Yoghinii MISA blog

Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 24 aprilie 2013

Justiţia imanentă s-a manifestat în cazul celor care se fac vinovaţi de abuzuri împotriva MISA

Niciun comentariu :
Reprezentanţii autorităţilor care au făcut abuzuri grave
în cazul MISA începând cu 18 martie 2004 
au fost sancţionaţi după cum au meritat de către Justiţia Imanentă Divină

de Mihai Vasilescu

Abuzurile în cazul MISA au escaladat mai ales după anul 2004 cote incredibile de nedreptate şi de sfidare a celor mai elementare drepturi cetăţeneşti. Ţinta principală a acestor abuzuri a fost mentorul MISA, Gregorian Bivolaru.

Chiar dacă acuzaţiile aduse domnului Bivolaru au fost din start măsluite într-un mod perfid, măsurile pe care ulterior autorităţile statului român le-au luat împotriva sa au fost atât de exagerate şi de bizare, încât pentru orice om lucid apare evident că acest caz este foarte puternic instrumentat politic, guvernanţii din România având ca scop distrugerea cu orice preţ, recurgând la cele mai mârşave modalităţi, a imaginii şi chiar a vieţii lui Gregorian Bivolaru, precum şi desfiinţarea Mişcării de Integrare în Absolut, pe care domnul Bivolaru a fondat-o.

Faţă de infracţiunile de drept comun de care era acuzat Gregorian Bivolaru în anul 2004 şi anume „încercare de trecere frauduloasă a frontierei” şi respectiv „act sexual cu o minoră” (care de altfel neagă aceste fapte), măsurile luate de autorităţile statului român au fost cu totul disproporţionate. Astfel, în mass-media s-a declarat că  mentorul MISA este infractorul nr. 1 din România, a fost dat în urmărire generală prin Interpol, iar ziarele Gardianul şi Ziua precum şi patru posturi de televiziune (printre care şi postul naţional, TVR) au anunţat în anul 2005 timp de mai multe săptămâni că oferă o recompensă de 50 de milioane de lei pentru oricine oferă informaţii esenţiale în vederea capturării sale.

Ulterior, după cum se poate verifica în presa suedeză, atunci când domnul Bivolaru a ajuns în Suedia, a existat o tentativă de răpire a sa din sediul poliţiei din Malmo de către o trupă de comando, care a vrut să spargă acoperişul camerei în care se afla.

Din acest motiv, care a constituit un caz unic în Suedia, mentorul MISA a fost apoi transportat la Stockholm sub o pază masivă, iar procesul său s-a desfăşurat ulterior într-un buncăr. Este de asemenea semnificativ să observăm că de 9 ani de zile de când se desfăşoară procesele împotriva MISA şi a domnului Gregorian Bivolaru nu a fost găsită nici măcar o singură probă care să justifice toate aceste acţiuni disperate ale autorităţilor române, însă cu toate acestea linşajul mediatic al Şcolii de Yoga MISA început în anul 2004 continuă şi în prezent. 

Este aşadar evident că Gregorian Bivolaru şi MISA au deranjat şi continuă să deranjeze anumite structuri foarte influente din România. Abuzurile realizate de către cei care fac parte din aceste structuri nu au fost încă demascate şi sancţionate public de către justiţia română - care ar fi fost în mod firesc îndreptăţită să facă aceasta – pentru că ea însăşi a ajuns mult prea coruptă pentru a realiza un act de justiţie autentic.

Există însă şi un alt ordin de justiţie,  Justiţia Divină Imanentă, care se află deasupra tuturor acestor maşinaţiuni meschine şi care nu lasă nepedepsită – mai devreme sau mai târziu – niciuna dintre nedreptăţile săvârşite de către cei care cred că îşi pot urma pe ascuns la nesfârşit planurile mârşave. Într-un fel sau altul toţi cei care au săvârşit aceste abuzuri şi ilegalităţi împotriva MISA au început deja să plătească, după cum vă vom arăta în cele ce urmează.

Recent, în data de 15 martie 2013 a fost arestată judecătoarea Antonela Costache, cea care în anul 2004 a emis în mod nedrept mandatul de arestare preventivă împotriva domnului Gregorian Bivolaru, mandat care a dat apoi aparenţa de legitimitate tuturor abuzurilor care au urmat. Calitatea morală a acestei judecătoare a fost însă expusă oprobiului public de către procurorii DNA, care au adus probe ce atestă faptul că Antonela Costache a fost surprinsă în flagrant în infracţiunile de trafic de influenţă şi luare de mită.
Procurorii anticorupţie au prezentat interceptări, mărturii şi înregistrări ambientale care dovedesc faptele ei de corupţie. Înregistrările oferite publicităţii relevă că această judecătoare, care era şi doctorand la Academia de Poliţie Bucureşti, negocia soluţiile în dosare ca la piaţă.

De exemplu, în una dintre înregistrări ea spune: „Dacă vrei să te scot afară.... 150 de mii de euro!”.  Procurorul DNA Cameluş Păduraru a afirmat referitor la cazul acestei judecătoare că ,,Faptele inculpatei Antonela Anemary Costache relevă un tablou infracţional impresionant. Avem de-a face cu o infracţiune de corupţie activă şi agresivă. S-a adus atingere gravă actelor de justiţie. Opinia publică a fost frapată de discuţiile şi jocurile care se fac în Tribunalul Bucureşti. Să nu uităm că din postura de judecătoare, inculpata a pus în libertate persoane extrem de periculoase, traficanţi de droguri, criminali... Din punctul nostru de vedere această judecătoare nu are ce să caute în corpul magistraţilor.”
  
Un alt personaj care a avut un rol cheie în mascarada judiciară realizată în 18 martie 2004 sub numele de cod „Christ” (ales în mod evident batjocoritor) este George Bălan. În calitate de prim-procuror al Parchetului General Bucureşti, el a condus echipa de procurori care a anchetat cazul MISA. George Bălan apărea în anul 2004 la toate posturile de televiziune şi susţinea cu prestanţă că există probe foarte concludente împotriva MISA. Iată că aceste probe nu au apărut nici măcar astăzi, după mai mult de 9 ani de la acele percheziţii care au rămas o ruşine pentru aşa-zisa democraţie post-revoluţionară. De asemenea, George Bălan a semnat actul ilegal prin care se solicitau Jandarmeriei Române efectivele necesare pentru realizarea unui număr de 16 percheziţii domiciliare pentru acţiuni specifice de combatere a traficului de droguri şi a prostituţiei, deşi autorizaţia de percheziţie a fost emisă de judecător pentru ridicarea (în vederea cercetării) a unor obiecte care conţineau date informatice.

Procurorul George Bălan a fost acuzat de comiterea a numeroase abuzuri în desfăşurarea percheziţiilor din martie 2004 şi apoi a anchetei desfăşurată în anul 2005 în cazul MISA şi a lui Gregorian Bivolaru. Consiliul Superior al Magistraturii a emis însă un comunicat prin care a apărat reputaţia acestui procuror, care a ajuns apoi chiar vice-preşedinte al CSM. Iată însă că fiind în această poziţie de vice-preşedinte al CSM, George Bălan a fost expus public pentru abuz în serviciu şi suspendat din funcţie în vara anului 2012 şi este actualmente urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Conform unor surse judiciare citate de Mediafax, George Bălan împreună cu subalternul său, procurorul Marcel Sâmpetru, ar fi încercat să îşi negocieze cu premierul Victor Ponta în iunie anul trecut (2012) posturile de procuror general al României şi de şef al DNA, ocupate de Laura Codruţa Kovesi şi respectiv de Daniel Morar. Din convorbirile interceptate de procurori rezultă că cei doi îşi făceau calcule cu privire la preluarea puterii în cadrul DNA prin manipularea de informaţii în funcţie de planul politic de suspendare a lui Traian Băsescu.
  
Unul dintre „capii” operaţiunii „Christ”, care a participat şi el la percheziţiile ce au avut loc în martie 2004, este procurorul Grigore-Anton Chaborski, care acum este foarte grav bolnav de inimă, aspect care din perspectiva Justiţiei Imanente nu este deloc întâmplător. Acest procuror a realizat mai multe rezoluţii şi rechizitorii prin care a dispus începerea urmăririi penale în dosarele MISA. Este semnificativ să precizăm că acest procuror îl mai anchetase prin exact aceleaşi metode pe Gregorian Bivolaru şi în vremea dictaturii comuniste. Iată că deşi aparent regimul s-a schimbat, torţionarii au rămas aceiaşi.

Reamintim că prin decizia irevocabilă a Curţii de Apel Bucureşti din anul 2010 s-a constatat deja caracterul politic al acuzaţiilor şi a condamnărilor pe care domnul Gregorian Bivolaru le-a suferit înainte de Revoluţie din partea regimului comunist. Presa din România nu doar că a ignorat această decizie extrem de importantă în contextul imensului scandal legat de MISA, dar a acţionat adeseori exact ca pe vremea securiştilor comunişti, ceea ce demonstrează că aceştia deţin şi acum frâiele puterii în statul român.

Plângerile sutelor de yoghini (în calitate de persoane vătămate) cu privire la coordonatorii descinderilor abuzive din martie 2004 care au fost Bălan George şi Chaborski Anton Grigore,  nu au fost soluţionate de Parchetul general nici până în ziua de astăzi.

Modul în care acţionează Justiţia Imanentă ar trebui să dea de gândit şi în cazul fostului judecător de la Tribunalul Sibiu, Gheorghe Ciulacu, care în anul 2006 a acţionat într-un mod foarte discriminator şi părtinitor în audierile realizate în dosarul MISA. În acea perioadă era deja evident că judecătorul Ciulacu avea intenţia să execute anumite ordine ce îi cereau să decidă condamnări în cazul MISA, dar iată că nedreptatea pe care intenţiona să o facă a fost sancţionată prompt de către Justiţia Imanentă. Chiar în acea perioadă el a avut un straniu accident de maşină în urma căruia a şi murit.

Un alt procuror care a participat la percheziţiile din 2004 este Marian Delcea. Ulterior, în anul 2007, în calitate de procuror la DIICOT, după ce a lucrat la dosarul de urmărire penală în cazul MISA, Marian Delcea a întocmit un rechizitoriu prin care a trimis în mod abuziv în judecată pe Gregorian Bivolaru împreună cu alte 43 de persoane pentru infracţiuni legate de trafic de persoane, dosar care se judecă şi acum la Cluj.

Procurorul Delcea s-a făcut renumit pentru modul foarte dur în care realiza audierile în cazul MISA, apelând la multiple ameninţări şi şantaje. Într-un mod pe care de asemenea îl considerăm deloc întâmplător, el a suferit în repetate rânduri accidente foarte violente de motocicletă, care aproape că l-au costat viaţa.

La percheziţiile ilegale şi violente desfăşurate în anul 2004 în casele particulare ale unor persoane care practicau yoga, a participat şi procurorul Neagu Tomiţă. Departe de a urmări cu adevărat respectarea legii, el este actualmente urmărit penal pentru luare de mită, fiind arestat preventiv la data de 24 ianuarie 2013.

Semnalăm că recent a mai fost mediatizat şi cazul unui jurnalist, Valentin Zaschievici, care a fost foarte activ şi foarte virulent în campania împotriva MISA începând chiar din 1995. De curând însă, în anul 2012 acest jurnalist a fost deconspirat ca agent SRI sub acoperire, situaţie care a generat un întreg scandal şi a condus la compromiterea sa totală din punct de vedere profesional.    

Semnificativ este şi cazul fostului general al Serviciilor secrete de Securitate, Ovidiu Soare, fost şef al Inspectoratului pentru Apărarea Constituţiei şi Securitate Economică din cadrul SRI. Conform unor surse judiciare publicate de presă, generalul Soare l-a urmărit informativ pe Gregorian Bivolaru încă dinainte de Revoluţie şi apoi şi în primii ani după aceasta.

Dosarele de supraveghere informativă a Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut erau întocmite de SRI, iar această operaţiune era coordonată de generalul Ovidiu Soare. În atribuţiunile sale intra şi monitorizarea mişcărilor sociale, a sindicatelor şi a vieţii religioase, calitate în care a supravegheat şi activitatea MISA. Generalul Soare este cel care a făcut acele rapoarte aberante despre „secta MISA”, în care a spus că această mişcare adăposteşte persoane cu boli psihice grave, care prin activităţile lor ar pune în pericol siguranţa statală şi „orânduirea socialistă”. În aceste demersuri Securitatea a folosit mai mulţi agenţi SRI coordonaţi de generalul Soare şi care au stat infiltraţi mulţi ani în rândurile MISA.

Toate aceste informaţii s-au regăsit ulterior în rechizitoriul Parchetului împotriva mentorului MISA. Deşi pentru toate aceste fapte Ovidiu Soare nu a fost sancţionat încă de vreun tribunal, iată că în ianuarie 2012 el a primit, nu mai puţin de trei condamnări, pentru trei infracţiuni de luare de mită. Potrivit procurorilor DNA, fostul ofiţer SRI a fost implicat, în perioada 1996-2002, în activităţi de trafic de influenţă şi luare de mită. El pretindea şi primea de la mai mulţi oameni de afaceri sume importante de bani şi bunuri materiale în schimbul protecţiei acordate, atât în domeniul economic cât şi în domeniul activităţii organelor judiciare, dar şi de justiţie.

De asemenea, procurorii au adus probe care arată că generalul Soare ar fi primit şi de la subordonaţii săi şpăgi reprezentând „taxe de protecţie”  în valoare de aproape 7 miliarde de lei, în bani, produse, materiale de construcţii, pentru a le asigura SRI-ştilor ascensiunea pe scara profesională.

Cel care a condus de fapt întreaga operaţiune împotriva MISA şi a lui Gregorian Bivolaru este însă, indiscutabil, fostul prim-ministru din acea perioadă, Adrian Năstase. Năstase a recunoscut public într-un interviu televizat luat de jurnalistul Ion Cristoiu că declanşarea în 2004 a acţiunii împotriva MISA a fost în realitate o mare greşeală. Cu acea ocazie Adrian Năstase a spus „Cred că a fost o mare greşeală ce s-a întâmplat atunci şi eu am plătit pentru ea şi cred că nemeritat. Am plătit şi pentru unele lucruri meritate, iar în acea chestiune chiar n-am avut niciun fel de rol şi cred că a fost o chestiune absolut stupidă aşa cum a fost construită”. Încercarea lui de a se discupla este puerilă întrucât stenogramele PSD care au fost şi publicate în ziarele vremii arată cu claritate că în realitate chiar el este cel care a comandat declanşarea întregii operaţiuni.

Stenogramele respective pot fi consultate şi în lucrarea „Secretele PSD – Stenogramele guvernării social-democrate”, apărută la editura Ziua în anul 2004. Bineînţeles, Adrian Năstase nu a scăpat nici el Justiţiei Divine Imanente. În cazul lui se aplică proverbul „Cine sapă groapa altuia cade singur în ea” pentru că, aşa cum ştim cu toţii, el a ajuns în închisoare pentru fapte foarte grave de corupţie şi chiar dacă acum el a fost pus în libertate, totuşi, într-o anumită măsură a primit o lecţie prin intermediul Justiţiei Divine Imanente.
Toate acestea ne conduc la concluzia că foarte multe dintre personajele implicate în campania nedreaptă împotriva MISA sunt de fapt fiinţe corupte, cu un profil moral josnic. Datorită faptului că întregul sistem judiciar din România este la baza sa putred şi nedrept, nu s-a putut lua nicio măsură legală împotriva lor.

Însă DUMNEZEU este drept şi pentru cei care au luciditatea să observe, este evident că  Justiţia Divină a acţionat, sancţionându-i, aparent pentru cu totul alte motive, pe toţi aceştia. Iată deci că aceste personaje care au jucat cu netrebnicie un puternic rol în declanşarea nedreptăţilor împotriva Şcolii noastre de Yoga au început să-şi primească pedeapsa.

SUNTEM SIGURI CĂ TOT AŞA SE VA PETRECE ŞI ÎN CAZUL JUDECĂTORULUI IONUŢ MATEI DACĂ VA FACE NEDREPTATEA PE CARE DEJA O PUNE LA CALE CU ÎNDÂRJIRE.

yogaesoteric.net
18 aprilie 2013

marți, 23 aprilie 2013

Deputaţii confirmă: Comunismul n-a murit în România!

Un comentariu :
La 23 de ani de la revoluţie parlamentarii români confirmă şi prin vot că România rămâne un stat comunist în care nici măcar de formă nu trebuie sa fie reamintite sau făcute cunoscute noilor generaţii crimele securiştilor şi activiştilor comunişti, spălarea creierelor românilor de către regimul dictatorial sau numele celor care au condus România comunistă şi care ne mai conduc şi astăzi.

Deputaţii nu au vrut înfiinţarea unui Muzeu al Comunismului în Bucureşti 
Plenul Camerei Deputaţilor a respins, marţi, un proiect de lege privind înfiinţarea unui Muzeu al Comunismului în Bucureşti, cu 236 de voturi „împotrivă“ şi 43 „pentru“. 
„Este inadmisibil ca astăzi, în anul 2013, Parlamentul României să respingă înfiinţarea unui muzeu al dictaturii comuniste în Bucureşti. Suntem singura capitală din estul Europei care nu are un asemenea muzeu“, a declarat deputatul PDL Eugen Tomac. 

Initiativa legislativă trecuse în mai 2012 de Senat prin adoptare tacită, desi primise aviz negativ din partea Guvernului Ungureanu, în funcţie la data depunerii proiectului, dar şi din partea comisiilor de specialitate din Senat. În avizul negativ al Guvernului Ungureanu se arăta că există deja un Institut de Investigare al Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), şi că nu sunt indicate sursele de finanţare. 

Proiectul a fost propus în 2012 de patru parlamentari (PDL, independenţi şi minorităţi) şi prevedea înfiinţarea unui muzeu al comunismului, subordonat Ministerului Culturii, într-o clădire pusă la dispoziţie de guvern pe raza municipiului Bucureşti.
Sursa: adevarul.ro

PNL și PSD au votat împotriva înființării Muzeului Comunismului
Cu o majoritate zdrobitoare, Camera Deputaților a respins înființarea unui muzeu al comunismului, în București. Singurul grup care a susținut acest proiect de lege - inițiat în legislatura 2008-2012 de către patru parlamentari de la PDL, independenți și minorități - a fost cel al PDL.

Potrivit listei de vot electronic, doar un liberal - Radu Surugiu - și un deputat PSD - Anghel Stanciu - au susținut proiectul. Inițiativa a fost depusă în 2011 și prevedea înființarea unui muzeu al comunismului, subordonat Ministerului Culturii, într-o clădire pusă la dispoziție de guvern în București. Și PP-DD, PC și UDMR s-au opus proiectului.

Una din recomandările raportului comisiei prezidențiale pentru analiza dictaturii comuniste prevedea înființarea unui astfel de muzeu, prin cooperarea mai multor instituții precum CNSAS, IICCMER sau AFDPR. Totuși, guvernul Ungureanu a avizat negativ proiectul, arătând că nu este indicată resursa bugetară. Comisia de cultură a Camerei Deputaților a adoptat în unanimitate raportul de respingere a legii, apreciind că un astfel de muzeu s-ar suprapune activității IICMER.
Sursa: evz.ro

Sursa imagini:comunismulinromania.ro

sâmbătă, 20 aprilie 2013

Acoperire deconspirată a SRI - Cecilia Tiz Ghiţulescu

Niciun comentariu :
În data de sâmbătă, 6 aprilie 2013, publicaţia electronică braşoveană Brasovbuzz a postat un articol ce consta de fapt dintr-un mail primit de la o persoană care pretindea că doreşte să sensibilizeze organele de presă cu privire la „pericolul” pe care îl reprezintă activităţile Şcolii de Yoga MISA în oraşul Braşov. În postarea iniţială de pe site-ul publicaţiei mai sus amintite apărea o auto-recomandare a autoarei acestei sesizări: „ma numesc C.T., am fost instructoare MISA la filiala din Germania si de cativa ani incerc sa sensibilizez opinia publica si diverse organizatii din Romania si strainatate in legatura cu pericolul pe care il reprezinta aceasta secta. Am colaborat de-a lungul anilor cu o serie de ziaristi din Romania”. Câteva ore mai târziu însă, aceste rânduri au dispărut, lăsându-se impresia că scrisoarea ar fi de fapt anonimă. Nu este însă nicio dificultate pentru noi să recunoaştem că autoarea acestui mail „binevoitor” este Cecilia Ghiţulescu Tiz, neobosita denigratoare a Şcolii de Yoga MISA, care locuind în Germania (fiind emigrată încă din perioada comunistă) urmăreşte chipurile orice mişcare a yoghinilor şi arată „în mod preventiv” toate „relele” pe care le fac aceştia, de ani de zile. Site-ul nostru yogaesoteric.net a demascat în repetate rânduri adevăratele interese ale Ceciliei Tiz şi care sunt implicaţiile acţiunilor ei. Este semnificativ că această femeie s-a autointitulat „mahacutra”, ceea ce denotă faptul că ea îşi asumă pe faţă rolul de mare (maha) intrigantă şi bârfitoare. Totuşi, ceea ce a „uitat” ea să scrie atunci când s-a recomandat este că a fost deja condamnată irevocabil de o instanţă judecătorească din Germania, după ce a adus calomnii aberante la adresa coordonatorului Şcolii de yoga din Germania, Klaus Koch, precum şi a soţiei sale, Raluca Koch. Având în vedere că actuala ei scrisoare aduce din nou grave calomnii Şcolii de yoga MISA, este clar că Ghiţulescu Tiz se teme de consecinţele juridice ale faptelor sale. În aceste circumstanţe este uşor de înţeles de ce s-a preferat scoaterea din textul iniţial al mail-ului a pasajului în care mahacutra îşi declina identitatea. 

Să mai remarcăm de asemenea că Cecilia Tiz nu a fost de fapt instructoare, aşa cum pretinde, ci doar l-a asistat pe fostul soţ, care era instructor şi de care s-a despărţit, situaţie ale cărei cauze ea le atribuie într-un mod fantasmagoric Şcolii de yoga MISA. De asemenea, ea nu a participat niciodată la cursurile de yoga din România, ci doar în mod sporadic la câteva tabere internaţionale de yoga, fiind departe de a fi o specialistă – aşa cum doreşte să lase impresia – nici în practica yoga şi nici în relaţia socială cu yoghinii. 

Ceea ce este însă cel mai semnificativ să observăm la Cecilia Tiz este faptul că de cel puţin cinci ani sub semnătura ei au apărut mii de postări calomniatoare şi instigatoare pe toate site-urile şi blog-urile care au vreo legătură cu MISA. Instigă, calomniază, răspunde la toate comentariile, totul într-un mod extrem de tendenţios, repetând cu înverşunare afirmaţii calomnioase precum aceea că MISA este o sectă şi o... organizaţie pornografică. Mai mult, ea trimite sesizări „preventive” la toate instituţiile care ar putea avea vreun contact cu MISA, la toate ziarele şi televiziunile, urmăreşte activităţile tuturor firmelor la care sunt implicaţi yoghini, precum şi vieţile particulare ale acestora, chiar dacă aceste activităţi nu se află în mod evident sub patronajul şi responsabilitatea MISA. Este informată non-stop cu privire la cine, cum, când, unde … a făcut orice este legat de MISA şi apoi distribuie extrem de prolific din Germania la oricine din România, nu-i aşa, „în caz că sunteţi interesaţi”, aşa cum a scris şi în acest mail. În tot ceea ce critică aşa-zis „voluntar şi benevol” ea nu vede niciodată nimic bun, efortul ei de a specula şi de a denigra la maximum fiind absolut evident.

Pentru a  avea o reprezentare mai clară a instigărilor Ceciliei Tiz, vom face câteva succinte observaţii asupra afirmaţiilor insidioase pe care le lansează chiar în acest mail. Astfel, pentru ea nu contează că în şcoala de yoga mii de oameni şi-au transformat vieţile sub aspectul stării de sănătate şi al împlinirii lăuntrice, după cum se poate constata din nenumăratele relatări consemnate de peste 20 de ani de când există această şcoală. Faptul că practica asana-elor - cunoscute şi apreciate de mii de ani în tradiţia yoga, prin care foarte mulţi oameni s-au vindecat de felurite afecţiuni, au dobândit o stare de echilibru interior şi care le-a transformat radical viaţa - sunt promovate şi prin Ziua Internaţională Yoga, nu reprezintă pentru Cecilia Tiz decât o încercare din partea MISA de a racola noi adepţi. Faptul că o tabără de meditaţie în care sute de oameni fac diferite tehnici de tip yoga pentru a trăi comuniunea cu unele aspecte ale lui Dumnezeu, este organizată de Centrul de yoga din Braşov reprezintă pentru ea un element „suspect şi revoltător”. Este edificator să menţionăm că această tabără - de la care de fapt a şi pornit tema mail-ului de faţă - are un tot mai mare succes naţional şi internaţional, iar participanţii descriu an de an experienţe şi revelaţii excepţionale. Neliniştită că tabăra realizată la Braşov ar putea reprezenta un nou mare succes, „conştiinţa civică” a Mahacutrei spune „mi-e teamă că ar putea deveni un nou cuibuşor de nebunii”, insinuând de fapt omniprezentele sale acuzaţii de pornografie legate de MISA. De altfel, faptul că unii reprezentanţi ai studioului artistic Sophrozin (studio privat, care nu face parte din MISA, dar în care majoritatea membrilor sunt yoghini) au urmărit să transmită prin anumite realizări artistice ideea de continenţă este din punctul ei de vedere cât se poate de vulgar, Cecilia Tiz nefăcând în realitate absolut nicio diferenţă între pornografie şi arta amorului transfigurator ce se bazează pe consacrare, iubire şi continenţă. De asemenea, ea instigă oamenii chiar şi prin acest mail să nu mai cumpere produsele naturiste marca „Dacia Plant” sau „Steaua Divină”, chiar dacă ele şi-au dovedit cu prisosinţă calitatea (şi tocmai de aceea au şi succes pe piaţă), pentru simplul motiv că unii dintre cei care lucrează acolo sunt înscrişi la cursurile MISA. Totodată ea insinuează răutăcios, fals şi fără nicio bază că aceste firme ar da „zeciuială” domnului Gregorian Bivolaru, pe care îl denumeşte în mod batjocoritor „Guru” (deşi nici domnul Bivolaru şi nici altcineva din MISA nu au folosit vreodată acest apelativ la adresa sa). Nici membrii trupei de muzică Devas nu au scăpat în această scrisoare vigilenţei mahacutrei: chiar dacă ei se bucură de un mare succes naţional şi internaţional, susţinând concerte în ţări ca Franţa, Marea Britanie, Germania şi Ungaria şi fiind absolvenţi ai Academiei de muzică din Cluj, având fiecare şi masteratul în muzică, Tiz îi taxează ca fiind banali „lăutari” doar pentru motivul că sunt cursanţi MISA.  

Este evident că prin toate aceste afirmaţii Cecilia Tiz Ghiţulescu vrea să calomnieze şi să stârnească oprobriul public faţă de tot ceea ar putea fi legat de MISA. Mai mult, după cum se vede că o face chiar în această scrisoare la care ne referim, a ajuns să dea chiar şi indicaţii explicite cu privire la MISA: „Este necesar ca presa sa fie cu ochii pe ei ca sa nu se dezvolte prea tare”. Cecilia Tiz a demonstrat de asemenea că are şi informaţii strict secrete, pe care un om obişnuit nu le poate obţine şi la care au acces doar Serviciile Securităţii Statului. Toate acestea în condiţiile în care, după cum singură a declarat atunci când a fost judecată şi condamnată de tribunalul din Germania, este şomeră, are  de întreţinut o familie şi în consecinţă…nu are bani. Judecând acum după întreaga activitate pe care a etalat-o, este însă evident că indiferent cât de înverşunată ar fi, ea nu ar avea efectiv resursele (nici măcar din punct de vedere al timpului fizic) să facă toate acestea. De exemplu, ea s-a deplasat la Bruxelles pentru a solicita audienţe tuturor europarlamentarilor care au adresa interpelări Guvernului României referitor la cazul MISA, iar o astfel de deplasare implică cu siguranţă unele cheltuieli substanţiale legate de transport, cazare etc. Tocmai datorită acestor resurse care par inepuizabile ca finanţare dar şi ca timp este absolut logic să concluzionăm că Cecilia Tiz este folosită de SRI. De altfel această concluzie ne-a fost deja confirmată din mai multe surse şi, culmea, chiar de către Cecilia Tiz însăşi, care a recunoscut plină de emfază la un moment dat că „Dacă aş fi plătită să scriu contra MISA, care e problema?”

Atunci când privim lucrurile cu luciditate şi bun-simţ totul se leagă şi devine coerent. De ce ar folosi-o SRI pe Cecilia Tiz? E simplu: pentru că a face „sesizări” împotriva MISA semnate de SRI ar fi cel puţin suspect în condiţiile în care în mod evident Şcoala de yoga MISA nu pune în pericol securitatea Statului Român. Şi atunci, când aceste interpelări vin din partea cuiva care se pretinde  „o persoană din interior, fostă instructoare în Germania”, ele par a fi mult mai credibile. Adevărul care apare evident este acela că Cecilia Tiz nu este decât o acoperire prin care SRI urmăreşte pe ascuns să discrediteze şi astfel să stopeze dezvoltarea Şcolii de Yoga MISA. De ce ar face asta? Şi aici răspunsul este simplu atunci când privim imaginea de ansamblu. De data aceasta nu vom răspunde însă printr-o afirmaţie, ci prin câteva alte întrebări semnificative: 
De ce campania furibundă a Parchetului împotriva MISA nu a găsit în nouă ani de când a fost declanşată nici cea mai mică probă care să o susţină?
De ce această campanie intens susţinută mediatic şi care nu respectă principiul elementar al prezumţiei la nevinovăţie continuă în condiţiile în care deja două instanţe judecătoreşti au concluzionat, în urma unor procese care au durat ani de zile, că probele împotriva MISA nu există? 
De ce abuzurile flagrante de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie continuă în ciuda multiplelor sesizări de încălcare a legislaţiei venite chiar din partea  Consiliului Europei?  
Dacă vi se pare că aceste aspecte nu au legătură cu dvs, cititorii care nu sunteţi implicaţi direct în cazul MISA, iată încă o întrebare la care merită să ne gândim: De ce până în ziua de astăzi, în anul 2013, autorităţile statului român nu au dat nici un răspuns cu privire la cine a omorât sute de cetăţeni ai României în decembrie 1989 deşi neoficial toată lumea ştie că au fost securiştii comunişti care au rămas de fapt la Putere?

Citiți și:
Cecilia Tiz, marea vedetă a showului anti-MISA. Trista poveste a femeii care şi-a ratat viaţa pentru că nu a vrut ca soţul ei să facă YOGA.
Cecilia Tiz a fost condamnată în Germania pentru calomnierea unor yoghini

yogaesoteric
13 aprilie 2013

luni, 15 aprilie 2013

Adevăruri zguduitoare despre conspirația bancară și sclavia modernă a dobânzii

Niciun comentariu :
"Este cvasi-evident pentru noi toți că la ora actuală întreaga lume trece printr-o stare acută de criză economică și financiară. Deși se încearcă inocularea insidioasă prin mass-media a ideii că această criză este un fenomen economic „perfect natural”, adevărul este că ea a fost declanșată în mod artificial, prin folosirea perversă a unor pârghii financiar-bancare și prin manipularea subversivă a masei monetare de către așa-zișii „iluminați” ce conduc din umbră organizația satanică a francmasoneriei mondiale și care urmăresc, totodată, să întroneze prin eforturi disperate o așa-zisă Nouă Ordine Mondială și statul fascist planetar unic, în care toți oamenii vor fi înrobiți și în permanență supravegheați, având implantat sub piele cumplitul cip RFID"


Lucrarea de faţă dezvăluie pentru prima dată în România adevăratele cauze ale crizelor financiare, ce sunt legate de uneltirile tenebroase ale grupărilor diabolice ale aşa-zişilor „iluminaţi”, care şi-a întins tentaculele otrăvite în întreaga lume şi care acţionează din umbră de generaţii întregi, atât prin intermediul sectei malefice a francmasoneriei, cât şi prin tot felul de organizaţii-paravan mondialiste, precum sunt Grupul Bildenberg, Consiliul Pentru Relaţii Externe, Comisia Trilaterală etc. În această carte sunt explicate pe înţelesul tuturor, cu argumente pertinente şi cu o mulţime de date concrete, aspectele ce au fost tăinuite de multă vreme ale complotului ce este urzit cu o mare viclenie de clanurile malefice ale aşa-zisei „elite”: Rothschild, Rockefeller, Morgan, Schiff, Warburg etc.

 

Cartea a apărut în 3 volume + 2 DVD-uri cadou, la editura Shambala


Vă recomandăm să mai urmăriţi şi filmele documentare:
Joc Final (EndGame)
Criza financiara si viitoarea lovitura de stat planetara masonica
Creditul ca instrument de inrobire a omenirii
In Debt We Trust, inrobirea prin credite - documentar in limba romana
Interviu cu Lyon(Leo) Zagami - marturisirile unui fost francmason

şi să citiţi articolele:
Dezvăluirile unui asasin economic confirmă punerea în practică a directivelor trasate de Protocoalele maeştrilor francmasoni
Protocoalele secrete ale maeştrilor francmasoni
Nick Rockefeller recunoaşte că scopul elitei mondiale este reducerea la jumătate a populaţiei globului şi controlul prin implantul de microcipuri
Credit doar cu sufletul: In Letonia o institutie financiara isi dezvaluie originile mefistofelice
Dezvăluiri senzaţionale despre istoria BNR şi despre eternul ei faraon, Mugur Isărescu, mumificat de 22 de ani în sediul băncii centrale din România
Cum a ajuns Romania sclava imperiului planetar

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Pisicile aduc buna dispoziţie - o oră de compilaţii cu feline simpatice

Niciun comentariu :
Pentru a zimbi trebuie sa aveti si motive. Pisica este un motiv de a incepe si a termina o zi cu zimbetul pe buze. De ce? Pentru ca, daca stiti sa-i asigurati conditiile necesare de hrana si de afectiune, este un animal de companie care va va rasplati cu buna dispozitie, prin jocurile ei. Trebuie doar sa aveti chef de ea. De ce sanatosi? Pentru ca prin simpla ei prezenta reduce riscurile anumitor maladii, in special cele cardiovasculare.

Pisicile - mereu cu ochii-n patru
De multe ori am citit cu totii in presa sau am vazut la televizor cazuri in care pisicile au devenit salvatoarele stapinilor lor. O femeie a recunoscut ca intr-o noapte a fost trezita de mieunaturile isterice ale pisicii sale. Si pe buna dreptate, pentru ca-i luase foc patul; femeia nu scosese din priza patura electrica. In legatura cu rostul acestui animal de companie, concluziile le trageti singuri!

Intarirea relatiilor
Aducerea unei pisici intr-o familie in care toti membrii o asteapta reprezinta un subiect de interes comun, care provoaca conversatii intre membrii acesteia in ciuda divergentelor asupra altor subiecte, permitind o descarcare afectiva, care antreneaza deblocarea anumitor inhibitii. In sinul unui cuplu care trece prin anumite probleme, prezenta calma a unei pisici dezvolta exprimarea tandretei, a dorintei de a asculta si a sensibilitatii fiecaruia cu privire la celalalt.

Sa invatam cite ceva de la pisici
Persoanele care au pisici tind sa fie mai zimbitoare si traiesc mai mult decit cele care nu au animale de companie, resimtind un sentiment de bunastare in compania pisicilor lor. Ele va aduc esentialul starii de prosperitate; oricine are in miini o pisica pe cale sa toarca poate marturisi ca se simte bine.

Va invata sa acordati timp si micilor placeri, sa schimbati o privire trista cu una fericita, sa faceti plimbari mai dese in gradina. Cei care dorm cu pisica considera somnul lor de doua ori mai odihnitor. Si nu numai aceste binefaceri. Ginditi-va cit este de relaxant dupa o zi de munca agitata, cind, ajunsi acasa cu nervii la pamint, iar pisica dumneavoastra vine torcind la picioarele dumneavoastra, parca vrind sa va relaxeze!

Un rol-tampon asupra efectelor patogene ale stresului
Karen Allen, cercetator in domeniul Medicinei la Universitatea din Buffalo din Statele Unite, afirma ca pisica joaca un rol-tampon asupra efectelor patogene ale stresului. Doctorul sud-african J.S.J. Odendaal spune ca interactiunea cu o pisica creste nivelul a cinci agenti chimici naturali prezenti in creier. Aceste substante sint responsabile cu sentimentele caldurii, securitatii si actioneaza asupra stresului. Dupa ce au facut un studiu stiintific in Suedia, cercetatorii Dennis C. Turner si Gerulf Rieger au concluzionat ca atentia concentrata asupra pisicilor atenueaza gindurile rele, angoasa si sentimentele depresive.

Felinele, la fel de benefice ca si familia
Studii siintifice au demonstrat ca actiunea de a se ocupa in fiecare zi de o pisica reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor din singe, scade tensiunea arteriala si reduce riscurile maladiilor cardiace.

Persoanele in virsta care traiesc izolate, dar care au pisici manifesta niveluri de tensiune arteriala similare cu cele ale tinerelor care au multe contacte sociale, cu prietenii, cu familia. Aceste rezultate releva faptul ca pisica joaca un rol important la persoanele virstnice, moderind cresterea naturala a tensiunii arteriale. Micsoreaza riscurile maladiei cardiovasculare. Pisicile incetinesc efectele imbatrinirii asupra functiei cardiovasculare si aduc persoanelor virstnice izolate efecte psihologice la fel de benefice ca si un cadru familial. Stapinii de pisici consuma mai putine medicamente pentru afectiunile cardiace, presiune arteriala si insomnie.

Prezenta pisicilor permite efectuarea de importante reduceri de medicamente la azilurile de batrini. Germanii au luat in serios aceasta idee, evaluind la 9,2 miliarde de marci anual economiile din aceasta perspectiva.

Cresterea rezistentei la boli
Dupa ce a condus un studiu care a durat 7 ani, Dennis R. Ownby, responsabil al Sectiei Alergologie si Imunologie de la Universitatea din Georgia, a ajuns la concluzia ca, atunci cind sint expusi zilnic pisicilor sau altor animale, copiii se confrunta cu endotoxine, care sint cunoscute pentru consolidarea sistemului lor imunitar. Studiul a demonstrat ca expunerea precoce la pisici sau ciini reduce riscul alergiilor. Relatia emotionala dezvoltata intre pisici si cei care se ocupa de ele are efecte directe asupra functionarii organismului. Astazi se poate cunoaste biochimia emotiilor. Substante ca dopamina, serotonina sint implicate in emotii. Aceste molecule au alte actiuni asupra omului si mai ales asupra durerii si a imunitatii. Profesorul Giovanni Ballarini, de la Universitatea din Parma, Italia, este doctor veterinar si zooantropolog, iar studiile sale stiintifice au demonstrat ca persoanele care detin pisici nu sufera asa de des de guturai, dureri de cap si alte maladii comparativ cu restul populatiei. Conform unui articol publicat in Lancet - un important ziar medical -, copiii crescuti in acelasi mediu cu pisicile dezvolta o mai buna rezistenta contra maladiilor de tot felul si nu sint motivul alergiilor dupa virsta de 7 ani.

Efectul torsului asupra oaselor
Dupa Sunday Telegraph din 18 martie 2001 exista noi probe stiintifice conform carora rezonanta torsului asupra corpului intareste oasele. Acest remediu a fost demonstrat pe persoane care sufereau de osteoporoza, carora durerile li s-au estompat.

Binefaceri in plan social
Persoanele care au inteles binefacerile pe care pisicile le aduc pot foarte usor sa lege prietenii cu alti proprietari de pisici. La scolari, anumiti profesori au constatat ca acei copii care au acasa pisici au o atitudine mai serioasa, lucreaza mai bine si sint fericiti si mai sensibili.
Atunci cind le este frica sa doarma noaptea, prezenta afectiva a pisicii lor le inlatura aceasta teama. De asemenea, calmeaza durerile de cap si de dinti ale copiilor. Datorita prezentei unei pisici in mediul familial, copilul invata sa-si respecte semenul, caci pisica nu accepta tot ceea ce ii este planuit sa i se faca. Invata ceea ce-i place si va toarce drept recompensa. Copilul invata astfel sa aiba un simt al responsabilitatii si se maturizeaza.

Educatia - facilitata de pisici
Concentrindu-se asupra raporturilor cu pisicile, copiii introvertiti se exteriorizeaza, copiii visatori revin cu picioarele pe pamint, copiii hiperactivi se linistesc. Prezenta unei pisici (cu stapinul sau) la orele de curs ale copiilor este mijlocul cel mai eficace de a-i invata pe cei mici respectul pentru ceilalti, aceasta intilnire ameliorind relatiile in cadrul scolii si favorizeaza o mai buna invatare a diferitelor discipline.

Pentru asta, pisica trebuie pregatita acestui tip de intilnire - sa fie sociabila si sanatoasa -, iar prezenta constanta a stapinului este indispensabila. Experientele au demonstrat-o: la venirea unei pisici in sala de clasa a unor elevi, copiii se calmeaza, devin mai seriosi si respecta linistea necesara prezentei continue a pisicii. In aceasta situatie, copiilor le place sa-si exprime afectiunea si tandretea fata de noul camarad. Ei inteleg astfel ca trebuie sa vorbeasca incet si sa evite sa faca miscari bruste. Pina si scaunele si le asaza facind cit mai putin zgomot posibil. Prezenta unei pisici protejeaza ambianta colaborarii dintre copii si educatori.

Imbunatatirea fizicului si moralului dupa operatii chirugicale
A putut fi constatat cu usurinta ca efectele benefice ale pisicilor asupra fizicului si moralului imbunatatesc recuperarile pacientilor dupa interventii chirurgicale importante. In acest sens, la centrul spitalicesc Georges Clémenceau de la Montaigu, in 1996, o pisica, numita Minette, se plimba pe culoarele etajului II. Marie-Annick Brachet afirma: Familiile sint mereu surprinse placut de prezenta Minettei… Minette ii inveseleste mult pe rezidenti… Ea se lasa usor manipulata de catre ei si sta pe genunchii lor. Se suie pe o masa pentru ca rezidentii sa se joace cu ea dupa-amiaza, iar seara face turul de garda.

Prezenta afectuoasa a pisicilor imbunatateste starea de rezistenta a persoanelor in convalescenta.
Stim de mai multi ani ca posesia unui animal de companie este legata de o mai buna insanatosire dupa un atac cardiac, marturiseste Karen Allen, cercetator in Medicina de la Universitatea din Buffalo din Statele Unite.

Pisicile au nevoie de noi
La moartea sotului meu, pisicile mele m-au ajutat sa depasesc acele momente foarte dificile. Aveau nevoie de mine. Compania lor imi aduce multa seninatate. In schimb, eu ma ocup de ele. Nu este o constringere, este o adevarata placere. Le privesc mult si le perii, spune Gilberte Debuisson, pictorita. Pisicile ne fac sa intelegem ca au nevoie de noi si devin foarte atente atunci cind stapinul lor este deprimat.

Pisicile - muze pentru artisti
Pisicile au inspirat si inspira inca artistii, pictori (Picasso), poeti, sculptori, coregrafi, compozitori, scenaristi, povestitori, decoratori, olari si desenatori.

Suflete pereche ale celor singuri
Pisicile isi imbarbateaza stapinii in momentele lor de solitudine. Pisicile ii fac sa zimbeasca si ramin in jurul lucratorilor care muncesc singuri: scriitori, gradinari, olari etc. Daca va multumiti doar sa va hraniti pisica si nu-i acordati o atentie minima, ii veti inspira sentimentul ca locuinta dumneavoastra este doar un restaurant si un dormitor comun. Dar, daca o mingiiati mereu pentru a-i arata afectiunea dumneavoastra, ea se va arata la fel de afectuoasa.

Atunci cind privim pisicile jucindu-se, ne pufneste risul prin mimica si activitatile lor, retinindu-ne atentia. Risul este bun pentru plamini si pentru imbunatatirea digestiei.

Mereu in forma, avind grija de pisici
Plimbarile in gradina, pregatirea unui asternut, asigurarea mesei zilnice, acestea sint actiuni care ne mentin in forma. Persoanele care iubesc maidanezele sint obligate sa iasa din casa mereu pentru a le aduce hrana. Aceste iesiri constituie o motivatie importanta pentru a se deplasa. Persoanelor virstnice le face bine sa iasa in timpul zilei. Pisicile de casa gasesc foarte amuzante jocurile cu sfoara pe care i-o intinde stapinul sau partidele de fotbal cu o minge de ping-pong, ceea ce ii pune in miscare pe stapinii lor fara ca ei sa realizeze acest lucru.

Increderea in sine
De fiecare data cind le intilnim in cursul zilei, ele ne incurajeaza sa ne simtim utili si apreciati. Acelora care au nevoie le maresc increderea in sine. Ajutarea unei pisici din intimplare va va incalzi inima, iar ea va va cauta manifestarile de afectiune. Chiar daca pastreaza distanta, va face un efort pentru a va cunoaste. Adesea, se spune ca pisica este un animal rece si misterios. Totusi, ea va va invata repede obiceiurile. Modul ei de a-si exprima nevoile si de a va intilni este foarte subtil. Va astepta momentul cind cititi, de exemplu, pentru a veni usurel si a se aseza linga dumneavoastra. Aceste ritualuri traseaza legatura dintre om si pisica printr-un limbaj al sunetelor si al gesturilor linistite, calme. Supersensibile si receptive, pisicile au nevoie atit de o persoana care sa le hraneasca, cit si de una care sa le mingiie si sa se destinda cu ele.

Utilizari multiple
De asemenea, va pot proteja fructele din gradina alungind pasarile si rozatoarele, posibile pericole pentru dezvoltarea legumelor in stadiu de radacina din gradinile de legume. Ele ne scutesc de paianjeni, de muste si de tintari, pe care-i vineaza si ii maninca, actiune care este benefica si pentru sanatatea lor, caci aceste insecte contin taurina, acid aminat esential in alimentatia pisicilor pentru buna functionare a ochilor si a inimii lor.

Pisicile fiind mici, gratioase si frumoase sint un element extraordinar de decor. O casa parca nu este completa fara o pisica in ea! 
Sursa: Nutriţie sănătoasă

Citeste şi Terapia cu ajutorul animalelor
 

vineri, 12 aprilie 2013

Gregorian Bivolaru aşteaptă audierea în Suedia

Niciun comentariu :
Un nou termen în dosarul de la (În)alta Curte de Casaţie şi (in)Justiţie, înscenat lui Gregorian Bivolaru şi un nou miting de protest pe care mass media le-a ignorat cu desăvârşire. De ce această tăcere? Oare jurnaliştii ştiu că jocurile sunt deja "făcute" în acest proces şi nici măcar nu se mai obosesc să înfluenţeze balanţa, aşa cum au făcut până acum prin campania mincinoasă şi murdară condusă din umbra împotriva MISA şi în special a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru? Preluam textul ştirii de pe siteul MISA TV unde puteţi viziona şi ştirea video pe această temă:


Joi, 11 aprilie 2013 a avut loc un nou termen în dosarul lui Gregorian Bivolaru, cu numărul 405/85/2005, aflat pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Acest dosar este soluţionat de notoriul „Complet negru”: judecatorii Ionuţ Matei, Ioana Bogdan şi Cristina Rotaru. Cei trei şi-au dobândit o aură inchizitorială prin condamnările cu închisoarea pe care le-au aplicat, de cele mai multe ori unor persoane publice, din diverse grupuri de interese.

Să fie oare o „întâmplare” faptul că dosarul lui Gregorian Bivolaru a „nimerit” tocmai în ograda lor, atunci când au fost casate (tot de dumnealor) hotărârile de achitare date de Tribunalul Sibiu şi Curtea de Apel Alba Iulia?

În şedinţa din 11 aprilie, au fost citaţi câţiva martori ai acuzarii, dintre care unii cu identitate protejata. Nu s-au prezentat. Avocaţii apărării nu se opun audierii lor, dar doresc, pentru egalitate de tratament, ca identitatea acestora să fie dezvăluită.

Prin modul cum sunt efectuate audierile, judecatorii continuă să fie foarte discreţionari. Se zbat din răsputeri să aducă din toate colţurile lumii martori ai acuzării care ar urma să dea declaraţii, majoritatea pe fapte deja prescrise!

Dar când avocaţii apărării fac cereri de reaudieri de martori, şi solicitări ca martorii apărării să vină să se confrunte cu declaraţiile mincinoase ale celor audiaţi părtinitor, instanţa refuză! Şi tot ea declară, aşa cum a făcut-o pe 11 aprilie că, la final, va alege din tot ce s-a declarat ceea ce va considera de cuviinţă.

Aceeaşi atitudine confuză şi nedreaptă o au şi faţă de inculpata Farcaşi Maria Mirona, căci au refuzat sistematic să se pronunţe asupra cererii acesteia de încetare a procesului penal, faptele cu privire la ea fiind prescrise încă din anul 2011.

De ce o ţin „agăţată” pe Mirona? Pentru că, dacă ar da o hotărâre judecătorească în ceea ce o priveşte – aşa cum ar fi corect – ar însemna implicit să constate că şi cele 3 acuzaţii ale lui Gregorian Bivolaru s-au prescris. Este mai mult decât evident că domnii judecători nu sunt „interesaţi” să intre pe această pistă a legalităţii.

În ceea ce priveşte cererea de audiere a lui Gregorian Bivolaru prin comisie rogatorie în Suedia, avocatul domniei sale, Tiberiu Bărbăcioru declară că autorităţile suedeze încă nu s-au pronunţat. Instanţa din România nu poate controla această procedură, ci doar să aştepte cu o atitudine decentă răspunsul părţii suedeze, pe care ea însăşi l-a solicitat.

În paralel cu procesul a avut loc un miting de protest realizat de membri şi simpatizanţi ai şcolii de yoga MISA. Circa 30 de persoane au aşteptat în tăcere rezultatul procesului pe trotuarul din faţa ICCJ. Datorită spaţiului mic, acesta este numărul maxim de manifestanţi care a fost aprobat de Primăria Capitalei.

Cum vor decurge lucrurile în continuare? Vom afla la următorul termen în acest dosar, care va avea loc pe 9 mai 2013.

joi, 11 aprilie 2013

''Semnele timpului'' - Andrei Pleşu despre sfârşitul ciclului actual al civilizaţiei terestre şi începutul unuia nou

Niciun comentariu :
Dacă, ajuns la o anumită vîrstă, te trezeşti bombănind tot mai des vremurile şi noile generaţii, e bine să ştii că există riscul de a fi preluat în corul străvechi al bătrînilor, care cred, de cînd lumea, că totul se termină cu ei. Capeţi un discurs de bunic, dintre cele care îi exasperează pe nepoţi. Asta pare să fie schema oricărei biografii: debutezi revoluţionar şi militant şi sfîrşeşti dezabuzat şi nostalgic.

Există, totuşi, mutaţii istorice de anvergură, fracturi ale timpului, de natură să capete un oarecare coeficient de „obiectivitate“. După Revoluţia Franceză, sau după instalarea la putere a sovietelor în Rusia şi a regimului comunist în România, afirmaţii de genul „Nimic nu mai e ca pe vremea mea!“ sună altfel decît în conversaţia previzibilă dintre moşnegii dintotdeauna şi tineret. Ruptura e evidentă şi radicală. Ceva cvasi-ireversibil s-a produs în măruntaiele istoriei. Lucrurile au luat o turnură cu totul nouă, în iureşul căreia nu mai poţi interveni. Eu unul cred că trăim un episod din această categorie. N-am cum să mă ocup, într-un articol de gazetă, de simptomatologia momentului. De cauzele, metabolismul şi perspectivele lui. Dar, cu ajutorul lui Alain Daniélou, am găsit un text, în literatura veche a Indiei (Linga Purana, II, 39-40), în cuprinsul căruia bombănelile mele şi ale altora par să fi fost anticipate cu vreo două-trei mii de ani în urmă (Puranas au apărut, în formă scrisă, în veacurile III-V de după Hristos, dar vin dintr-o tradiţie orală care, deja pe-atunci, era veche de peste un mileniu). Intuiţiile profetice ale hinduismului se referă la modul în care se va încheia actualul ciclu al civilizaţiei terestre. Nu e vorba de sfîrşitul lumii, ci de sfîrşitul unei lumi, urmat, inevitabil, de deschiderea unui nou ciclu. După lectura acestui text, nu mă mai simt, în melancoliile şi temerile mele, un bunic obosit. Mă simt mai curînd legitimat de o imemorială lamentaţie, ale cărei detalii explodează spectaculos pe scena lumii de azi. Iată o listă, selectivă, a simptomelor pe care le anunţă textul puranic, privind spre viitorul care e, acum, prezentul nostru. Cititorii vor judeca singuri.

Coeficientul de ură din sufletul fiecărui om va cunoaşte – spun textele – o alarmantă creştere. Oamenii vor deveni din ce în ce mai iritabili. Toate marile achiziţii de cunoaştere vor fi deturnate spre scopuri impure, adică spre amplificarea răului din lume. Se va înmulţi numărul şefilor de stat de extracţie joasă şi de proastă calitate. Lucrătorii manuali şi negustorimea vor fi înălţaţi la rang de intelectuali, iar intelectualii vor fi puşi în condiţii subalterne. Va avea loc, cu alte cuvinte, un destructurant amestec al „castelor“, o destrămare dramatică a ierarhiilor fireşti, o ireparabilă dezordine socială. Necinstea va căpăta o răspîndire fără precedent, la toate nivelele. Hoţii vor deveni lideri. (Rog să nu mi se atribuie nimic din toate aceste afirmaţii! Nu fac decît să citez un text multi-milenar! n.m., A.P.). Femeile nu vor mai pune preţ pe propria virtute. Proştii, impostorii, naturile rudimentare şi gălăgioase vor fi luaţi drept înţelepţi. Oamenii „drepţi“, de bună calitate, vor avea tendinţa de a se retrage din viaţa publică. În pieţe se va vinde mîncare gata-preparată (să recunoaştem că e de necrezut să auzim vorbindu-se, acum 2000 de ani, de „semipreparate“ şi de fast-food! n.m., A.P.). Limbile vor sărăci, vorbirea se va trivializa. Vor fi mai multe femei decît bărbaţi, vor prolifera asociaţiile criminale, va creşte numărul celor care nu găsesc de lucru. Se vor răspîndi, pretutindeni, bolile de stomac. Se va extinde moda părului purtat în dezordine şi se va generaliza starea de letargie, de lehamite, cu corolarul unei cronice incapacităţi de acţiune. Vor apărea nenumărate organizaţii religioase necanonice, blasfemia va convieţui cu fanatismul. Se va practica, pe scară largă, uciderea fătului în pîntecul matern şi se vor asasina direct sau simbolic eroii fiecărei comunităţi. Deţinătorii puterii nu o vor mai folosi în beneficiul popoarelor lor.

Ceva mai aproape de lumea noastră, Hesiod (Munci şi zile) are viziuni asemănătoare. „Epoca de fier“ se va recomanda prin semne caracteristice: discernămîntul (ca percepţie a deosebirii dintre bine şi rău) se va şubrezi, instituţia respectului va intra în derivă (vor fi respectaţi, preponderent, cei nedemni). Vor cîştiga teren neruşinarea, călcarea cuvîntului dat, invidia. Între părinţi şi copii vor apărea obstacole greu de trecut, forţa va prevala asupra dreptăţii, ospeţia va declina, vulgaritatea va împînzi totul.

Contemporanii noştri ar putea îmbogăţi acest diagnostic prin infinite amănunte, extrase din experienţa cotidiană. Evident, nu mi-am propus să furnizez cititorului o culegere, deprimantă, de toxine. Nu vreau, pur şi simplu, să-l indispun. Dar, pornind de la inventarul de mai sus, un igienic atac de spaimă, o mică ipohondrie nu i-ar strica. Ar fi, poate, un început de terapeutică...

Andrei Pleşu

Citeşte şi:
Se obişnuieşte în Kali Yuga: atacul la maestru
Ciclurile omenirii după tradiţia şivaită
Legende despre viitor
Semnele precursoare ale sfârşitului lumii 

sâmbătă, 6 aprilie 2013

Crossroads (La răscruce de drumuri), problemele apariţiei unei noi viziuni a Lumii - film subtitrat în limba română

Niciun comentariu :

“Crossroads: Labor Pains of a New Worldview” (La răscruce de drumuri - problemele apariţiei unei noi viziuni a  Lumii) este un documentar care aduce argumente noi în vederea schimbării mentalității la nivel de societate plecând de la nivel individual pentru a crea în sfârșit o lume în care să trăim cu toții în deplină armonie. Documentarul conectează informații noi astfel încât explică foarte clar necesitatea acestei schimbări pe care trebuie să o facem fiecare în mod individual dar totodată împreună. 

Documentarul aduce la un loc descoperiri din biologie, psihologie, științe sociale, teoria sistemelor, afaceri, cultură și mass-media, dezvăluind mecanismele interioare ale experienței umane în secolul XXI și îndemnând pe cei ce îl vizionează să „iasă din rând” și să conteste presupunerile/prejudecățile care furnizează răspunsuri standard la întrebări precum cine suntem cum adevărat sau de ce facem ceea ce facem. Toate aceste informații sunt plasate în contextul evolutiv actual: tulburări sociale, dezastre naturale și economice și alte eșecuri – context care ne-a adus în situația pe care o trăim astăzi. Acest context pregătește pașii unei noi viziuni integrate asupra lumii, viziune care își croiește drum prin puterea rețelelor sociale în prim-planul conștiinței noastre personale și colective.

Filmul oferă o imagine proaspătă asupra realității noastre și o chemare clară pentru toți cei care poartă în interiorul lor semințele ce vor naște noua viziune asupra Lumii. În cadrul filmului apar intervenții ale unor cunoscuți oamenii de știință, gânditori și mari vizionari precum: Amit Goswami, Neale Donald Walsch, Elisabet Sahtouris, Bruce Lipton, Peter Joseph (creatorul seriei „Zeitgeist”), Caroline A. Miller, Nicholas Christakis, James Fowler, Michael Laitman, Ervin Laszlo, Dean Radin, Dave Sherman, Annie Leonard, Jairon G. Cuesta, și John St. Augustine.

Sursa: crossroadsfilm.com

Pentru a activa subtitrarea, după ce filmul începe să ruleze, apasaţi butonul "CC" şi alegeţi limba română.


Redăm şi transcrierea intervenţiei strălucite a lui BRUCE LIPTON:

„Daca privim la criza economica, ecologica, spirituala si spunem: Eu nu sunt fericit, societatea nu e fericita; ce anume nu merge aici? Asta e scanteia! Trebuie sa avem probleme, ca sa putem avea solutii. Problemele ajuta creativitatea. In realitate, problema nu exista; problema este, de fapt, o stare de tranzitie Asa vad si crizele din ziua de astazi, ca pe un punct de tranzitie pentru omenire, le vad nu neaparat ca pe ceva iesit din comun

De la cea mai veche bacterie observam din ce in ce mai mult in natura, ca aceste celule trec printr-o perioada juvenila, chiar ostila parca aflata intr-o competitie cu ea insasi. Si, putin mai tarziu, observam ca aceste celule realizeaza cat de bine functioneaza, cooperand. Atunci cand descoperim ca e mult mai ieftin si mult mai eficient si benefic pentru toata lumea, sa ne hranim “inamicul”, in loc de a ne lupta cu el in tot acest timp, atunci suntem pe drumul ce duce spre noua civilizatie pe care o cautam cu totii .

Partea frumoasa este ca putem folosi modelele aflate in natura si sa intelegem ca aceste modele exista si ele se repeta. Daca ai dori sa observi un model care se repeta in continuu, pe aceasta planeta, acum si care sa ne dea un exemplu a ceea se se intampla, atunci priveste o omida care creste.

 O omida reprezinta, sa spunem, sapte milliarde de celule vii, sub aceeasi piele. Fiecare celula reprezinta un cetatean. Si, ce credeti? Sunt exact ca noi oamenii, muncesc in fiecare zi, celulele din sistemul digesitv absorb mancarea, o digera si creaza produse. Unele dintre ele sunt numite motilitati. Aceste celule sunt cele care ii asigura omizii miscarea si reprezinta structuri ca si autostrazile noastre cu camioane, masini.Celulele sistemului imunitar isi fac si ele treaba lor, de a proteja acest sistem. Sistemul respirator se asigura ca oxigenul este asimilat. Deci, toate aceste celule au treaba lor.

 Iar Omida creste. Daca tu ai fi un reporter aflat inauntru si ai privi in jurul tau, ai spune: “Da, economia creste, baieti, creste in fiecare zi, toata lumea munceste.. .si asta e ceea ce dorim sa vedem in fiecare zi. Cu cat anume crestem in fiecare zi, aveti vreo estimare in procente?” Iar, mai apoi, omida atinge un maxim de crestere si in acel moment se opreste din mancare – nu mai poate manca absolut nimic. A atins punctul culminant. Atunci, daca esti o celula in interiorul acelui organism, imagineaza-ti ce s-ar intampla, daca dintr-o data nu mai ai slujba pe care o aveai, mancarea este mai putina, iar sistemul tau digestiv spune: “Of, munca nu mai e ce era odata, fabrica nu mai produce cum o facea odata”. Iar la un anumit moment, atinge un nivel cand multe celule sunt concediate.

Avem celule care nu mai fac nimic, acum. De ce? Pentru ca nu mai exista suficienta mancare pentru toate. Si alte slujbe sunt afectate din cauza mancarii. Implicit, nu mai e suficienta energie si toate sistemele incep sa concedieze celule. Foarte curand, e un haos de nedescris sub acea piele de omida. De ce? Pentru ca sistemul s-a oprit din crestere, celulele nu mai au de munca, nimic nu mai evolueaza, iar intregul organism nu mai functioneaza.

Daca ai fi o celula, in acel moment ai privi in jur si ai spune: “Doamne, lumea aceasta se va sfarsi!” Si, cu toate acestea, in mijlocul miliardelor de celule exista un alt fel de celule, care desi sunt identice genetic si nu difera cu nimic de restul, gandesc altfel, raspund la stimuli in mod diferit. Aceste celule au un nume interesant si anume, “celulele imaginale”. Aceste celule imaginale aduc o noua viziune.

Ceea ce se intampla, in mijlocul acestui intreg haos, cand majoritatea celorlalte celule cred ca sfarsitul e aproape. Aceste celule imaginale incep sa impanzeasca idei si viziuni noi, un plan nou, o noua schema, o noua forma de existenta. In jurul acestor idei, restul de celule se reorganizeaza si incep sa creeze organizatii noi, masive, pentru a creea ceva si mai fabulos decat o faceau pana acum. Un sistem care e mult mai sustenabil, un sistem cu un nivel mai inalt de evolutie – iar acel sistem pe care-l contruiesc se numeste: “FLUTURELE”

Deci exista o perioada de tranzitie de la lumea veche a omizii, cu vechiul sistem de credinta si fel de viata, ce nu mai poate functiona. Asadar, exista doua optiuni in aceasta lume, in clipa de fata: Poti ramane la nivelul de omida – si atunci, spui: “Doamne, cade cerul pe noi” si sa traiesti cu teama. Sau poti spune: “Nu mai avem nevoie de omida. Doresc sa construiesc fluturele” De ce? Pentru ca atunci cand devin activ si pozitiv, in procesul de constructie al fluturelui, sunt in priza, muncesc, creez fluturele.

 Daca doar stau si plang de mila omidei, atunci nu fac altceva decat sa ma imbolnavesc pe mine si pe cei din jur. De ce? Nu mai contribui cu nimic la evolutie. Si atunci, unde ne aflam noi? Suntem la faza de a renunta la omida in civilzatia noastra – chiar inainte ca fluturele sa se ridice. Ceea ce trebuie sa recunoastem este ca toate aceste crize nu exista in afara constiintei noastre, ci ele exista in interior

Exista un plan in toata aceasta nebunie. Daca ne uitam la evolutia biologica, toate evolutiile importante au fost precedate de o catastrofa.Iar aceasta este evolutia fiintei omenesti, plecand de la faptul ca suntem ingrijorati si incarcati cu emotii negative si devenim irationali sa mai putem asculta de anumite valori ca dragoste, frumusete, dreptate, adevar, bunatate. Trebuie sa le ascultam pe toatea acestea. Dar cum o facem, fara a trece prin chinuri si suferinte?

Eu cred ca problema actuala este, cum facem ca un numar cat mai mare de oameni sa inteleaga ca noi reprezentam, cu totii, un singur organism si a intelege acea unitate. Mediul nostru inconjurator trebuie schimbat, in asa fel in cat noi sa ne respectam unii pe altii – si asta, in timp ce sistemul nostru de valori trebuie sa inteleaga ca nu mai putem supravietui doar cu gandirea logica si mentalitatea de concurenta, care a fost promovata de atatea generatii. Daca acest mediu continua sa impuna acest egoism, atunci va fi si mai greu sa iesim din el. Insa, daca cream un mediu care ne ajuta si ne da puterea de a darui, iar prin a darui esti recompensat atunci cred ca vom reusi sa ne miscam mult mai repede, in acea mentalitate de daruire.”