cai metabolice specifice. In cazurile fericite, ele sunt prelucrate cu o cheltuiala energetica insemnata sau, mai grav, se acumuleaza in organism ca toxine. In ambele cazuri, rezultatul este ca organismul sufera, energia sa se consuma si materia trupului imbatraneste.

Un exemplu de aliment care este daunator longevitatii este zaharul alb rafinat. Conteaza de asemenea si modul de asociere al alimentelor. Supra-alimentatia genereaza de asemenea o digestie incompleta, care are ca rezultat aparitia unor subprodusi toxici (ama), daunatori organismului.

Bauturile acidulate consumate in mod frecvent pot fi si ele daunatoare longevitatii, destabilizand echilibrul acido-bazic din organism, privandu-l totodata si de unele elemente minerale cum sunt calciul, magneziul sau fierul.

Postul alimentar este una dintre cele mai eficiente metode de purificare a trupului, a organelor si a tuturor tesuturilor din organism, si conduce la eliminarea toxinelor (ama) ce au fost acumulate. Postul negru, realizat doar cu apa, periodic, timp de o zi, de preferinta saptamanal, are rol de mentinere a starii de curatenie a organismului.

Tutunul, alcoolul, cafeaua si substantele stimulente sunt ingrediente deosebit de nocive asupra longevitatii organismului, multe dintre efectele nedorite pe care le produc asupra sanatatii fiind ireversibile.

Exercitiile fizice armonioase au o deosebita importanta in mentinerea vitalitatii organismului, stimuland in mod adecvat circulatia sanguina si circulatia energetica, intensificand procesele de purificare naturala ale trupului si armonizand functiile sistemului nervos si ale celui endocrin. Sunt recomandate exercitiile usoare, ritmice, corelate cu o respiratie profunda, controlata, asa cum sunt marea majoritate a exercitiilor yoga.

Sexualitatea poate fi o mare consumatoare de energie daca este realizata fara continenta sexuala. Fenomenul descarcarii fiziologice este insotit de o pierdere considerabila de substanta si de energie vitala, ducand la imbatranirea sexuala prematura a persoanelor care se angreneaza sexual fara continenta amoroasa. Practica sistematica a continentei sexuale, realizata in cadrul cuplurilor iubitoare, conduce la conservarea energiei vitale si la amplificarea acesteia, contribuind considerabil la cresterea longevitatii.

Clismele periodice purifica si ele organismul de toxinele ce se acumuleaza in intestin, ca urmare a digestiei deficitare, prevenind astfel imprastierea lor in organism.

Starea emotionala are un important rol in mentinerea echilibrului energetic intern al organismului. Reactiile emotionale necontrolate, emotiile negative si stresul afecteaza sever vitalitatea si imunitatea fiintei, dezorganizeaza structurile energetice interne, ceea ce conduce la aparitia afectiunilor de natura nervoasa.

Mediul inconjurator, prin calitatea aerului si natura campurilor electromagnetice predominante are un important rol asupra longevitatii. Aerul intens poluat, pe langa efectele directe ale noxelor, afecteaza conservarea energiei organismului datorita faptului ca este lipsit de ioni negativi.

Structurile metalice masive din constructii pot modifica radiatia telurica, creand noduri energetice care sunt daunatoare pe termen lung. Retelele de inalta tensiune, transformatoarele, emitatoarele si alte surse artificiale puternice de campuri electromagnetice influenteaza functiile epifizei, hipofizei si ale altor zone din creier, putand dezechilibrara sistemele energetice ale organismului.

Armonizarea materiei cu energia este considerata ca element cheie in longevitate, armonia fiind generatoare de liniste interioara, de multumire de sine, de implinire si de fericire.

Un pas important in atingerea si mentinerea nealterata a armoniei este dobandirea claritatii mentale, stare stringent necesara pentru dobandirea disciplinei in modul de viata armonios. Totodata, claritatea mentala imbunatateste perceptia senzoriala, promoveaza stapanirea mentala si contribuie la cultivarea echilibrului emotional.

Armonia dintre materia fizica si energia vitala se concretizeaza in viata cotidiana printr-un comportament cumpatat, echilibrat si armonios, caracterizat de o profunda stare de calm mental, de autocontrol si de luciditate si constienta. Un astfel de mod de a trai este bazat pe un program riguros de alimentatie naturala sanatoasa si odihna, este eliberat de excese, este fundamentat pe o mentalitate clara, plina de intelepciune si sustinut de o stare stenica de incredere de sine si nu in ultimul rand de respect de sine. O astfel de modelare interioara benefica poate conduce fiinta umana catre o viata lunga si sanatoasa.

Acesta este unul dintre secretele longevitatii.
 
Sursa: ayus.ro

VIDEO: 2012, Marea Schimbare

Niciun comentariu :
Brave Archer Films a realizat un documentar despre anul 2012 şi celebra dată 21 decembrie despre care, unii spuneau că va aduce Apocalipsa. Ei bine, în acest documentar subtitrat şi în limba română (dacă apăsaţi butonul CC după ce începe derularea filmului), aflăm detalii interesante despre ceea ce ne aşteaptă în 2013 şi după aceea.

Teoria sfârşitului lumii se bazează pe Calendarul Lung Maya care se termină exact la data de 21 decembrie 2012. Chiar dacă mulţi susţin faptul că mayaşii au prezis sfârşitul lumii, nu există dovezi care să susţină asta. Calendarul Maya doar se resetează la această dată, în timp ce un ciclu se termină, alt ciclu începe.

Mulţi consideră că dovezile lăsate de mayaşi, indică o mare schimbare în conştiinţă, părăsim Era zodiacala a Peştilor şi intrăm în Era Vărsătorului. Ce încercau strămoşii noştri să ne transmită? Este sfârşitul lumii? Sau este perioada marii transformări în conştiinţa umană?


Un nou început
"Omule, cunoaşte-te pe tine însuţi, şi vei cunoaşte Universul şi Zeii!" Deci, atunci vom înţelege că suntem microcosmos în macrocosmos, stele care se mişcă dintr-o parte în alta în diferite cicluri, atunci vom percepe conexiunea dintre noi şi Dumnezeu. Indivizi, grupuri, societăţi, starea de spirit a întregii planete - toate pot fi modificate, pot fi schimbate, şi motivul pentru asta este pentru că planeta, societăţile, grupurile de oameni... nu sunt ceea ce par a fi.

Sunt doar un alt nivel de conştiinţă.

Suntem cu toţii conştiinţă.

Oamenii încep să devină conştienţi de cine sunt cu adevărat, şi încep să realizeze faptul că viaţa este mai mult de atât, şi că ar vrea mai mult de la aceasta... Nu lucruri materiale, ci mai mult în ceea ce priveşte pacea şi iubirea, încetarea războiului, a înfometării.

Aşadar, lumea începe să realizeze că există o comunitate umană.

Există o idee cum că o să fim purtaţi într-o conştiinţă superioară. Fiecare dintre noi, pentru o perioadă scurtă de timp. O conştiinţă superioară în care ne contopim cu divinitatea, cu toată conştiinţa, pentru o scurtă perioadă de timp, ştim totul, devenim o parte din unitate.

Suntem cu toţii faţete, faţete experienţiale, mici elemente individuale sau "atomi", parte din divinitate.

Ne confruntăm acum cu un fel de tsunami la nivel de conştiinţă şi suntem pregătiţi să ne transformăm într-un val al conştiinţei. Mayaşii ne învaţă că se vor petrece lucruri minunate, extraordinare, mari transformări în conştiinţa umană.

Cu siguranţă se petrece o schimbare în conştiinţă.

Sursa: AIM

duminică, 27 ianuarie 2013

Noi rapoarte ale unor Obiecte Zburătoare Neidentificate pe luna

Niciun comentariu :
În septembrie anul trecut prezentam o flotă de OZN-uri care decolează de pe satelitul natural al Terrei. Între timp au apărut mai multe rapoarte şi mărturii ale unor activităţi neobişnuite. Autorii lor sunt astronomi, astronauţi, oamenii de ştiinţă sau utilizatori youtube.
Astronautul Buzz Aldrin descrie întânirea cu un OZN în cursul misiunii Apollo 11

Existenţa sufletului descoperită prin mijloace ştiinţifice

Niciun comentariu :
Zilnic apar dovezi că în noua epocă în care am intrat după decembrie 2012 ştiinţa şi religia îşi vor da mâna pentru descoperirea adevărurilor spirituale ultime. Oameni de ştiinţă lipsiţi de prejudecăţi au început să studieze existenţa sufletului indignând probabil atât religioşii dogmatici cât şi cercetătorii fani ai ateismului. Ridicarea nivelului de conştiinţă al umanităţii va contribui la descoperiri noi şi uimitoare, cărora le vom fi martori şi beneficiari.

Misterul sufletului, explicat de fenomene cuantice?
Sufletul – aceast mister, acest har care ne caracterizeaza si ne deosebeste de tot ceea ce exista! Noi, oamenii si de ce nu, animalele, avem ceea ce se numeste un suflet. Iata ca oamenii de stiinta incearca sa gaseasca "substanta" sufletului, sa-i dezvaluie misterul. Au ajuns la concluzia ca la baza sufletului ar putea sa fie fenomene cuantice. Un fel de materie cuantica, care este infratita cu Universul.

Sufletul, materia de "studiu" a poetilor, a psihologilor, cateodata si a sarlatanilor care ii manipuleaza pe cei "saraci cu duhul". Acest miracol care ne deosebeste de materia neinsufletita si care este greu de explicat. De cate ori nu am folosit expresia "ma doare sufletul" atunci cand suferim pentru cineva drag, pentru o situatie complicata sau pentru lumea intreaga?

Si totusi, ce este acest suflet? De curand doi oameni de stiinta s-au incumetat sa propuna o explicatie stiintifica fenomenului numit suflet.

Aceasta explicatie are de-a face cu una dintre cele mai fascinante teorii ale fizicii: mecanica cuantica, cea care descrie comportamentul particulelor elementare, al atomilor si al moleculelor si care este fundamentala in intelegerea lumii. Ba mai mult, mecanica cuantica sta la baza dispozitivelor electronice: orice microcip cu siliciu functioneaza perfect intrucat am inteles procesele cuantice care stau la baza.

Stuart Hameroff, profesor emerit la Departments of Anesthesiology and Psychology si directorul centrului pentru Consciousness Studies de la Universitatea din Arizona a propus o teorie a sufletului extrem de indrazneata. Aceasta se bazeaza pe o teorie a constiintei pe care Hameroff a propus-o impreuna cu renumitul fizician britanic, Sir Roger Penrose, autor a catorva carti extrem de interesante, care sustine ca esenta sufletului si a constiintei se situeaza in interiorul unor structuri numite microtubuli in celulele din creier.

Constiinta, conform celor doi, este rezultatul unor efecte de natura cuantica gravitationala asupra acestor microtubuli. Aceasta ipoteza este extrem de indrazneata, intrucat la ora actuala o adevarata teorie cuantica a gravitatiei nu exista, sau cel putin nu exista una care este acceptata de majoritatea oamenilor de stiinta.
Daca insa lucrurile ar sta cum cred Hameroff si Penrose, ar insemna ca sufletul ar fi rezultatul unor interactiuni ale intregului Univers – deci fabricate de Universul intreg, si ar fi putut exista de la inceputul universului – deci un suflet care sa nu aiba nevoie de un corp.

Fapt destul de interesant, Stuart Hameroff sustine ca cei care ajung sa traiasca o experienta pre-moarte au alterari ale starilor cuantice din microtubuli, fara insa ca informatia continuta in acestea sa fie pierduta.
Daca pacientul este readus la viata, starea cuantica a microtubulilor este recuperata si viata isi reia cursul, sufletul revenind in cel care a avut o astfel de experienta socanta.

Inutil de adaugat ca aceasta teorie este privita cu mult scepticism de majoritatea oamenilor de stiinta. Multi dintre acestia o critica cu mult sarg.

Hameroff incearca sa ii convinga sustinand ca mecanica cuantica sta la baza multor procese din biologie: olfactul sau fotosinteza. De remarcat faptul ca la ora actuala situatia nu este foarte clara, studiile efectelor cuantice in sistemele biologice fiind in plina desfasurare.

Desigur, in viitor vom avea multe alte informatii care vor confirma sau nu importanta mecanicii cuantice in biologie si, poate, vor lamuri parte din procesele care au loc in creier, legate sau nu de ceea ce numim suflet.

Articol scris de Cătălina Oana Curceanu, prim cercetător în domeniul fizicii particulelor elementare şi al fizicii nucleare, Laboratori Nazionali di Frascati, Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (Roma, Italia) şi colaborator al Scientia.ro.

sursa: EVZ.ro

vineri, 25 ianuarie 2013

APROAPE TOTUL DESPRE CONTINENȚA AMOROASĂ - Revista YOGA MAGAZIN Număr tematic 1

Niciun comentariu :
Secretele orientale legate de arta amorului nu mai sunt secrete. Au devenit accesibile informațiile despre controlul energiei sexuale și despre orgasmele uscate care pot ridica trăirea erotică pe treapta unei experiențe complete, de comuniune cu centrul propriei ființe, cu omul iubit și cu universul întreg. Dar de la posibilitate la realitate rămâne de parcurs un drum palpitant. 

Acesta e traseul pe care îl descrie ediția de față a revistei Yoga Magazin. Este călătoria în care vă cheamă acum. Ce înseamnă de fapt continența sexuală? Ce îi este necesar pentru a deveni o cale de elevare a conștiinței? Ce revelații au avut savanții moderni în legătură cu potențialul erotic al omului? Care sunt cele mai bune exerciții pentru deprinderea și practicarea continenței amoroase? Care este atitudinea interioară cea mai binefăcătoare? Ce capcane sunt de evitat într-o relație de cuplu care dorește fericirea fără măsură și devenirea spirituală? Cum ieșim de sub tirania programului genetic al infidelității?

Sunt doar câteva dintre reperele expediției pe care ați început-o deja. Citiți Yoga Magazin din scoarță în scoarță și veți afla aproape totul despre continența amoroasă - un mod divin de a face dragoste, un nou mod de a construi relația de iubire, un nou mod de a trăi. O șansă pentru om de a-și recăpăta învestitura sacră și de a salva lumea pe care Dumnezeu i-a dăruit-o. 


Din Cuprins:
Editorial - O provocare, un test
Spiritualitate - Istoria continenţei sexuale
Arta de a trăi - Râul care urcă muntele
De citit în doi - Topsecretele relaţiilor împlinite
Un gram de practică - Trăieşte conştient beţia orgasmului fără descărcare
Atitudinea îşi dă altitudinea - Priveşti cu inima şi vezi esenţa
De citit în doi - Exerciţii de transfigurare şi preafericire
Arta de a trăi - Adevărat şi fals despre continenţă
De citit în doi - ABC pentru amorul tantric
Arta de a trăi - Devino ceea ce guşti, vezi, miroşi, auzi, atingi
Spiritualitate - Triumful cuplurilor ce sunt mereu însetate de Dumnezeu
De citit în doi - Bun venit în clubul marilor exploratori erotici
Hrană pentru suflet - Aforisme despre iubire
De citit în doi - Călătoria macrocosmică a cuplului spiritual
Tantra - Prelungeşte la nesfârşit luna de miere şi fă-o să persiste pentru totdeauna
Hrană pentru suflet - Aforisme despre continenţă
Tantra - Cum să devii capabil să descifrezi limbajele tainice ale iubirii
Atitudinea îţi dă altitudinea - Orgasmul este o răscruce, direcţia cea bună o alegem noi
Spiritualitate - Puterea divină şi nebănuită a stopului
Atitudinea îţi dă altitudinea - Descoperă aici şi acum dragostea lucidă
Hrană pentru suflet - Aforisme despre transfigurare
Dosar ştiinţific - Fiinţa umană este şi rămâne în permanenţă un creuzet alchimic perfect
Un gram de practică - Continenţa sexuală este mai ales pentru bărbaţii îndrăzneţi, inteligenţi şi perseverenţi
De citit în doi - De la rădăcinile la fructele continenţei sexuale
Atitudinea îţi dă altitudinea - Cele 100 de efecte benefice ale continenţei sexuale
Hrană pentru suflet - Aforisme şi sfaturi înţelepte


Pentru comenzi accesaţi magazinul online al editurii Lux Sublima sau telefon 0770.445.883, E-mail: comenzi@luxsublima.ro.

joi, 24 ianuarie 2013

Istoria a 40 de ani de persecuţii şi abuzuri împotriva mişcării YOGA şi a lui Gregorian Bivolaru - Mişcarea Yoga Rezistă

Niciun comentariu :
Anul trecut s-au împlinit 40 de ani de la prima percheziție efectuată de Departamentul securității statului în casa lui Gregorian Bivolaru. Acel moment a însemnat începutul unui lung șir de abuzuri ce continuă până în ziua de astăzi. Iată un scurt istoric al lor:

1971. Gregorian Bivolaru începe să predea Yoga sub titulatura de „gimnastică psihosomatică - Yoga”.

1972. Prima percheziţie. Îi sunt confiscate toate conspectele realizate în bibliotecile bucureştene, cărţile care aveau legătură cu spiritualitatea (contrare ideologiei materialismului dialectic) şi toată corespondenţa personală.

1972 - 1976. Percheziţiile continuă. Este anchetat de mai multe ori la sediul Securităţii din strada Eforie, ameninţat cu închisoarea, pus să dea declaraţii că nu va mai coresponda cu străinătatea şi că nu va mai realiza „propagandă duşmănoasă împotriva orânduirii sociale din România”. Securiştii îi ameninţă şi îi intimidează părinţii, şi îl hărţuiesc la locul de muncă. Este concediat de mai ori şi este refuzat atunci când încercă să se angajeze.

1977. Este din nou anchetat, iar securiştii îi instrumentează un dosar cu acuzaţii de drept comun. Este trimis în judecată şi, în cele din urmă, condamnat la un an de închisoare. Caracterul politic al condamnării dispuse prin sentinţa penală nr.68/1977, precum şi al celorlalte condamnări ale lui Gregorian Bivolaru din perioada comunistă, a fost confirmat de Tribunalul Bucureşti, prin sentinţa în Dosarul nr. 48765/3/2010, comunicată public la data de 4 iulie 2011. Gregorian Bivolaru continuă însă să ţină cursuri ca instructor de yoga, la cluburi şi case de cultură, în regim de colaborare. 

Mişcarea yoga a rezistat.


1982. Departamentul Securităţii Statului extinde interdicţia privitoare la tehnicile de Meditaţie Transcendentală şi la „yoga ori alte ritualuri de inspiraţie orientalǎ”, iar în august 1982 este emisă, de către Biroul Comitetului Executiv al Consiliului Naţional pentru Educaţie Fizică şi Sport, Hotărârea nr. 1253, care interzice Yoga în mod explicit. Gregorian Bivolaru continuă să predea yoga clandestin, în case particulare.

Mişcarea yoga a rezistat.

1982 - 1984. Gregorian Bivolaru şi elevii săi sunt anchetaţi şi torturaţi la Securitate. Acuzat de complot antistatal si arestat, el evadează. Securitatea îl prinde după câteva zile şi îl condamnă doar pentru evadare, la 1 an şi 6 luni de închisoare.

1985 - 1988. Securitatea continuă ameninţările, filajul, hărţuielile, anchetele şi percheziţiile. Deşi monitorizat permanent, Gregorian Bivolaru continuă să se întâlnească cu elevii săi doar în locuri publice.

1989. Este din nou arestat, anchetat şi torturat bestial, împreună cu câţiva elevi. În disperare de cauză, Securitatea apelează la abuzul psihiatric: internarea forţată într-un spital de boli mintale.

Mişcarea yoga a rezistat


Decembrie 1989-Ianuarie 1990. Gregorian Bivolaru este pus in libertate de urgenta. Ia naştere MISA şi reîncep cursurile de Yoga.

Mişcarea yoga a rezistat

1990 - 1994. Campanie negativă sistematică în presă. Foştii securişti preluaţi de noile structuri recurg la intimidări şi ameninţări.

1994. La apartamentul lui Gregorian Bivolaru are loc o explozie puternică iar ancheta stabileşte urme de intrare prin efracţie şi de forţare a ţevii de gaze. Cu toate acestea i se înscenează un dosar penal pentru distrugere.

1995 - 1997. Campanie constantă de calomnii şi minciuni în presă.

Mişcarea yoga a rezistat.

1997 - 2003. SRI îl monitorizează pe Gregorian Bivolaru, sub pretextul că desfăşoară „activităţi care, prin implicaţii şi consecinţe, sunt de natură a leza siguranţa naţională a României“.

2004. Concomitent cu o violentă campanie de linşaj mediatic, începe „Operaţiunea Christ” pusă la cale, conform stenogramelor publicate în presă, la şedinţa conducerii PSD. Sub coordonarea SRI, Parchetul, Jandarmeria şi Poliţia efectuează zeci de percheziţii abuzive în casele yoghinilor, mii de confiscări ilegale de obiecte şi valori din casele lor, zeci de reţineri şi abuzuri împotriva unor aşa zişi martori. Lui Gregorian Bivolaru i se înscenează trecerea frauduloasă a graniţei României, este arestat şi trimis în judecată pentru alte acuzaţii fabricate.

Cu toate acestea cursurile de yoga au continuat. Mişcarea yoga a rezistat.


2004 - 2005. Gregorian Bivolaru cere azil politic în Suedia şi este reţinut de poliţia suedeză datorită mandatului internaţional de arestare emis de autorităţile române. În timpul încarcerării preventive are loc o tentativă de răpire a sa din sediul poliţiei din Malmo. Suedia respinge cererea de extrădare a autorităţilor române, îl repune în libertate şi îi acordă azil politic.

2004 - 2007. Continua campania de denigrare în presă. Este fabricat un al doilea dosar împotriva lui Gregorian Bivolaru şi a altor 40 de instructori şi practicanţi yoga, strămutat la Cluj.

Mişcarea yoga a rezistat.

23 aprilie 2010. Tribunalul Sibiu decide achitarea lui Gregorian Bivolaru. Parchetul face recurs.

14 martie 2011. Curtea de Apel Alba Iulia dă câştig de cauză lui Gregorian Bivolaru - nevinovat. Parchetul face recurs.

4 iulie 2011. Tribunalul Bucureşti, prin sentinţa în Dosarul nr. 48765/3/2010, recunoaşte caracterul politic al condamnărilor pe care Gregorian Bivolaru le-a suferit înainte de Revoluţie, în anii 1977 şi 1984, precum şi caracterul politic al internării sale din 1989 în Spitalul de Psihiatrie Poiana-Mare. Presa boicotează în masă difuzarea sentinţei.

12 aprilie 2012. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anulează cele două hotărâri de achitare şi reia tot procesul lui Gregorian Bivolaru.

Mişcarea yoga rezistă.

Ce mai urmează?
Mişcarea yoga va rezista!


Caricaturi de Sorin Baciu
Foto: Malin Oloier

marți, 22 ianuarie 2013

Miercuri, 23 ianuarie, miting de protest la ÎCCJ şi un nou termen în procesul lui Gregorian Bivolaru

Niciun comentariu :
Miercuri, 23 ianuarie 2013, va avea loc un nou termen în procesul lui Gregorian Bivolaru la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cu această ocazie asociația MISA organizează un miting de protest în fața instituției de pe strada Batistei între orele  8.45 - 13.00.

Având sloganul Mişcarea Yoga Rezistă (MYR) mitingul urmăreşte să sensibilizeze magistrații și opinia publică față de faptul că Gregorian Bivolaru, membru fondator al acestei asociaţii, îşi riscă viaţa, libertatea şi bunurile de mai bine de 40 de ani pentru deziderate eminamente spirituale.


Nedreptăţile continuă împotriva noastră şi împotriva celui care, în ciuda tuturor interdicţiilor şi torturilor la care a fost supus, promovează valorile spirituale autentice.

Reamintim că în 21.10.2005, Curtea Supremă din Suedia a afirmat că Gregorian Bivolaru nu poate beneficia de un proces corect în ţara noastră riscând să fie supus în continuare unor persecuţii foarte grave, din cauza convingerilor sale religioase.
Biroul de Presă MISA - 22 ianuarie 2013


La termenul anterior din 18 decembrie 2012 avocaţii apărării au sesizat că şedinţa s-a desfăşurat într-o manieră întrucâtva mai corectă. Atitudinea instanţei şi tonul general în care au avut loc dezbaterile şi audierile de martori s-a apropiat pentru prima dată de ceea ce ar fi normal să fie.

Cu toate acestea, procesul încă nu respectă toate regulile echitabilităţii. Avocaţii continuă să reclame faptul că le sunt limitate drastic întrebările la adresa martorilor, în condiţiile în care, în acelaşi timp, preşedintele completului de judecată solicită maximum de detalii din partea acestora, de multe ori irelevante pentru cauză.

În paralel cu şedinţa de judecată a avut loc un miting de protest, în cadrul căruia participanţii au cântat colinde, cu versurile adaptate la situaţia procesului. Cântecele au evocat şi evenimentele din 2004, când au avut loc descinderile abuzive în locuinţele yoghinilor. Scopul lor a fost, de asemenea, şi sensibilizarea opiniei publice, care continuă să fie influenţată de campania mediatică mincinoasă din acest caz.
Sursa: MISA TV

 
 

duminică, 20 ianuarie 2013

Jurnaliştii reclamă infiltrarea în redacţii a unor agenţi acoperiţi ai serviciilor secrete

2 comentarii :
Ieri am publicat scrisoarea unui ofiţer SRI care aduce la lumină fapte de o extremă gravitate. El acuză serviciul secret de activităţi de poliţie politică şi dezvăluie colaborarea unor magistraţi (procurori, judecători) cu serviciile secrete, unii dintre aceştia având chiar statutul de ofiţeri acoperiţi, în ciuda existenţei unor legi care interzic aceste practici. Astăzi vă prezentăm o scrisoare din care veţi afla că nu numai magistraţii sunt infiltraţi de agenţi ai serviciilor secrete ci şi jurnaliştii.

Pe 6 noiembrie 2012, Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (Comisia LIBE) al Parlamentului European a organizat o audiere cu tema 'Libertatea Media în Uniunea Europeana' (http://www.europarl.europa.eu/committees/en/libe/home.html). Renate Weber a deschis dezbaterile cu prezentarea raportului 'Carta Uniunii Europene: Standarde privind libertatea presei în Uniunea Europeană'.

ActiveWatch, o organizaţie care militează pentru drepturile omului, preocupată de libertatea de exprimare, membră a reţelei Reporteri fără Frontiere, a depus, cu această ocazie, o scrisoare deschisă prin care cere Comisiei LIBE să susţină adoptarea de către statele membre a unor legi care să interzică inflitrarea în redactii a serviciilor de informatii. Cităm din scrisoare:
"Preocuparea noastră pentru libertatea de exprimare în Europa ne determină să vă aducem la cunoştinţă un fenomen care afectează grav libertatea presei: prezenţa agenţilor de informaţii sub acoperire în cadrul redacţiilor. Ne confruntăm cu această problemă în România de câţiva ani. Cel mai grav caz a fost adus în atenţia publică în această vară, când Jurnalul Naţional, unul dintre cele mai importante cotidiene generaliste din România, a descoperit prezenţa unui agent infiltrat de Serviciul Român de Informaţii (SRI) în redacţia sa. Prezenţa acestuia a fost confirmată de SRI şi de Comisia Parlamentară de Supraveghere a Activităţii SRI.

Pentru a contextualiza această informaţie, trebuie să precizăm că, până acum 23 de ani, România a trăit sub o dictatură a cărei principală forţă represivă a fost Securitatea. În 22 de ani, nou-creatul serviciu de informaţii SRI nu a reuşit să se distanţeze de percepţia de a fi continuatorul Securităţii, din cauza personalului, a practicilor sale şi a lipsei controlului public asupra activităţii sale.

În al doilea rând, legislaţia românească nu interzice pătrunderea agenţilor de informaţii sub acoperire în redacţii.

În al treilea rând, cel mai înalt organism de securitate naţională a inclus media pe lista vulnerabilităţilor la adresa siguranţei naţionale, în Strategia Naţională de Apărare din 2010. Legislaţia existentă şi această strategie au constituit temeiul legal pentru infiltrarea în redacţii.

Astfel de practici pun în pericol libertatea de exprimare, întrucât:
- ameninţă confidenţialitatea surselor;
- împiedică colectarea informaţiilor;
- încearcă să dezinformeze şi să manipuleze publicul;
- afectează credibilitatea presei;
- permit supravegherea redacţiilor;
- introduc un climat de neîncredere în redacţii.

De asemenea, Carta Europeană a Libertăţii Presei menţionează în mod expres că supravegherea redacţiilor este inacceptabilă ('Protecţia surselor jurnalistice trebuie asigurată cu stricteţe. Supravegherea, interceptarea electronică, percheziţionarea redacţiilor, a birourilor şi a computerelor jurnaliştilor cu scopul de a identifica sursele acestora de informare sau cu scopul de a încălca confidenţialitatea sunt inacceptabile').

De aceea, considerăm necesară adoptarea de către Comisia LIBE a unui amendament la raportul 'Standarde privind libertatea presei în Uniunea Europeană' care să interzică infiltrarea agenţilor de informaţii în redacţii, şi facem apel la Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne să acorde întregul său sprijin în acest sens."
În încheiere menţionăm un singur detaliu. Valentin Zaschievici agentul SRI din redacţia ziarului "Jurnalul Naţional" deconspirat anul trecut a fost unul dintre cei mai acerbi calomniatori şi manipulatori "ziarişti" din campania anti-MISA. Să fie asta oare doar o pură coincidenţă?

Pe aceeaşi temă:
Gregorian Bivolaru avea dosar la Securitate din anul 1971
Ce spun dosarele Securitatii despre Gregorian Bivolaru
Un ofiţer SRI acuză poliţia politică din cadrul acest serviciu secret!
Magistratii, TVR si Radioul confirma: Securitatea a reinviat!
Avem dovada! În cazul MISA-Gregorian Bivolaru poliţia politică a continuat şi după 1990!
Un angajat din serviciile secrete dezvăluie presiunile care se fac pentru a se obţine în mod abuziv condamnarea lui Gregorian Bivolaru
Noua Securitate mai puternica decat securitatea comunista
Dosarul de la Securitate al lui Gregorian Bivolaru "protejat" de CNSAS
Despre a patra putere in stat si apararea interesului public
Senzaţional! Presa este cea care comandă Poliţiei, în România!!! Comunicat de presă 23 martie
CAMPANIA ÎMPOTRIVA MIŞCĂRII PENTRU INTEGRARE SPIRITUALĂ ÎN ABSOLUT ŞI ÎNCĂLCAREA DREPTURILOR ŞI LIBERTĂŢILOR MEMBRILOR ORI SIMPATIZANŢILOR MISA

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Un ofiţer SRI acuză poliţia politică din cadrul acest serviciu secret!

Niciun comentariu :
Iată o confirmare a ceea susţinem şi demonstrăm de ani de zile: În cazul MISA-Gregorian Bivolaru, SRI-ul continuă practicile de poliţie politică ale Securităţii inclusiv prin agenti aflaţi printre magistraţi.  Presa relatează că un ofițer SRI s-a adresat cu un raport mai multor instituții ale statului, acuzând ”poliția politica” și alte aspecte pe care le considera imputabile conducerii.

Ofițerul a refuzat să intre în amănuntele acestui caz, acceptând să facă cu greu doar câteva precizări. Perioada la care se referă a încadrat-o ca fiind între ”anii 2005, 2006”, când la conducerea SRI se afla Radu Timofte.

”Am făcut mai multe rapoarte în care am sesizat acele aspecte și le-am depus la mai multe instituții. Am fost primit în audiențe și de către conducerea acelor instituții și de către conducerea SRI. Ca urmare, s-au inițiat niște acțiuni, s-a tăiat în carne vie acolo unde s-au constatat niște adevăruri, s-a făcut ce trebuia făcut. Mai multe nu am ce să spun”, a fost scurtul dialog telefonic cu angajatul SRI.

Mai jos aveti unul dintre rapoartele acestui  cadru al SRI, din care reiese cam ce cercetări și verificări a trebuit să facă actuala conducere a SRI în urma celor sesizate de ofițerul petent.

"Domnule preşedinte,

Subsemnatul … ofiţer în cadrul SRI, cu respectul cuvenit, vă solicit audierea mea în regim de urgenţă pentru a vă aduce la cunoştinţă abuzuri săvârşite de decidenţi SRI ca urmare a raportărilor efectuate atât la nivelul conducerii instituţiei cât şi la nivelul comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamenar asupra activităţii SRI.

Întrucât domnul preşedinte…… mi-a comunicat în cadrul audierilor că cea mai mare parte din aspectele semnalate, altele decât cele care ţin de poliţie politică, nu sunt de competența comsiei conduse de domnia sa, vă supun atenţiei celelalte aspecte a căror gravitate o apreciaţi dumneavoastră.

În concret, vă fac cunoscut un set de întrebări, la care propun să răspundă atât eu cât şi domnul prim adjunct Coldea, în şedinţe diferite, în ordinea stabilită de dumneavoastră. Prin recurgerea la o astfel de procedura consider că audierile se vor desfăşura la obiect şi într-un timp relativ scurt, membrii comisiei având posibilitatea să-şi  formuleze cu anticipaţie întrbarile corespunzătoare pe marginea subiectului ce se doreşte a fi detaliat.

Din această perspectivă, cu permisiunea dumneavoastră, formulez următoarele întrebări:

1. Este adevărat că, în pofida prevederilor legii 300 din 2004 republicata, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, există magistraţi care colaborează cu serviciul de informaţii sau mai grav au statut de ofiţer acoperit? Cunoaşteţi situaţia unui magistrat care pe parcursul mai multor ani a solicitat insistent să i se aprobe renunţarea la statutul de ofiţer acoperit fără a i se aprobă cererea? Este adevărat că în toţi aceşti ani magistratul a fost constrâns să încalce legea prin completarea unor declaraţii pe proprie răspundere prin care rezultă că nu face parte din rândul ofiţerilor acoperiţi, informatorilor şi colaboratorilor serviciilor de informaţii?

2. Aveţi cunoştinţă despre cazul unui ofiter care a interceptat ilegal convorbiri telefonice din dispoziţia unui lider politic judeţean, cu legături de autoritate la cel mai înalt nivel? Dacă da, ce obligaţii aveţi în astfel de cazuri şi de ce nu aţi dispus măsurile legale?

3. Care era statutul lui, ce probe deţinea la momentul arestării şi ce efecte ar fi produs în structura de vârf a instituţiilor în eventualitatea publicării-predării lor instituţiilor abilitate? Existau informaţii privitoare la iminenta sa suprimare fizică? Dacă da, au fost verificate în vederea identificării autorului/autorilor eventual şi celor care au dispus eliminarea sa fizică?

4. Ofiţerii care au marşat în direcţia ordonată de obţinerea unor date, informaţii şi documente ce ţin de poliţie politică (aspecte punctuale au făcut obiectul sesizării comisiei de control a SRI) au beneficiat de avansări promovări şi/sau li s-a oferit posibilitatea să-şi angajeze rudele apropiate în instituție drept recompensă pentru modul cum şi-au îndeplinit sarcinile? Au aceşti ofiţeri nou-angajați utilitate pe posturile pe care sunt încadraţi? 

5. Există în SRI ofiţeri care sub o formă sau alta au refuzat să se implice personal sau prin direcționarea subordonaţilor în culegerea unor astfel de informaţii? Este adevărat că asupra acestora s-au dispus presiuni greu de suportat cu intenţia de a-i determina să-şi prezinte demisia, deşi calificativele obţinute de ei în ultimii ani erau de foarte bine?

6. Este adevărat că presiunile la care a fost supus unul dintre ofiţerii care nu s-a conformat au constat în practici ce încalcă în mod vădit drepturi prevăzute de Constituţie ( art 21,22,26,41,52 şi 52), respectiv:- îngrădirea drepturilor de a se adresa instituţiilor abilitate, prin utilizarea unor forme de constrângere extreme?- declanşarea unor provocări a căror finalitate a fost ştirbirea autorităţii în fața subalternilor sau în cadrul colectivului din care face parte?- combinaţii ce au vizat terorizarea să psihică, având ca victime colaterale membrii familiei ofiţerului- provocări care au condus la deteriorarea climatului şi a relaţiilor din familie?- sancţiuni pentru situaţii neconforme cu realitatea?- diminuări salariale pentru fapte care nu cădeau în sarcina sa?- acordarea cu întârziere a soldei?- punerea în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile?

7. Există ofiţer sancţionat căruia, din dispoziţia dumneavoastră, contrar reglementărilor, nu i s-a adus la cunoştinţă măsura luată asupra lui şi nici cauzele care au stat la baza aplicării ei? Aceeaşi situaţie şi în cazul calificativului acordat?

8.Este adevărat că ofiţerul care şi-a exprimat în scris şi în mod repetat intenţia de a-i raporta domnului director abuzurile şi practicile de poliţie politică din instituţie a fost obstrucționat permanent în acest drept al său? Mai mult, au existat situaţii când ofiţerului i se aducea la cunoştinţă că este aşteptat la raport de domnul director, iar după ce acesta se deplasa sute de km constata că decidentul este în concediu de odihnă sau, în alte cazuri era aşteptat de cadre delegate de dumneavoastră? Există o prevedere în regulament potrivit căreia repetarea faptelor de care se face vinovat un cadru militar se redirecţionează la nivelul ierarhic superior acestuia, în speţă domnului director? De ce nu s-a aplicat regulamentul în acest caz?

9. Pentru a constrânge ofiţerii incomozi să-şi dea demisia, utilizaţi drept instrument neacordarea/amânarea acordării autorizaţiei la informaţiile clasificate, profitând de o prevedere a legii potrivit căreia persoanei supuse verificării nu i se aduce la cunoştinţă motivul pentru care se referă eliberarea autorizaţiei? Există situaţii de depăşire cu mult peste termenul prevăzut de lege pentru eliberarea autorizaţiei? Ce se ascunde în spatele acestui exces şi cine se face responsabil de nerespectarea prevederilor legii?

10. Există ofiţeri care nu au beneficiat de decontarea cheltuielilor de transport pe perioada concediilor, în ciuda prevederilor legale deşi au solicitat în nenumărate rânduri, inclusiv în scris, acordarea acestui drept? Care este raţiunea pentru care s-a acordat în mod arbitrar acest drept?

11. Există ofiţeri cărora, din ordinul dumneavoastră li s-a comunicat în mod oficial că au fost înaintaţi în grad înainte de termen fără ca acest lucru să concorde cu realitatea? Realizaţi impactul unei astfel de minciuni care finalizate ies la iveală, fie şi după ani de zile? Consideraţi că în acest mod i s-a încălcat reputaţia?

12. Există practici, recomandate de dumneavoastră, potrivit cărora decizii importante privind: - cuantumul salarial obţinut pe postul transferat- funcţia reală pe care urmează să se transfere- conţinutul şi modul de aplicare a unor ordonanţe/ ordine cu caracter intern- drepturi băneşti acordate în anumite situaţii- condiţii de cazareNu se aduc la cunoştinţa cadrelor sau, în alte cazuri sunt dezinformate(prin transmiteri pe cai indirecte a unor mesaje disparate şi implicit incoerente) sau, mai grav, minţite în legătură cu situaţia existentă?Dacă da, conştientizaţi consecinţele confuziei şi neîncrederii generate în corpul acestor ofiţeri pentru care minciuna reprezintă un subterfugiu mizerabil, iar onoarea şi demnitatea virtuţi supreme?

13. Cunoaşteţi că ofiţerul care şi-a făcut cunoscută în scris intenţia de a sesiza comisiei unele abuzuri precum şi faptul că instituţia nu este echidistanta politic, a fost amenințat cu trecerea imediată în rezervă (fără a exista motive care să susţină decizia), dar şi cu suprimarea fizică? Din aceleaşi considerente acelaşi ofiţer a fost ameninţat cu sesizarea Parchetului?  La ordinul cui s-a apelat la aceste forme extreme de şantaj, din moment ce el avea obligaţia legală să raporteze comisiei parlamentare?

14. Este adevărat că aţi dispus ca prin combinaţii judiciare elaborate şi corelate ofiţerul incomod să fie atras în activităţi infracţionale de către cadre active şi în rezervă care au primit ordine stricte în acest sens? Pentru ce se doreşte cu atâta consecventa că acest ofiţer să fie anchetat?

15. Cunoaşteţi situaţia unui ofiţer care, timp de peste patru ani, a transmis conducerii SRI zeci de raportări punctuale verificabile(cine, când , unde, etc) privind abuzuri şi acţiuni de poliţie politică? Ce s-a întâmplat cu acele raportări transmise în marea lor majoritate după producerea evenimentelor? Dar cu casetele ce conţin discuţiile purtate pe aceleaşi teme?

16. Puteţi preciza de câţi ani este monitorizat continuu acest ofiţer? Câţi lucrători au fost angrenaţi? Ce mijloace s-au folosit şi care este costul total al operaţiunilor derulate? Acceptaţi că ofiţerul are o conduită ireproşabilă din moment ce, în pofida provocărilor/ monitorizărilor îndelungate, nu există nicio dovadă să susţină contrarul?

17. S-a procedat vreodată la dezinformări sau contrafacerea unor probe în ceea ce-l priveşte pe ofiţeri? Dacă deţineţi probe privind orice nerespectare a reglementărilor interne sunteţi de acord să îi cereţi să întocmească un raport pe marginea împrejurării respective? La solicitările sale repetate i s-a comunicat că nu i se poate reproşa nimic, atât în plan profesionat cât şi sub palier contrainformativ? Dacă lucrurile stau aşa, cum explcati măsurile dispuse împotrivă să?

18. În baza principiului necesităţii de a cunoaşte prevăzut de legea 82 din 2002 puteţi pune la dispoziţia comisiei toate raportările sale olografe privind abuzurile la care a fost supus şi ilegalităţile săvârşite de decidenţi? Ce acţiuni aţi întreprins în urma raportărilor sale, altele decât cele referitoare la monitorizarea sa permanentă?

19. Cunoaşteţi că deşi aţi dispus ca ofiţerul să fie transferat pe cât posibil de mult, (pentru că nu are studiile prevăzute), a fost apreciat cu calificativul de foarte bine(98 de puncte) în pofida presiunilor la care a fost supus?

20. Ce şanse la o viaţă normală îi mai acordaţi unei persoane care a cutezat să vă pună întrebările de mai sus, persoane care, în naivitatea lui de ofiţer SRI, încă mai aspira la o cultură europeană şi valori democratice?

Rog transmiterea setului de întrebări tuturor membrilor Comisiei, inclusiv domnului director al SRI căruia, cu respectul cuvenit, îi solicit şi pe această cale aprobarea ieşirii la raport.Dată fiind necesitatea respectării cadrului legal privitor la condiţiile de acces la informaţiile clasificate, rog Comisia să-mi confirme în scris, înainte de audiere, dacă în integralitatea componenței sale este abilitată să ia act de informaţiile deţinute, în totalitate sau în parte, în baza principiului necesităţii de a cunoaşte prevăzut de actele normative în domeniu."

Citiţi mai mult: Acuzațiile de poliție politică ale SRI pe vremea lui Radu Timofte, comentate de ofițerul care a facut raportul

Citiţi şi:
Jurnaliştii reclamă infiltrarea în redacţii a unor agenţi sub acoperire ai serviciilor secrete
Magistratii, TVR si Radioul confirma: Securitatea a reinviat!
Avem dovada! În cazul MISA-Gregorian Bivolaru poliţia politică a continuat şi după 1990!
Un angajat din serviciile secrete dezvăluie presiunile care se fac pentru a se obţine în mod abuziv condamnarea lui Gregorian Bivolaru
Noua Securitate mai puternica decat securitatea comunista
Dosarul de la Securitate al lui Gregorian Bivolaru "protejat" de CNSAS
Efectele pe care le-au avut asupra vieţii lui Gregorian Bivolaru notele informative date de masonul Gelu Voican Voiculescu la securitate
Concluziile scrise ale revoluţionarului Marius Mioc în procesul în care alături de Gregorian Bivolaru a solicitat recunoaşterea statutului de colaborator al securităţii pentru Gelu Voican Voiculescu

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

ISIS - TARA Album

Niciun comentariu :
Fomaţia ISIS a fost fondată de Hans Hvass and Mariah Claiere, doi muzicieni yoghini stabiliţi în Danemarca. Hans s-a născut în Swaziland şi a trăit mult timp în Hong Kong şi Franţa. Cu Mariah s-a întânit în anul 2000 la Conservatorul din Copenhaga. Mariah a trăit o perioadă a vieţii sale în India unde a studiat Tantra Yoga şi muzica clasică indiană înainte de a se întoarce în patria natală.

Hans şi Mariah se considera nişte pelegrini moderni. Ei au vizitat împreună locuri spirituale, magice din peste 40 de ţări ale lumii învăţând diverse tradiţii artistice, spirituale şi muzicale.


Principala sursă de inspiraţie a formaţiei ISIS sunt învăţăturile profesorului de yoga Gregorian Bivolaru din Romania. În Danemarca ISIS a primit ghidarea mentorului lor spiritual Advaita Stoian, expert pe calea Maha Vidya datorită vastei experiente dobândite în meditaţiile pe care le-a realizat timp de ani de zile cu Marile Puteri Cosmice.

Viziunea componenţilor formaţiei ISIS este aceea de a crea o muzică spirituală, puternică şi elevată, care descrie stări de conştiinţă ce pot fi experimentate de către cei care urmează calea Tantra Yoga. ISIS propune o paradigma muzicală nouă bazată pe legi armonice străvechi, principii universale şi ştiinţa rezonanţei oculte – astfel ajungând să influenţeze profund conştiinţa umană.

În cadrul Congresului International de Yoga 2012 de la Bucureşti formatia Isis a lansat un nou album dedicat Marii Puteri Cosmice a Compasiunii şi Graţiei Divine - Tara.luni, 7 ianuarie 2013

24 Noiembrie - A treia zi a Congresului International de Yoga și Terapii Alternative Orientale și Occidentale - 2012

Niciun comentariu :
După vacanţa de sărbători reluăm prezentarea sintetică a celui mai mare eveniment Yoga al anului 2012 - Congresul International de Yoga și Terapii Alternative Orientale și Occidentale - 2012. Din fericire acum aveţi posibilitatea de a urmări online o parte din conferinţele Congresului pentru că între timp ele au început să fie publicate pe site-ul MISA TV .


Sâmbătă 24 noiembrie a fost Ziua cea Mare a congresului – cele mai multe activități (34 lecturi și seminarii) precum și spectacolul oferit de către teatrul magic Sophrozin. Întâmpinați cu căldură de președinții de sesiuni ai celor patru săli (Grace Ambăruș, Andrei Gămulea, Adina Stoian și Swami Mahalayananda) spectatorii și conferențiarii au început maratonul zilei celei mai bogate.

Alegem câteva dintre cele mai apreciate activități și dorim să subliniem încă odată că publicul prezent la toate acțiunile a fost deosebit de încântat de prestanța academică a prezentărilor, de ținuta gazdelor, de atmosfera caldă și relaxată în care a avut loc dialogul dintre catedră și sală precum și de bogația spirituală oferită, cu atâta generozitate, de Federația Internaționala de Yoga și Meditație Atman organizând acest congres.

Din programul de la Obor

La sala 1 din Obor ziua a început cu seminarul lui Chloe Hünefeld - Deutsche Akademie für traditionelles Yoga, Germania despre Amma, celebră mistică și sfântă indiană contemporană.


Într-o sală plină și atentă, a urmat prezentare a Adinei Stoian (Natha Yogacenter Denmark) cu un model inedit de înțelegere a Iubirii din perspectiva tantrică. Participanții au fost foarte bucuroși de valoarea practică pentru viața de zi cu zi a modelului propus, care poate facilita armonizarea rapida și de durată a relațiilor de cuplu și chiar (re)dobândirea unei stări interioare de armonie și fericire prin practicarea iubirii active propuse de calea tantrică. (urmăriţi online pe MISA TV această conferinţă)

A urmat un alt seminar de terapie spirituală cu ajutorul sunetelor produse de bolurile tibetane (Danielle Ruah şi Dorin Achim - MISA®, România) și unul despre „Modalităţi practice yoghine pentru trezirea şi dezvoltarea capacităţilor de percepţie senzorială subtilă de natură tactilă, vizuală şi auditivă” (Jayson Acs – MISA).

Dr. Agenor Fischer (Kőrösi Csoma Jóga, Ungaria) a prezentat cercetările sale medicale în legătură cu efectele benefice ale meditaţiilor yoghine profunde.

Utilizând electroencefalografia (metodă electrofiziologică de explorare a sistemului nervos central, constând în înregistrarea biocurenţilor câmpurilor transcraniene la nivelul tegumentelor şi înregistrarea computerizată a acestora în timp, sub formă de unde) împreună cu monitorizarea simultană a ritmului cardiac şi a respiraţiei, dânsul a obținut o imagine completă asupra modificărilor fiziologice şi electrofiziologice ce apar în timpul meditaţiilor yoghine profunde.

Astfel rezultatele benefice asupra creierului și a întregului organism uman obținute în urma meditației yoghine (și în special tehnica de Laya Yoga) sunt acum dovedite medical.

În finalul lecturii, spectatorii au sugerat că un astfel de demers merită să fie aprofundat și chiar trimis spre premiere la cei care acordă premiile Nobel pentru medicină, deoarece un astfel de studiu va așeza practica milenară yoga în locul de cinste pe care îl merită chiar și ca formă neconvențională de terapie destinată îmbunătățirii calităţii vieții omului modern!


Marvin Matos (Natha - Escola Espiritual de Yoga e Tantra, Portugalia) a avut un discurs mișcător asupra unor revelații personale despre credință, avute cu ocazia unui pelerinaj la Fatima (un sat din Portugalia devenit faimos pentru toată lumea creștină, dupa aparițiile Fecioarei Maria și minunile petrecute cu acele ocazii – în fața a mii de oameni, în special în anul 1917).


Foca Ofer Yariv (reprezentând Tara Yoga Centre, Anglia) a susținut cu o prezentare despre reîncarnare şi viaţa de după moarte din perspectiva ştiinţei moderne. Dr. Magdalena Hau de la aceeași școală de yoga a vorbit despre Ştiinţa tainică a iubirii - un instrument necesar de transformare spirituală și Irina Childs (Anglia) despre Educaţia conştientă integrală – educaţia viitorului.

 

Dr. Simona Popescu și Ciprian Fodor (MISA, România) au continuat cu subiecte din tematica ramurii Tantra Yoga și Uriel Yariv (Israel) a realizat o conexiune între stările spirituale de conştiinţă şi sistemul nervos – prezentînd cercetări științifice ale efectelor stărilor de extaz yoghin (samadhi) asupra creierului.

Din programul de la Pipera

În sala Pipera 2, ziua de sâmbătă a debutat cu o sesiune axată pe tematica Ayurveda și medicină alternativă:
Sigismund Papp (MISA, România) a vorbit despre Unitatea cunoaşterii ayurvedice tradiţionale; Felicien Hoţiu (România) a prezentat rezultatele foarte interesante ale unui studiu legat de transformarea structurii energetice a substanţei unui aliment în urma rugăciunii şi a binecuvântării. Dr. Cristina Câmpeanu a conferențiat despre un concept ayurvedic ce a devenit recent confirmat de experimentele științifice și anume vipaka (misteriosul gust care apare în gură dupa digerarea alimentelor). Dânsa a vorbit despre nenumăratele studii din neurobiologia modernă care confirmă fără nici un dubiu existenţa unor receptori de tip gustativ la nivelul intestinelor ceea ce determină cercetătorii din domeniu să afirme cu cea mai mare seriozitate că „simţim gustul alimentelor nu doar cu limba, ci şi cu intestinul” – exact ceea ce Ayurveda postulează de mii de ani.

Un interesant studiu de caz a prezentat si Dr. Monica Maria Paşcalău (MISA, România) despre puterea tainică, vindecătoare a rugăciunii către Dumnezeu. Ea a arătat dovezile medicale ale studiului unui caz de encefalomielită vindecat prin rugăciune în timp de 6 luni, cu confirmarea vindecării la examinarea prin Rezonanța Magnetică Nucleară efectuată la un an de la debutul bolii.

Austin Allen (Tara Yoga Centre, Irlanda) ne-a purtat prin Realitatea holografică universală explorată prin intermediul ştiinţei şi al spiritualităţii și domnul Dan Crăciun (România) a conferențiat despre Sfera cunoaşterii şi practica spirituală.

 

Am avut parte de mai multă fericire urmând seminarul instructoarei Daniela Dae din Finlanda (partea a 2a a prezentării din ziua anterioară) și Swami Mahalayananda (Natha – Escola Espiritual de Yoga e Tantra, Portugalia) ne-a uimit vorbind despre faptul că și atunci când „nu știm” putem de fapt trăi o stare specială yoghină. Interesanta prelegere a dânsului a descifrat câte ceva despre „Puterea misterioasă și enigmatică a Vidului Infinit manifestată în orice fenomen care implică inspirația, arta, luarea deciziilor: „Puterea lui nu știu”.

Sala Pipera 1

Am lăsat la urmă informațiile despre activitățile din sala Pipera 1 deoarece ele s-au bucurat de o largă audiență mondială chiar fiind transmise on line de către MISA TV și urmarite de mii de spectatori.

Astfel, într-o atmosferă de respect și înaltă considerație, zeci de spectatori prezenți la sala Pipera 1 și multe sute de spectatori vizionând on line postul MISA TV au avut bucuria să îl asculte pe inventatorul de renume mondial, domnul Iustin Capră. Dânsul a ținut o prelegere foarte interesantă despre filosofia religiei și implicațiile acesteia în știința modernă. În final întrebările s-au ținut lanț, astfel încât organizatorii au decalat programul pentru a permite finalizarea lor.


Domnul fizician și instructor de yoga Cristian Ion (MISA, România) a prezentat conferinţa despre Conştiinţa cuantică, principiul minimei distanţe în spaţiul stărilor şi evoluţia spirituală.


Având expertiza științifică necesară dar și perspectiva yoghină antrenată dupa mai bine de 20 de ani de yoga, dânsul ne-a dezvăluit cum pe baza principiilor de optim şi a modelului Yoni-Lingam extins, legile fizicii şi legile evoluţiei spirituale ni se revelează ca fiind manifestări particulare ale aceloraşi Legi Divine ale Creaţiei. Modelul nou al realităţii cuantice, care explică acum într-un mod unificat comportamentul diferitelor structuri, de la nivel cuantic până la nivelul macrocosmic, validează ştiinţific un tipar cunoscut şi revelat de spiritualitate cu mai mult de 10 000 ani în urmă ca fiind la baza a tot ceea ce există în Creaţie. El exprimă atât legea universală a polarităţii Yin-Yang, cât şi comportamentul simultan, non-dual şi non-contradictoriu, de tip undă-corpuscul al unei entităţi cuantice, fiind încă un pas către unificarea dorită atât în cadrul fizicii moderne, cât şi aceea dintre ştiinţă şi spiritualitate.

Domnul doctor în fizică Doru Beniamin Bodea (DeutscheAkademie für traditionelles Yoga, Germania) a continuat cu o paralelă fascinantă între cele mai vechi scrieri spirituale ale omenirii (cele patru Vede – scrierile sfinte vechi de peste 5000 de ani ale hinduismului indian) și fizica modernă. Am aflat astfel că toate cosmogoniile prezentând „facerea lumii” din toate religiile principale sunt bazate pe Vede.

Termenul „veda“ înseamnă în sanscrită cunoaştere (prin revelație directă) și aceste scrieri sunt considerate de origine divină (dictate oamenilor de către „zei” – ființe celeste sau poate extratereștrii veniți din alte galaxii). Ele au fost transmise din generaţie în generaţie cu instrucţiunea explicită ca să nu fie schimbată nici măcar o singură literă din acest vast corp al cunoaşterii. În ele transpare o înțelepciune și mai mult decât atât… o înţelegere profundă şi complete a misterelor universului, așa cum încă nu există pe planeta noastră…

Întrebarea este cum a fost posibil acum 5000 de ani să apară astfel de scrieri și, mai presus de asta, cum a fost posibil că înţelepţii care le-au scris au fost capabili să includă în aceste cărţi simultan, şi totuşi fără a lăsa posibilitatea unor interferenţe generatoare de confuzie, diferite nivele de cunoaştere. Aceasta e ceea ce dă valoarea inestimabilă a acestor scrieri: ele cuprind, fără nicio formă de segregare, de posibilă discriminare, orice nivel al dezvoltării umane. Ele se adresează atât fiinţelor umane simple, cum ar fi lucrători ai pământului sau păstori, cât şi celor cu o educaţie înaltă, filozofi şi oameni de ştiinţă. Polivalenţa Vedelor nu poate fi decât o dovadă a polivalenţei celor care le-au scris şi a uimitoarei profunzimi a înţelegerii lor. De aceea credem că întoarcerea oamenilor de ştiinţă la acest izvor de înţelepciune şi cunoaştere va marca începutul unei noi ere, o perioadă spirituală, când graniţele dintre religii şi spiritualitate vor înceta să existe.

Începând să descifreze înțelesul profund esoteric al Vedelor, chiar și cercetători în fizică, precum dl. Dr. Bodea, sunt uimiți să descopere o mulțime de aspecte (în legătura cu geneza universului) validate în ultimul timp chiar de către știința contemporana!

 

De o mare popularitate s-a bucurat și prezentarea reprezentantului Federației de Yoga și Meditație Atman – Advaitananda (NathaYogacenter Danemarca): O comparaţie profund revelatoare între paradigma ştiintifică modernă şi abordarea yoghină traditională asupra vieţii omului. Astfel am aflat cum sistemele spirituale tradiţionale ajung să conveargă cu sistemele ştiintifice moderne – demonstrând încă odată posibilitatea reconcilierii dintre religie și știință.

Ştiinţa de avangardă a făcut progrese remarcabile în ultima vreme, apropiindu-se uimitor de mult de esenţa misterioasă a aspectelor pe care le studiază. Pe de altă parte, spiritualitatea milenară, între care tradiţia yoghină autentică ocupă un loc de frunte, a pornit de la esenţă şi, tot în zilele noastre, s-a apropiat foarte mult de viaţa de zi cu zi. Una dintre caracteristicile acestor vremuri cu care suntem contemporani, este chiar posibilitatea extraordinară ca aceste două „paralele” chiar să se întâlnească — de fapt, ele folosesc, la modul fundamental vorbind, pentru cel iniţiat, aceleaşi principii şi metode. Înţelegând aceasta, atât căutătorii spirituali, cât şi oamenii de ştiinţă vor putea să comunice mult mai bine unii cu ceilalţi şi chiar să lucreze împreună eficient pentru binele întregii umanităţi, care va beneficia astfel de sinergia dintre ştiinţă şi spiritualitate, atât de necesară acum.


Spre finalul serii, la Pipera 1, am avut plăcerea să ne reîntâlnim (on line) cu Swami Suryananda. Membru fondator al Federaţiei Europene de Yoga şi al Mişcării Mondiale pentru Yoga şi Ayurveda, dânsul este Preşedintele Mişcării Mondiale pentru Yoga şi vicepreşedinte al Confederaţiei Oficiale Italiene de Yoga. Și încă din 2005 când Federația Europeană de Yoga a realizat congresul său anual la București găzduit de MISA, Swami Suryananda a devenit un simpatizant entuziast al yoghinilor din România care practică sub îndrumarea dl. Profesor yoga Gregorian Bivolaru în cadrul Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut. Swami și-a început de altfel conferința cu un afectuos cuvânt de reamintire a acestui congres de acum 7 ani și a ținut încă odată să își exprime prietenia față de organizatori (MISA), față de Federația Atman și chiar față de Adina și Mihai Stoian cu care a păstrat o amiciție sinceră de-a lungul acestor ani. 

Mai multe amanunte despre acest eveniment din 2005 găsiți la următoarele link-uri:
http://www.asociatia-dacica.ro/mod_evenimente-48-56-ro-Primul-Congres-al-Federa355iei-Europene-de-Yoga-noiembrie-2005-Bucure351ti-
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=3941
http://filme-misa.blogspot.dk/2007/11/primul-congres-european-de-yoga.html
 

Finalul serii a fost încununat de spectacolul „Școala Iubirii” al teatrului magic Sophrozin. Într-o sală plină până la limita capacității posibile, aproape 800 de persoane au trăit alături de actori trei ore de artă obiectivă care ne-a atins și înălțat sufletul. Pantomimă, dans, cuvinte inspirate, muzică sacră și inspirație excepțională, s-au împletit toate într-o poveste magică despre eternul ideal al Iubirii Divine. Iar noi, fericiții spectatori, cu lacrimile bucuriei înnodându-ni-se în barbă, am aplaudat minute în șir, nemaidorind să plecăm acasă, deși a doua zi se anunța atât de interesantă…

Vă invităm să simțiți cu inima ceea ce radiază și din fotografiile care urmează:


Sursa: http://internationalyogacongress.net

Vă recomandăm să citiţi şi sintezele zilelor anterioare ale Congresului:
22 Noiembrie - Prima zi a Congresului International de Yoga și Terapii Alternative Orientale și Occidentale - 2012
23 Noiembrie - A doua zi a Congresului International de Yoga și Terapii Alternative Orientale și Occidentale - 2012