Yoghinii MISA blog

Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 29 august 2013

Ce se petrece în cortul galben???

Niciun comentariu :
De când a apărut imensul cort galben de pe terenul yoghinilor (acum vreo 15 ani), curioșii se întreabă oare ce se petrece acolo? Curiozitatea a fost desigur întreținută de presă, care a tot lansat idei care mai de care mai fantasmagorice și incredibile.

Pentru cei curioși să pătrundă în interiorul cortului galben, vă oferim imagini de la activitățile taberei.
 

Conferințe cu teme foarte diverse, ce au ca scop revelarea adevărului din toate aspectele vieții, cât și împărtășirea experiențelor și noilor descoperiri.


Meditații exemplificatoare cu principii morale și spirituale cât și meditații de comuniune cu diferiți înțelepți și ghizi spirituali, ce au existat pe această planetă, din toate căile spirituale autentice.
 

Spectacole umoristice, în care este scoasă la iveală caricatura egolui, cu scopul de a ne transforma mult mai rapid prin terapia râsului.

Spectacole inițiatic-artistice, ce produc stări profund elevate și transformatoare.
 

Concursuri de frumusețe fizică, morală si spirituală, în care spectatorii, dar mai ales participanții, se pot obiectiva și transfigura, producând salturi uriașe pe calea devenirii.
 

Toți acești oameni frumoși, veseli, fericiți, exuberanți sau interiorizați, au în comun faptul că practică yoga.


Dacă îi întrebi pe fiecare în parte cu ce iese din cort îți va răspunde cu cel puțin unul dintre aceste cuvinte: Fericire, Centrare, Aspirație, Iubire, Entuziasm, Romantism, Transă benefică, Control, Bucurie, Extaz, Pace, Regăsire Interioară, Inițiere, Îndumnezeire.


Pentru cine este și mai curios ușa este deschisă cu o simplă legitimație de tabără și o invitație din partea unui cursant yoga.


PS. Din fericire, de când MISATv.ro transmite live multe activități din taberele yoghine, campaniile de presă pe acest subiect s-au rărit. Dar mai există unii jurnaliști îndârjiți, cum ar fi Mihai Răzvan Rotaru, care a început să scrie despre MISA de acum 12 ani, când lucra la Ziua. Ai fi zis că a apucat să se documenteze până acum… Anul acesta Rotaru a lansat o „știre bombă”, conform căreia cortul galben e o construcție ilegală! Primăria Costinești a replicat prompt, precizând că este vorba de o construcție temporară aflată pe un teren privat, prin urmare perfect legală.

 

Text și imagine: Daniel Radu Farcaș - Site-ul Taberelor Yoghine de Vacanţă

duminică, 25 august 2013

ANUNŢ IMPORTANT DIN PARTEA CONDUCERII MISA

Niciun comentariu :
Conducerea MISA anunţă pe aceasta cale că a luat deja act de existenta unei scrisori calomnioase, plină de insinuări abjecte, anonime ce a fost postată pe site-ul său personal de către fostul cursant Mihai Rapcea. Acţiunile sale pline de ură, veninoase şi defăimătoare la adresa acestei Școli de yoga sunt de altfel notorii şi ele reflectă dorinţa sa furibundă de răzbunare pentru că a fost eliminat de la cursurile acestei şcoli datorită abaterilor grave pe care le-a săvârşit. Cu toate că această aşa-zisă scrisoare colectivă ce este anonimă nu ar trebui să fie – câtuşi de puţin – luată în considerare de conducerea MISA, anunţăm pe aceasta cale că în mod excepţional ea va face totuşi obiectul unor întâlniri şi discuţii colective (cu toţi membrii care locuiesc în aşezămintele spirituale ale Școlii MISA), iar toate aceste dezbateri vor începe şi apoi se vor realiza în mai multe etape, după data de 20 septembrie 2013.

Acţiunea ce a fost demarată de dl. Mihai Rapcea este evident abjectă pentru noi toţi, deoarece el a postat, deloc întâmplător,  această scrisoare anonimă tocmai atunci când cei care locuiesc în aşezămintele MISA  sunt în proporţie de 97% plecaţi în vacanţă, şi tocmai această situaţie de fapt face să fie practic imposibilă o dezbatere colectivă a tuturor aspectelor calomnioase, tendenţioase şi răuvoitoare ce sunt prezentate cu impertinenţă ca fiind reale în respectiva scrisoare anonimă. Având în vedere aceste aspecte, ne întrebăm retoric: oare de ce aceste fiinţe umane despre care se afirmă că sunt un grup şi că au scris această scrisoare nu au avut şi nu au manifestat bunul simţ şi minima onestitate de a-şi comunica, aşa cum era firesc şi necesar, numele?! Ce anume îi determină să se ascundă într-un mod laş, întocmai ca nişte şobolani sub cortina groasă a anonimatului? Dacă ceea ce susţin ei (aşa cum doar ei afirmă) este adevărat, ce anume îi determină să dea dovadă de laşitate?

Şi în altă ordine de idei (dacă toate acestea există), de ce anterior nu au transmis, aşa cum era firesc, doleanţele lor conducerii MISA? De ce oare au evitat aceasta? Sunt întrebări fireşti pe care orice fiinţă umană înzestrată cu bun simţ şi o minimă inteligenţă şi le pune de îndată ce citeşte o astfel de scrisoare anonimă plină de acuzaţii extrem de grave care în fond sunt răutăcioase, fantasmagorice şi nefondate.
În plus, există o mulţime de alte semne de întrebare pe care această halucinantă scrisoare anonimă ni le ridică. Pentru noi, dincolo de aparenţe, o astfel de scrisoare anonimă este o „fumigenă” în mod evident senzaţionalistă ce este înainte de toate menită să ofere false dovezi pentru campania furibundă, neîncetată şi plină de ură din mass media, ce se va repezi hămesită să facă o mulţime de articole defăimătoare referitoare la aşa-zisele condiţii cumplite ce sunt denunţate că există de peste 20 de ani de zile în aşezămintele spirituale ale MISA. Această scrisoare anonimă se aseamănă ca două picături de apă cu halucinantele scrisori prin care aşa-zişii părinţi revoltaţi cereau urgent autorităţilor să intervină în forţă spre a reprima prin toate mijloacele existente fie legale, fie ilegale activitatea paşnică a Școlii de yoga MISA.

Aşa cum de altfel ne amintim cu toţii, scrisorile de acest gen (ce erau în realitate nişte „fumigene” ce au fost confecţionate prompt la ordinul serviciilor secrete !!!) au dispărut la scurt timp după aceea (pentru totdeauna) după reprimarea îndârjită, furibundă şi sălbatică a yoghinilor din asezămintele spirituale, şi care s-a dezlănţuit (după cum ştim cu toţii) la data de 18 martie 2004 în cadrul acestei turbate campanii pline de ură, de abuzuri de tot felul, de ilegalităţi flagrante şi minciuni sfruntate ce au fost zvârlite de-a valma împotriva acestei şcoli de yoga. În ansamblu, se poate spune că această „patetică” scrisoare anonimă [ce este menită să stoarcă lacrimi sau să provoace o vie indignare în minţile celor naivi, facil manipulabili ce pot fi cu uşurinţă păcăliţi de toate minciunile super gogonate ce sunt prezentate cu impertinenţă (sub protecţia anonimatului) ca fiind adevăruri de necontestat, (care culmea culmilor!) sunt prezentate cu o imensă obrăznicie ca fiind „vechi” de peste 20 de ani] este o nouă găselniţă şubredă şi puerilă.

Noi considerăm că trebuie să fii extrem de naiv şi chiar într-o anumită măsură un retardat mintal să poţi crede că de peste 20 de ani aceste aşa-zise situaţii fantasmagorice, „grave” şi în mod evident „inadmisibile” există şi persistă în aşezămintele spirituale MISA dar cu toate acestea (merită să ne întrebăm oare de ce?) nimeni (absolut nimeni!) până în prezent nu a catadicsit măcar o singură dată să le aducă (aşa cum era normal şi firesc) la cunoştinţă în primul şi în primul rând conducerii MISA şi apoi (de ce nu?) chiar opiniei publice, aşa cum ni se creează impresia înşelătoare că s-a făcut aceasta abia acum. Întrebarea firească (pe care orice fiinţă umană ce este înzestrată cu o firimitură de inteligenţă şi bun simţ şi-o pune) este: dacă de fapt considerăm prin reducere la absurd că toate aceste acuze (aberante în fond!) sunt reale, este firesc şi chiar necesar să ne întrebăm de ce abia acum (tocmai în timpul vacanţei de vară a acelora care locuiesc în aşezămintele spirituale) – după ce au trecut peste 20 de ani – doar anumite persoane au decis să trimită o astfel de scrisoare anonimă tocmai dl. Mihai Rapcea care, după cum ştim cu toţii, este un notoriu şi îndârjit duşman plin de o imensă ură al Școlii de yoga MISA? Merită să ne întrebăm (retoric!) pentru ce acest aşa-zis grup (care este de fapt inexistent!) nu a supus mai întâi respectiva scrisoare (eventual anonimă!) după cum era normal şi firesc, atenţiei conducerii MISA?

Modul ticălos şi dezgustător de a proceda al acestui aşa-zis „grup”, evidenţiază fără doar şi poate dorinţa abjectă de a face să apară şi chiar să persiste (mai ales în mass media) o imagine cât mai falsă şi înfricoşătoare de „lagăr de concentrare” care ar fi, vezi Doamne, „realitatea crudă şi înspăimântătoare” ce există de peste 20 de ani de zile în asezămintele spirituale ale Școlii de yoga MISA. Intenţia evidentă de a provoca scandal şi discuţii cât mai urâte şi nesfârşite atât despre Școala de yoga MISA cât şi despre aşezămintele ei spirituale este clară pentru noi toţi. Există chiar un aspect semnificativ în scandalul ce se înfiripă şi care ar trebui să ne dea de gândit. După ce unele posturi de televiziune s-au grăbit să prezinte la scurt timp după aceea un jalnic „interviu” cu un aşa-zis membru al acestui „grup” ce era chipurile menit să confirme într-un mod penibil calomniile abjecte ce figurează în acea scrisoare anonimă, conducerea MISA a făcut nenumărate demersuri pentru a se obţine, aşa cum este firesc şi legal, un drept la replică cu privire la acel interviu, dar cu toate acestea niciunul dintre posturile de televiziune care au difuzat respectivul interviu nu a fost cu niciun chip de acord să accepte şi apoi să difuzeze dreptul legal la replică al Școlii de yoga MISA.

Întrebarea firească pe care ar trebui să ne-o punem cu toţii este: Oare de ce mass media din România sau mai precis posturile de televiziune sunt „MUMĂ” pentru oricine atacă într-un mod furibund la adăpostul perfid al anonimatului aşezămintele Școlii spirituale MISA, dar în schimb sunt „CIUMĂ” atunci când conducerea Școlii de yoga MISA face demersurile necesare pentru a obţine, aşa cum este firesc într-un stat democratic, dreptul necesar la replică?!  

Merită, de asemenea, să ne întrebăm retoric: oare de ce dl. (avocat al diavolului) Mihai Rapcea care nu are şi nu a avut niciodată nicio funcţie în conducerea MISA [şi care este pentru noi toţi doar un insignifiant fost cursant ce a fost deja exclus din această şcoală datorită abaterilor sale grave pe care le-a săvârşit şi care (abateri) au fost atent prezentate şi în mod riguros documentate pe site-ul yogaesoteric.net] poate să apară practic oricând pe orice post de televiziune (cu o suspectă uşurinţă ce ar trebui să ne dea de gândit şi să ne facă să ne dăm seama că el este deja instrumentul din umbră al anumitor servicii secrete) spre a calomnia, spre a defăima cu o imensă ură şi spre a împroşca cu noroiul cel otrăvitor din fiinţa sa Școala de yoga MISA şi conducerea acesteia, în timp ce niciunul dintre membrii conducerii Școlii de yoga MISA nu poate să facă (nici măcar o singură dată!) aceasta, deoarece se izbeşte imediat de zidul indiferenţei, al dispreţului şi al refuzului îndârjit şi sistematic al tuturor posturilor de televiziune din România? 

Considerăm că toate acestea şi multe altele, pe care nu avem timpul necesar să le expunem aici, ar trebui să ne dea serios de gândit în măsura în care suntem deschişi să aflăm care este adevărul. Este în viziunea noastră tragic şi totodată semnificativ că sărmanii redactori ce s-au grăbit să difuzeze acel chixo-comic interviu caricatural, cu acel pretins membru al „grupului” ce a trimis respectiva scrisoare anonimă nu au fost capabili să se prindă de minciuna sfruntată a aceluia care pretindea că „moare de foame” în aşezămintele MISA, dar cu toate acestea susţinea sus şi tare cu guriţa lui (este adevărat în mod indirect) că a avut totuşi la dispoziţie pe puţin 700-800 de euro pentru a merge zice-se să discute faţă în faţă cu profesorul yoga Gregorian Bivolaru. Iată însă, că prostia imensă şi răutatea abil mascată a acelui realizator de emisiuni i-a luat pur şi simplu minţile şi nu l-a făcut să-şi dea seama de uriaşa contradicţie (evidentă pentru noi toţi) cum că acel om care pretindea că moare de foame în aşezămintele MISA şi declara că se hrăneşte cu o cantitate „veşnic” insuficientă de mâncare şi care îmbucă adeseori doar pâine mucegăită, a avut totuşi la dispoziţie suma minimă de 700-800 de euro pentru a merge să discute faţă în faţă cu profesorul yoga Gregorian Bivolaru (aşa cum de altfel a susţinut chiar el personal, cu un imens aplomb, aceasta). Ne întrebăm tocmai de aceea, râzând pur şi simplu în hohote de această gafă monumentală [a acestei pretinse (în realitate false!) victime a aşezămintelor spirituale ale Școlii de yoga MISA], ce explicaţii  abracadabrante şi pline de un fals patetism ne va furniza vreodată dl. avocat Mihai Rapcea despre surprinzătoarea „dare de mână” a acestui membru atât de „chinuit” ce aparţine acestui pretins „grup oropsit” care îşi permite totuşi să cheltuiască cu o uimitoare nonşalanţă suma de 3080-3520 ron numai pentru biletul de transport dus şi întors, plus necesarul pentru cazare la un hotel modest şi pentru hrană.

Înclinăm să credem că, referitor la toate acestea, dl. avocat Mihai Rapcea va tăcea ca un peşte şi se va preface că trece cu vederea aceste aspecte care dau imediat serios de gândit oricărui om cu capul pe umeri. Pentru cei proşti, toate aceste aspecte frapante au trecut fără îndoială neobservate şi unii dintre ei chiar au vărsat o lacrimă pentru chinurile acestei pseudo victime a aşezămintelor spirituale ale Școlii de yoga MISA.
În încheiere, ţinem să vă anunţăm pe această cale că după data de 20 septembrie 2013, această scandaloasă scrisoare anonimă ce este plină de acuze aberante, calomnioase, tendenţioase şi care conţine nenumărate insinuări ticăloase ce sunt lipsite de fundament va fi dezbătută în cadrul aşezămintelor Școlii de yoga MISA, şi anunţăm că fiecare membru al aşezămintelor MISA va veni în faţa camerei de luat vederi şi va face o mărturie personală, sinceră în cadrul căreia îşi va exprima liber şi nestingherit impresiile cu privire la această scrisoare anonimă. În final îl vom ruga pe dl. avocat Rapcea să posteze, aşa cum este firesc, toate aceste mărturii care vor scoate la iveală adevărul şi numai adevărul.

Înclinăm să credem încă de pe acum că dl. avocat Rapcea nu prea va fi dispus să facă aceasta, deoarece respectivele mărturii vor infirma calomniile abjecte pe care respectiva scrisoare anonimă le conţine. Ne întrebăm încă de pe acum: va admite oare dl. Mihai Rapcea să posteze la el pe site sau pe postul de televiziune sutele de mărturii ale membrilor comunităţii spirituale din aşezămintele MISA? Pentru că este cu putinţă ca dl. avocat al diavolului Rapcea Mihai să se fofileze sub diferite motive abracadabrante să facă aceasta, îl anunţăm încă de pe acum că, chiar dacă dumnealui va refuza să posteze aceste mărturii audio-video ale membrilor aşezămintelor spirituale  MISA, noi vom face rând pe rând aceasta şi vom posta aceste mărturii pe postul de televiziune al Școlii MISA, Misa Tv. Ne întrebăm încă de pe acum ce ticăloşii va mai inventa cu insolenţă dl. avocat Rapcea Mihai atunci când aceste dovezi ale membrilor comunităţii spirituale MISA vor fi rând pe rând făcute publice chiar şi pe postul de televiziune al Școlii MISA, Misa Tv. În felul acesta, calomniile abjecte care sunt conţinute în această ticăloasă scrisoare anonimă vor fi rând pe rând demascate şi spulberate.

Vă rugăm să aveţi în vedere că aceasta este o promisiune fermă pe care o facem şi ea va fi pusă în aplicare după data de 20 septembrie 2013. În concluzie, noi considerăm că este o mare nemernicie că această scrisoare anonimă a fost (deloc întâmplător) postată tocmai atunci când imensa majoritate a membrilor aşezămintelor sunt în vacanţă, deoarece aceasta ne pune astfel în imposibilitatea de a dezbate neîntârziat conţinutul tendenţios al acestei scrisori anonime, care în realitate ne apare ca fiind un atac furibund, viclean şi abil deghizat la adresa Școlii de yoga MISA.

Nu este exclus ca această scrisoare anonimă, mârşavă, calomnioasă şi tendenţioasă să fie „folosită” ulterior drept justificare „îndreptăţită” ce va motiva neîncetatele atacuri mass media împotriva acestei şcoli de yoga şi (de ce nu?) o nouă intervenţie în forţă a organelor represive ale statului, care vor putea să invoce cu viclenie în faţa opiniei publice pretextul aberant al noilor lor acţiuni represive ce vor putea fi „legitimizate” datorită conţinutului „înspăimântător”, „revoltant”, „alarmant” al acestei scrisori anonime. Pentru noi toţi ura, răutatea, nemernicia, josnicia şi intenţia vădită de a dezinforma cu orice preţ opinia publică a fostului cursant MISA Mihai Rapcea sunt de multă vreme evidente. Din nefericire pentru el, dl. Mihai Rapcea se ipostaziază cu o gigantică încăpăţânare să fie şi să rămână una dintre murdarele „guri rele” ce şi-au propus ca în această viaţă să facă adeseori cât mai mult rău acestei şcoli spirituale de YOGA [care (această şcoală de YOGA) nu i-a făcut dumnealui niciodată nici cel mai mic rău, ba dimpotrivă i-a făcut adeseori chiar foarte mult bine pe care (ca orice ingrat!) acum dumnealui l-a uitat]. Dl. avocat al diavolului Mihai Rapcea a uitat actualmente, datorită ingratitudinii şi a nesimţirii ce actualmente îl caracterizează, că el însuşi a locuit ani de zile în aşezămintele acestei şcoli spirituale şi a beneficiat gratis nu numai de casă şi masă ci şi de gratuitate deplină la frecventarea cursurilor de yoga, sau la sejururile sale în taberele spirituale yoghine de la Herculane şi Costineşti. Ne întrebăm (retoric!): aceasta vă este recunoştinţa, dl. avocat Mihai Rapcea?

În schimb, atunci când avocatul Mihai Rapcea s-a angajat ca avocat al cauzelor MISA s-a pretat totuşi să încaseze onorarii grase şi în cele din urmă, datorită incompetenţei de care a dat dovadă şi a iresponsabilităţii, conducerea MISA s-a văzut nevoită să renunţe pentru totdeauna la serviciile sale ce erau sub orice critică, pe care el le-a prestat pentru această şcoală ca avocat. Mihai Rapcea a uitat acum că şi-a asigurat clientela şi apoi a devenit destul de cunoscut datorită reuşitelor genialului avocat Dan Apostol, care a reuşit să demaşte unele abuzuri flagrante ce au fost puse la cale atât împotriva profesorului de yoga Gregorian Bivolaru cât şi împotriva Școlii de yoga MISA,  cu ocazia reprimării nedrepte ce a fost dezlănţuită după data de 18.03.2004. Datorită mlaştinii pestilenţiale în care s-a scufundat în decursul ultimilor ani, dl. avocat Rapcea a ajuns în cele din urmă (datorită colaborării sale ce este realizată din umbră cu serviciile secrete) să fie citat ca martor al acuzării în cel de-al doilea dosar al ruşinii, ce a fost fabricat în totalitate la comanda politică a fostului prim ministru Adrian Năstase, împotriva unor membrii ai Școlii de yoga MISA ce au fost şi sunt „vinovaţi” că au desfăşurat în decursul anilor importante activităţi de coordonare a Școlii de yoga MISA.

Dat fiind faptul că deja ştim cu cine avem de-a face, suntem cu anticipaţie convinşi că ticăloşiile, înscenările şi minciunile gogonate pe care le inventează săptămână de săptămână dl. avocat Mihai Rapcea nu se vor opri aici şi acţiunile sale ticăloase, pline de ură vor continua mereu şi mereu în felurite moduri nebuneşti, căci cel mai important ţel al său în această viaţă a devenit distrugerea cu orice preţ a acestei școli de yoga. Tocmai de aceea, este evident pentru noi toţi că dl. avocat Mihai Rapcea a continuat, continuă şi va continua cu disperare să facă foarte mult rău acestei Școli de yoga, chiar dacă eforturile sale turbate şi pline de ură s-au dovedit şi se dovedesc pe zi ce trece zadarnice. El ar trebui să-şi amintească (dacă îi mai este cu putinţă să facă aceasta!) că atunci când mult rău faci, mult rău vei găsi, deoarece este bine cunoscut pentru noi toţi că până la urmă viaţa şi nici Dumnezeu nu-i iartă la nesfârşit pe cei sau pe cele care în permanenţă fac foarte mult rău şi urmăresc aproape în permanenţă să provoace noi şi noi scandaluri şi intenţionează să împroaşte cu veninul din fiinţa lor tot ceea ce este bun, frumos, adevărat şi dumnezeiesc (acţionând cu o imensă făţărnicie sub aparenţa înşelătoare că le vor binele yoghinilor din această şcoală spirituală de yoga).


Dacă dl. Rapcea se consideră chiar atât de „formidabil”, îl provocăm de acum încolo într-o manieră benefică pentru toţi anii ce îi mai are de trăit în această lume, ca în loc să urmărească să facă NUMAI ŞI NUMAI atât de mult rău, să urmărească mai bine să pună neîntârziat (dacă bineînţeles va putea să reuşească vreodată aceasta!) bazele şcolii sale de yoga care ar fi minim necesar să aibă, nu peste 40000 de cursanţi şi simpatizanţi (cât are Școala de yoga MISA), ci măcar 250 de aspiranţi care îl vor descoperi pe Dumnezeu cu ajutorul lui. Noi cei care facem parte din conducerea MISA suntem siguri încă de pe acum că niciodată în această viaţă dl. avocat al diavolului Mihai Rapcea nu va avea iniţiativa şi forţa necesară pentru a face propria sa şcoală de yoga, deoarece faptele şi acţiunile sale ne-au convins deja că dumnealui este din nefericire doar o nulitate plină de fumuri, orgolii, ţâfne, răutăţi şi ură. Dacă doreşte, putem face cu dumnealui pariu cu anticipaţie şi suntem încă de pe acum siguri că vom câştiga, deoarece dl. avocat nu are nicio şansă să reuşească aşa ceva.

Pentru conformitate, din partea conducerii MISA
Preşedinte MISA: Gabriela Ambăruş

yogaesoteric
24 august 2013

Sursa foto: Blog Rapcea 

sâmbătă, 17 august 2013

Primele două săptămâni ale Taberei spirituale yoghine de vacanţă Costineşti 2013

Niciun comentariu :
De două săptămâni în staţiunea Costineşti se desfăşoară Tabăra spirituală yoghină de vacanţă Costineşti 2013, un eveniment excepţional cu participare internaţională. Între 1 august şi 4 septembrie această sărbătoare spirituală fără egal pe planeta Pământ face din România, centrul spiritualităţii mondiale.


În programul taberei sunt incluse exemplificări spirituale zilnice ale unor stări model transmise în direct şi pe MISA TV, conferinţe, iniţieri şi meditaţii în spirală. Din lista de manifestări pusă la dispoziţie de organizatori s-au defăşurat deja 6 dintre cele 13 meditaţii în spirală, activitate spirituală unică pentru care Şcoala de yoga MISA este renumită.

În premieră anul acesta se va oferi iniţierea în mantra de comuniune cu Kalki Avatar. Unică este şi meditaţia specială de comuniune cu Vishnu, programată de trei ori în timpul taberei. Vor fi reluate de asemenea şi iniţierile oferite în tabăra de la Costineşti de anul trecut: tehnica de acces în starea de transă benefică romantică, mantra de comuniune cu marele zeu Indra, mantra de comuniune cu tărâmul zeilor Svarga Loka, prima mantră de comuniune cu marele avatar Krishna şi a doua mantră de comuniune cu acesta.


Un instrument extraordinar pentru a înţelege mai bine tainele unei căi spirituale este comentariul iniţiatic al profesorului de yoga Nicolae Catrina la filmul Teorema (1968), care va fi de asemenea prezentat în această tabără.

Participanţii la Mişcarea Charismatică vor avea șansa să audieze trei conferinţe noi şi vor putea lua parte la două reluări (dintre cele şase anunţate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru) ale exemplificării spirituale excepţionale cu tema „Realitatea tainică a Creaţiei şi a Manifestării privită din punctul de vedere al lui Dumnezeu Tatăl”.


Vor fi nelipsite şi conferinţele pentru femei şi bărbaţi, în cadrul cărora se oferă exemplificări excepţionale, dar şi concursul Miss Shakti, care va urmări să le pună în valoare pe cele mai frumoase, armonioase, talentate, pline de umor şi înţelepte dintre yoghine.

Anul acesta, Tabăra Spirituală Yoghină de Vacanţă de la Costineşti are ca temă: REALITATEA TAINICĂ A ÎMPĂRĂŢIEI TATĂLUI CERESC – DUMNEZEU ÎNCEPE SĂ NI SE DEZVĂLUIE”.

Pentru mai multe informaţii consultaţi siteul Taberelor spirituale yoghine de vacanţă, citiţi programul taberei şi urmăriţi în direct MISA TV.

vineri, 9 august 2013

Studiu: “adeptii teoriilor conspirationiste” au dreptate, in timp ce “psihopaţii din Guvernele lumii” sunt în realitate cei bolnavi, induşi în eroare şi afectaţi de o judecată stranie

Niciun comentariu :
Un studiu realizat in Marea Britanie si in SUA relevă faptul că “adeptii teoriilor conspirationiste” au dreptate, in timp ce “nataraii din Guvernele lumii” sunt ostili adevarului si viciati din punct de vedere etic si moral.


Metoda de bază care a fost aplicată peste tot în lume de către guverne, publicaţii media etc. pentru a ascunde adevărul, atunci când acesta ameninţa să iasă la suprafaţă, este descrisă admirabil şi foarte sintetic de Mahatma Gandhi, care a luptat cu perseverență împotriva ei până la obţinerea independenţei Indiei:

„Mai întâi te ignoră cu desăvârşire; apoi te ridiculizează; apoi încep lupta împotriva ta, iar apoi tu câştigi.”

În prezent, se pare că omenirea se află în perioada de tranziţie chiar înainte de ultima etapă, cea a victoriei finale. Statisticile sunt oarecum surprinzătoare – într-un sens bun! – şi ele arată faptul că tot mai mulţi oameni au început să se „trezească” din somnul conştiinţei, tot mai mulţi dintre ei au început să-şi ceară drepturile şi mai ales să ştie că lucrurile nu sunt deloc ceea ce prezintă mass-media şi guvernanţii corupți.

Există şi o anumită categorie de oameni care opune o rezistenţă înverşunată în fața progresului si evoluției omenirii. Furia, mânia şi frica instinctivă pe care acei oameni o resimt se datorează faptului că „realitatea” în care ei par să fi „investit” foarte mult este ameninţată de ceva nou, superior. Pentru astfel de persoane, orice argument este de obicei respins sau inutil. Poate că frica lor atavică, pe care nu doresc să o arate in realitate, se datorează faptului că adevărul amenință să „lovească” destul de aproape eşafodajul ideilor pe care ei s-au bazat toată viaţa, amenințând să-l dărâme; or, pentru ei acest lucru este greu de admis şi de acceptat.


Pentru alţii, însă, rezistenţa în faţa unei noi paradigme a vieţii şi a progresului umanităţii se traduce în termeni de manifestare a ego-ului, a orgoliului. Aici, ca şi în cazul anterior, este valabil proverbul cunoscut din înţelepciunea populara: „În cele din urmă, fiecare pasăre pe limba ei piere.”

Studiul social şi psihologic realizat de un grup de oameni de ştiinţă din Marea Britanie şi din SUA este pe cale să zguduie serios concepţia actuală despre „teoriile conspiraţioniste” şi despre cei care „le susţin”, deoarece a demonstrat că de fapt exact aceste persoane sunt cele „sănătoase şi echilibrate”, pe când guvernanţii şi toţi ceilalţi din sfera puterii - care îşi asumă cu emfază prerogativele de „atoateştiutori” în ceea ce priveşte situaţia actuală a omenirii şi a metodelor de rezolvare a ei – sunt în realitate cei bolnavi, induşi în eroare şi afectaţi de o judecată stranie, de vicii şi de corupţie etică şi morală.

Din nefericire, pentru cea mai mare parte din poporul american, care încă preferă să creadă cu o prostie crasă în „versiunea oficială” a evenimentelor ce îi este prezentată, „trezirea” pare a nu fi prea aproape. Există prin urmare o probabilitate semnificativă ca cei mai mulți dintre americani să adopte în continuare o atitudine ostilă transformării şi aceasta nu le va provoca decât decăderea şi în cele din urmă sclavia totală şi chiar pieirea.


Rezultatul studiului sociologic şi psihologic este stupefiant: cei care cred în aşa-zisele „teorii conspiraţioniste” sunt în prezent de două ori mai numeroşi decât cei care acceptă „propaganda guvernamentală”.

Situaţia cea mai gravă pare a fi în America. O trezire în masă a populaţiei acestei ţări ar salva poporul de la o suferinţă groaznică. De pildă, cel mai recent studiu de această natură (socială şi psihologică) a fost publicat de curând de Michael J.Wood şi Karen M. Douglas de la Universitatea Kent din Marea Britanie. Intitulat: „Care este adevărul despre prăbuşirea Clădirii 7 din New-York?”, studiul arată că în prezent, printre cei care comentează un nou articol, cei care postează comentarii „conspirationiste” sunt aproape de două ori mai mulţi decât cei care postează comentarii convenţionale: „Din cele 2174 de comentarii care au fost postate, 1459 erau codate ca fiind „conspiraţioniste”, în timp ce doar 715 se încadrau în categoria „convenţionalului” afirmă autorii studiului. Cu alte cuvinte, printre cei care comentează în legătură cu noile articole apărute, cei care nu au încredere în versiunea guvernamentală despre evenimentele din 11 septembrie 2001 sau despre asasinarea preşedintelui J.F. Kennedy depăşesc cu o rată mai mare de 2 la 1 pe cei care cred în ceea ce li s-a spus prin canalele mass-media. Aceste „voci” sunt acum mult mai multe şi mult mai raţionale decât aşa-zişii „anti-conspiraționiști”, care îşi arogă din prostie aerul de gândire superioară şi atoateştiutoare. Realitatea tinde însă să devină foarte crudă pentru ei...


Sursa: Editura Daksha

joi, 8 august 2013

Ipocrizia presei: după ce îi batjocorește pe yoghini de ani de zile, acum nu mai poate de grija lor

Niciun comentariu :
Apel către jurnaliștii care mai au o brumă de conștiință: dezvăluiți abuzurile care se fac în cazul MISA! Opriți această infernală dezinformare!
de George Preda

În ultimele zile asistăm cu consternare la o nouă campanie mizerabilă de presă care a luat MISA în vizor. Totul a pornit de la o „anonimă” lansată pe internet în cea mai clasică variantă a tehnicii de manipulare denumită „suveica”, tehnică folosită pentru fabricarea unor știri false pe baza unor minciuni sfruntate. Aceste minciuni sfruntate se lansează în medii private (bloguri personale) pentru a fi preluate apoi în media centrală, motivând existența acelei surse, fără a face o minimă verificare a acelei informații (deoarece se știe că ea este conformă scopului urmărit de dezinformatori).


De data aceasta totul a pornit de la mereu dubiosul Rapcea, „avo-cățelul diavolului”, care a lansat pe blogul lui o anonimă (care pentru orice cititor inteligent este evident că este fabricată în colaborare cu procurorii) prin care chipurile unii „ashramiști” terorizați se plâng de condițiile din ashramurile yoghine, de unde nu înțelegem de ce nu pleacă dacă sunt atât de nemulțumiți. Rapcea a dat ulterior o explicație stupidă: nu pleacă pentru că nu au unde să se ducă. Păi să-și ia un serviciu și să închirieze un apartament, ca milioane de alți cetățeni români. Asta în ipoteza că acele persoane ar exista cu adevărat (iar noi avem toate motivele să ne îndoim de existența lor).

Cum își poate permite cineva nestingherit să facă asemenea potlogării în România de azi, adică să lanseze calomnii care sunt niște scorneli ordinare doar pentru a face rău unor oameni nevinovați? Extrem de simplu! Fiind mână în mână cu procurorii, Rapcea știe că nu riscă nimic, înțelegerea cu Parchetul (probabil) a inclus si promisiunea că el va fi exonerat de către Parchet de orice acuzație penală din partea yoghinilor, mai ales acum când calomnia este din nou incriminată de Codul Penal.

Autorii „anonimei lui Rapcea” nu sunt totuși foarte inteligenți: numindu-l pe Gregorian Bivolaru „Grig” (cum îi spun procurorii) și nu Grieg, cum îl numesc yoghinii, ei își deconspiră identitatea. Proferând amenințări pline de ură și exprimându-se în termeni insultători la adresa lui Gregorian Bivolaru, ei își arată apartenența de mentalitate la serviciile secrete, în laboratoarele cărora sunt „coapte” de ani de zile temele (și tonalitatea) campaniilor de presă anti-MISA. Yoghinii, oricât de revoltați, nu ar vorbi așa; cel puțin nu ar exhiba atâta ură împotriva celui pe care, chipurile, îl urmează cu devotament.

Dacă nu ne-am lăsat impresionați de tonul fantastico-patetic al „anonimei lui Rapcea”, PS-ul adaugă un tușeu care vrea să impresioneze, dar nu reușește decât să stârnească un hohot de râs. Este vorba de o dedicație muzicală, „Corul robilor evrei” din opera Nabucco de Verdi, adresată acelor yoghini care ridică ochii spre libertate. Ceva de genul acesta. Am amintit subiectul doar ca să ne mai descrețim frunțile, căci prostia pe care o exhibă Rapcea ne face să ridicăm continuu din sprâncene a nedumerire. Nu ne așteptam să îl ia cineva în serios. Și totuși.

Este uluitor că o producție atât de mediocră și de vizibil falsă face vâlvă în presă. Căci unii jurnaliști nu au ratat ocazia să mai facă niște știri de scandal și să exploateze subiectul MISA, fără să le pese dacă e vreo brumă de adevăr în toate aceste inepții. Dacă le-ar fi păsat, ar fi pus mâna pe telefon și ar fi sunat la Biroul de Presă MISA sau ar fi adresat o întrebare în scris pe adresa de email a aceluiași Birou de Presă sau pe adresa redacției yogaesoteric (nu am primit nici la Biroul de presă MISA, nici la Biblioteca MISA, nici pe adresa redacției, nici o întrebare pe acest subiect).

Jurnaliștii au preluat pe de-a gata inepțiile lansate „anonim”, continuând apoi cu fabricarea unor știri pe aceeași temă. De data aceasta ceea ce șochează în primul rând este ipocrizia jurnaliștilor care, vezi Doamne, mor acum de grija yoghinilor care sunt „exploatați sexual, batjocoriți și înfometați”.

Culmea ironiei este că jurnaliștii sunt cei care îi batjocoresc pe yoghini prin difuzarea unei știri atât de aberante și îndepărtate de adevăr. Jurnaliștii îi batjocoresc pe yoghini de ani de zile și aceasta a devenit pentru ei un obicei, fără să realizeze că vorbesc în termeni disprețuitori și insultători despre oameni care le sunt, în mare majoritate, superiori ca experiență de viață, realizări profesionale și statut social. Gregorian Bivolaru, de exemplu, a scris peste 40 de volume ORIGINALE și e foarte probabil că marea majoritatea a jurnaliștilor care îl numesc „analfabet” sau îl insultă în diferite alte moduri, nu au scris niciodată o carte (la urma urmei, trăim în România, unde primul ministru și-a copiat teza de doctorat, nu ne așteptăm ca în această țară să fie apreciați oamenii culți și inteligenți).

Jurnaliștii sunt cei care îi exploatează sexual pe yoghini de ani de zile prin modul deșănțat în care asociază întotdeauna subiectul MISA cu sexualitatea, doar pentru a-și face vânzare sau rating cu acest subiect. Fățărnicia lor este fără margini, căci ei chipurile condamnă sexualitatea, dar de fapt se folosesc de subiectul sexului pentru a câștiga bani! La modul cel mai propriu, chiar prin ilustrarea halucinantă a știrilor difuzate prin imagini care totdeauna au conotație sexuală, jurnaliștii abuzează sexual de MISA!

Cât despre înfometare… ce să mai spunem… ați mâncat vreodată la o cantină studențească? Masa în ashram este de multe ori mai bună. Și mai multă. Și este total gratuită.

Ceea ce rămâne totuși uluitor în această campanie este, din nou, așa cum ne-au obișnuit când vine vorba de MISA, totalul dezinteres al jurnaliștilor față de credibilitatea sau plauzibilitatea știrilor pe care le lansează! A vorbi de deontologie ar fi desigur prea complicat pentru acești jurnaliști (repetăm, să ceară un punct de vedere oficial Biroului de presă MISA nici nu le-a trecut prin cap). E vorba de un fel de pseudo-jurnalism de grădiniță care nu are nici cea mai elementară decență de a inventa ceva care să poată aduce cât de cât a adevăr.

Gogomănia scornelilor lansate de exemplu de Antena 1 la emisiunea Observator din 7 august ne lasă cu gura căscată: oamenii sunt înfometați ca să nu mai aibă putere să reacționeze (dar pe de altă parte sunt exploatați adică puși să muncească așa nemâncați), dar de fapt femeile sunt obligate de Bivolaru să mănânce ca să se îngrașe! Asta ne spune chipurile un „apropiat al lui Bivolaru” care tocmai „s-a întâlnit de curând cu el”. Iar reporterul nu are minima prezență de spirit să adreseze întrebarea dacă respectivul a vorbit cu Bivolaru despre aceste nemulțumiri pe care le are. De unde deducem, dacă încă nu ne-am prins, că interviul e o făcătură și că „apropiatul” e un actoraș de duzină sau vreun alt oportunist care a câștigat și el un ban cu filmarea știrii respective.

Partea tristă este că inconștiența acestor pseudo-jurnaliști nu va rămâne fără consecințe. Vă reamintim că peste 20 de instructori yoga sunt judecați la Cluj pentru „trafic de persoane”, adică în realitate li se impută daune pentru munca de gospodărire a șapte reclamanți care au locuit scurte perioade de timp în ashramuri yoghine (și care cer milioane de euro despăgubire pentru că au gătit și au dus gunoiul timp de câteva luni). Rechizitoriul procesului de la Cluj este alcătuit în mod șocant în proporție de peste 75% din zvonuri aberante și mărturii false lansate de presă!

Este uluitor că jurnaliștii se pretează în continuare să facă jocul procurorilor, oferind prin aceste știri contrafăcute „mărturii” care vor fi folosite pentru incriminarea unor oameni nevinovați, care sunt hăituiți doar pentru că au demnitatea și curajul de a-și urma propriile convingeri și nu vor să renunțe la practica yoga. După ce Gregorian Bivolaru a fost condamnat pentru act sexual cu o minoră presa a jubilat, deși minora respectivă a declarat inclusiv presei, în repetate rânduri, că totul este o scorneală a procurorilor!


Din nou, presa este o unealtă docilă a celor care vor să manipuleze opinia publică și care duc din umbră acest război efectiv dement, crud și criminal, împotriva yoghinilor. După ce sute de agenți SRI supraveghează MISA de ani de zile, inclusiv prin infiltrare, fără a reuși să obțină totuși nicio dovadă a niciunui fapt ilegal, este nevoie de această dezinformare fățișă realizată din presă pentru a fabrica probe împotriva yoghinilor!

Am pus la dispoziția presei mandatele de urmărire care dădeau practic permisiunea „la liber” de a instala aparatură de supraveghere în orice locație unde se presupunea că locuiesc sau desfășoară activități cursanți yoga. Ce vreți mai ilegal și mai abuziv decât aceste mandate? Nu ar fi aceasta o știre senzațională care ar merita difuzată pe scară largă? Și totuși niciun post TV sau ziar nu a prezentat publicului acest incredibil abuz de proporții uriașe! Mii de oameni sunt urmăriți și supravegheați de ani de zile cu aparatură instalată inclusiv în ashramuri și în sălile de curs și totuși este nevoie de aceste știri contrafăcute din presă cu „martori sub acoperire” mincinoși pentru a avea dovezi împotriva lui Gregorian Bivolaru. Iată, stimați jurnaliști, cum ați fabricat din nou, nu doar știri false, ci și probe false, pentru dosarele fabricate de procurorii corupți.

Ce fel de conștiință au, oare, cei care difuzează aceste mărturii false care nu doar că sunt mincinoase, ci sunt și în mod evident și niște inepții? Au conștiință? Profităm de ocazie pentru a lansa un apel către jurnaliștii care mai au o brumă de conștiință: dezvăluiți abuzurile care se fac în cazul MISA! Opriți această infernală dezinformare!

yogaesoteric.net
7 august 2013

duminică, 4 august 2013

O nouă anonimă manipulatoare creată în laboratoarele serviciilor secrete face vâlvă în presă. Replică adresată EVZ

Niciun comentariu :
Către Redacția „Evenimentul zilei”
În atenția Redactorului șef

Biroul de presă al MISA solicită acordarea dreptului  la replică în urma publicării articolului „REVOLTA YOGHINILOR. Scrisoare către Guru”, apărut în data de 1 august 2013 în ediția dvs. on line, semnat de Ionel Stoica. În acest sens, dorim să precizăm următoarele aspecte:

Ceea ce frapează în primul rând la acest articol publicat de redacţia dvs. este lipsa de profesionalism cu care a fost redactat și graba cu care a fost publicat, fără o minimă verificare a faptelor menționate. A prelua de la o singură sursă (de pe un blog personal) o „scrisoare anonimă” şi a o publica apoi imediat, în aceeaşi zi, într-un cotidian central ca fiind o certitudine, fără ca măcar să ceri şi opinia celor care sunt calomniați în acea scrisoare, reprezintă o gravă încălcare a codului deontologic jurnalistic. În această manieră oricine ar scrie orice despre oricine ar putea fi promovat de redacţia dvs. ca aducând o ştire bombă, ceea ce este în mod evident penibil. Faptul că jurnaliştii de la „Evenimentul zilei” s-au pretat în cunoştinţă de cauză la un asemenea demers cu totul descalificant, care încalcă flagrant codul deontologic al meseriei pe care o practică, arată fără nici un dubiu că se află în cârdăşie cu anumite interese ce uneltesc într-un mod perfid pentru a influenţa negativ opinia publică faţă de Şcoala de yoga MISA.

Dincolo de aceasta, manevrele întreprinse sistematic de avocatul Mihai Rapcea pentru a discredita cu orice preţ şcoala noastră ne sunt binecunoscute. După cum a fost arătat în detaliu pe site-ul nostru, această persoană urmăreşte de ani de zile să speculeze într-un mod aberant orice i se pare a fi în neregulă la MISA. În cazul de faţă el susţine că ar fi fost contactat de „un grup de ashramişti” disperaţi de faptul că sunt „exploataţi” de conducerea MISA, care îi ţine în condiţii de „sclavie”, ca într-un fel de „puşcărie” sau „lagăr spiritual”. Având în vedere că până şi cei care au scris această aşa-zisă „scrisoare anonimă” arată cât de multe „reguli draconice” sunt nevoiţi să suporte pentru a nu fi „daţi afară din ashram” întrebarea logică ce apare este aceasta: dacă - prin reducere la absurd – tot ce este susţinut în acea scrisoare ar fi adevărat, atunci pentru ce motiv semnatarii respectivi nu pleacă pur şi simplu ? Pentru că tot în scrisoarea lor citim că „Ni se spune că suntem liberi să plecăm oricând, dacă nu ne convine”. Prin urmare, dacă aceste persoane nemulțumite ar exista cu adevărat și ar avea un dram de demnitate și inteligență, ar fi trebuit să părăsească demult așezămintele yoghine și poate chiar cursurile de yoga, dacă au constatat cu luciditate și discernământ că acestea nu corespund aspirațiilor lor și criteriilor lor etice și morale. Considerăm că nici măcar nu trebuie să fii foarte inteligent ca să îţi dai seama că această scrisoare este o scorneală la redactarea căreia avocatul Mihai Rapcea a colaborat din plin.

Scrisoarea „anonimă” pe care dvs. ați publicat-o se înscrie în tentativa celor care instrumentează dosarele MISA de a fabrica probe împotriva instructorilor yoga și a conducerii MISA. Vă reamintim că este vorba de o Școală de yoga pentru care există deja de câțiva ani mandate de urmărire și interceptare (pe care noi le considerăm ilegale, abuzive și nejustificate) care evocă faptul că MISA este un pericol pentru siguranța națională și, din acest motiv, este permisă instalarea de aparatură de urmărire și interceptare în orice locație privată pentru care există suspiciuni că ar avea legătură cu cursurile noastre de yoga. După 20 de ani de supraveghere obsesivă, serviciile secrete și procuratura NU AU TOTUȘI NICIO DOVADĂ PENTRU PRETINSELE ÎNCĂLCĂRI ALE LEGII în cadrul activităților noastre. Iată de ce dușmanii noștri se pretează la fabricarea de probe, inclusiv prin „mărturii” anonime de genul acestei scrisori. Cei care au minime cunoștințe despre grupul yoghinilor vor recunoaște imediat contradicțiile, minciunile, inadvertențele din acest fals grosolan.

Vă reamintim cu această ocazie abuzurile flagrante pe care anchetatorii le-au făcut și, așa cum vedeți, continuă să le facă în cazul MISA. Pe site-ul yogaesoteric.net am prezentat de-a lungul timpului argumente extrem de concludente care arată că Parchetul şi SRI au căutat la comandă politică să găsească prin orice mijloace probe şi martori împotriva MISA şi a lui Gregorian Bivolaru. Şi cum aceste probe nu au existat, atunci nu au ezitat  să le confecţioneze … din nimic. Ştim acum cu siguranţă că avocatul Mihai Rapcea a ajuns un colaborator principal al procurorilor şi agenţilor SRI, ceea ce face uşor de înţeles provenienţa acestei „scrisori anonime”. Se pare că această metodă a devenit acum strategia principală a procurorilor.

La ultimul termen al procesului al procesului de la ÎCCJ, din data de 14 iunie 2013, în care a  fost judecat domnul Gregorian Bivolaru, presa a mediatizat în acelaşi mod lipsit de profesionalism o altă „scrisoare anonimă” care era semnată ca şi de această dată „Noi, cei indignaţi”. Chiar dacă acea scrisoare venea – chipurile – din partea unor fanatici apărători ai MISA, iar acum vine – cum s-ar spune – din partea unor revoltaţi împotriva MISA, este evident pentru noi că ele au aceeaşi sursă care nu provine din şcoala noastră şi care urmăreşte în colaborare cu agenţii SRI, procurorii şi presa să distrugă această şcoală de yoga.

Este deja binecunoscut faptul că agenţii SRI ne ascultă telefoanele de mai mult de 10 ani, că unii dintre ei s-au înscris la cursurile noastre pentru a ne urmări „din interior”, că alţi agenţi activează ca jurnalişti la trusturi de presă care aparţin unor securişti. Deoarece toți aceștia nu au reușit să obțină nici măcar o singură probă pentru a-și susține aberantele acuzații, nu ne mirăm că se recurge la o asemenea însăilare de răutăţi insidioase dintr-o „scrisoare anonimă” care ajunge imediat să fie făcută publică fără nici un fel de probă sau verificare jurnalistică.  

Este evident că această nouă „pistă” pe care se înscrie mai nou presa din România în campania împotriva MISA vizează otrăvirea opiniei publice faţă de procesul de la Cluj, care va fi reluat în toamnă, proces în care Gregorian Bivolaru va fi judecat împreună cu alţi membri şi instructori MISA pentru aşa-zisele infracţiuni de „trafic de persoane”.

Dacă ați fi cu adevărat preocupați de adevăr și de dreptate, ați comenta pertinent faptul că profesorul de yoga Gregorian Bivolaru a fost condamnat la 6 ani (!!!) închisoare pentru „act sexual cu o minoră”, în condițiile în care minora în cauză a declarat în repetate rânduri că nu a avut niciun fel de relație cu dl. Bivolaru. Pe baza mărturiei acestei minore Curtea Supremă din Suedia a respins extrădarea lui Gregorian Bivolaru și a decis să îi acorde acestuia azil politic, dar la procesul de la București judecătorii nici nu au vrut să o asculte, tratând-o ca pe o infractoare, ca și cum ea însăși ar fi fost acuzată de ceva.

Faptul că însăşi existenţa şcolii noastre de yoga îi deranjează pe cei care escrochează, ruinează şi manipulează (în special prin instituţiile mass-media) această ţară este demonstrat cu prisosinţă de constatarea că nimic din adevărurile esenţiale pe care le facem publice în diversele ocazii cum ar fi Simpozioanele sau Congresele Internaţionale de Yoga nu este mediatizat.

De asemenea, contrar normelor conduitei jurnalistice, în contextul campaniei mediatice anti-MISA, ce durează de peste 20 de ani, replicile noastre nu au fost publicate de redacţiile care ne-au atacat. Dacă tot am fost acuzaţi atât de îndârjit, fără a fi - în marea majoritate a cazurilor – întrebaţi ce părere avem, atunci o minimă probă (deşi tardivă) a unui spirit de echitate ar fi fost să ni se publice măcar ulterior replicile. Lipsa acordării dreptului la replică demonstrează o dată în plus intenţiile răuvoitoare şi calomniatoare ale publicaţiilor respective. 

Pentru a dovedi că redacţia dvs. este totuşi dispusă să respecte codul deontologic al jurnalismului şi mai ales adevărul, acționând cu bune intenții și bun simţ, vă solicităm aşadar publicarea acestui drept la replică în condiţii editoriale similare cu cele ale articolului la care facem referire.

Biroul de Presă MISA
3 august  2013


O replică similară a fost trimisă și către Agentia de Investigatii Media, care a publicat un articol denigrator pe baza „anonimei” lui Rapcea.