Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 31 ianuarie 2014

SUA simte “frisoane” din cauza BRICS si considera spionajul ca fiind singura cale pentru a-si mentine hegemonia in lume

Niciun comentariu :
Analistul geopolitic Eric Draitser afirmă că America are nevoie să spioneze intens ţările componente ale organismului mondial BRICS, pentru a-şi menţine astfel influența imperialistă asupra lumii şi pentru a controla tendinţele economice mondiale, deoarece economia ţării a slăbit.



Aşa după cum a ieşit la iveală în ultimele luni, aceste acţiuni de spionaj la cel mai înalt nivel au fost puse la punct şi realizate în special prin intermediul Serviciilor Secrete americane NSA (Agenţia Naţională de Securitate) şi CIA. Totuşi, impactul acestei „supravegheri” asupra ţărilor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) nu este neapărat „la suprafaţă”, ci mai curând „în spatele uşilor închise”.

De pildă, spionajul intens asupra Braziliei nu a constituit o ştire nouă pentru brazilieni; mai importantă a fost direcţia în care s-a orientat acel spionaj, direcţie care viza economia şi interesele în acest domeniu. Aceasta conferă o conotație diferită întregii probleme. Brazilia este una dintre puterile economice majore în rândul ţărilor emergente şi întrucât Statele Unite reprezintă principalul partener de comerţ în America Latină şi de Sud, legăturile dintre Washington şi Brazilia sunt foarte importante. Prin urmare, Brazilia ar putea să se întrebe dacă, în urma descoperirii spionajului american, să reevalueze legăturile economice cu SUA.

Sensul întrebării este dacă Brazilia se mai poate bizui de acum înainte pe America din punct de vedere politic şi economic. În paralel, Brazilia a făcut paşi foarte mari în dezvoltarea legăturilor economice cu alte ţări din America de Sud: Argentina, Columbia, Venezuela şi Chile, ceea ce înseamnă de asemenea un serios semnal de alarmă pentru America.


Tocmai de aceea, SUA spionează tot ce poate, focalizându-şi atenţia în special asupra a trei dintre statele membre ale BRICS: Brazilia, Rusia şi China, care sunt şi cele mai puternice. Clasa politică şi cea conducătoare din America este foarte îngrijorată de ridicarea economică tot mai mare şi mai evidentă a grupului BRICS. Faptul că se vorbeşte de BRICS nu este nici pe de parte doar o formalitate, aşa cum mulţi ar putea încă să mai considere. În realitate, organismul celor 5 ţări care formează BRICS reprezintă o schimbare de proporţii în cadrul influenţelor economice în lume, astfel încât America, simţind că puterea ei economică se diminuează, încearcă să folosească metode alternative (cum ar fi spionajul) prin care să-şi menţină hegemonia în lume.

În această direcție, pe lângă acţiunile de spionaj economic intensificat, SUA recurge de asemenea şi la întâlniri secrete oficiale cu liderii Americii Latine şi de Sud, în care exersează puterea şantajului economic sau alţi aşi pe care îi ţine ascunşi în mânecă. Rămâne de văzut dacă toate aceste eforturi disperate ale SUA, care sunt exercitate în ultima vreme, vor mai avea vreun sens sau importanță în lumina transformărilor la nivel mondial care vor urma în curând.
Sursa

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu